10 de novembre del 2011

Si parpelleges, la perdràs

Aquestes paraules les podria haver pronunciat la temible deessa a cau d´orella del seu estimat servent. I aquest, guardià gelós de la filla d´Ínac, la custodia nit i dia, dia i nit per tal de preservar-la de la luxúria del pare dels déus i els homes... 


Del 20 al 30 d´octubre passat es va celebrar la 3a edició del Subtravelling, la Mostra Internacional de Curtmetratges al Metro organitzada per la Fundació TMB Cultura. La imatge que va il·lustrar aquest festival de l´audiovisual bé podria tenir un referent en la mitologia clàssica. A partir del text que apareix a l´encapçalament d´aquesta entrada, esbrineu qui podria haver estat el destinatari de tals premonitòries paraules.

De qui es tracta? Qui és la temible deessa? I Ella, l´objecte d´amor de la luxúria del pare celestial? Quina és la seva història? Quin tràgic desenllaç té?

I parlant de curtmetratges, al Vaixell en tenim ja dos de temàtica mitològica, El judici de Paris i Atalanta i Hipòmenes. Algú s´anima a presentar la seva candidatura amb una nova recreació de velles (i belles) narracions clàssiques? Seria tot un plaer!

35 comentaris:

Helena ha dit...

Aquest anunci es refereix a Argos (fill d'Arèstor i germà de Io), un monstre amb cent ulls al voltant del cap.
Segons la mitologia grega, la filla d’Ínac i de Mèlia era una nimfa anomenada Io. Zeus, captivat per aquella nimfa, la va convertir en una vedella per poder enganyar a la seva esposa. Hera (esposa de Zeus), que suspitava, li va demanar que li regales la vedella i seguidament li va encomanar a Argos que la vigilés.
Zeus, en veure que no podia accedir a Io, va demanar ajuda a Hermes (missatger dels déus) per alliberar a la nimfa. Hermes, Fidel al seu pare es va disfressar de pastor i va distreure a Argos tocant la flauta i explicant contes fins que el vigilant es va adormir. Un cop Argos va caure en el son profund, Hermes el va degollar i va alliberar a Io.
Però Hera, va enviar un tàvec (insecte) a Io perquè la piqués anés on anés. Finalment, Io va fugir a Egipte i Hera va posar els ulls d’Argos a la cua del paó, el seu ocell preferit.

Valete!

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Aquesta imatge fa referència al mite d'Io.
Io és una nimfa filla d'Ínac. Aquesta va ser una de les motes víctimes de l'amor de Zeus. El déu la va seduir i perquè la seva esposa Hera no la descobrís la va convertir en vaca. Hera, que es refiava poc del seu marit, va dir-li al seu servent més fidel, Argos, un gegant que tenia cent ulls, que la vigilés. Al mateix temps, Zeus va manar a Hermes que matés al servent de la seva esposa. Argos, tot i tenir cent ulls, va ser mort per Hermes. Hera, en assabentar-se, va col•locat tots i cadascún dels seus ulls a la cua del paó ( és per això que l'animal d'Hera és el paó Reial). Embogida per la ira, envia un tàvac a la vaca perque la persegueixi allà a on vagi i li piqui al cul per sempre. Io, fugint de la maladicció que li havia donat la deesa, fuig cap a Egipte.

Guillem Fargas ha dit...

Penso que es pot tractar d'Argos, el gegant de cent ulls. La deessa temible (quan se sentia ofesa) que podria haver-l'hi dit això a Argos és la inconfusible Hera. I l'objecte d'amor de Zeus és la nimfa Ío.Era filla de la divinitat fluvial Ínac i la nimfa Mèlia. Zeus estava enamorat d'Ío, i se li apareixi en somnis. Els pares humans d'aquesta van anar a veure l'Oracle que els va dir que s'hivai de complir el que la noia somiava. Van enviar la noia al lloc del somni i allà Zeus la va posseir. Però van ser sorpresos per Hera. Zeus per protegir Ío la va convertir en una vaca blanca. Però Hera no es va deixar enganyar i li va demanar la vaca. Un cop en possessió seva, la va donar a Argos perquè la vigilés per sempre.

