Hipnoteràpia, quimioteràpia o psicoteràpia són termes que potser haurem sentit o llegit en alguna ocasió, i que coneixem sota el denominador comú de les teràpies. Però, realment ens hem parat a pensar què signifiquen, d'on provenen, què té a veure cada teràpia amb els prefixos que formen el terme científic? D’això s’encarrega l’etimologia. Hem volgut fer recerca i hem elaborat un glossari de teràpies en què trobareu els significats i les arrels etimològiques dels seus noms. En primer lloc, hem de definir teràpia per centrar-nos en el tema que ens ocupa...
Què és una teràpia?
Aquest mot prové del grec antic θεραπεία [transcripció: teràpia; traducció: cura, tractament]. Les teràpies tenen com a principal objectiu corregir símptomes, malalties o causes de problemes de salut de les persones, mitjançant els pensaments, sensacions i coneixements d’un pacient i així ensenyar-lo a aplicar-los per a desenvolupar la seva recuperació. Aquesta arrel lèxica la podem trobar també com a sufix [-teràpia].
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què? Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix? Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
Natàlia Guirado
Ana Martínez
Irene Rodríguez
Mª Ángeles Torres
4t ESO
27 comentaris:
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què? Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix? Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
Jo coneixia i coneixo la fisioteràpia, perquè la meva mare ha tingut moltes sessions d’aquesta terapia degut als seus mals d’ossos i a les cames, normalment per a ajudar-la a curar-se se li ha posat calor o fred en els punts adolorits o s’han ultilitzat les mans per donar massatges “curatius”.
H e trobat una terapia molt estranya i curiosa, anomenada orinoteràpia.
Consisteix en veure’t la teva propia orina o bé aplicar-te-la a ala pell per tal de curar o prevenir d’alèrgies i infeccions.
Al posar en pràctica aquesta terapia en spot provocar infeccions o irritació a la pell degut als seus àcids.
La terapia que he trobat més curiosa i que més m’ha agradat a sigut la risoteràpia.
M’agrada perquè crec que riure és una de les coses més sanes que podem fer i amés aquesta terapia és en grup i trobo que pot millorar molt la nostra vida coneixent a persones noves i rient amb elles.
Coneixia l’artteràpia, delfinoteràpia, fisioteràpia, hidroteràpia, hipnoteràpia, lectoteràpia, magnetoteràpia, musicoteràpia, psicoteràpia, quimioteràpia, quiroteràpia i la risoteràpia. En general, conec aquestes teràpies perquè són conegudes i les puc escoltar en el dia a dia; per experiències de gent propera o simplement per sèries de televisió on mencionen i ho expliquen, o s’entén pel context i el que passa en les imatges.
La teràpia que m’ha semblat més curiosa ha sigut la logoteràpia. Tot i que sempre havia sentit allò de “veure la part positiva de les coses negatives”, no sabia que això també s'utilitzava com a teràpia.
El iogateràpia és una teràpia que combina la respiració amb una sèrie de postures que ens ajuden a millorar la nostra salut. L'aplicació terapèutica del Ioga (Iogaterapia), amb fins preventius o curatius, proposa una recuperació física, emocional i mental mitjançant un entrenament gradual per a la resistència, el moviment i la flexibilitat física, millorant la tolerància a l'exercici, l'oxigenació sanguínia i augmentant la vitalitat, la resistència i la fortalesa muscular, òssia i articular.
Salvete omnes!
Coneixia algunes d’aquestes teràpies però la que coneixia més es la quimioteràpia, ja que la meva mare es infermera i te a gent malalta de càncer i a molta gent per curar-se els hi posen quimioteràpia (encara que la quimioteràpia no nomes s’utilitza per la leucèmia sinó que per molts altres tipus de càncer).
A més el meu avi va tenir càncer i ell feia quimioteràpia.
Valete!
