28 d’octubre del 2015

Hèrcules, una via principal i la bella Barcelona

Font d'Hèrcules, a la cruïlla del Passeig de Sant Joan amb Còrsega. Font: Wikimèdia Commons

Ja fa unes quants dies vam comentar a classe la paraula llatina uia (“camí”, “via”, “carrer”), origen dels nostres mots “via”, “vianant”, “viari/viària” o “viaducte”, amb la qual vam relacionar, entre d’altres, la Via Augusta de Barcelona, ja coneguda amb aquest nom durant l’Imperi romà però que inicialment va ser anomenada Via Hercúlia. Anava de Roma a Gades (actual Cadis).

Tot plegat es relaciona amb l’heroi Hèrcules i, de pas, amb la fundació de la nostra bella ciutat, Barcelona.

Segons la llegenda, Hèrcules va ser embogit per la deessa Juno fins al punt de cometre el crim de matar els seus propis fills, pensant-se que eren enemics. Després d’aquesta terrible acció va ser jutjat i li van ser imposats dotze treballs com a penitència.

El desè el va portar a l’extrem d’Occident per robar el ramat de bous del gegant Gerió i dur-se'l a Euristeu, rei de Micenes, que vigilava el compliment dels dotze treballs imposats a l'heroi tebà.

El gegant no estava disposat a cedir el seu ramat tan fàcilment i Hèrcules va haver de lluitar aferrissadament contra Gerió per derrotar-lo. La lluita entre els dos gegants durà una setmana i el camp de batalla es va estendre per tota la península. El setè dia, Hèrcules aconseguí matar Gerió. Es diu que després de reposar, exhaust, va veure’s envoltat d'un bellíssim paisatge on decidí fundar una ciutat, commogut per la bellesa del lloc: la nostra Barcelona. Després de fundar-la, tornà a Heriteia (Cadis), des d'on va conduir el ramat fins a Micenes. El recorregut que resseguirà serà l’originària Via Hercúlia, la mateixa sobre la qual els romans, molt més tard, construiran la Via Augusta. Aquesta, amb més o menys canvis en el seu traçat, segueix unint avui tot el litoral peninsular mediterrani des de Cadis fins a la Jonquera (actuals AP-7, E-15 i A-48).

I si ens fixem en les vies, parcs o places de Barcelona, podrem observar diferents representacions d’Hèrcules, i fins hi tot, el nom d’un carrer que porta el seu nom, situat al Barri Gòtic.


Una altra llegenda explica que després del quart treball, la cérvola de Cerínia, el semidéu s’uní a l’expedició de Jàson i els seus argonautes a la recerca del velló d’or, i que de tornada, ja a les costes catalanes, una terrible tempesta va dispersar les nou naus de l’expedició. Hèracles va ser l’encarregat de recuperar la novena i després de dies de cerca, ell i els seus companys van trobar les restes de la barca nona (“la novena barca”) molt a prop de l’indret on s’emplaça actualment la muntanya de Montjuïc. El paratge els va semblar tan idíl·lic que van decidir fundar allà una nova ciutat amb el nom d’aquella novena nau que havien anat a cercar, és a dir, Barcanona, l’originari nom mitològic de Barcelona.  

També s’explica una llegenda ben curiosa i interessant relacionada amb aquest viatge de l’heroi grec: durant la seva estada a la península va conèixer la bella Pirene, filla de Túbal (sobirà del que avui anomenem els Pirineus), en tràgiques circumstàncies. Pirene va morir als seus braços i Hèrcules, desconsolat i furiós alhora, va començar a arrencar de la terra tot el que veia, removent fins hi tot roques i turons. Perquè Pirene fos recordada, com a mostra d’amor, va moure les muntanyes de l’indret on l’havia trobat ja moribunda i cobrí el seu cos d’immenses pedres fins a formar la serralada dels Pirineus. I alguns conten que la seva tomba tenia forma de nau, potser la novena perduda i retrobada posteriorment.

I diuen també que va fundar més ciutats, però aquesta ja és una altra història...

Us proposo que ens ajudeu a completar la informació sobre el protagonista d'aquestes històries: quines circumstàncies van envoltar el seu naixement? quin són els altres treballs que va haver d'acomplir? com es va produir la seva tràgica mort? per què, finalment, se'l considera un déu?

Cristina Tamashiro
4t ESO




39 comentaris:

Anònim ha dit...

El naixement d’Hèracles va ser complicat; tot va començar quan Anfitrió, marit d'Alcmena s'havia anat a la guerra. Zeus, enamorat de la jove mortal, decideix adoptar la forma d'Anfitrió i fer l'amor durant 3 nits seguits, havent demanat a Hèlios que el sol no apareixes. Zeus engendra a la noia, que aquest fill serà Hèracles (també conegut com Hèrcules). Hera, dona de Zeus, enfadada i gelosa decideix posar uns dura obstacles al naixement d'Hèrcules. Ilitia, filla d'Hera i deessa dels parts, amb l'ajuda de les Moires, missatgeres del destí, es posen a un racó de l'habitació d'Alcmena en una posició "màgica" provocant que la matriu es tanqui i així no poder donar a llum a Hèracles.

