27 de novembre del 2015

Referències clàssiques a The Flash


Ja fa unes setmanes, a classe de Llatí, vam estar comentant la relació que sovint s'estableix entre publicitat i món clàssic.

Aprofitant que fa unes dates s'ha estrenat la segona temporada de la sèrie The Flash, superheroi creat per DC Comics amb el poder d'una gran velocitat, vull fer incidència en el nou personatge i nou company en la lluita contra el crim, Jay Garrick, un Flash d'un altre univers, de qui cal destacar el seu casc, un casc amb ales, com el petàs del nostre conegut Hermes-Mercuri, el déu missatger, sempre en moviment. 

Una de les imatges promocionals que va presentar el canal The CW Network mostra el casc alat i porta per lema Get Up to Speed (la traducció literal seria “posar-se al dia”, tot i que en aquest cas significaria “prepara’t per córrer” o “prepara’t per anar ràpid”).




Coneixeu algun altre personatge de còmic o de sèrie d'animació d'inspiració clàssica?

Cristina Tamashiro
4t ESO


14 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Realment si disposem d'una mirada clàssica ben atenta ens adonarem que el llegat cultural de Grècia i Roma és enorme i trobarem referències arreu. Tu, Cristina, que portes poc temps com a tripulant, ja has demostrat a bastament que la tens. Conserva-la i potencia-la. Feliciter, segueix per aquest camí que has iniciat. Intelligenti pauca!

Anònim ha dit...

Un personatge de còmic, no gaire popular, però suficientment conegut, és Aquaman, un superheroi que representa al déu Posseidó. Les característiques d'aquest home són el trident i el poder de l'aigua.

PD: Moltes gràcies per aquest comentari tan positiu! Espero que a les classes pugui continuar potenciant aquesta cultura clàssica tan interessant.

Anònim ha dit...

Salve!
Conec una referència clàssica a la pel·lícula “La Sirenita”: el pare de la protagonista, Neptuno, representa el déu del mar. Hi ha diverses referències envers aquest personatge, on podem observar que és gran, majestuós i amb una mica de mal geni, com el déu romà. Però el que més ens indica la referència clàssica de Neptuno és el trident que porta, igual que el déu Neptú, Posidó en la mitologia grega.

Anònim ha dit...

El personatge de còmic que he trobat amb relació amb la inspiració clàssica a sigut ''Astèreix el gal'', millor conegut de la sèrie de còmic de Astèrix i Obèlix.

Que aquest fa una referencia molt clara al déu Hermes-Mercuri, per el Petás que porta. No tan discret com el personatge Flash.
Atèrix te dues ales grans en el casc i això fa una pronuncio més destacada, perquè a sobre es representat com un home baixet però amb una velocitat increïble.

En aquesta pagina podeu trobar moltes locucions llatines en el còmic.

http://diccionarioasterix.blogspot.com.es/2010/02/frases-en-latin.html

Anònim ha dit...

Conec forces personatges basats en déus , però parlaré d’en Rayquaza. Aquest és de la sèrie/joc ‘’Pokémon’’, i està basat en Kukulkan o Quetzalcóatl. Quetzalcóatl és un dels déus de la cultura mesoamericana , i es va arribar a considerar un dels déus principals del panteó prehispànic i també era el que sabia tots els pensaments, estava a tot arreu i és déu del coneixement, la fertilitat, i és el patró del dia i dels vents. Rayquaza està basat en aquest déu per aspecte, són de colors similars i els dos són serps gegants que volen pel cel. En quant a característiques ,controlen els vents i les tempestes, són adorats i molt poderosos.

Anònim ha dit...

Salvete omnes!
He estat fent una petita recerca en el món del còmic, més aprofundidament en els superherois de Marvel i he trobat una clara referència clàssica en un personatge molt conegut: el Capità Amèrica. Es pot observar que porta un petàs, el barret amb ales que Mercuri (Hermes) porta. És curiós perquè sempre havia vist el superheroi però mai me n’havia assabentat, d’aquesta referència.

Anònim ha dit...

Salve! El personatge que jo conec surt a una pel•lícula: LA SIRENITA. No sé si l’heu vista però un dels personatges, el pare de l’Ariel, representa a Posseidó el Déu del mar. Es pot veure clarament ja que porta un trident, controla el mar i a més porta una corona de punxes com també el Déu.

Anònim ha dit...