- Si, la fisioteràpia, la conec per dues raons, la primera perquè tinc un familiar que és fisioterapeuta i la segona, perquè més d’un cop m’han fet tractaments de fisioteràpia.
- La quimioteràpia es basa en el tractament d'una malaltia mitjançant composts químics. Normalment s'utilitza per al tractament del càncer i d’infeccions víriques.
- La delfinoteràpia, perquè em sembla curiós que una malaltia com l’autisme, es pugui tractar através d’un animal.
Felicitats marineres de grec i llatí!
Em sembla molt interessant la recerca de teràpies que heu fet. En llegir la vostra entrada he pensat que convidaré els alumnes de naturals de 2n d'ESO a que hi facin un cop d'ull perquè aquest curs hem estat parlant de la diferència entre ciència i pseudociència i potser podran opinar sobre quines de les teràpies que presenteu consideren científiques i quines no.
Gràcies i Bon vent!!
Núria F.
Salvete omnes!
- Abans d'haver fet aquest treball coneixia alguna teràpia com la risoteràpia, la quimioteràpia o la fisioteràpia. La risoteràpia l'havia sentit a parlar al meu avi i pel nom vaig entendre més o menys el seu significat, la quimioteràpia la coneixia perquè he sentit a molta gent parlar d'ella i algun familiar meu l'havia practicat, i la fisioteràpia, perquè la meva àvia i la meva mare acostumen a anar al fisioterapeuta quan tenen mal d'esquena.
- Podria anomenar la radioteràpia, que té com a objectiu destruir les cèl·lules cancerígenes sense fer mal al teixit sa que es trobi proper, però també s'utilitza per reduir tumors i pressió, dolor i altres símptomes del càncer.
- Fent recerca vaig trobar molt interessant la hirudoteràpia i la diafreoteràpia, ja que els seus noms no tenen res a veure (si no parlem de etimologia, és clar) amb el que tracten.
Realment heu fet una feina extraordinària de recerca i us felicito "ex imo corde". Aquesta és la nostra modesta però necessària aportació enguany a la celebració de la Setmana de la Ciència. Feliciter omnibus!
-Conec la cromoteràpia ja que fa dos anys vaig fer un treball sobre ella consisteix en mirar diferents colors que t'aporten diferents emocions com ara els colors suaus que tranquil·litzen.
-també conec la helioteràpia encara que ho trobo cuiros però si el sol et porta vitamines ...
-acupuntura consisteix en clavar agulles en els músculs per rebaixar dolor fins i tot es fa servir per tonajar el cos humà
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què?
- Si, la fisioteràpia, la conec per dues raons, la primera perquè tinc un familiar que és fisioterapeuta i la segona, perquè més d’un cop m’han fet tractaments de fisioteràpia.
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
- La quimioteràpia es basa en el tractament d'una malaltia mitjançant composts químics. Normalment s'utilitza per al tractament de càncer i d’infeccions víriques.
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
- La delfinoteràpia, perquè em sembla curiós que una malaltia com l’autisme, es pugui tractar através d’un animal, i més si l’animal viu en un altre entorn, com és l’aigua.
Salvete omnes!
Conec algunes d’aquestes. La quimioteràpia la que més, ja que sempre surt a les notícies, documentals...També la risoteràpia, algun cop una amiga meva l’ha esmentat.
Jo conec la naturopatia, és una forma de medicina que cerca equilibrar el funcionament de l'organisme amb mitjans considerats naturals com el règim alimentari, massatges, exercici, etc.
La teràpia més curiosa que m’ha semblat és la cromoteràpia. Mai havia imaginat que els colors poguessin ajudar en malalties i trastorns, i menys que tindrien una sèrie de capacitats capaces de canviar les nostres emocions.
Salvete,
Entre totes aquestes teràpies les que conec o hem sonen per haver-les escoltat per algun lloc són: la quimioteràpia, la fisioteràpia, psicoteràpia i la risoteràpia.
