23 de gener del 2021

Selene Styles


En la mitologia grega, a Selene se la coneix com una dona jove, amb el rostre pàl·lid, molt bella, i això és el que hem volgut reflexar en el nostre dibuix, com es pot veure a simple vista. La lluna era un element de la naturalesa molt important, ja que el pas del temps era mesurat per ella; a l'antiga Grècia, els mesos s’agrupaven en tres períodes de deu dies vinculats a les fases de les diferents llunes. També es pensava que la lluna produeix la rosada necessària per poder nodrir les plantes i els animals.

En la majoria d'imatges o obres en què l'hem pogut veure representada, apareix amb els cabells molt clars tirant a rossos. 

En el nostre dibuix l'hem fet aparèixer amb els cabells clars i hem afegit diferents factors dissimulats com, per exemple, la goma de cabell i les ungles, que hem pintat de negre perquè la nit és fosca i aquest color simbolitza la foscor. També l’hem tatuada amb una lluna creixent, atès que avui en dia molta gent porta tattoos i la lluna, òbviament, és el símbol que més li escau de tots. Finalment hem decidit dibuixar-la amb la pell pàl·lida, ja que era una dona molt blanca, expressant la seva puresa. 

Al dibuix, en què es pot veure l’atuell que porta, s’hi pot distingir un vestit que simbolitza el color de la foscor i, en aquest, també hi podem trobar uns puntets blancs que representen les estrelles, atès què, en ser la deessa de la lluna, se l'identifica amb tots els elements celestials relacionats amb la nit i les estrelles en formen part essencial. També hi són en honor a la seva mare, Teia. A Teia se la coneix com la deessa de la brillantor i és per això que hem volgut donar-li aquest toc especial al dibuix. Una altre element important que hi podem trobar en el disseny del vestuari és l'abric. L’hem dibuixat en honor a un dels seus germans, Hèlios. En relació a aquest, podem trobar diferents atributs que el distingeixen, però hi ha tres ocells molt coneguts amb els quals el vinculem: el corb, el voltor i el milà. D'ells provenen les plomes amb què hem decidit guarnir-lo. 

Nosaltres pensem que si avui en dia Selene habités entre nosaltres, seria una bellíssima dona que exerciria la professió de model, perquè el seu aspecte, com bé es descriu en els relats mitològics, s’adiu amb aquesta qualitat. Selene també tindria parella, molt semblant al personatge d'Endimió i amb qui tindria cinc fills. La raó per la qual nosaltres hem pres aquesta decisió és perquè en la mitologia Selene i Endimió simbolitzaven l'amor etern i també es diu que van tenir cinquanta fills. Com això és impensable, nosaltres hem fraccionat la desena part, que ja és família més que nombrosa... 

Selene, juntament amb Endimió i els seus fills, viurien a la ciutat de Nova York, perquè es diu que és la ciutat que mai dorm. Com que també es deia que Selene sortia de nit a passejar amb el seu carruatge en comptes de dormir, la mateixa associació hem fet amb la ciutat dels gratacels, perquè els seus llums sempre estan encesos.

Paula Luaces i Laura Alcoverro - 4t ESO - Llatí


5 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats per aquesta aproximació al personatge de Selene, la divina Lluna de la mitologia grega. Heu sabut trobar molt bé la seva pervivència a través de la seva identitat i atributs, així que... feliciter!

Laura Barroso ha dit...

M'ha agradat molt aquesta entrada! A través de l'art, trobo que és molt fàcil crear interès per la mitologia, especialment si ho fas tu mateix. Tanmateix, és complicat representar un sol personatge o un mite sencer a través d'un dibuix, però a la vegada representant tots els atributs més importants (com el tatuatge de la lluna creixent), que permeten la comprensió al públic.
Enhorabona!

Mathias Campana ha dit...

Aquest article es molt interessant,ja que t'explica molt be com era Selene,i tambe et dona una opinio sobre com seria Selene en la epoca actual.

Anònim ha dit...

Després de veure el dibuix i la descripció del personatge de Selene, he pogut comprovar què el dibuix i com figura que era selene s'assemblen molt i la supisició que heu fet sobre com seria la seva vida actualment crec que és molt encertada ja què les seves característiques bàsiques estarien reflexades en la seva vida actual, m'agradat molt.

Rita Giménez 3r d'ESO A

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Laura!!!! Quina il·lusió llegir el teu comentari, extripulant! Espero que estiguis bé. Una abraçada.