Hèracles va haver de fer dotze treballs com a penitència de l’assassinat dels seus fills, aquest eren:
-El primer treball que va haver de fer era aconseguir la pell del lleó Nemea. Després de diversos intents de matar-lo, va haver de lluitar cos a cos fins que el va ofegar i després es va cobrir amb la pell de la bèstia en mode de cuirassa.
-El segon treball, Eristeu li va encarregar matar a la gegant serpent Lerna amb nombrosos caps, que matava a tot ésser viu que volia. Quan se li tallava un cap en sortien dos més. Hèracles va anar-hi amb el seu nebot Yolao; mentre ell tallava caps, el seu nebot cicatritzava les part recentment tallats per a que així no en sortissin més caps. Va acabar amb la vida de la bèstia quan li quedava un cap. Acte seguit, van mullar la punxa de la fletxa amb la sang d’aquest per dotar-li d’un poderós verí.
-El tercer treball que li va encomanar Euristeu va ser que portés viva la cérvola que habitava a la muntanya Cerineo; estava consagrada a la deessa Artemisa i posseïa peülles de bronze i astes d'or. Gràcies a la seva gran velocitat havia pogut evitar ser caçada. Hèrcules la va estar perseguint durant un any fins a arribar al país dels Hiperboris, on l’animal va acabar tan cansada que en creuar un riu Hèrcules la va aconseguir i la va capturar fàcilment.
-El quart treball, després de portar davant d’Euristeo la cérvola, aquest li va encomanar capturar el senglar d'Erimant. Hèrcules va haver de perseguir constantment al porc senglar fins a aconseguir tancar-lo en un congost sense sortida.
-Hèrcules va acudir a la cort amb el cos del senglar i Euristeo li va ordenar com a cinquè treball exterminar els ocells de la llacuna Estinfalia que tenien el bec i les ales de bronze i s'alimentaven de carn humana. Per poder acabar amb els ocells, les va espantar perquè sortissin dels seus amagatalls i un cop a l'aire les va abatre a força de fletxes.
-El sisè treball Euristeu li va encarregar netejar els estables d'Augias que portaven sense netejar més de trenta anys. A més a més, allà habitaven la major part dels bous de la zona, de manera que feia molt mal olor. Per netejar-lo, Hèrcules va decidir canviar el curs del riu Alfeo per a que l'aigua corregués a través dels estables i quedessin nets.

Anònim ha dit...

-El setè treball Euristeu va decidir demanar que li portés el toro de Creta. Aquest bou anava a ser sacrificat en honor al déu Posidó a mans de Minos, el rei de Creta. Hèrcules va aconseguir traslladar-lo fins Tirint, on el va presentar davant d’ Euristeu. Aquest va deixar anar el toro, que moriria temps després a mans de Teseu a Marató.
-El vuitè treball va consistir en portar fins Tirint les eugues de Diomedes. Es caracteritzaven per la seva salvatgisme produït a causa de que el seu amo les alimentava amb carn humana. Per domar-les, Hèrcules els va donar de menjar la carn del seu propi amo. Després les va traslladar fins a la cort d'Euristeu.
-En el novè treball havia d'anar al regne de les amazones i aconseguir el cinturó de Hipólita, la reina. Hèrcules va acudir fins al mar Negre, va parlar amb la reina i ella va acceptar donar-li el cinturó, però la deessa Hera va voler complicar les coses fent córrer el rumor que Hèrcules volia segrestar a Hipólita. Això va fer que les amazones s'enfrontaren contra l'heroi i el seu exèrcit. Hèrcules va aconseguir el cinturó a costa de moltes vides, incloent la de Hipólita.
-El desè treball havia de robar el ramat de bous del gegant Gerió i dur-se'l a Euristeu.
Òbviament, el gegant no estava disposat a donar-li el seu ramat tan fàcilment i Hèrcules va haver de lluitar contra Gerió per derrotar-lo. La lluita entre els dos gegants durà una setmana i el camp de batalla es va estendre per tota la península. El setè dia, Hèrcules aconseguí matar Gerió i així va poder portar el ramat fins al rei.
-El onzè treball va consistir a portar pomes del jardí de les Hespèrides, que eren d'or i segons es deia atorgaven als déus l'eterna joventut. Aquest jardí es trobava allunyat on s'amagava el sol i estava vigilat per les Hespèrides, unes nimfes, i per una serp. Després de molt temps buscant el jardí, Hèrcules va consultar a Nereo, ja que ell coneixia tots els secrets. Hèrcules li va encadenar i va obligar a confessar la localització del jardí. L'heroi va anar a Atles amb Nereo, ja que ell sostenia la volta celeste sobre les seves esquenes. Aquest va decidir ajudar a Hèrcules matant a la serp i així li va aconseguir les pomes.
-El dotzè treball Euristeu li va encarregar enfrontar-se a Cèrber, un gos amb tres caps i cua de serp que s'encarregava de custodiar l'entrada a l'Inframón. Havia de reduir l'animal únicament amb la força, sense cap arma. Euristeu desconeixia completament que Hèrcules guardava amistat amb diversos humans i déus. Hèrcules va acudir a Hermes perquè l'ajudés a baixar a l'Inframón. Allà va demanar a Persèfone i al mateix Hades que li prestessin a Cèrber, al que van accedir. Euristeo va decidir finalment concedir-li la llibertat a l'heroi.

Quan parlem sobre la mort d’Hèracles, va ser una mort tràgica: a causa del gels de la seva dona Deyanira, va untar la túnica de l’heroi amb la sang d’un centaure, pensant que era una poció d’amor quan realment era un verí mortal. Quan Hèracles es posà la túnica, va sentir com la seva pell es cremava i va intentar treure’s la túnica, però aquest se li enganxà a la pell. Estava patint tant que va demanar que el matessin.

A la pregunta sobre perquè se’l considera un déu (o semidéu), és principalment perquè és fill d’un déu i una mortal, al igual que ell, que té el poder de la força, però és mortal.

Anònim ha dit...

Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement? Va fer la fundació de Barcelona.
Quin són els altres treballs que va haver d'acomplir? -
Com es va produir la seva tràgica mort? Va começar a arrencar el terra, removent tot, les roques i el turons. Va moure les montanyes, i va cobrir el seu cos amb pedres fins formar la serralada dels pirirneus.
Per què, finalment, se'l considera un déu? Perquè va formar Barcelona i pels seus fets com: matar als seus fills pensan-se que eren enemics. Perquè va matar a Gerió.

Anònim ha dit...

Salve! Per les preguntes proposades he trobat les següents respostes:

Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?
El seu pare mortal era Anfitrió. Un dia que Anfitrió es trobava absent, Zeus es va transformar en ell i d’una relació amb Alcmena va néixer Hèrcules Després va arribar el veritable Anfitrió i d’una altra relació amb Alcmena va néixer Íficles.