La quimio la conec perquè s'utilitza per quasi be tots els càncers, i els altres com la fisioteràpia la conec perquè el meu pare esta fent-se un rehabilitació de l'esquena i el braç.
I una teràpia que m'ha cridat l'atenció ha sigut la cromoteràpia.
Salve!
Sí que coneixia alguna de les teràpies com, per exemple, la quimioteràpia perquè la meva tieta va patir càncer i una de les teràpies amb les que la van tractar va ser la quimioteràpia i, des d’aquell moment vaig aprendre en què consistia, per què i quan es feia servir.
La radioteràpia s’utilitza contra el càncer. Consisteix en eliminar o danyar les cèl·lules cancerígenes mitjançant rajos X, rajos gamma o rajos d’electrons o protons. És una teràpia que es pot administrar sola, però normalment s’administra conjuntament amb la cirurgia i/o la quimioteràpia.
La teràpia que més m’ha cridat l’atenció és la musicoteràpia perquè jo sóc músic, toco el piano i la flauta travessera, i sempre he defensat la música. Em sento orgullós que l’art de la música serveixi, també, per eradicar trastorns i disfuncions gràcies a les seves propietats (plaer, benestar, tranquil·litat i efectes agradables), ja que hi ha gent que pensa que no serveix de res quan darrere d’un concert hi ha molta feina i molt estudi, i, ara, sé que, també, ajuda en la cura d’alguns malalts.
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què? Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix? Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
Abans de fer el treball de les teràpies. Jo coneixia i continuo coneixent la teràpia de hipnoteràpia i psicoteràpia. Hipnoterapia la coneixia perquè havia escoltat per la televició o per la gent. Psicoteràpia la coneixia per gent que ha tingut que anar o per familiars. Jo he partcipat en aquest treball i m'ha semblat molt curios per algunes teràpies que he trobat. Una de les més cuiroses es la delfinoteràpia per la capacitat que té un dofi en tranquilitzar.
Salvete tripulants!
Abans de respondre a les preguntes proposades, però, felicitar a les alumnes que han realitzat aquesta magnífica recerca. Moltes felicitats! Estava xafardejant una mica pel bloc, i en llegir el títol de l’entrada, no vaig dubtar a donar-hi un cop d’ull. Penso que conèixer l’origen de les paraules és una tasca molt interessant.
Ja a l’any passat, els alumnes que fèiem primer de batxillerat, vam poder endinsar-nos al món de l’etimologia i donar una petita pinzellada a alguns ètims grecs. Un ètim desencadena a un altre, així que treballant els que ens tocava, va aparèixer la paraula θεραπεία. L’entrada ja recull moltes de les teràpies que coneixia, com per exemple: fisioteràpia, fitoteràpia, hidroteràpia, talassoteràpia, musicoteràpia, psicoteràpia, quimioteràpia i termoteràpia. Algunes d’elles les conec perquè les vam treballar l’any passat, però d’altres, com és el cas de la quimioteràpia, psicoteràpia i musicoteràpia, les conec perquè tinc familiars els quals han estat tractats amb aquestes teràpies o bé, perquè n’he sentit a parlar.
Una de les teràpies que més m’ha cridat l’atenció és sens dubte la cromoteràpia. Mai hauria imaginat que la càrrega emocional dels colors podia exercir tanta força en nosaltres!
Seguidament, i després de la petita recerca que he realitzat, us deixo amb la troballa de teràpies que m’han semblat més interessants.
Aromateràpia (del grec άρωμα “perfum o planta aromàtica” i θεραπεία): Branca de la herbologia o fitoteràpia que utilitza materials volàlits (substàncies que s’evaporen fàcilment) de plantes, principalment olis essencials i altres compostos aromàtics, amb el propòsit d’alterar l’estat d’ànim de la persona per a millorar la seva condició física i mental.
Apiteràpia (del llatí api “abella” i del grec θεραπεία): Tractament terapèutic basat en l’ús d’apitoxines (verí de les abelles) i d’altres productes que provenen de les abelles, com per exemple la mel i el pol·len, per a finalitats terapèutiques i preventives.
