26 d’abril del 2013

Última estació: Tàrraco!



Ja hi tornem a ser, un any més -i ja en van 4!- repetim escenari i paraules de comiat. La bella Tarraco és testimoni mut del que gairebé s'ha convertit en un ritual: el final d'un trajecte, l'arribada al port que posa fi a la vostra experiència com a alumnes de l'Escola Vedruna-Gràcia. Tant se val els anys passats aquí, siguin quinze o un de sol, el més important és allò que us emporteu, les hores passades amb companys i mestres, acompanyats d'apunts, llibres i nits de vetlla per aconseguir la vostra fita particular. Si cada home és una mesura de felicitat, com deia Kazantzakis, vosaltres heu d'anar esbrinant pas a pas el sentit de les vostres vides. Aquest és un moment important, no ho dubteu. El Vaixell us ha acompanyat durant aquesta travessa i us ha ofert el que tenia. Us ha donat un bell viatge, res més. Però estic segur que ara sou uns mariners més intrèpids, amb més recursos i amb les mirades més amatents. D'això es tracta, doncs, d'acompanyar i obrir viaranys plegats. Us ho torno a dir:  "procureu fer les coses (i viure-les) amb passió i fermesa, sense embuts i sense reserves. Busqueu la felicitat en vosaltres mateixos i no en el que diguin o pensin els altres. Aquest és l'èxit que tots hauríem de desitjar, el més genuí de tots"

L'enhorabona... Laura, Dídac, Cristina, Yolanda, Alison, Andrea, Ignasi, Txell, Marta, Marc, Estela, Sandra, Marc, Jordi, Laia, Charlene, Aina, Carlota i Mario. Moltíssimes gràcies per tot.

Plurimas gratias ab imo corde vobis ago

Jordi

PS: i com a record, us deixo amb les fotografies de la nostra reportera oficial, l'Aina Vallés.

vaixelldodisseu's Tarraco 2013 album on Photobucket

29 comentaris:

Charlene ha dit...

Salvete tripulants!

Primer de tot, m'agradaria dir que vaig gaudir molt d'aquesta sortida, i clar, sabent que seria l'última s'havia de gaudir al màxim! El fet de que no anessim amb un guia va ser més emocionant tractant d'imaginar el que s'havia fet en X lloc o per què servia X cosa. A més, va ser molt interessant! El que més em va agradar va ser l'amfiteatre que vam poder baixar fins abaix per poder "recrear" com lluitaven els gladiadors en el seu moment. I voldria felicitar a l'Aina també, per aquest reportatge de la nostra sortida! D'aquí uns anys les tornarem a veure i ens recordarem d'anècdotes que van passar durant la sortida!

Segon, voldria comentar la meva experiència a l'escola. Potser han estat només dos anys, als quals hi he estat, però això no treu tot el que he passat dins i totes les experiències gratificats que m'emporto d'aquesta. Potser hi ha hagut moments d'altibaixos, però això és el que fa d'una experiència única.
La veritat és que m'he remuntat fins la primera entrada que es va publicar al bloc quan vaig arribar (la de les estatues ballant) i la primera que vaig comentar per veure com estava i comparar-ho amb com estic avui que el curs s'està a punt d'acabar. Deia així: "Estic emocionada per començar aquest nou viatge i espero que tot vagi molt bé. Estic segura que tots en guadirem, i molt!". I així ha estat, això s'ha complert, i n'estic molt contenta.
M'emporto molts records, alegries, plors, amics que espero que durin, experiències úniques que he compartit amb gent de l'escola,.. En fi, m'emporto moltes coses i n'estic molt agraida.
I en quant el bloc i les classes de llatí i grec vull dir que he après moltes coses interessants i quotidianes que mai hauria cregut, però que les podré fer servir per poder parlar amb gent nova que em trobi durant la meva travessia que és la vida.


Vale i gràcies per aquests dos anys de la meva vida que espero no oblidar.

Cristina C ha dit...

Salvete!

Primer de tot m’agradaria dir que aquesta sortida a Tarraco o Tarragona em va agradar moltíssim. És una ciutat preciosa, al costat del mar i amb un patrimoni espectacular que ens van deixar els romans!