Quin són els altres treballs que va haver d'acomplir?
Els dotze treballs que Hèrcules va haver d’acomplir són els següents:
El lleó de Nemea
La hidra de Lerna
El porc senglar d’Erimant
La cérvola de Cerimia
Les aus del llac Estínfal
Els estables d’Augies
El toro de Creta
Les eugues de Diomedes
El cinturó de Hipòlita
Els bous de Gerió
El can Cérbero
Les pomes d’or del jardí de les Hespèrides

Com es va produir la seva tràgica mort?
Quan la seva esposa es va afartar de les seves infidelitats, Deyanira va anar al centaure Neso a demanar-li consell. Aquest li va donar un bàlsam verinós perquè li posés a la capa i Deyanira ho va fer pensant que serviria perquè Hèrcules s’enamorés infinitament d’ella. Quan la seva esposa va veure que Hèrcules es començava a cremar lentament fins a morir, ella es va suïcidar.

Per què, finalment, se'l considera un déu?
Zeus va decidir que el càstig d’Hèrcules era prou i Atenea va baixar a buscar-lo, el va pujar a l’Olimp i en aquell moment es va convertir en immortal i la deessa Hebe li va ser atorgada per esposa.

Anònim ha dit...

1-Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement? Alcmena, mare d’Hèrcules, estava casada amb Amfitrió. Júpiter, enamorat de la mortal, va adoptar l’aparença d’Amfitrió per introduir-se a casa seva. D’aquesta unió, Alcmena va donar a llum a dos bessons, Hèrcules i Íficles. Amfitrió, desitjant saber quin dels dos era el seu fill, va enviar dues serps que es van apropar al bressol dels bessons. La por es va apoderar de Íficles que va intentar fugir, però Hèrcules, va matar a les serps i va mostrar que era el digne fill de Júpiter. Per una altra part, Hera, que estava molt gelosa, va decidir eliminar al recent nascut enviant contra ell dos terribles dragons que el matessin, però Hèrcules, sense gens de por, va aconseguir acabar amb els dracs.
2-Quins són els altres treballs que va haver d'acomplir?
1-Lleó de Nemea: Va agafar el lleó de les potes i el va començar a donar cops contra la paret fins que va perdre els sentits i Hèrcules va aprofitar per estrangular-lo.
2-L’Hidra de Lerna: Monstre amb cos de serp i recobert de dures escames, set caps i urpes de drac.
3-Senglar d’Erimant: Tenia que empresonar el senglar però sense matar-lo, així que li va parar una trampa per a que el seguís i així poder-lo encadenar.
4-Cérvola de Cerinea: Tenia que empresonar a la cérvola però sense matar-la, Hèrcules la va estar perseguint durant un any i un dia que aquesta estava cansada i assedegada, la va ferir lleument mentre estava bevent aigua al riu i així li va resultar més fàcil capturar-la.
5-Els estables d’Augies: Havia de netejar els estables d’Augies, aquest li va prometre que si els netejava en un dia rebria una recompensa. Hèrcules ho va fer però Augies no va complir amb el que havien pactat i va ser destronat.
6-Brau de Creta: Només havia de capturar-lo i portar-lo davant d‘Euristeu
7-Ocells del llac Estímfal: Va espantar als ocells amb unes castanyoles que li havia donat Venus
8-Les eugues de Diomedes: Eren eugues que menjaven carn humana i Hèrcules se les tenia que robar a Diomedes
9-El cinturó d’Hipòlita: Hipòlita li va entregar el seu cinturó a Hèrcules per a que li pogués donar a Euristeu.
10-Els bous de Gerió: Gerió era un gegant de tres cossos units pel ventre que tenia un ramat de bous i que Hèrcules li havia de robar.
11-Les pomes d’or: Eren unes pomes que pertanyien a Hera i estaven custodiades per un drac de tres caps
12-Cèrber: Gos monstruós de tres caps i cua de serp que custodiava les portes del infern.
Com es va produir la seva tràgica mort? L’odi del centaure Nessos, sumat a la gelosia de Deianira van ser els causants de la mort d’Hèrcules. La princesa, sabedora dels nous amors del seu marit, li va enviar una túnica tenyida amb la sang del centaure, creient que amb això impediria que estimés a altres dones. El verí del qual estava impregnada la túnica, va començar a fer efecte fins que aquest va arribar als ossos. Hèrcules desesperat, va intentar arrancar-la de la seva esquena però la túnica estava tan enganxada a la pell que se li queia a tires.
Per què, finalment, se'l considera un déu? Tan aviat com les flames van cobrir el cos d’Hèrcules, es va veure un raig des del qual va desaparèixer l’heroi. El seu pare se l’havia emportat a l’Olimp en un núvol i allà li va ser concebuda la immortalitat. Hèrcules va firmar la pau amb Hera i va elegir a Hebe com a companya de l’eternitat.

Anònim ha dit...

