10 de juny del 2023

IN MEMÒRIAM

Avui ha mort Nuccio Ordine, un dels intel·lectuals més necessaris i prestigiosos del món, divulgador meravellós de la cultura humanista més essencial i defensor impagable del sentit comú davant d'un món cada vegada més desnortat.

Al Vaixell li volem retre un petit, humil però sentit homenatge in memòriam recuperant dues entrades dedicades a ell. La primera, preciosa, del meu amic i company Carles Cervelló i la segona, la meravellosa lectio magistralis 'La utilidad de lo inútil en nuestras vidas'. Us deixem els enllaços de la notícia que recull la seva partença i els de les dues entrades.

STTL, Mestre, que la terra et sigui acollidora a la teva Ítaca particular. Trobarem molt a faltar el que encara estava per escriure i per dir i que mai serà escrit ni dit.

Mor el filòsof i professor italià Nuccio Ordine

Clàssics per a la vida

La utilitat de l'inútil, una 'lectio magistralis' del professor Nuccio Ordine


1 comentari:

Enric Brotons ha dit...

Salve Tripulants.

Que bonic veure que el vaixell navega en bona direcció i que ho fa tenint gestos d'homenatge a persones que ho mereixen.

Realment una llastima que ens deixi Nuccio Ordine que com be diem va ser un gran humanista. Penso que figures així son molt necessaries a l'hora de mantenir una cultura i coneixements que tot i ser antics també son molt acutals i ens poden servir per el dia a dia.

STLL.

Valete.