18 d’octubre del 2009

Facebook, ara també en llatí

La setmana passada la Roche Sabarillo, discipula de llatí i de grec de 2n de batxillerat, ens va portar a classe un retall de premsa on s´explicava que ja disposem de la versió en llatí de la xarxa social Facebook, disponible en altres 70 idiomes. Aquesta és una prova més per afirmar que les llengües clàssiques estan més vives que mai i que el seu ús és present en àmbits relacionats amb les tecnologies més vanguardistes. Per alguna cosa serà. Feu la prova: cliqueu a Configuració (Optiones) i seleccioneu lingua latina a idiomes. A partir d´aquest moment l´Inici serà Domus, els Missatges, Epistulae, el Perfil, Charta (com la nostra Personalis charta!!) o els Enllaços, Ligamina (lligams!!). Podeu aprendre molt si compareu les traduccions i de pas comprovar (per si algú encara en dubta) que el llatí és la nostra llengua mare. Per multos annos!

16 comentaris:

Esther Soria ha dit...

Hola!!

Hem sembla molt interessant poder veure que una cosa tant actual com és el Facebook, es pugui utilitzar en una llengüa tan antiga però que avui dia segueix estant present com és el llatí.

Vale!!

Unknown ha dit...

Quina canya! és molt divertit veure el facebook en llatí, una mica complicat però és qüestió de que ens acostumem!

Per cert el blog també es pot posar en diferent idiomes( no ho sabia ) jo ja el tinc en italià, és molt pràctic per la gent que estudia idiomes, així podem practicar!

Ciao! :D
Anna carbó!

Anna Ruiz ha dit...

Holaa!

es molt interessant poder posar pàgines webs actuals com el facebook en llengues que es parlaven fa tants anys i a més serveix per practicar vocalbulari!
M'agrada molt la idea
Fins demà

Anna Ruíz de la duente Núñez

Xenia ha dit...

Hola!
La veritat és que em sembla molt bé que una xarxa social tant gran com és Facebook es preocupi per una llengua com el llatí. La majoria de gent creu que és una llengua " morta" encara que per nosaltres i per molta gent no tingui res de morta perquè crec que està més activa que mai.
En definitiva, em sembla una proposta molt interessant que ens pot ajudar molt per anar familiaritza-nos i consolidant aquesta gran llengua com és el llatí.

vale!

Noèlia ha dit...

hola!!
La veritat que no sabia re d'aixó fins que he llegit l'entrada em sembla molt curiós que una xarxa com el Facebook tingui com a traduccio el llatí que per a molta gent es una llengua oblidada, tot i que nosaltres sabem que no és així.
Gracies aquestes petites coses podem apendre i demostrar que el llatí no es cap llengua oblidada ni morta.

oriol ha dit...

Hola

Aquesta nova aplicació de posar el facebook en llati està molt be, així ara les persones que estudiem aquesta llengua podrem aprendre vocabulari més rapidament i traduir-la amb més facilitat.
Amb aquesta aplicació la gent que no estudia i vol aprendre llati també la podrà utilitzar i aprendre una mica més sobre aquesta llengua.

Jordi Sedeño ha dit...

hola!

bona forma de que el llatí torni a ser recordat en aquesta època. La gent segurament tindrà la curositat de com es dirien les seves coses en llatí.
I per la gent que estudia llatí es una forma de poguer augmentar el nostre voabulari

Sanja ha dit...

Eis! :)
No sabia que el facebook també està en llatí. Es una bona forma de apropar-nos a la llengua llatina i de pas adquirir una mica més de vocabulari!!

Adéu!

Carlotah. ha dit...

ei hola!
he probat aixé de ficar el fsbbok. amb llatí..jaja,es molt graciós y a més a més es pot apendre moltissim!
PROVEU-HO!

Marc Navarro ha dit...

hola tot i que no tinc facebook si el tingués no dubtaría en posarme'l en llati per un parell de dies, crec que podría ser molt divertit.

Martí ha dit...

Salvete omnes!
Això és una prova més per tota aquella gent que diu que totes aquestes llengües estan mortes, pel que es veu no tant no? jajajaj, això va per ells. Jo ja ho he provat, el principi vas una mica perdut, però tot és pràctica i pots apendre moltes paraules noves.
Valete!

albert muñoz ha dit...

XAIPETE!
Em sembla molt be que el facebook tanbe estigui en llatí aixi podriem parcticar molt més.


Vale!

Unknown ha dit...

Bueno io no mentire no e pruvat de fer-ho lo del facebok am llati pero trobo que seria una mica complicat pensan y tot en que si el fasebok ya de per si es dificil, amb llati...

pero bueno tot es posibleee si etss constant jajajaj

Paula ha dit...

Jo ho he provat, i la veritat és molt estresant.
Normalment no m'aclaro en català, així que en llatí menys.
Encara que ha estat interessant la experiéncia. Segurament em podria acostumar.
fins demà!

Lah''heLena ha dit...

BuenasS!!!:D

Desprès d' un mes ja he pogut comentar. jejjej
Esta molt bé que hi hagi el facebook en català,, però jo no el farè servir perquè em sembla que em faria un embolic més de lo normaL. jajja

lah''helena

laa.neuus ha dit...

Hola:)

Em sembla molt interessant que es pugui posar el facebook en llatí, però jo el deixo tal com està, que en llatí seria més complicat.

Neus