Laura Barroso
Hèracles, en la mitologia romana Hèrcules, va ser un dels herois més coneguts gràcies a la seva força sobrehumana. Era fill de Zeus, el déu suprem, i d’Alcmete, una humana.
L’origen de Hèracles va ser el següent: Zeus decidí seduir Alcmena, la seva filla, un dia on el seu marit no hi era. Per fer-ho es disfressà fent-se passar pel seu espòs, de manera que Alcmena, pensant que Amfitrió havia tornat executada ja la venjança, s'allità amb ell. A la nit següent va tornar Amfitrió , i va néixer Hèracles, el fill de Zeus, i Íficles, el fill d'Amfitrió.
Apart del treball esmentat Hèracles va tenir-ne onze més com a càstig. El primer consistia en matar el Lleó de Nemea, un lleó monstruosa amb la pell molt dura. Aquest lleó no podia ser ferit per cap tipus d’arma, i quan Hèracles es va adonar va ofegar-lo amb els seus braços, i més tard va escorxar a aquest monstre.
El segon objectiu va ser l’hidra de Lerna, un monstre amb caps de serps. Hèracles tenia desavantatge contra ella, ja que si li tallava un cap d’aquest en sorties dos més, i així repetidament. Hèracles li va demanar al seu nebot que l’judés portant una torxa encesa. A mesura que Hèracles anava tallat caps, Iolau anava cremant les ferides, així no podien créixer nous caps. Després d’això la hidra va morir.
El tercer objectiu va ser La cérvola de Cerinea . Era l'animal més ràpid conegut, ja que havia escapat fins i tot dels intents de la deessa Àrtemis . El tercer treball d'Hèracles consistia a atrapar-la i portar-la viva a Micenes. Hèracles va haver de perseguir la cérvola durant dies i dies fins que finalment l'animal es va aturar un moment a beure aigua. Llavors Hèracles la va ferir en un tendó amb una fletxa i la va poder capturar.
El quart objectiu que Hèracles va haver de capturar va ser el senglar d’Erimant. Hèracles va arribar a Erimant i després de lluitar àrduament amb l'animal a la neu, aconseguí encadenar-lo i portar-lo a Micenes.
La cinquena tasca d'Hèracles era la de netejar els estables del rei Augies en un sol dia. Aquest estable mai havia estat netejat, així que la pudor s’estenia per tots els voltants. Per fer-ho enderrocà dues de les quatre parets dels estables i desvià del seu curs els rius propers Alfeu i Peneu. Les aigües s'emportaren els fems cap al mar i els estables i els seus voltants quedaren nets.
La sisena tasca era expulsar els ocells del llac Estímfal. Els ocells del llac Estimfal eren monstres terrorífics amb urpes, becs i ales de bronze. Atacaven les persones i els ramats per menjar-se'ls. El primer que Hèracles va fer va ser dispersar-los perquè no ataquessin en bandada. Per ajudar a Hèracles, Atena li donà un parell de platerets de bronze van fer servir per espantar-los i separar-los. Un cop dispersos a cel obert, Hèracles els va matar amb les seves fletxes enverinades de l’hidra.
El setè objectiu va ser capturar el bou de Creta i portar-lo a Miscene. Aquest bou corria per l'illa, envestint i matant tothom qui es creuava pel seu camí i ningú s’atrevia a matar-lo. Hèracles amb la seva gran força va aconseguir capturar el bou i portar-lo a Micenes, on finalment va ser sacrificat.
El vuitè objectiu era acabar amb el que feia Diomedes d’amagat. El rei Diomedes tenia unes eugues que menjaven persones. El rei escollia alguns dels seus hostes cada nit i els donava per menjar a les eugues .Hèracles va anar cap a casa del rei vencé l’exèrcit de Diomedes que guardava la casa. Després capturà el rei i el llançà en vida a les seves eugues, que el devoraren.
La novena tasca consistia en aconseguir el cinyell de la reina de les amazones, dones guerreres que només vivien per la guerra i la caça. La reina es va enamorar de Hèracles i li va oferir el seu cinyell, però es va estendre el rumor que Hèracles volia segrestar a la reina Hipòlita. Les amazones van atacar a ell i el seus companys, però van ser derrotades.

Anònim ha dit...

Laura Barroso 2na part del comentari

L'onzè treball d'Hèracles consistia a obtenir les pomes d'or de l'arbre que creixia al jardí de les Hespèrides. Aquest estava custodiat per les nimfes Hespèrides, filles del tità Atles. Atles havia estat castigat a suportar sobre les seves espatlles la volta celeste per tota l'eternitat. Quan Hèracles va arribar al jardí, Atles li va prometre que convenceria a les seves filles de donar-li algunes pomes a canvi que Hèracles aguantés el cel durant una estona. Atles va anar a buscar-les i es va oferir de portar-li les pomes a Euristeu, però Hèracles l’enganya dient que acceptaria amb la condició de que Atles aguantés el cel un moment per posar recol·locar-se, i un cop ja fet va marxar.
L’últim treball consistia a treure el gos Cèrber dels inferns. Aquest gos era un monstre de tres caps que s'encarregava de vigilar que els morts no s'escapessin. Hèracles demanà a Hades, déu dels inferns, que li deixés endur-se Cèrber. Ell hi accedí amb la condició que fos capaç de capturar-lo sense armes. Així Hèracles, només amb la força dels seus braços, aconseguí retenir l'animal i el portà a Micenes, per retornar-lo a l'Hades poc després.
La mort de Hèracles va ser molt tràgica: La esposa de Hèracles estava molt gelosa de Iole, la filla del rei d’Ècalia. Temps abans ell va matar a un centaure i li digué a Deianira, la seva esposa, que guardés una part d’aquesta sang per si algun dia dubtava del seu amor. Ella va voler assegurar-se el seu amor untant la sang del centaure en la capa del seu marit. Així que Hèracles quan se la va posar la roba començà a cremar-li la pell. Quan intentava treure-se-la, la carn se li desprenia dels ossos. D'aquesta manera, es va desfer del seu cos humà i pujà a l'Olimp, amb els altres déus.

Berta Bastardas ha dit...

Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?

Hèrcules, va néixer de la relació de Zeus amb Alcmena, esposa d'Amfitrió.
La bellesa d'Alcmena va captivar a Zeus, peròno podia estar ab ella peruquè era molt sincera i no volia enganyar a el seu marit. Zeus va aprofitar que Amfitrió va anar a una expedició militar contra per costarar-se a Alcmena sota la forma del mateix Amfitrió. Enganyada per aquella aparença, Alcmena va passar tota la nit amb Zeus. Quan Amfitrió va va passar la nit amb la seva muller i va descobrir que aquesta havia estat amb un altre. Malgrat que Alcmena estava ben segura de la seva fidelitat, Amfitrió va voler castigar-la. Però Zeus ho va impedir revelant tota la veritat i la innocència d'Alcmena. A més va advertir a Amfitrió que de la doble unió naixerien dos fills en un mateix part però de pares diferents: un d'ell i un altre del mateix Zeus, que donaria una gran glòria.

Quin són els altres treballs que va haver d'acomplir?