Cristaloteràpia (del llatí crystallus, que prové del mot grec κρύσταλλος “gel o aigua congelada” i del grec θεραπεία): Considerada com a una pseudociència, es dedica a l’ús de cristalls per a regular l’estat energètic de la persona, i així poder actuar sobre els txakres.
Orinoteràpia (del grec οὖρον (o llatí urina) “mullat” i θεραπεία): Pràctica tradicional emmarcada en la medicina alternativa que consisteix a utilitzar l’orina per a finalitats cosmètiques i terapèutiques. El seu tractament pot incloure beure la mateixa orina, aplicar-la a la pell o injectar-la.
Fototeràpia (del grec φῶς “llum” i θεραπεία): Tractament basat en les radiacions electromagnètiques d’origen natural o artificial per al tractament de malalties.
Ha estat una feina molt excitant, valete!
20a Setmana de la Ciència: teràpia, terapeuta, terapèutic,...
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies?
Si, la “quimioteràpia”, “risoteràpia” i “fisioteràpia”
Si és així, quina i per què?
Quimioteràpia: La coneixo perquè per mala sort avui en dia, molta gent te càncer, com en va tindre el meu avi, o la mare d’una amiga meva, i sé que la quimioteràpia és el tractament que es segueix. També avui en dia ja surt a moltes sèries de televisió que es produeixen a l’hospital...com “Polseres Vermelles”.
Risoteràpia: Aquesta teràpia no és que la coneixi molt, però si que n’he sentit a parlar, i a part trobo que el riure és una molt bona solució per la vida.
Fisioteràpia: La fisioteràpia, si que és una teràpia que coneixo més, ja que jo i la meva mare n’hem tingut de fer, i penso que és una teràpia que la majoria de persones n’han tingut de fer, ja que és lo habitual després de fer-te una lesió...
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
Teràpia de grup: És una psicoteràpia durant la qual un o diversos terapeutes tracten diversos pacients al mateix temps. El tractament en grup revelaria efectes positius que no serien obtinguts en el moment de sessions individuals. La teràpia de grup es presenta generalment sota la forma d'expressions verbals, de diàlegs però utilitzen de vegades pràctiques implicant les emocions o el cos, com en el psicodrama o el joc de papers. Una certa plaça hi és deixada a la improvisació
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
La teràpia que m’ha semblat més curiosa és la “risoteràpia”, és una teràpia que penso que és molt positiva, perquè sempre és molt millor viure rient. I tot i que noen sàpiga molt, penso que és una molt bona teràpia i que segurament molt utilitzada, i amb bons resultats.
Salvete omnes!
Jo coneixia la equinoteràpia, ja que abans feia equitació i veia alguns nens discapacitats que treballaven en aquesta teràpia. La equinoteràpia pot ajudar a tenir més confiança amb tu mateix, a la comunicació, a l’habilitat de socialitzar-se i a prendre el control dels impulsos.
Una altra teràpia és la zooteràpia. Aquesta consisteix en el contacte de l’humà amb l’animal. Té com a finalitat millorar el nivell emocional i la seguretat en persones que han perdut la motivació davant les situacions de la vida, a causa de la depressió o la manca de socialitzar-se degut a estar tancats dins d'hospitals o sota la supervisió de professionals que mantenen en control de la persona; ja sigui per malalties cròniques o terminals, trastorns permanents o dolors físics o emocionals.
La teràpia que m’ha cridat més l’atenció ha sigut la cromoteràpia. M’ha semblat la més curiosa perquè cada color fa reaccionar d’una manera diferent al cos. I això m’ha fet pensar en que la majoria de gent no reacciona igual a cada estació de l’any; segurament, perquè en cada una observem diferents tonalitats de colors.
Salvete!
M’encanta com a partir de l’etimologia podem lligar conceptes i conèixer més endins el significat de les paraules!