Un personatge que he trobat es en "Mighty Thor" és un personatge que va tenir una infància difícil. No és gaire conegut. En la pel·lícula, és va fer molt conegut per les seves accions de la terra. El seu germà es en Loki.

Anònim ha dit...

Salvete omnes!

Fent recerca he trobat que en l'exitosa sèrie de còmics Astèrix i Obèlix, aquest primer té una inspiració clàssica ja que porta un petàs al cap fent referència al gran Hermes. Les petites històries d'Astèrix es desenvolupen a la Gàl·lia als temps de Juli Cèsar, quan els romans van ocupar gran part d'aquest territori. Però hi ha un poble que no es preocupa mínimament de l'enemic, ja que cada habitant sota un provisional efecte de "poció miraculosa" posseeix una força immensa. Astèrix se'l representa com un guerrer petit d'estatura, però extremadament intel·ligent i valent, és caracteritzat d'un casc alat (petàs) i d'un bigoti ros. Aquest casc alat el relacionem amb Hermes ja que se'l coneix com el déu missatger, sempre en moviment i amb una gran astúcia. Una qualitat que també se li atribueix a Astèrix.

Valete!

Anònim ha dit...

Salve! Fent una mica de recerca he trobat tres personatges de còmic d’inspiració clàssica. Aquests són: Lobezno, Hulk i Iron-Man. Per a la gent que no és gaire coneixedora del tema, a simple vista pot resultar una mica difícil de relacionar-los amb la mitologia. La relació es la següent:
Lobezno pertany a la raça dels “lupus sapiens”, mutants d’homes llop amb poders físics i psíquics extraordinaris. El mite de l’home llop es remonta a les creences gregues de la metamorfosis del rei Licaó en llop, com a càstig de Júpiter.
Hulk ha sigut comparat, en alguna de les seves aventures, amb el tità Prometeu. Tots dos són immortals. Tots dos pateixen l’atac d’animals. Tots dos tenen capacitat perquè les seves ferides es regenerin ràpidament. I per a tots dos, el fet de ser invulnerables, els fa viure en una condemna eterna.
Iron-Man, l’home de ferro, és un ésser humà que adquireix poders especials després d’un accident. A la mitologia grega, existien éssers de metall, com Talos, gegant de bronze que guardava la illa de Creta amb una força prodigiosa.

Anònim ha dit...

Salve! Fent recerca als còmics, preguntant i investigant una mica he recordat un dels meus personatges preferits i poc coneguts com és el Capità Marvel també conegut amb el nom de Shazam. En Shazam fa una gran referència clàssica a Zeus,amb el seu poder i amb el símbol de Zeus,el llamp, impregnat al seu vestit, però també té altres habilitats relacionades amb personatges de la cultura clàssica, com són Hèracles, Àquiles, Hermes/Mercuri, Salomó i Atlas.

La historia d'en Shazam comença a Fawcett City amb el jove orfe Billy Baston, un nen que degut a la seva situació a de començar a delinquir per a poder subsistir, fins que coneix al mag Shazam, que es dona compte de que és bona persona i té un cor molt noble, i li atorga la saviesa de Salomó, la força d'Hèracles, la resistència d'Atlas, el poder de Zeus, el coratge d'Aquil·les i la velocitat de Mercuri, amb la qual cosa transforma al jove Billy en el cos adult del súper poderós Capità Marvel.
Però el jove Billy no és sempre així, es transforma amb el Capità Marvel/Shazam només quan diu la paraula SHAZAM.

Anònim ha dit...

Salve!.
El personatge que he triat es de la pel·lícula de Disney Hèrcules a el protagonista que es Hèrcules . Té relació amb el Déu de l'olimp Hèracles. El que més es veu que es ell es que es molt fort i perquè el seu pare es Zeus

Anònim ha dit...

Salve!

Fent recerca en el món virtual, he trobat diversos personatges relacionats amb inspiracions clàssiques. El que m'ha semblat més interesant, ha estat un personatge anomenat Fizz, d'un joc virtual, "League of Legends" (àlies "LOL"). Aquest és un personatge principalment destacat per el seu hàbitat, l'aigua, i també per el trident que porta a la mà. El relaciono amb el déu Posidó, ja aquest és també conegut per el poder i el domini que té sota els mars, i sobretot, per el trident que porta acompanyat a la mà.

Anònim ha dit...

el superheroi de marvel Spiderman, que dispara telaranyes això em recorda a un mite bastant famos el mite d'Aracne que Atena gelosa la converteix en aranya i l'obliga a teixi fins l'atarnitat