Els treballs són:
1. El lleó de Nèmea.
Hèrcules va haver d’escanyar amb els seus braços el terrible lleó de Nèmea, que ningú aconseguia caçar perquè era invulnerable a qualsevol arma. Li va arrencar la pell i se la va posar damunt les espatlles com a abric
2. La Hidra de Lerna
La Hidra era un horrorós monstre en forma de serp de múltiples caps. Hèrcules havia de matar-la tallant-li tots els caps.
3. El senglar d'Erimant
Hèrcules va caçar un enorme senglar dels boscos d'Erimant i el va portar viu a Euristeu, el qual es va amagar en un calder quan Hèracles va entrar al seu palau amb el senglar sobre l'espatlla.
4. La cerva de Cerínia
Euristeu va ordenar Hèrcules portar-li viva aquesta cerva, que tenia peünyes de bronze i banyes d'or. Després buscar-la durant dies, la va capturar.
5. Les aus del llac Estimfal
Euristeu va ordenar Hèrcules expulsar del llac Estimfal unes aus de bec, urpes i plomes de bronze que atacaven homes i bestiar. Fent sonar uns címbals de bronze els va fer aixecar el vol i tot seguit els va caçar amb arc.
6. Els estables d'Augias
Tots els dominis d'Augias, rei d'Èlida, estaven coberts dels excrements dels seus immensos ramats de vaques. Hèrcules ho va netejar tot desviant dos rius perquè les seves aigües s'ho emportessin tot.

7. El toro de Creta
El toro del rei Minos que Posidó va fer embogir i del qual va néixer el Minotaure corria per arreu de l'illa de Creta, devastant-ho tot, fins que Hèrcules el va dur viu a Micenes. Després va alliberar-lo.
8. Les eugues de Diomedes
El rei traci Diomedes tenia quatre eugues que menjaven carn humana. Hèrcules les va tornar fent que devoressin el seu propi amo
9. El cinturó d'Hipòlita
Per regalar-lo a la seva filla, Euristeu va demanar a Hèrcules el cinturó d'Hipòlita, reina de les amazones. Les amazones eren un poble de dones guerreres que vivien a les costes del mar Negre. Hèracles va matar Hipòlita i li va prendre el cinturó.
10. Els bous de Geríon
Hèrcules es dirigí a l'extrem occident a robar els bous de Geríon, monstre de tres caps que tenia immensos ramats a una illa prop de l'Hades. Va travessar l'Ocèa i, després de matar Geríon i passar l'estret de Gibraltar, on aixecà les anomenades Columnes d'Hèracles, conduí els ramats per les costes del Mediterrani fins dur-los a Euristeu.

Berta Bastardas ha dit...

11. El ca Cèrber
Euristeu demana a Hèrcules, el terrible gos amb tres caps que guarda la porta dels inferns. Guiat per Hermes, arriba al món dels morts, on regna Hades. Aquest li dóna permís per endur-se'n el guardià de l'entrada i Hèracles aconsegueix lligar el gos i portar-lo davant Euristeu.
12. Les pomes d'or del jardí de les Hespèrides
L'última exigència d'Euristeu van les pomes d'or que creixien en un jardí de l'extrem occident de la terra, custodiades per les nimfes i per un monstre de cent caps. En el camí va alliberar Prometeu matant l'àguila que li menjava eternament el fetge. Quan va arribar al jardí de les nimfes, seguint els consells que Prometeu li va donar com a agraïment, va anar a trobar Atlas, el tità que sostenia el món sobre les seves espatlles, i li va proposar rellevar-lo un moment de la seva feixuga tasca a canvi de les pomes. Atlas les va aconseguir, però, un cop alliberat de la càrrega, no volia tornar al seu lloc anterior. Així és que Hèracles va simular que acceptava el canvi, demanant-li tanmateix que li permetés posar-se un coixí sobre les espatlles per fer-ho més còmodament. En el moment que Atlas li va agafar de nou el món perquè pogués col•locar-se bé el coixí, Hèracles va aprofitar-ho per esmunyir-se i agafar les pomes, deixant el tità un altre cop sota el pes del món.

Com es va produir la seva tràgica mort?Per què, finalment, se'l considera un déu?

Per culpa del centaure Nessos Deianira (esposa de Hèrcules) va provocar involuntàriament la mort d'Hèrclues.
Nessos es dedicava a passar damunt seu els viatgers d'una riba a l'altra del riu Evè a canvi d'un peatge. Com que en una ocasió Hèracles i Deianira van trobar-se que havien de travessar el riu, van sol•licitar els serveis del centaure. Però aquest va aprofitar que transportava Deianira mentre Hèracles estava a la riba per intentar violar-la. En sentir els crits de la seva esposa, Hèracles va disparar-li una fletxa i va ferir de mort Nessos. Tanmateix, mentre estava agonitzant, va aconsellar a Deianira que guardés la seva sang perquè les seves propietats amoroses li permetrien recuperar l'amor d'Hèracles si mai el perdia.

Al cap d'un temps Hèracles va emprendre una guerra contra el rei Èurit i, un cop el va haver vençut i conquerit la seva ciutat, va apoderar-se de la seva filla Iole per fer-ne la seva concubina. Això va despertar la gelosia de Deianira i la por de perdre el seu amor. Així és que, quan Hèracles va enviar a buscar una túnica apropiada per celebrar l'acció de gràcies per la victòria erigint un altar a Zeus, ella va xopar la túnica amb la sang de Nessos i la va fer arribar al seu marit. Durant el sacrifici es va revelar els veritables poders de la sang de Nessos: la túnica deixava anar un verí que va cremar la pell d'Hèracles, ahora que s'hi adheria de tal manera que era impossible treure-se-la sense arrancar-se trossos de carn. Moribund, va ser transportat a casa seva i, en arribar-hi, Deianira es va adonar horroritzada que havia causat la mort del seu estimat espòs i es va suïcidar. A Hèracles encara li van quedar forces per ascendir al mont Eta i aixecar la seva pròpia pira funerària. Tanmateix, en pujar-hi al damunt, va trobar-se que cap dels seus acompanyants gosava encendre el foc, fins que ho va fer Filoctetes, que en recompensa va rebre l'arc i les fletxes de l'heroi. Mentre la foguera cremava es va sentir un tro enmig de la fumera i Hèracles va ser arrabassat fins a l'Olimp. Cremades les seves restes mortals, va ser acceptat pels déus com un d'ells. Fins i tot s'hi va reconciliar Hera, que el va adoptar com a fill. A l'Olimp va gaudir de la immortalitat i va casar-se amb Hebe, deessa de la joventut.

