30 de maig del 2013

PROJECTE DIDASCÀLICA (IV): ΕΤΥΜΟΣ ΙΙ (de ETIMO- a -ONTO-)


Recordeu la primera entrada del projecte etimològic en imatges (ΕΤΥΜΟΣ Ι) que van encetar el curs passat els tripulants que enguany han cursat 2n? Doncs aquí teniu les presentacions que els alumnes de Grec I han anat treballant durant aquest darrer trimestre del curs. D'aquesta manera donem continuïtat a aquesta tasca col·laborativa que té com a objectiu elaborar un material didàctic al servei de tots els qui vulguin endinsar-se en l'estudi de l'origen clàssic de les paraules. Esperem que us agradin!

Alumnes de Grec I

Carla, Itzíar i Marina (ETIMO-, -FÒBIA)
Clara i Alba (FONO-, -GRAMA)
Alejandra i Arnau (HAGIO-, HIGRO-)
Maria i Ferran (HIPNO-, LEUCO-)
Marc G. i Eric (LEXICO-, -MELANO-)
Ona i Marc S. (MELO-, MIO-)
Joana i Àlex (MIS(O)-, -NÈSIA)
Mireia i Gemma (NEURO-, -ONTO-)


8 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats, tripulants de Grec I que, com els vostres companys del curs anterior, heu sabut portar al camp de la didàctica l'après a classe. Una manera d'apropar-se i apropar-nos al meravellós món de l'etimologia tot treballant la llengua pròpia acompanyada per la força de les imatges. Continuem compartint a la xarxa!

Unknown ha dit...

Saleve!
Enhorabona a tots el meus companys per haver realitzat aquest treball.
Estic segura que tots hi hem posat la nostra millor intenció, hi hem dedicat moltes hores i molt esforç però és gratificant veure el resultat, qualsevol diria que aquests treballs els han fet alumnes de primer de Batxillerat...
Personalment l'etimologia en general m'ha ajudat molt a esbrinar d'on provenen les paraules que composen la nostra llengua. Aquest és un tema interessant a l'hora que educatiu.
Espero poder realitzar algun altre treball com aquest el curs vinent!
Valete!

Unknown ha dit...

Salve,
A classe durant aquest curs ja hem realitzat força treballs com aquest, n'hem fet un munt de didàctics, en grup i per crear matèria d'aprenentatge per nosaltres alumnes de GREC I 2012/13. Per altre banda, cosa que hem sembla més important però, aquest servirà pels curs següents. I aquells faran una altra presentació per el curs vinent i així consecutivament. És maco pensar que el que tu treballes i poses esforç avui, demà ho pot estar gaudint i aprenent un altre alumne. Així que endavant tripulants amb la feina!!!!
Vale!!!

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

Quins treballs més ben fets, hem fet una bona feina! De ben segur que hem après molt realitzant-los. És una altra manera de treball, és més dinàmic.
Personalment m'ha agradat fer etimologia, perquè m'ha servit de molt i he après paraules noves.
Espero que la nostra feina serveixi per a molta gent!

Vale!

Alba Legide ha dit...

Salve!

Una altra mostra de l'esforç a l'hora de fer les feines i de les quals els resultats són més que satisfactoris.
Felicitats a tots els companys pel treball realitzat.
Ja que no només és un bé particular sinó també comú.

Valete

Ona Contreras ha dit...

Salvete!

Els meus companys i jo hem realitzat una molt bona feina, i estic molt orgullosa de la feina feta.
M'ha agradat molt poder fer aquest treball per que he après moltíssimes coses, però les he gaudit per que les he après rient.
Molt bona feina companys!

Valete!

marina ha dit...

Salve Tripulants, bona tarda!
En primer lloc he de dir que trobo que aquesta manera és molt efectiva ja que fent aquest treball m’he enriquit etimològicament, trobo que és una manera diferent d’aprendre. Personalment m’he divertit fent aquest treball perquè he descobert l’etimologia de moltes paraules que desconeixia etimològicament .
Després donar les gràcies als companys pels excel•lents treballs realitzats ja que una feina ben feta s’agraeix molt per a la gent , i més per la que és principiant en aquests temes.
Valete Tripulants!

Marc Gimeno ha dit...

Què bè! ens ha quedat perfecte aquest treball. Es nota que hem treballat força i ho hem donat tot per aquest treball surti be. Espero poder fer mes treballs d'aquests ja que vaig aprendre molt i va ser entretingut
Vale!