Trobo que heu fet molt bona feia i la presentació està molt bé.
Conec la psicoteràpia i la quimioteràpia, ja que m’atreveixo a dir que són de les més conegudes perquè són molt utilitzades amb freqüència.
M’ha semblat molt curiosa la Risoteràpia, mai havia sentit l’existència d’una teràpia que fos utilitzada per a millorar les emocions mitjançant el riure. És veritat que el riure s’encomana perquè ho he pogut comprovar en moltes situacions quotidianes, i trobo que m’aniria d’allò més bé assistir en aquesta teràpia, molts cops ens ofusquem i generalitzem molt a partir de fets negatius que ens han succeït anteriorment.
La Lectoteràpia també m’ha semblat molt interessant, llegir hauria de ser una cosa essencial per tal d’adquirir més coneixement.
Valete!
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies?
Sí.
Si és així, quina i per què?
Coneixo la fisioteràpia perquè la meva cosina és fisioterapeuta i sé del que es tracta aquesta teràpia. També coneixo la psicoteràpia perquè va relacionat amb els psicòlegs, per tant, ser del que es tracta. La quimioteràpia també ser que és, ja que molta gent ha patit càncer i ser que després es fa un procés de quimioteràpia i m’han parlat d’aquest tema. La risoteràpia també la conec, ja que davant de casa meva hi ha un centre on fan aquesta teràpia. I per finalitzar, hi han que em sonen perquè les havia sentit algun cop.
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
La radioteràpia, que el seu objectiu és matar les cèl•lules cancerígenes.
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
M’ha semblat molt curiosa la Equinoteràpia perquè mai n’havia sentit a parlar. I la delfinoteràpia tampoc n’havia sentit a parlar i penso que és una teràpia molt curiosa, ja que es tracten als pacients amb dofins...
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què?
Si, jo conec la psicoteràpia, perquè sempre l'he escoltat en molts lloc i a més quan la meva mare era jove va estudiar psicologia, i molts cops m'ha explicat el que estudiava i una dels aspectes era la psicoteràpia.
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
La teràpia "crash" ,tracta de una manera per disminuir tensions e ira trencant tot el que es trobi en una habitació amb un bat de beisbol.
Aquesta tècnica va ser agafada per el mercat Europeu i Argentí.En aquesta teràpia el client paga per trencar objectes en un espai privat, i el cost del servei ve com un menú.
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
M'ha semblat curiosa la equinoteràpia perquè no hagués pensat mai que un cavall pogués desenvolupar la comunicació o altres aspectes de una persona amb discapacitats
Si que conec algunes d’aquestes teràpies, jo no sabia que la delfinoteràpia i l’equinoteràpia rebien aquest nom però si sabia que els dofins i els cavalls són animals que poden ajudar a persones amb problemes físics, psíquics i emocionals. La fisioteràpia la conec perquè la meva mare té problemes d’esquena i hi ha moments que li ha calgut l’ajuda d’un fisioterapeuta per millorar la seva salut. De la quimioteràpia sé que hi ha una malaltia que és el càncer i un dels tractaments és aquest. La hidroteràpia la conec perquè sé que hi ha balnearis amb diferents tipus d’aigües que tenen diferents propietats que són bones per a la salut. De la hipnoteràpia he sentit a dir que hi ha gent que ha intentat deixar de fumar fent servir la hipnosis. La psicoteràpia la conec perquè hi ha gent que de vegades necessita l’ajuda d’un psicòleg per resoldre problemes de tipus emocional.
Altres teràpies:
Xocolateràpia: És una teràpia que utilitza com a element principal el cacau ja que aquest aporta grans beneficis a la pell, tant des del punt de vista estètic com des del punt de vista de la salut.
La teràpia que m’ha semblat més curiosa és la de la lectoteràpia perquè a mi m’agrada molt llegir però no sabia que llegir t’aportés tants beneficis ni que es considerés una teràpia.
- Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies?
Sí, Quiroteràpia,fisioteràpia,musicoteràpia,delfinoteràpia,Quimioteràpia i la termoteràpia.
- Si és així, quina i per què?
La fisioteràpia es la que tinc més recent, per un accident (caiguda) que va tenir la meva mare en el metro, una tendinitis a la espella dreta que encara avui dia la segueix tenint. Va passar un bon temps per a que li diguessin que la meva fes a fer la fisioteràpia. També conec el que es la quimioteràpia per familiar propers que han tingut càncer.
- Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
La apiteràpia és l'ús terapèutic principalment de apitoxina (verí d'abella) i altres productes de les abelles, com la mel, el pol•len, la gelea reial i el pròpolis amb finalitats terapèutiques i preventius.
És un tipus de medicina alternativa que utilitza per als seus fins curatius els productes apícoles o del rusc com la mel, pol•len, pa d'abella, gelea reial, pròpolis, cera i verí d'abella o apitoxina. Aquests productes de les abelles s'utilitzen per prevenir, curar o recuperar una persona afectada per un o més trastorns des del punt de vista naturòpata. Com tota teràpia natural i alternativa actua en el nivell físic i emocional.
- Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
Talassoteràpia i la logoteràpia, la raó per la qual em semblen curioses es que no sabia que l’aigua de mar tingues tants beneficis per el cos.
I la altre teràpia que he mencionat m’ha semblat bastant curiosa per el fet de que hi haguí un professional per fer-te veure les coses amb positivitat, perquè si això ho féssim tot el món, a la meva opinió, seria més alegre.
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què? Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix? Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
- En conec vàries d'elles, però les que més conec són la fisioteràpia i la quimioteràpia, perquè avui en dia són de les més utilitzades i conegudes. A part la meva mare s'ha hagut de sotmetre a fisioteràpia en algunes ocasions degut als seus mals d'esquena.
- La osteopatia, és una pràctica de caràcter holístic i consisteix en un conjunt de tècniques pràctiques orientades a alleujar el dolor, restaurar funcions i prendre cura de la salut i el benestar.
- La que més m'ha agradat i trobo curiosa, tot i que ja n'havia sentit a parlar algun cop és la risoteràpia. Crec que el riure és de les millors coses que pots fer i sembla ser un bon mètode de teràpia.
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què? Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix? Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
Coneixia aquestes dos :
Psicoteràpia : si que la coneixia ja que la meva germana es sociòloga i m’ha parlat de ella .
Quimioteràpia : si que la coneixia perquè el meu cosí va tenir càncer i recordo haver-lo vist fent la quimio i em parlava molt d’ella ja que per ell era molt dur
Una teràpia que ma semblat curiosa :
Hidroteràpia ; m’ha semblat una teràpia molt però molt estranya ja que mai havia sentit que aquests animals poguessin fer això de extreure la sang i treure la sang dolenta
Artteràpia : la he anomenat ja perquè ma semblat agradable e interesant . Consisteix en que un pacient s’expressi a traves de la pintura perquè sentir les emocions que te dintre
Equinoterapia : la he anomenat perquè ma semblat molt interesant ja que es molt guai que un cavall sigui un mètode de teràpia
Salvete!
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què? Sí, la quimioterapia, ja que un dels meus avis va morir de càncer, i va necessitar aquest tractament com molta altre gent que malauradament en té. També la fisioteràpia, perquè fa un temps volia dedicar-me a això quan fos gran.
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix? Hi ha una que és la geoteràpia, que és una teràpia que utilitza terra amb propòsits de utilitzar-la com a medicina.
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó? He trobat curiosa la talassoteràpia, ja que trobo que és interessant que és una teràpia que l’aigua del mar t’ajuda a curar-te els dolors.
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què?
Sí, alguna si que la coneixia.
Psicoteràpia: Per que l’any passat i aquest estic anant al psicòleg.