Pel que fa a la meva experiència a l’escola he de dir que ha sigut millor del que em pensava. Quan vaig arribar tenia una mica de por, cosa normal en els canvis... Però de seguida em vaig trobar molt a gust! He conegut a grans persones i també he viscut grans moments.
La veritat, és que aquests dos anys se m’han passat volant; semblava que fos ahir mateix que el curs de 1r de batxillerat s’iniciava, però ara ja estem acabant 2n, molts nerviosos pels últims exàmens i per la selectivitat.
Sempre tindré un bon record del meu pas per l’Escola Vedruna Gràcia, i espero que amb algunes persones l’amistat es segueixi cultivant i que duri molt temps!

Valete!

Unknown ha dit...

Salvete!

Primer de tot , m'agradaria dir que la sortida que vam fer el dimecres passat a Tarragona em va agradar molt, va ser molt interessant, com diu la Charlene ami també em va agradar molt mes fer aquesta sortida sense guia.
Vaig gaudir molt d’aquesta excursió i molt més perquè era l’ultima sortida que feiem tots junts.
La meva experiència aqui a sigut molt bona.
Des del primer dia que vaig entrar en aquesta escola em vaig sentir molt a gust, vaig conèixer a noves persones que han fet que aquesta etapa es tornes en una gran etapa i que mai oblidaré.
M'agradat molt formar part d'aquest vaixell i encara que aquest any la meva etapa en aquesta escola s'acabi seguiré sent tripulant d'aquest vaixell.

Sempre tindre un bon record de l'escola Vedruna Gràcia.

Valete!

laura Calvo ha dit...

Salvete!!
Primer de tot dir que aquesta excursió a Tarragona ha sigut "la guinda de este pastel", ja que m'enporto un records que mai oblidaré, tan per els llocs visitats com per el grup que hem format tots plegats.
Pel que fa a la meva experiència viscuda a l'escola, he de dir que en general ha sigut molt agradable i molt enriquidora ja que hem pogut aprendre molts continguts importants.
I per finalitzar només he dir que aquest bloc ens ha unit molt com a grup i del qual m'en porto molt bons records.
Fins Aviat!!

Marta Molgosa ha dit...

Salvete!

Be, començo parlant de l’excursió ja que va ser la última que vam fer tots junts i personalment vaig gaudir molt, sobretot quan vam visitar l’amfiteatre perquè varem estar una bona estona i la gent podia baixar a baix i simular lluites de gladiadors... va ser molt divertit! També em va agradar molt el fet de poder anar al nostre aire per Tarragona tots junts i comentant entre nosaltres, fent fotos etc... Va ser una excursió realment bonica i que estic segura que ens quedarà en el record.

Jo porto des de P3 a l’escola i la veritat és que encara no em crec que nomes quedin tres setmanes de classe. Suposo que això li passa a la majoria de persones, però mentre estem a l’escola desitgem marxar, però estic segura que un cop fora la trobarem a faltar. Si parlo des de un punt de vista més personal, durant aquests 15 anys he conegut persones que m’han canviat la vida, que sé que estaran durant molts més anys ( o això espero) i d’altres que han sigut importants durant un temps i res mes. Crec que durant aquest anys he après molt més que simples assignatures, he après que a la vida res és fàcil, que ens hem d’esforçar per aconseguir allò que volem i sobretot he après a créixer com a persona.

Moltíssima sort a tots els alumnes de 2n per aquesta recta final, i especialment als que hem fet que aquest vaixell creixi dia a dia com nosaltres, un plaer als alumnes d’humanitats compartir aquestes 8 hores setmanals durant 2 anys. Gràcies Jordi per la teva dedicació, esperem de tot cor que a part dels moments més durs que tem fet passar aquest dos anys, recordis els bons que segur que han sigut uns quants!

Valete!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

No ho dubtis, Marta, n´hi ha més de bons que de dolents i,com sempre, són els que guardaré a la meva maleta particular. Una abraçada.

Andrea López ha dit...

Els dos últims anys no els canviaria per res. Venia com a repetidora però fent balanç del que viscut i sobretot de les noves amistats que m’emporto, sincerament, “ho tornaria a fer”.

Recordaré molt bé aquesta escola amb professors, companys i amics que ha valgut molt la pena conèixer. També aquí, ha estat on he pres decisions poc intel•ligents, però bé, ara el que val és seguir endavant i acabar el curs el millor possible, ja no queda res!!

De les classes de llatí i grec... me’n porto un bon record. Vuit hores setmanals són moltes hores, crec que em rigut molt o almenys jo sí (amb una noia que seu al meu costat aquest any i amb les del voltant). Sempre recordaré com d’un tema de classe, s’acabava parlant de... buff, de moltes coses. Bé, només parla en Jordi, que a banda d'explicar-nos el temari, ens ha ensenyat coses encara més importants.

