4 de gener del 2021

Escrivim els nostres noms en grec...

Ja fa un munt de setmanes que els alumnes de Grec I vam escriure els nostres noms en aquesta nova llengua que aprenem dia a dia. I amb tot aquest enrenou de la pandèmia els teniem desats al calaix. Aquest és el nostre petit obsequi per al nou any que comença. Aquí en teniu la presentació!



15 comentaris:

Unknown ha dit...

Apa, que interessant el meu nom s'escriuria així; Λαία. M'ha agradat molt descobrir com s'escriu el meu nom amb aquest idioma tan maco com és al grec. Gràcies per compartir-ho amb tothom.

Pau ha dit...

Hola!
Sóc bastant nou en aquest vaixell, però espero ser-hi per molt més temps. M'ha semblat interessantíssim descobrir com s'escriuen els noms de les persones en grec perquè les lletres semblen molt inusuals però a la vegada molt interessant. M'ha encantat aquesta publicació i m'ha ajudat a descobrir com s'escrivia el meu nom en grec, el qual és Που!

Mar Ymbert ha dit...

He trobat molt interessant aquesta traducció dels noms amb Grec, i està molt bé haver-ho fet de forma divertida, creant el nom amb diferents objectes.
És molt original.

Anònim ha dit...

El que m'ha semblat més interessant és que posessin els seus noms de diferents maneres i algunes molt difícils,sonen a noms molt raros però curiosos, i és interessant saber com són els nostres noms escrits en un altre llengua completament diferent.

Marc ha dit...

Aquest article m'ha semblat interessant perquè és una forma creativa d'aprendre a com s'escriuen els nostres noms amb grec.

Anònim ha dit...

Hola! l'activitat de fer els nostres noms en Grec va ser entretingut de fer i a sobre em va servir per recordar millor l'abecedari Grec. El primer trimestre em va agradar moltíssim, vaig aprendre moltes coses sobre la mitologia i l'abecedari. El que més m'agrada del Grec es la mitologia, i si pogués escollir entre abecedari i mitologia triaria la segona sens dubte. La mitologia no només t'ajuda a saber la història de les coses, sinó que t'ajuda a interpretar-les, quan veus una pintura, escultura o cançó a vegades trobes referències que sense els coneixements de mitologia no podries entendre'ls. Pels pròxims trimestres espero seguir descobrint coses sobre aquest món mitològic.

Anònim ha dit...

Griego es una asignatura curiosa, nunca pensé que me fuera a gustar tanto. Nunca había estudiado este idioma y no tenía expectativas. Me gusta mucho la cultura clásica y ver cómo nos hemos nutrido de sus cosas buenas y no tan buenas. Es importante que cuando estudiamos un mito, buscar todos los significados posibles y desengranarlos todos al máximo. Haba muchos mensajes detrás de estos , mensajes que nos podemos aplicar nosotros hoy en día y situaciones reflejadas de nuestra época. Me ha gustado mucho mezclar los temarios, entre etimología, lengua, mitología, etc...
Creo que esta asignatura no solo te enseña griego...

Nano

Judit Brotons ha dit...

Salve!
Aquesta primera avaluació que hem fet ha estat molt interessant. Sincerament el que m'ha agradat més personalment, ha sigut poder aprendre l'abecedari grec, i així aprendre a escriure les lletres i els esperits. En general no m'ha semblat difícil ja que al posar-hi interès ha estat molt més fàcil que no si no m'hagués agradat el tema. Per tant he quedat més que satisfeta amb aquesta primera avaluació i ja espero a fer aquesta segona avaluació amb la mateixa motivació.

Unknown ha dit...

Hola,
Durant el primer trimestre hem tractat diferents aspectes en la classe de grec: mites, cosmogonia i introducció a l'abecedari grec. A mi personalment m'ha agradat molt la part de cosmogonia, ja que em criden molt l'atenció els relats i les històries que hi ha darrere de l'actualitat. El fet que hàgim après l'abecedari i fins i tot poder-lo llegir em sembla sorprenent, perquè la llengua grega té molt a explicar. Durant aquest primer trimestre ens ha afectat la pandèmia i no podíem anar a l'escola cada setmana, però això no ha afectat l'hora d'aprendre, ja que el professor ha tingut molta paciència i ha anat amb un ritme més lent perquè no perdéssim el fil.

Loira González

Unknown ha dit...

Aquest primer trimestre, tot i les dificultats en temps de pandèmia, ha estat força interessant. Crec que és fascinant l’oportunitat que tenim de poder conèixer les arrels de la llengua grega, descobrint així les cultures, els orígens i les tradicions que avui ens fan ser com som. En aquestes classes he entès la gran influència del Grec en les nostres vides. A més, em van cridar molt l’atenció els mites i relats de la cosmogonia grega, veure com va començar tot sota el punt de vista dels autèntics grecs. He descobert molts aspectes dels que desconeixia, i espero que els pròxims trimestres segueixi sent així.

Andrea Tribó Segura

Gisela Cancelos ha dit...

Ostras tú¡
No m'esperava que a les classes de grec es pogues aprofundir tant en en els temes de la vida quotidiana tant sols comentant un mite.
Encara que no ho sembli, amb la cultura grega es pot aprendre molt i a més ens ajuda a entendre la nostra societat actual (ja que a la Mediterrania els grecs van tenir molta repercussió).

Laia De Ramon ha dit...

Aquest primer trimestre per a mi (i assumeixo que per la majoria de gent també) ha sigut una muntanya russa. El fet de no anar cada setmana presencialment a l'escola m'ha fet perdre el fil d'algunes assignatures.
Tot i així, grec és una de les assignatures que més he pogut seguir, sempre troba la manera de despertar el meu interès, especialment amb els mites. No només són històries interessants, sinó que moltes vegades, podem trobar maneres d'aplicar-les a la nostra vida quotidiana. Aquests mites també m'han tret més d'una reflexió sobre la meva pròpia vida i això una de les coses que fan que em cridi l'atenció.

Laia

Unknown ha dit...

Sara ha dit...
M'ha agradat molt la creativitat que han tingut a l'hora de crear els noms amb el material que han utilitzat, ja que l'abecedari grec no és usual en nosaltres per fer-lo servir.

Anònim ha dit...

M’ha semblat molt interessant i curiós aquest treball i veure com no tenen res a veure els noms a com els escrivim nosaltres, i la forma en la que han fet el treball, segur que ha sigut més entretinguda i és una forma diferent d’aprendre.

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt la idea de saber com són els nostres noms en grec, sobretot que és una manera divertida i interessant per aprendre. També que han fet servir diferents objectes o materials per escriure els noms.