Zeus va sentir llàstima i va enviar Hermes a rescatar-la. Aquest va adormir Argos amb una flauta i el va matar. Hera, però, en adonar-se d'això va enviar a un tàbac per tal que piqués fins l'eternitat a Ío, i aquesta va fugir fins Egipte on va poder viure en pau. Hera, tenia molt apreci al seu fidel servent Argos, així que va agafar els seus ulls i els va posar a la cua del peó reial i el va convertir en el seu animal sagrat.

Vale!

Paula ha dit...

Ens parla de Argos. I la temible deessa es la gelosa Hera.
El mite ens explica que Zeus mentre cometia una infidelitat a Hera amb Ió, una nimfa, ella va estar a punt de descobrir-lo i Zeus per protegir i amagar la seva amant la va convertir en una vaca blanca. Hera ho va descobrir i gelosa va ordena a Argos, un gegant amb 100 ulls que la vigiles perquè Zeus no tornes a buscar-la. El guardià dormia amb part dels seus ulls oberts, en tot moment vigilava. Així que Zeus va pensar en enviar a Hermes i que mates a Argos per així poder alliberar a Ió. I així ho va fer, quan Hera va veure el que havia passat va voler commemorar el seu fidel guardià fent que els seus cent ulls duressin per sempre en les cues dels paons reials.

Anònim ha dit...

Bon dia companys!

Aquests dies quan agafem el metro veiem a les pantalletes una mostra dels clips de video que participen a la Mostra internacional de curmetratges Subtravelling. Es freqüent veure també aquests cartells publicitaris que es poden relacionar amb aquest referents clàssics.

Aquest ull central em recorda a un ciclop. Tot i que aquesta gran quantitat d'ulls que hi apareixen
ens fa pensar que pot tenir una relació amb Argos.

Vinga gent que passeu un bon cap de setmana i fins dilluns !

Raul ha dit...

Salve!

Aquest cartell publicitari es refereix a Argos. Hera va donar-li Io, un dels enamoraments de Zeus, convertida en vaca, i l'ordena que la vigili dia i nit o Zeus li treurà.

El que representa el cartell es Argos com a vigilant de Io, per a que no s'escapi o no sigui raptada per Zeus, d'aquí tots aquests ulls, que el donen l'aspecte de vigilant etern.

Vale!

Charlene ha dit...

Salve tripulants!
La imatge podria ser el gegant Argos, que té cent ulls. Quan dorm, només la meitat d'aquests ulls descansa, mentre l'altre meitat segueix vigilant el que passa al seu voltant ja que Hera li va dir: "si parpelleges, la pedràs" com es diu en el títol d'aquesta entrada. Hera va ordenar a Argos que cuidés de la vaca que Zeus li havia regalat (que en realitat era la filla d'Ínac, Io, que era amant de Zeus. Aquest últim l'havia convertit en vaca per que Hera no els pogués descobrir ja que aquesta deesa era molt gelosa). Va morir a causa d'Hermes, que el va fer dormir per les ordres de Zeus per així tornar a tenir Io als seus braços. Es diu que els ulls d'argon recorden molt als ulls de les cues dels paons.

Valete!

Marc Palau ha dit...

Hera va encomenar a Argos la tasca de guardar de Zeus una vedella blanca. «Lliga aquesta vaca amb cura a una olivera en Nemea», li va encarregar. Hera sabia que la vedella era en realitat Ío, una de les moltes nimfes amb les quals Zeus s'estava aparellant per establir el nou ordre. Per alliberar-la, Zeus va manar a Hermes que matés a Argos. Hermes ho va aconseguir disfressant-se de pastor i fent que tots els ulls d'Argos caiguessin dormits amb històries avorrides. Per commemorar al seu fidel guardià, Hera va fer que els cent ulls d'Argos fossin preservats per sempre en les cues dels paons (Ovidi I, 625).

