20 de novembre del 2013

Tο Ελληνικό βλέμμα

Sembla que últimament la creativitat dels alumnes de Grec I és força patent i flueix sense aturador. Si a les composicions onomàstiques hi afegim hic et nunc la contemplació que han fet de les belles morfolgies d'una pi, d'una theta o d'una lambda al carrer, en un edifici o al jardí de vora casa, potser entendrem que amb ulls clàssics i una mirada grega dels objectes més quotidians en podem fer poesia. Què en penseu?




15 comentaris:

Judit Millàn ha dit...

Salve tripulants!
Quantes lletres hem pogut agrupar tots junts! És curiós com si ens fixem, al nostre voltant, podem observar objectes en forma de lletra grega.
Ha sigut un treball diferent, que personalment m'ha agradat molt de fer i que ha quedat molt bé!

MarionaFerrer ha dit...

SALVE!
En primer lloc m'agradaria felicitar a tots els meus companys per la feina realitzada. Ha quedat genial.

Crec que he vist cada fotografia mil cops! Estic realment impressionada!

Sicnerament, mai m'havia adonat què tot el què tenim al nostre voltant és més del que sembla.
Perquè una pinça de roba és també una gamma, un ordinador es pot convertir en la lletra lambda, i una làmpada en una psi.
És realment curiós.

Unknown ha dit...

Salve!

Personalment, m'ha agradat molt aquesta pràctica, ja que ha sigut educativa i creativa. Entre tots hem pogut elaborar quasi tot l'abecedari enhorabona!

laura yuste ha dit...

Salvete!

Si us fixeu moltes coses, molts objectes que ens envolten serveixen per moltes coses, i a part daixò, són símbols,objectes amb forma de lletres gregues. Hi ha una gran varietat!
Aquest treball m'ha agradat molt, es molt curiós i divertit a la vegada de fer-ho. Es interessant.
Molt bon treball realitzat!

daniela georgieva ha dit...

Salve!
Es una activitat diferent que realment ens fa adonar-nos de que les mil formes dels objectes i llocs, poden tenir forma d'una lletra grega. Ha quedat molt bé, molt bona feina companys!

Unknown ha dit...

Salve!
Per començar volia felicitar els meus companys i companyes de la classe per la bona feina que han fet. És una feina diferent comparats amb els altres treballs que hem fet a classe. I un altre cop hem aprés noves coses interessants, és curiós de què quasi tots els objectes que podem trobar al nostre entorn són lletres gregues.
Ha sigut un treball molt entretingut i que personalment m’ha agradat i espero que hi hagi més treballs com aquests.

marc moreno ha dit...

Salve tripulants!

És impressionant el treball que hem fet, ha quedat molt bé!

És curiós, que sense saber-ho i sense ser conscients, el nostre entorn està ple de coses que, per molt mínima que sigui, en una cultura o altra tenen diferents significats; com hem pogut veure amb aquesta activitat.
La veritat és que a mi fer aquesta feina m'ha agradat, ja que era molt lúdica i així ens podem distreure una estona.

Ruut ha dit...

Salvete!

És curiós que quan comences a fixar-te en les coses, comences a veure més enllà del que l'ull percep, mires. Com aquest treball, clarament. Si no hagués aprés l'alfabet grec, no hagués assimilat que les formes de, per exemple una porta, tenen semblança amb una lletra. M'agrada fixar-me en els detalls, i aquesta feina m'ha permès poder-ho fer!

charton ha dit...

Salve!

En primer lloc donar l’enhorabona a tots els companys que han participat en aquesta activitat, que a diferent de les altres activitats del bloc, aquesta juntament amb la de fer el nostre nom en grec amb material del dia a dia, és més entretinguda de fer ja que, és necessita atenció per poder veure objectes en forma de lletres gregues, ja siguin majúscules o minúscules, que hi ha al voltant nostre. No només hi ha objectes, bastants companys han pogut veure lletres en estris de cuina, animals, coses del carrer, etc.

Personalment a mi m'ha agradat fer aquesta activitat ja que és més entretinguda i divertida de fer. I també per què ara el dia a dia és farà més entretingut ja que al veure algun objecte, estri, animal o altres coses no només veure el que veig sinó que també veure lletres gregues.

Sofia ha dit...

Salvete omnes!
Felicitats a tots els tripulants de primer que han col•laborat i han fet possible aquesta activitat. Realment s’ha de viure amb tots els sentits i amb la ment ben oberta per saber apreciar cada objecte, des de a una finestra fins a un croissant, una lletra grega. En definitiva, una activitat creativa i refrescant per familiaritzar-nos cada vegada més amb aquest nou alfabet!

txellbtm ha dit...

Salvete Nautae!!!
És molt interessant veure com de vegades, sense adonar-nos, les coses que en envolten poden prendre un altre sentit. No m'hagués imaginat mai que d'una l'ampra pogués sortir-hi una lletra de l'alfabet grec. És impressionant quan de cop les coses es transformen, i allò que sempre havies cregut simple, ho mires amb uns altres ulls i ets capaç de veure-hi més enllà.

Berta J. Tarragó ha dit...

Salvete!

En primer lloc, m'agradaria felicitar als meus companys d'aula que han col·laborat en aquesta activitat tan diferent i didàctica. Sempre és un plaer fer pràctiques com aquestes. Aquesta activitat ens ha ajudat a estimular la nostra creativitat i acabar d'aprendre l'alfabet grec.
Personalment, després de veure totes les fotografies que han fet els meus companys, estic molt sorpresa; gratament, de la quantitat de lletres gregues que ens envolten en objectes qüotidians als quals mai hauriem pensat que haguessin tingut forma de lletra grega!
Així doncs, moltíssimes felicitats, tripulants, bona feina!

Judy97 ha dit...

Salve tripulants!

És impressionant la quantitat de formes de les lletres gregues que em pogut trobar en el nostre entorn.
Sincerament, són molt originals i mai podia arribar a pensar que tenim tota una cultura al voltant nostre que nosaltres no la veiem però hi és. Gran feina companys! Felicitats!

Vale!

Unknown ha dit...

salvete!
volia felicitar als meus companys per el seu treball tan creatiu e imaginatiu,m'agradat molt la composició de les fotografies.Jo també portaré el meu granet de sorra en aquesta activitat.

VALETE!

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Bé, vaig realitzar aquesta activitat fa més d'un mes i sincerament el primer que vaig pensar va ser: Abecedari grec a la nostra vida quotidiana? Impossible. Però aquest impossible va anar canviant a mesura que veia com els meus companys ensenyaven fotografies en les que es podia veure una gamma, una lambda, èpsilon... Finalment vaig dir: Va Marta segur que et pots fixar amb la més petita cosa que et recordi a una lletra de l'alfabet grec. I així va ser, vaig veure objectes els quals mai pensava que t'aportessin una relació tan comuna. Així que un cop més el grec em va ensenyar un altre lliçó.

Bon treball tripulants!