Aleix Janè ha dit...

els 12 treballs

els 12 treballs li va posar Hera que el va posar al servei de Eristeu duran dotze anys i en aquest temps va fer un treball per any

I. El lleó de Nèmea

Hèracles va escanyar amb els seus braços el terrible lleó de Nèmea, que ningú aconseguia caçar perquè era invulnerable a qualsevol arma. Li va arrencar la pell i se la va posar com a abric. Aixi es com es forma la constel·lació del Lleó

II. La Hidra de Lerna

La Hidra era un horrorós monstre en forma de serp de múltiples caps. Hèracles la va matar-la tallant-li tots els caps.

III. El senglar d'Erimant

Després d'encalçar-lo durant hores, Hèracles va caçar un enorme senglar dels boscos d'Erimant i el va portar viu a Euristeu, Hèracles el va portar al seu palau amb el senglar sobre l'espatlla.

IV. La cerva de Cerínia

Euristeu va ordenar Hèracles portar-li viva aquesta cerva, que tenia peünyes de bronze i banyes d'or. Després d'encalçar-la durant dies, la va capturar.

V. Les aus del llac Estimfal

Euristeu va ordenar Hèracles expulsar del llac Estimfal unes aus que atacaven homes i bestiar. Fent sonar uns címbals de bronze els va fer aixecar el vol i tot seguit els va caçar amb arc.

VI. Els estables d'Augias

Tots els dominis d'Augias, rei d'Èlida, estaven estaven coberts dels excrements dels seus immensos ramats de vaques. Hèracles ho va netejar tot desviant dos rius perquè les seves aigües s'ho emportessin tot.

VII. El toro de Creta

El toro del rei Minos que Posidó va fer embogir i del qual va néixer el Minotaure corria per arreu de l'illa de Creta, devastant-ho tot, fins que Hèracles el va dur viu a Micenes. Després va alliberar-lo.

VIII. Les eugues de Diomedes

El rei traci Diomedes tenia quatre eugues que menjaven humanas. Hèracles les va tornar manses fent que devoressin el seu propi amo. A continuació les va portar a Micenes i les va consagrar a Hera.

IX. El cinturó d'Hipòlita

Per regalar-lo a la seva filla, Euristeu va demanar a Hèracles el cinturó d'Hipòlita, reina de les amazones. Hèracles va matar Hipòlita i li va prendre el cinturó.

X. Els bous de Geríon

Hèracles es dirigí a l'extrem occident a robar els bous de Geríon, monstre de tres caps que tenia immensos ramats. Hèracles va matar Geríon i passar l'estret de Gibraltar, on aixecà les anomenades Columnes d'Hèracles, conduí els ramats per les costes del Mediterrani fins dur-los a Euristeu.

aquest es el mite que explica la creació de Barcelona

XI. El ca Cèrber

Euristeu demana a Hèracles Cèrber, el terrible gos amb tres caps que guarda la porta dels inferns.Quan arriba al món dels morts, on regna Hades. Aquest li dóna permís per endur-se'n el guardià de l'entrada i portar-lo davant Euristeu. Tot seguit el va tornar als inferns.

XII. Les pomes d'or del jardí de les Hespèrides

L'última exigència d'Euristeu van les pomes d'or que creixien en un jardí, custodiades per les nimfes Hespèrides i per un monstre de cent caps. Quan va arribar al jardí de les Hespèrides, va anar a trobar Atlas, el tità que sostenia el món sobre les seves espatlles, i li va proposar rellevar-lo un moment de la seva feixuga tasca a canvi de les pomes. Atlas les va aconseguir, i li va donar a Hercules

Una curiositat del seu naixement es que ell es el fill bastard de Zeus, una nit Hera va envia dos serps al seu dormitori el seu germa bassó es va posar a plorar mentre que ell, Hèrcules, les va escanyar fins mata-les

La mort d'Hèracles va ser una mica rara ja que es va separar de la seva primera muller i es va casar amb Deianira, Hèracles salvant la seva dona de un minotaure, un cop mort ell li digue a la seva dona que guardes una mica de la sang del minotaure i si un dia dubtava de la seva fidelitat li tires una mica a la roba, un dia la seva esposa dubtant d'ell li posa una mica a la roba i quan ell se la posa es crema i puja a l'olimp amb la resta dels .deus

Anònim ha dit...

NAIXEMENT DE HÈRCULES:
Es diu que el dia del naixament de Hèrcules va ressonar el tro de Tebao que va anunciar la glòria del fill del amo i senyor de l'Olimp. Alcmena va tindre dos fills, Heracles i Ificles . Alcmena estava casada amb Anfitrió, però quan aquest va haver d'anar a la guerra, una nit Zeus es va fer passar per Anfitrió i ell i Alcemea es van estimar. Uns dies després Alcmena sense saber que Zeus l'havia enfanyat, també es va estimar amb el seu marit. Per tant tenia dos fills, un era d'un déu i l'altre del seu marit mortal. Anfitrió, que era el marit mortal, volia saber quin dels dos fills era el seu. Llavors va enviar a dues serps que es van apropar a les cunes. Ificles tenia por i volia fugir, en canvi Heracles a fer trossos de les serps i es va veure clarament que era fill de Zeus.
Per un altre costat, Hera, la dóna de Zeus estava molt gelosa , ja que Heracles era la la prova de les infidelitats que estava patint per part del seu marit. Va enviar a dos dracs al nen , però aquest va fer el mateix que amb les serps.