Aquest cartell l'he pogut veure en alguns autobusos,metros,etc, però fins ara no l'hi havia trobat el significat.

Valete!

Ignasi ha dit...

Salvete!

Per poguer parlar d'aquest èsser mitològic, hem de parlar primer de Io, qui segons la mitologia grega fou una nimfa, filla d'Ínac i de Mèlia.
Segons la tradició que narren Les Metamorfosis d'Ovidi, Zeus, que se sentia atret per aquesta nimfa, va convertir-la en vaca per enganyar la seva esposa Hera, però ella no se'n va refiar i va demanar-li que li regalés la vaca. Zeus ho va fer i Hera va encarregar a Argos que la vigilés. Aleshores Zeus va demanar a Hermes que matés al monstre i alliberés Io, però fins i tot un cop alliberada va perseguir-la la còlera d'Hera, que va enviar-li un tàvec que la picava anés on anés.
A partir d'aquest mite, sabem que el personatge amb cent ulls es Argos, un gegant que era un extraordinari guardià. La deessa de qui se'ns parla, de la seva colera, és Hera, esposa de Zéus.

Valete!

Enrique P ha dit...

Aquesta imatge fa referència al mite d'Io.Segons la mitologia grega, la filla d’Ínac i de Mèlia era una nimfa anomenada Io. Zeus, captivat per aquella nimfa, la va convertir en una vedella per poder enganyar a la seva esposa. Hera (esposa de Zeus), que suspitava, li va demanar que li regales la vedella i seguidament li va encomanar a Argos que la vigilés. És a dir que volia dir que tenia tanta quantitat d'ulls volia dir, l'aspecte de la vigilància eterna.

zamora ha dit...

Salvete!

El mite del que crec que ens podria parlar es el de Argos. Argos era un monstre amb cent ulls al voltant del cap, que sempre en tenia algun d'obert. Hera li encomanà que vigilés Io, amant de Zeus metamorfosada en vedella, però Zeus va enviar a Hermes amb l'encàrrec d'alliberar la nimfa. Hermes, disfressat de pastor, el distragué força estona explicant contes i tocant la flauta fins que Argos s'adormí del tot, i llavors el degollà. Hera posà els ulls d'Argos a la cua del paó, el seu ocell preferit.
Aquesta referencia del TMB et fa veure que la societat d’avui dia utilitza molts referents clàssics per a la publicitat,etc.

Vale!

Marc Navarro ha dit...

Salvete omnes!

Qui tracta aquest cartell d'Argos, un gegant de 100 ulls fidel a Hera, el qual va ser encomenat a protegir una vaca de color blanc que era en realitat Ío, una ninfa amb la qual Zeus mantenia una relació a esquenes d'Hera, i Hera sabent d'aquesta relació envía Argos perque la vigili i Zeus no pugui estar amb ella, pero Zeus envia a Mercuri (Hermes) perque mati el gegant, i ho aconsegueix fent-lo dormir i el mata mentres dormit. Després d'aquest servei, Hera recompensa el gegant ficant-hi els seus ulls al seu animal: el paó reial.

Per tant responent les preguntes en ordre parlem del gegant Argos, la dea Hera i l'objecte d'amor de luxúria del pare celestial diem que és la vaca blanca en la que està transformada Ío.

Vale!

Aina ha dit...

Salve!
Tracta de Lo, una nimfa filla d'Ínac i Mèlia. Segons Les Metamorfosis d'Ovidi, Zeus se sentia atret per Lo.
Però tenia que amagar-la de Hera, la seva esposa(la temible deessa). Així que la va convertir en una vaca, tot hi així Hera desconfiava aixi que va manar a Argos que no li traigues els ulls de sobre (d'aquí que a la imatge surti una persona amb tants ulls).
Zeus va demanar Hermes que mates a Argos per així poder alliberar Lo. Hera amb tota la seva còlera va fer que un tàvec la perseguis i la piqués anés on anés.
Vale!

Cristina C ha dit...

Salvete!