Musicoteràpia: La meva mare ha iniciat un curset de musicoteràpia.
Quimioteràpia: És una teràpia que s’aplica a les persones amb càncer.
Hipoteràpia: Per que és una teràpia que he vist a la televisió.
Fisioteràpia: La vaig conèixer quan el meu avi es va trencar el braç i anava cada dia al fisioterapeuta.
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
Aromateràpia: Fa servir materials volàtils de plantes conegudes com: olis essencials, i altres compostos aromàtics amb el propòsit de millorar el seu estat d’ànim o la salut.
Geoteràpia: Consisteix en utilitzar la terra amb fins medicinals. Es molt freqüent utilitzar argila tot i que també es poden utilitzar altres tipus de terres lliures de brutícia.
Reflexologia: També s’anomena teràpia de zones. És la pràctica de estimular peus, mans, orelles (s’anomenen zones de reflexa) amb el fi de que tindrà un efecte beneficiós sobre altres parts del cos.
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
Artteràpia: Aquesta teràpia és la que m’ha semblat més curiosa ja que és increïble com podem expressar el que no podem dir en paraules a traves de l’art i els colors.
*Coneixia bastantes de les anterior teràpies. Per exemple la hidroteràpia, ja que la meva àvia la practica quan va a balnearis per solucionar els dolors que té, també coneixia la fisioteràpia, ja que la meva mare fa temps hi assistia per calmar els dolors d’esquena, també conec la musicoteràpia, ja que jo sempre escolto música quan tinc un estat d’ànim baix o em sento malament i, finalment també conec la psicoteràpia ja que n’he sentit parlar molt i trobo que és una de les teràpies més conegudes.
*Altres teràpies:
-Acupuntura: és una antiga teràpia xinesa. Es basa en la teoria d’un cert tipus d'energia que flueix per tot el cos a partir d’unes “agulles” que es claven a la superfície de la pell. Si alguna cosa interromp o desequilibra el flux d’aquesta l'energia, això pot causar una malaltia.
-Cantoteràpia: és un mètode basat en una via de descobriment i creixement personal i professional on la eina fonamental és la veu. Aquest treball té com a objectiu fonamental fer-te prendre consciència i permetre't descobrir i desenvolupar el teu màxim potencial en aquesta faceta sonora.
*La teràpia que m’ha semblat més curiosa i interesant és la delfinoteràpia, ja que trobo que és un tractament molt actiu i dinàmic i crec que pot arribar a ser molt eficaç amb l’interectuació dels animals amb les persones.
Salvete!
Coneixíeu alguna d'aquestes teràpies? Si és així, quina i per què?
La majoria de les teràpies si que les coneixia tot i que hi ha algunes que mai les havia escoltat o potser algun cop me las han anomenat i no me’n recordo. Però les teràpies que més conec són la psicoteràpia i la risoteràpia, ja que aquesta familiars propers a mi han acudit a aquesta teràpia per diversos problemes o motius i aquesta segona teràpia, la risoteràpia, perquè la meva mare un cop va intentar apuntar-se però finalment no ho va fer.
Podríeu anomenar alguna teràpia més i explicar en què consisteix?
Sí, la dansateràpia. Aquesta consisteix en la connexió cos-ment, que treballa amb el moviment i l'emoció, el cos i el seu propi llenguatge. Es caracteritza per l'ús que fa del medi i procés artístic (en aquest cas la dansa i el moviment) per ajudar a solucionar els conflictes emocionals o psicològics de les persones.
Quina teràpia us ha semblat més curiosa i per quina raó?
La teràpia que m’ha semblat més curiosa és la risoteràpia, ja que el riure és la millor medicina que existeix perquè et fa ser una persona que fa fàcils les coses, que pot millorar-les, sentir-te molt útil i col·laborar. A més em sembla un bon mètode per al menys millorar els estats psíquics i emocionals de les persones.
Valete!
Publica un comentari a l'entrada