ELS DOTZE TREBALLS D'HÈRCULES:
Hèrcules es va casar amb la princesa Megara, la filla del rei Tebas i amb ella va tindre tres fills. Un dia Hércules amb un atac de bogeria va acabar amb les seves vides. Després d'aquest fet Hèrcules va ser obligat a fer "Els dotze treballs d'Hércules". Havia de fer una sèrie de feines que li manés Euristeo, el home que Hèrcules més odiava, ja que Eurestio li havia tret el dret de la corona.
El primer treball consistia en l'obtenció de la pell del lleó de Nemea, una gran bèstia. Hérules va anar ràpid cap a ell i va llençar totes les fletxes que tenia, però no el va ajudar gaire, ja que el lleó no podia ser ferit per les armes. Després es va enfrentar a ell i Hercules, li va donar un cop tant fort que va dividir-la en dos. Finalment van fer una lluita fins que Hèrcules el va conseguir ofegar, li va arrencar la pell i es va cubrir amb aquella pell en forma d'armadura
El segon treball que Eristeo li va encarregar a Hércules va ser matar a la hidra de Lerna. En la llacuna de Lerna hi habitava una gran serp d'aigua amb molts caps. Aquest monstre es dedicava a arrassar els camps dels voltants i a devorar tots els éssers vius de la zona. Però això no era l'únic que feia, sinó que cada vegada que se li tallava el cap li'n sortien dos més. Hèrcules va anar amb el seu nebot Yolao perquè l'ajudés, mentre que lltallava caps, Yaolao anava agafant cada part que havia sigut tallada perquè no tornés a néixer. Va acabar amb la vida dela serp quan només li quedava un cap. Després va mullar les seves fletxes amb la sang per poder demostrar el verí poderós.

Anònim ha dit...

El tercer treball per a Hèrcules era que li portés a Euristeo la cèrvola viva que vivia en la muntanya de Cerineo. Aquesta cèrvola estava consagrada per la deesa Artemisa que tenia peülles de bronze i banyes d'or. Gràcies a que era tan ràpida va poder evitar ser caçada. Hèrcules va estar perseguint-la durant un any fins arribar al pais de Hiperbóreos sense gaire bé resistència. Quan la va portar a Euristeo, aquest li va encomanar que capturés al senglar d'Erimanto. Hèrcules el va haver de perseguir constantment fisn aconseguir tancar-lo en un pas estret entre les muntanyes sense sortida i gràcies a la seva força el va poder atrapar.
Hèrcules va acudir a la cort amb el cos del senglar. LLavors Euristio li va manar aHèrcules que exterminés els ocells de la llacuna de Estinfalia. Aquells ocells tenien el bec i les ales de bronze i s'alimentaven de carn humana. Per poder acabar amb aquelles aus, Hèrcules les va espantar i un cop estaven a l'aire les va abatir a base de fletxes.
El següent treball, Hèrcules no va haver d'enfrentar-se a cap ésser, sinó que Euristeo li va encarregar que netagés els estables d'Augias. Aquelles instal·lacions pertanyien al rei de l'elide i feia més de vint anys que ningú no ho netejava. Allà hi vivien els bous de la zona i la mala olor arribava a les localitats del voltant. Hèrcules va decicidr canviar curs del riu Alfeo, perquè així l'aigua corregués pel estables i així es netegessin.
Euristeo veis que Hèrcules aconseguia realitzar tots els treballs que ell li proposava, llavors va deicir enviar-lo més en enllà del Peloponès. Un cap estigués allà, Hèrcules havia de portar el toro de Creta. Un altre vegada consecutiva, Hèrcules va doblegar el animal i el va portar a Tirinto, on estava Euristeo.
Un altre dels treballs que va haver de dur a terme va ser portar a les eugues de Diomedes fins a Tirinto. Es caracteritzaven per ser salvatges, ja que s'alimentaven de carn humana. Per poder agafar-les els va donar carn del seu propi amo després les va portar a la cort d'Euristeo, qui li encarragueria un treball més.
Aquesta vegada, Hèrcules havia d'agafar el cinturó de la reina Hipòlita. Aquesta va cedir, però va dir que Hèrcules l'havia intentat secuestrar. LLavors ell va haver d'enfrentar-se amb l'exèrcit i després de matar a molta gent, incluïda la reina, i haver-hi molta sang va aconseguir un cop el que Euriteo li havia proposat.
Cada vegada els treballs eren més difícils. El desè treball va ser que Hèrcules li portés a la persona que més odiava els toros de Gerió que estaven un una ïlla. A més hi havia, un monstre gegant amb tres banyes, un pastor anomenat Euritió i Orto, un gos de dos caps amb una cua de serp. Gràcies a Hèlios ho va aconseguir, ja que la divinitat li va deixar la copa per poder poder traslledar-se. Només al arribar va acabar amb les vides dels pastors, després va acabar amb les bèsties gràcies a una fletxa i després va dur una part dels toros a Euristeo in la copa d'Hèlios.
L'onzè treball va consistir en agafra pomes del jardí de Hespérides. Aquestes pomes eren d'or i es deia que et donaven la eterna joventut. El jardí estava allunyat d'on s'amagava el sol i estava vigilit per les ninfes i una serp que estava amagada. Hèrcules va encadenar a Nereo, que sabia on estava el jardí, perquè així li confessés. Després va acudir a Atlas que el va ajudar mantant la serp i aocnseguint-li les pomes.
Com a últim treball, Hèrcules va haver d'enfrentar-se a la mort i que li portés a Euristeo a Cerbero, un gos de tres caps i cua de serp que s'encarregava de vigilar l'entrada al Inframón. Per això va haver de fer-lo petit amb la força, no tenia cap arma. Hèrcules va acudir a Hermes perquè l'ajudés a baixar al Inframón. All'a va demanar a Perséfone i a Hades perquè li presentassin a aquell gos, i ells van accedir. Euristeo va veure que Hèrcules era capaç de fer-ho tot i va decidir donar-li la llibertat al heroï.