I com no, cal mencionar el blog que també el recordaré i sinó, les notificacions del facebook ja me’l faran recordar. El famós Vaixell d’Odisseu m’ha acompanyat aquests dos anys i l’últim amb més força, crec que ha estat el pretext perfecte per tornar a escriure una mica, cosa que havia deixat aparcada, i encara que a vegades em fes pal comentar (tot s’ha de dir), ho acabava fent i no em amb desgana.

Per tant tant el blog, el llatí, el grec, i l’escola en general, m’han marcat moltíssim i us puc assegurar que en positiu.
FA

Alex Molera ha dit...

Salvete!

Tinc moltes ganes de fer aquesta sortida l'any quebé, té molt bona pinta. Espero que us vagi molt bé l'universitat o el modul que heu triat.

Valete!

Unknown ha dit...

Felicitats alumnes de 2n per tot aquest curs, tots els 4 cursos que porteu estudiant aquests anys plens d'energia amb interès per les llengües grega i llatina, molt bona feina, felicitats i sort en el que ve per endavant!!

salut i feina!

-Clara-

Ona Contreras ha dit...

Salve!!!!!

Enhorabona tripulants de 2n de Batxillerat, heu aconseguit creuar el mar fins arribar a Ítaca!!
Molts ànims per la travessia que us queda per endavant!
Salut

Vale!

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

Per començar moltes felicitats per les fotos, m'han agradat molt!

Menelegro que us hagi anat tant bé la sortida a Tarragona.

Estic contenta que molts de vosaltres hageu fet aquest camí i hagiu participat en aquest viatge que jo també hi formo part. L'any vinent espero que encara que no estigeu aqui a l'escola deixeu petjada en aquest vaixell.

Fins una altre!

Vale!



Marc Gimeno ha dit...

He estat mirant totes les fotografies, i segons he vist, aquesta sortida te una pinta meravellosa! Estic desitjant anar-hi. Veure el que era abans la Tarragona Romana és meravellós. Tinc ganes ja de fer 2n per anar-hi.
Per altre banda, a tots els de segon que ja esteu a punt d'arribar a terra, i espero que hagi sigut un viatge meravellós, us desitjo el millor a tots i espero que tot i que ja arribeu a Ítaca, seguiu el vostre viatge d'alguna altre manera.
VALE!!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
Us desitjo molta sort durant el vostre trajecte, que tot us vagi molt bé i que lluiteu per aconseguir allò que voleu. I us dono l’enhorabona per tot el gran treball que heu fet durant aquests anys i a seguir endavant!
Valete.

Maria Ros ha dit...

Gran reflexió sobre la vida Jordi! Savies paraules i decisions a prendre. Desitjo i espero que els alumnes de segon, que acaben aquest any, tinguin un bon futur fora de l'escola.
Sens dubte, Tarraco és el millor lloc per deixar enrere tot el que han viscut (sense oblidar-ho) i enfrontar-se a un nou món ple d'obstacles i alegries. Un bon port per acabar bé.

Molta sort a tots!

Arnau Pérez Sampietro ha dit...

Salve!
Tot i que jo només porto un any com a tripulant del vaixell, puc dir que he gaudit especialment de les classes de llengües i cultura clàssiques. Suposo que el s companys de 2n també ho hauran gaudit i que trobaran a faltar aquesta escola. El viatge dels alumnes no finalitza aquí, ni molt menys, però aquest és el seu punt i final d’una etapa que espero que hagin passat fenomenalment.
Veure que ja s’acaba el curs i que els alumnes d’un curs més que jo ja marxen de l’escola fa que m’adoni que cal aprofitar el poc temps (encara que sigui un any, sembla poc) que queda i que cal gaudir cada classe amb els companys, cada hora del pati i cada moment en general, perquè el temps fuig (tempus fugit) i cal exprimir-lo al màxim (carpe diem, com veiem, cada dia està ple de llatinismes).
Només em queda dir que aquest any com a alumne de clàssiques ha estat fenomenal i que espero que segueixi així fins que arribi a Itaca.
Vale!

Alba Legide ha dit...

Salve!

Sempre és trist acabar una etapa per tot el que comporta, el fet d’haver viscut tot d’experiències al llarg d’aquests dos anys deixa empremta, en aquest cas, a nosaltres, els tripulants d’aquest Vaixell.