Aquest anunci fa referència a Argos.
Aquest era un monstre que posseia cent ulls.
Zeus estava casat amb Hera, però sentia una gran atracció envers a la nimfa anomenada Io. Per poder fer realitat el seu desig i poder seduir a Io, Zeus la va convertir en una vaca per tal de que Hera no els descobrís. Però, aquesta molt desconfiada, va manar a Argos, que la vigilés ja que tenia els cent ulls. Zeus va manar a Hermes que matés a Argos per poder dur a terme el seu pla. Hermes es va disfressar de pastor i va començar a explicar una sèrie d’històries molt aburrides fent que al final Argos es quedés adormit. Aleshores, Hermes el degollà.
Per homenetjar a Argos, Hera va fer que els ocells paons doguéssin els cent ulls a les seves cues.


Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!


Aquest anunci fa referencia a Argos.
Argos era un gegant amb cent ulls. Era per tant un guardià molt efectiu, ja que només alguns dels seus ulls dormien en cada moment, havent sempre diversos altres encara desperts. Era un fidel servent d'Hera.
el cartell el que representa es Argos com a vigilant de Io, perquè no sigui raptat per Zeus.
Per això te tants ulls, per vigilar.


Valete!

Xènia ha dit...

Salve!

Es tracta d'Argos, i fa referència al mite d'Io.
El mite diu que Argos era un servent d'Hera, i era un bon vigilant gràcies a tots els seus ulls. Zeus es va obsesionar per Io, llavors Hera li va ordenar a Argos que la vigilés, perquè estava gelosa. Hera la va convertir en vaca perquè no puguèssin estar junts. Però Zeus li va demanar a Hermes que la rescates, aquest va adormir amb la seva flauta a Argos i se la va emportar.
Hera va posar els ulls d'Argos a la cua del gall d'indi, que era el seu ocell preferit, i va demanar venjança.

Vale!!

Anònim ha dit...

Zeus, perquè no fos descoberta la seva infidelitat va convertir a la seva última amant, la nimfa Ío, en una vaca. La finalitat de l'engany era que la seva dona Hera no descobrís a Ío. Hera conscient d'altres infidelitats va demanar a Argos que vigiles al suposat animal. Per una altre banda, Zeus va ordenar a Hermes que alliberes a Ío i mates a la fidel servent de la seva dona. Un cop morta Ío, Hera es venja enviant un tàvec que perseguiria a Hera fins sempre; aquesta fuig cap a Egipte.
Alguns mites expliquen que Argos tenia 4 ulls, dos miraven cap endevant y els dos restans miraven enrere. Un altre mite explica que el seu cos estava cobert d'ulls; però la versió més defensada e que Argos tenia 100 ulls, i mentre dormia la meitat quedaven oberts i així vigilava durant tots els dies.
FA

laura Calvo ha dit...

Crec que es podria tractar d'Argos, el gegant de cent ulls. Tots el ulls que tenia era per vigilar millor, per tant era un guardia molt existent ja que podia veure molt més enllà que les persones normals.
Valete!!

Marta Molgosa ha dit...

La imatge pot representar a Argos el gegant dels cent ulls:
Argos estava sota les ordres de la deessa Hera, i se sap que dues de les tasques que mes difícils van resultar van ser eliminar a Equidna i controlar a la sacerdotessa en la qual Zeus (marit de Hera) havia posat la seva atenció.
Argos era tan bon vigilant, que Zeus no podia actuar tranquil•lament, i és per això que li va encarregar a Hermes que acabés amb ell.

Sobre com va ser assassinat hi ha diverses versions. Algunes expliquen que Hermes és matat amb pedres. Unes altres diuen que va dormir la meitat d'ulls que estava desperta mentre Argos dormia i ho va decapitar.

En assabentar-se Hera de la mort del seu vigilant va decidir venjar-se castigant a Io, la donzella de la qual Zeus no podia desenganxar la vista. Així va ser cap al cadàver d'Argos i va dipositar cadascun dels seus ulls sobre un paó, perquè cada vegada que l'au obria el seu plomatge ho recordessin.

És cert que jo aquesta imatge l’he vist aquets dies per el metro, però no entenia el perquè era aixi.

