27 d’octubre del 2010

Alter ego, vine a la festa!

Mireu quin cartell més oportú vaig trobar l´altre dia tot passejant pels carrers de Barcino. Alter Ego és una festa oberta a tothom que va inaugurar el passat 21 d’octubre la discoteca Bucaro Club de Barcelona. Hi podeu anar, si us ve de gust, tots els dijous i gaudir d´un espai dividit en dues sales destinades a diferents tipus de música: l´electrònica i el rock n’roll. Fixeu-vos en el nom, que pren com a referència un dels llatinismes que hem estudiat a classe: què vol dir alter ego? quina relació creieu que té amb una celebració com aquesta? li coneixeu altres significats? Penseu, penseu...

Anna Ruiz de la Fuente
2n Batxillerat

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola companys,

Es ben curiós aquest cartell. He estat buscant que vol dir Alter Ego i he trobat que vindria a ser com "Una altra personalitat". La traducció literal és "L'altre jo" i aplicada en aquest cartell pot voler dir que treguis l'altra personalitat que portes dins i vagis a la festa.

Apa, fins aviat !!!

Marc Palau ha dit...

Salvete!

Suposo que aquest nom com a dit el Francesc pot tenir el significat de tenir una altre personalitat, es a dir que quan entris a aquesta discoteca puguius gaudir al màxim i poder treure la teva part més "boja" per dir-ho d'alguna manera!

Vale1

Yasmin ha dit...

Hola!

Alter ego literalment vol dir "l'altre jo" i en termes psicològics l'utilitzen per fer referència a una segona personalitat.

També he trobat que hi ha grups musicals que s'anomenen alter ego, o posen aquesta locució llatina a alguna de les seves cançons o àlbums.
I també dona nom a molts altres elements ficticis i reals, ja que desenvolupen dos personatges amb distintes personalitats.
Un exemple fictici conegut és el Peter Parker que alhora és Spidermam.
I com a exemple real he trobat a John Lennon que era Winston Leg-Thigh.

Com han dit els meus companys fent referència a aquesta celebració també interpreto que el nom l'han posat per dir-nos que ens transformem i donem a conéixer l'altre personalitat que tots tenim quan anem de festa, o a passar una bona estona.

Valete!!

Sanja ha dit...

Hola! :D

Alter ego, és refereix a una segona personalitat però també ens podem referir a una persona semblant a nosaltres.

El cartell incita a treure l'altre cara que tenim, la més divertida i boja, etc.

Adéeu!

Esther Soria ha dit...

Hola!

Com ja han comentat alter ego significa "altre jo" i per tant una altre personalitat que tots tenim i que en un moment o altre expressem. Però referint-se a aquest cartell jo penso que potser també es pot referir a trobar una altra persona com tu, amb mateixes aficions, és a dir, una perosna amb la qual et puguis compenetrar molt bé.

Vale!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!

Com bé tothom a dit, "alter ego" significa literlament "un altre jo". Això vol dir qu treiem una part de la nostra personalitat que hauriem de treure fora, com la part boja del nostre cos. Crec que aquesta festa serveix a que tothom expressi el seu altre jo pero conèixer nova gent i ser i truere la port boja que normalment a la vida de cada dia no treus per diversos motius.

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Una curiositat referent a aquest llatinisme és que "alter ego" és utilitzat dins del món dels còmics o dels films de super-herois fent referència al personatge en el qual el protagonista aparentment normal es transforma tot adquirint poders especials. És a dir, per exemple, l'alter ego de Klart Kent és Superman. En aquest cas fa referència a l’altra personalitat que una persona du amagada. Que curiós!

Vale!

laa.neuus ha dit...

Hola!


Alter ego significa l'altre jo, com ja s'ha comentat es pot referir a una persona que és com nosaltres o a una altra personalitat.

Com ja han dit, per mi el cartell porta aquest nom perquè quan sortim de festa treiem una part de nosaltres que no hi és durant el dia, és el moment de lliberar-nos i gaudir, passar-nos-ho bé. Dels geminis se'ns acostuma a dir que tenim dues personalitats.


Adéu:)