Jo de moment estic a 1r de Batxillerat i només porto un any, però el temps m’ha passat volant, desitjo i espero que els tripulants de segon tinguin una bona travessia, encara que ara els camins es separin i hagin de prendre el seu propi viatge segur que els coneixements i coses apreses en aquest temps els permetran poder avançar sense por cap a on es vulguin dirigir i sense cap dubte aquest serà gratificant.

Molta sort!

Valete!

Eric ha dit...

Salvete!

La meva enhorabona a tots els tripulants del vaixell que han acabat un dels seus viatges. La veritat és que trobo que aquesta sortida ha estat molt divertida, cosa necessària per que no avorreixi. A més ja tinc ganes de fer aqusta sortida. Tant debò aquest viatge no acabi mai, però totes les coses bones s'acaben.
Felicitats als de 2n.

Valete!

estela ha dit...

Salvete!
La meva experiència a l'escola va començar fa només dos anys, encara que hagi sigut breu també a sigut intensa i sobretot he aprés moltes coses i no només acadèmiques.
He passat molt bons moments gràcies a les persones que he conegut aqui i ara que acaba aquesta etapa trobaré a faltar molts moments que he viscut durant aquests anys.
Espero que després d'aquestes experiències que em viscut tots junts podem seguir veien-nos. Moltes gràcies a tots.

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Abans que res i fent referència a la sortida, voldria dir que em va agradar molt... A la ciutat de Tarragona no hi havia anat mai per visitar-la i sent aquest el primer cop en vag quedar impactat. És una ciutat molt rica en cultura amb totes les restes que hi han quedat, els bonics museus que té, etc. i tambés és una molt bonica ciutat amb mar, carrerons petits i agradables que conviden a passar-hi una bona estona.

Aquesta sortida però com cada any, significa que ja s'està acabant la nostre etapa en aquesta escola i que d'aqui poc deixarem enrrere tots els bons i mals records però que de ben segur que ens els endurem amb nosaltres allà on anem. Personalment sempre recordaré i trobaré a faltar aquestes classes de Llatí i de Grec, a tots els companys, als professors... en resum, a l'ambient de l'escola i tot el que això comporta. Molts de nosaltres estem desitjan acabar ia i que vingui l'estiu el més aviat possible... però de ben segur que d'aquí a uns mesos i recapacitant trobarem a faltar d'allò més a l'escola, els companys i professors. Així doncs a acabar de disfrutar els nostres últims dies d'aquesta etapa.

Valete!

Aina ha dit...

Salve tripulants!
Com a reportera oficial he de dir que aquestes fotografies no són més que petits records d’un gran dia i que per mi, i suposo que per als companys que van venir a Tarraco, veure-les no només recordaran aquest dia sinó també aquests dos anys que hem passat junts.
El temps passa i jo ja porto quinze anys entre aquestes quatre parets, i no em queixo. En alguns moments he desitjat anar-me’n i canviar, per que vulgui o no els canvis són bons. Però tot i així se que d’aquí un mes i mig, quan tot s’hagi acabat trobaré a faltar aquesta escola i tota la gent que hi he conegut.
Tots hem crescut, encara que hi haguem estat poc temps, i tots hem madurat, alguns més que els altres i tots a la nostra manera, en aquesta escola i amb aquesta gent. I quan els nostres camins es separin potser no recordem ni a la mitat dels nostres companys amb els que hem viscut tantes experiències, però potser algun dia quan ens trobem pel carrer recordarem el que hem viscut i que gracies a això serem les persones en les que ens haurem convertit.

Vale tripulants, benvinguts a un nou camí.

Unknown ha dit...

Salve,

Tot i haver estat tan sols un any l'experiència d'aquesta estada és sempre positiva: sortides culturals, hores de classe divertides...

I és aixó el que importa en la nostra vida: viure-la sempre amb alegria a cada moment, compartir les nostres idees amb els altres, conèixer gent, gaudir del present. I és tot això el que m'enduré d'aquesta escola.

Fins ben aviat!

carlota ha dit...

Hola a tothom!

Primer de tot vull donar les gracies als meus companys de segon per fer especial aquesta visita a Tarragona.
Ens ho vam passar molt bé, i encara que no hagi acabat el curs, ens vam acomiadar de bona manera.
Porto des de p4 en aquesta escola, és a dir, moltíssims anys, tota la vida i la veritat és que he passat moments únics. Deixo molts amics aquí, encara que òbviament seguiré en contacte amb molts amics de l'escola. Trobo que, com diu molts cops el Jordi, ara mateix valorem molt poc els anys escolars, però estic segura que més endavant els trobarem a faltar i, fins i tot, algun professor.
Deixem enrere l'escola, i desitjo a tots els meus companys que els hi vagi molt bé el nou viatge per terres encara desconegudes.
Moltes gracies a tots, i a tu Jordi també!

meritxell ha dit...