Valete!

Laia Ruiz ha dit...

Es tracta d'Argos, que era un gegant de cent ulls. La temible deessaque apareix en el text es Hera, Argos obeïa lleialment a la deessa.
L'últim treball que va fer Argos per a Hera va ser guardar-li unavedella blanca (que en realitat era Ío, una nimfa, metamorfosada).
Hera estava enfadada perquè sabia que Ío era una de les moltes amants de Zeus i estava gelosa. Zeus va enviar a Hermes perquè mates a Argos.
Hera per recordar al seu fidel guardià, va fer que els cent ulls d'Argos apareixen en les cues del paó reial.

Ricard Oliveras ha dit...

Després d'haver estudiat la història mitològica del judici de Paris he pogut entendre aquest dibuix, em sembla remarcable fins a quins indrets pot arribar la mitologia i quina importància té en tots els àmbits. A més a més crec que també cal destacar la quantitat de vegades que obres d’art, pel•lícules, anuncis i fins i tot dites i frases de la vida quotidiana s’inspiren en la mitologia clàssica.

estela ha dit...

Salvete,
Com ens va comentar el Jordi a la classe es possible que la persona o persones que van fer aquest anunci no s'adinessin de que podia tenir un referent mitològic.
tracta d'Argos que segons la mitologia grega, Argos Panoptes va ser un fill d'Arèstor (o d'Agènor, entre altres genealogies diverses) i germà de la nimfa Io.
Era un monstre amb cent ulls al voltant del cap, que sempre en tenia algun parell d'oberts. Hera li encomanà que vigilés Io, amant de Zeus metamorfosada en vedella, però Zeus envià Hermes amb l'encàrrec d'alliberar la nimfa. Hermes, disfressat de pastor, el distragué força estona explicant contes i tocant la flauta fins que Argos s'adormí del tot, i llavors el degollà. Hera posà els ulls d'Argos a la cua del paó, el seu ocell preferit.
La temible deesa és Hera que en la mitologia grega, Hera era una deessa de l'Olimp, segona esposa de Zeus i mare amb aquest d'Hebe, Eris, Hefest, Ares i Ilitia. Era la deessa del matrimoni. Es caracteritza per la fúria i l'ànsia de venjança causades per les constants infidelitats del seu marit. Li està consagrat el paó, perquè en les seves plomes porta els cent ulls d'Argos, fidel servidor de la deessa. Els ulls del paó, tanmateix, també representaven els ulls que havia de tenir Hera per vigilar que el seu marit Zeus no li fos infidel.
Valete!

gerard simon ha dit...

Salve
La imatge podria ser el gegant Argos, que té cent ulls. Quan dorm, només la meitat d'aquests ulls descansa, mentre l'altre meitat segueix vigilant el que passa al seu voltant ja que Hera li va dir: "si parpelleges, la pedràs" com es diu en el títol d'aquesta entrada. Hera va ordenar a Argos que cuidés de la vaca que Zeus li havia regalat (que en realitat era la filla d'Ínac, Io, que era amant de Zeus. Aquest últim l'havia convertit en vaca per que Hera no els pogués descobrir ja que aquesta deesa era molt gelosa). Va morir a causa d'Hermes, que el va dormir per les ordres de Zeus per així tornar a tenir Io als seus braços. Es pensa que els ulls d'Argos recorda a les cues dels paons.

valete

Thomas Walzl ha dit...

Salvete!
Fa molt poc em vaig endinsar en la mitologia grega, concretament el judici de Paris, puc dir que el tema de la mitologia grega, sincerament, m'encanta. En la imatge podem observar la interpretació d'un gegant de la mitologia grega, amic de la reina de l'Olimp, la deessa del matrimoni i esposa de Zeus, Hera. Aquest gegant fou assassinat per el déu missatger Cronos, Hera com a senyal d'amistat, va posar els cent ulls del gegant a la cua del seu Paó Reial, així Hera amb aquests cent ulls o pot veure tot, normalment per observar, controlar les infidelitats de Zeus, el seu marit. Aquest tema em fascina, voldria coneixer molts més mites de la mitologia grega.
Valete!

Salina Jaime ha dit...

Bones!
La temible deesa es Hera, reina del cel i esposa oficial de Zeus, Hera mana a Argos, gegant de 100 ulls pastor de zeus, li demana que sencarregui de la vaca que li va regalar zeus, però ella, no sap que aquest animal es Lo, una jove divinitat al que zeus s'enamora, i la converteix en vaca perque ella no s'entrei, Argos, amb els 100 ulls que te, només 50 dormen i els altres vigilen el seu entorn, Zeus mana a Hermes, perque mati a Argos i alliveri a Lo, ell es fa passar per pastor i el mata, Hera, dolguda per la mort de Argos, els seus 100 ulls, li posa al seu paó reial, que gràcies a ells, pot observar com el seu marit li es infidel.
Valete!!!

Axel Avila ha dit...

Salve tripulants!
Aquest anunci es refereix a Argos fill d'Arèstor i germà de Iu, un monstre amb cent ulls al voltant del cap. Un cop mort Argos per homenetjar a Argos, Hera va fer que els ocells paons doguéssin els cent ulls a les seves cues.
Valete!

Clara Pérez ha dit...

Salvete!!
Ara puc comprendre aquest dibuix!
abans de que ens parlessis sobre el judici de paris no entenia aquesta entrada, però ara ho entenc perfectement! La deesa era Hera i és Argos pastor de Zeus i que te 100 ulls, i demana que s'encarregui de la vaca que li va regalar zeus que en realitat no es una vaca si no que és Lo una amant de Zeus, aleshores el mateix Zeus li demana a Cronos que mati a Argos i va ser assasinat per Cronos i aleshores Hera va posar els cent ulls del gegant a la cua del seu Paó Reial, així Hera amb aquests cent ulls o pot veure tot, i sobretot controlar a Zeus.

Anna M. ha dit...

Després d'estudiar el Judici de Paris crec que aquesta imatge fa referència a Hera, deessa de l'Olimp, segona esposa de Zeus.
Es caracteritza per la fúria i l'ànsia de venjança causades per les constants infidelitats del seu marit. Li està consagrat el paó, perquè en les seves plomes porta els cent ulls d'Argos, fidel servidor de la deessa. Els ulls del paó, tanmateix, també representaven els ulls que havia de tenir Hera per vigilar que el seu marit Zeus no li fos infidel.

Laura Miguel Paul ha dit...

L'imatge, vé d'Argos, una espècie de monstruositat, amb qui Hera i té molt bona relació d'amistat, qui com a tret característic poseeia 100 ulls repartits per a tot el cos. Hera sempre li encomana que vigili amb els seus 100 ulls a Zeus, ja que aquest acostuma a ser-l'hi molt infidel, a entendre's amb moltes deeses que no sigui la seva dona, Hera.
Però quan Zeus s'assebenta de que Argos és enviat per Hera ordena a Hermes que el mati i així és.
però Hera, per a no perdre del tot a Argos, posa els 100 ulls a un paó reial en forma de taques a la cua del animal per a continuar espian les infidelitats del seu marit,i així és com és converteix amb l'animal sagrat de la deesa del cel.
Es una historia que et deixa sense cap mena de dubte, amb la boca oberta!
Vale:)

Eric ha dit...

Savete!
Fa poc vaig començar a aprendre una mica de mitologia i he descubert que m'agrada molt ja que es molt semblant a històries o contes. Tornant al tema,en la imatge es veu al gegant d'Argos,que es un ''home''amb cent ulls que va estar relacionat amb la deesa del matrimoni, Hera. I per una cuestió en concret Hermes el va assasinar, i Hera els va posar al seu paó reial per que així el recordes. I així també pot observar les infidelitats del deu marit, Zeus.

Marc Gimeno ha dit...