Hola!!!

Primer de tot, vull dir que aquesta excursió a Tarraco ha estat una gran experiència. Anar amb tots els companys i poder gaudir d'un dia tant bo com el que va fer, va ser genial.

Trobo que el pas per aquesta escola ha estat una gran experiència, on he conegut a grans persones i grans professors, on he gaudit i on he patit, on he aprés, que al cap i a la fi, és el que importa.
M'emporto grans moments amb els companys i professors.
Ara tots nosaltres deixem aquesta escola on alguns porten molts anys, i altres menys, però tots acabem amb moltissima il·lusió però alhora por pel que pugui venir, pel desconegut.

Gracies a tots per aquestes experiències.

Vale!


Laia Ruiz ha dit...

Salve!

Una pena no a ver pogut acudir a aquesta sortida (i en general a totes les del curs), però com es diu comunament "la salut es lo primer". Encara que els meus companys m'han explicat coses d'aquest dia, aquestes coses son millors viure-les en primera persona.

La meva estància en aquesta escola ha sigut més llarga que les demès, recordo que normalment cada tres o quatre anys acostumava a canviar d'escola per canviar d'aires, però aquí em vaig sentir tant a gust que vaig em vaig dir "fes aquí també el Batxillerat", i ara a un mes d'acabar el curs sento molta nostàlgia.


He conegut persones absolutament genials en aquest temps que he passat per aquí i espero que encara que els nostres camins ara siguin diferents, ens continuem veient de tant en tant, "como en los viejos tiempos".

Gràcies a tots els companys que han fet que el meu viatge per aquí fos únic. Vale!

Unknown ha dit...

Salvete!
Emociona llegir els comentaris dels companys més grans i veure que realment marxen amb un molt bon sabor de boca tant de l'escola com dels professors i com agraeixen el tracte que han tingut i tot el que han après.
Tant de bo l'any vinent escrigui unes paraules tant agradables i sinceres!
Espero poder viure moltes més experiències amb els meus companys durant el curs que hem queda a l'escola.
Valete!

Jordi Rojas ha dit...

Ràpid passa el temps que no et deixa casi viure el present de cada dia. Ja fa dos anys que vaig entrar en aquest fantàstic grup i sembla que fos fa dos dies. Però encara que fosin dos dies, puc dir que em sento afortunat d'haver format part d'aquest grup de persones que formem, no només els del vaixell, sinó tots els companys de 2n de Batxillerat.

Els meus companys ja ho han dit tot amb els seus comentaris. Només vull dir que passi el temps que passi, aquestes experiències que hem viscut tots plegats sempre quedaran en la nostra memòria. Gràcies.

Jordi Rojas

Unknown ha dit...

SALVE!!!!
Primer de tot enhorabona companys del vaixell per el gran treball que heu fet dia rere dia. Llegint els comentaris t'adones de que no solament heu viatjat junts sinó que també heu format un vincle entre vosaltres de difícil desunió. Desitjar-vos que no es trenqui i sobretot que el camí que seguireu fent sigui del tot prosper possible, i a poder ser compartint com heu fet aquests últims anys amb el vaixell. Malauradament sempre hi ha un final, i com millor es passa més ràpid sembla acabar. Gràcies a vosaltres!!!

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!
Jo el que els diria als meus companys que ara acaben el Batxillerat que espero que gaudeixin molt del nou camí que prenguin, que escullin el que els fa feliços i que no els faci por el que pugui venir. Crec que s'ha de ser valent en emprendre una nova aventura. Espero que tot el que hagin après els serveixi molt, així com espero que el que haguem après els del nostre curs en el batxillerat ens serveixi quan marxem.
Valete!

marina ha dit...

Salve!
Moltíssimes Felicitats als que han acabat el Batxillerat i espero que gaudeixin molt dels anys que els esperen fora de l’escola però espero que no sigui un adéu definitiu dintre del bloc, ja que segur que han gaudit d’aquest bloc com tots ho fem. Els hi desitjo molta sort i que comencin una nova etapa de la seva vida amb el peu dret.
Valete Tripulants!