Salve!
Aquest anunci es refereix a Argos que va ser fill d'Arèstor i germà de Io, apart tenia una gran relació amb Hera. Que era una criatura, amb 100 ulls al cap. La seva història, diu que va ser assassinat per en Cronos, que era un missatger. Aleshores Hera, com a senyal de amistat que tenia, va posar en el seu paó Reial els ulls, així podia mirar totes les infidelitats del seu marit, en Zeus.
Ami, aquesta història m'encanta, ja que Hera, pensa molt bé això, però no fa res respecte la infidelitat del seu marit.
Valete nois!

Maria Rios Rius ha dit...

Hola! Aquesta imatge junt amb aquest text està destinat a Argos, un monstre amb cent ulls molt estimat per Hera, la dona de Zeus. Com tots sabem, més d’un cop, Zeus li ha sigut infidel a la seva esposa, i aquest cop ho havia fet amb Iò, una nimfa. El déu, perquè no la descobrís la seva dona va convertir Iò en una vaca blanca. La gelosa i poderosa Hera ho va descobrir i va ordenar a Argos perquè vigilés dia i nit a Iò i Zeus no tornés a buscar-la. Així doncs, el poderós déu va enviar a Hermes per matar al monstre de cent ulls, i així ho va fer. Tot seguit, Hera va agafar els cent ulls de la bèstia i les va posar al seu paó real, com a forma de commemorar-lo.
Salve tripulants!

Jordi Rojas ha dit...

Salvete,

Aquest és Argos, el servent d'Hera. Va ser el que va vigilar a Ió, una noia mortal de qui Zeus es va enamorar. Zeus estava amb Ió, quan de sobte Hera anava cap allà. Ràpidament el déu va convertir la noia en una vaca. Hera, que sabia el que passava, li va demanar a Zeus que li regalés l'animal. I va posar Argos a vigilar-lo. Zeus va demanar al seu fill, Hermes, que el matés. Després de fer-ho, Hera, enrabiada, va enviar un tàvec perquè piqués a Ió. Perseguit per l'insecte, Ió va recòrrer tot el mediterrani i va arribar a Egipte, on es va convertir en Isis, una deesa egipcia.

Valete.

meritxell ha dit...

Hola!!

Per començar he de dir que aquesta foto la trobo molt original, no només pel significat mitològic que amaga, que també, sinó que trobo original que una empresa de transpots, recurreixi a un tema que per casualitat o no, és un tema mitològic.

Aquest mite al qual fa referència aquesta foto és el d'Argos, un ésser que tenia cent ulls. Argos estava molt relacionat amb hera. Per qüestions diverses, Hermes el va matar, per ordres de Zeus. Tots els ulls sel's va quedar Hera i li va posar al seu paó reial per poder veure-ho tot.

Yasmin ha dit...

Hola a tots!!

Crec que es pot tractar d'Argos, el gegant de cent ulls i servent d'Hera. Fa referència al mite d'Ió. La deessa temible és Hera, i l'objecte d'amor de Zeus és la nimfa Ío. Era filla d'Inac i de la nimfa Mèlia. El mite explica que Zeus estava enamorat d'Ío i un dia se li aparagué en somnis.

Els pares d'aquesta van anar a veure l'Oracle que els hi va dir que la profecia que s'havia de complir era el que la noia havia somiat. Van enviar la noia al lloc del somni i allà Zeus la va posseir, fins que van ser sorpresos per la deessa temibla Hera. Aleshores Zeus per protegir Ío la va convertir en una vaca blanca. Però la dea intel·ligent Hera no es va deixar caure en el parany i li va demanar la vaca, i la va donar a Argos perquè la custodiés per sempre.

Zeus amb pena va enviar a Hermes a rescatar-la. Aquest va adormir Argos amb el so d'una flauta i va aprofitar per matar-lo. Hera, però, en adonar-se d'això va enviar a un tàbac per tal que piqués fins l'eternitat a Ío, i aquesta va fugir fins Egipte on va poder viure en pau.

Hera, sentia un gran apreci pel seu fidel servent Argos, per això va agafar els seus ulls i els va posar a la cua del paó reial per poder veure-ho tot, i el va convertir en el seu animal sagrat.

Valete!!