Anònim ha dit...

LA MORT D'HÈRCULES:
Heracles es va casar amb Deyanira, però ell li no li va ser fidel.Ell estimava a Iole. LLavors ella per venjança, li va donar una túnica xopa de sang de Neso. Neso estava enamorat d'ella i li va dir que amb aquella capa amb la seva sang, si algun dia Heracles l'abandonava el seu amor tornaria, quan en veritat el que hi havia era verí. Quan ell se la posa demana que el matin perquè ell intenta treure's la capa peroò el que realment fa es arrancar-se la seva pròpia pell. Heracles va morir al mateix lloc on la seva dona es va suïcidar, al riu Traquis. Atenea el va dur a l'Olimp i li va concedir la inmortalitat. Allà va començar la seva nova vida.

Anònim ha dit...

Els dotze treballs de Hèrcules:
El lleó de Nemea:
La primera de les tasques d'Hèracles consistí a matar un lleó monstruós que feia témer la població de Nemea. La seva pell era tan gruixuda que era impossible ferir-lo amb cap arma. Quan Hèracles se n'adonà, deixà de banda l'espasa i matà el lleó amb la força dels seus braços, ofegant-lo. Hèracles havia d'escorxar el lleó i portar la pell a Euristeu , però era impossible de fer-ho perquè cap ganivet de cap tipus podia penetrar la pell del lleó. La solució la hi presentà la deessa Atena, que se li aparegué i li explicà que la pell del lleó només podia ser travessada per les seves pròpies urpes. D'aquesta manera Hèracles escorxà el lleó i portà la seva pell sempre al damunt.
L’Hídria de Lerna :
Aquest monstre amb aspecte de serp o drac tenia un alè que, fins i tot mentre estava dormida, matava qualsevol ésser viu proper a ell. Tenia set caps originàries però quan una d'elles era tallada brollaven altres dues al seu lloc. La hidra de Lerna amenaçava tant collites com ramats del país, raó suficient per a ser derrotada. Hèrcules es va servir de fletxes enceses per a això. l final, l'heroi va tallar el cap central, de la qual es pensava que era immortal, i la va enterrar posant-li a sobre d'una enorme roca. Després, Hèrcules va amarar les seves fletxes en la sang enverinada de l'horrible criatura.
La cérvola de Cerinea
Euristeu li va manar també que li portés viva una cérvola amb banyes d'or i peus de bronze, que habitava al bosc de la muntanya Ménalo i corria amb extraordinària velocitat. Era una cérvola tan veloç que les fletxes de l'heroi no la aconseguien. Hèrcules la va perseguir sense descans durant dotze llargs mesos fins al país dels Hiperbóreos fins que la va fer caure en una enginyosa trampa, portant-visqui al rei de Micenas. Hèrcules era conscient que si vessava una sola gota de sang de l'animal hauria de donar explicacions, i patir el consegüent càstig. Aprofitant que la cérvola bevia, Hèrcules li va travessar les dues per la pell utilitzant una fletxa que va fer passar entre el tendó i l'os sense arribar a vessar la seva sang. Un cop immobilitzada, la va capturar i la va portar a Micenes
El Senglar d’Erimant
Euristeu li va ordenar també un quart treball en el que havia de lliurar a l'Arcàdia d'un furiós senglar que devastava la regió. Consistia en capturar-lo i portar-lo viu ensenyant-li la muntanya Erimant el va perseguir fins que l'animal, esgotat i exhaust en les altes neus, es va deixar capturar. Hèrcules li va capturar al bosc de Erimantu i el va conduir davant Euristeu, el qual al veure-ho es va sentir presa de l'espant i va córrer a refugiar-se sota una bóta de bronze.
Els estables del rei Augies
El rei de Élida, tenia un ramat de tres mil vaques els estables no havien estat netejats en trenta anys. Hèrcules, per desinfectar el país, va desviar el curs del Alfeu i va fer passar les seves aigües pels estables. El riu va arrossegar les immundícies i va aconseguir finalitzar el treball en un només dia.
Els ocells de l'Estimfal
En Arcàdia, prop del llac anomenat Estimfal, vivien unes aus monstruoses i horribles que s'alimentaven de carn humana. Eren un autèntic flagell per al país, ja que devoraven també els fruits dels camps i les extenses collites. Les seves ales, el seu cap i el seu bec eren de ferro, i les seves urpes eren encara més corbes que les dels voltors carronyers.
Per fer que sortissin de l'espès bosc en el qual vivien, Hèrcules va haver d'utilitzar sonalls de bronze forjats pel mateix Vulcano, i que va rebre de Minerva. El seu so era tan fort que feia tenir por als ocells i van sortir veloços del seu refugi. Així, el semidéu va aconseguir exterminar matant amb les seves famoses fletxes.

Anònim ha dit...

El bou de Creta
Euristeu va demanar a Hèrcules que capturar l'animal i l'hi portés viu. En arribar a la mítica illa de Creta, l'heroi va demanar l'ajuda del rei Minos, qui la hi va negar rotundament. No obstant això, Minos va permetre a l'heroi que intentés capturar-lo. Hèrcules va triomfar en la seva comesa i va tornar al costat de Eristeu, qui va decidir sacrificar l'animal a la deessa Juno, esposa del sobirà dels déus. Però la reina deessa, odiant com odiava al fill il·legítim del seu marit, va rebutjar aquest present i el va deixar lliure.
Les eugues de Diomedes
Euristeo va encarregar al famós heroi que posés fi a semblant disbarat i que li portés les llumenetes. Per això, Hèrcules endinsant-se per aquelles terres i, quan va trobar a Diomedes, el va matar, i el va donar a menjar als seus propis animals. Així les eugues es van tornar en dòcils i es van deixar conduir a Micenes. Llavors, Euristeo va retornar la llibertat a les eugues.
El cinturó de Hipòlit
Les Amazones eren dones guerreres que habitaven en l'Àsia Menor, al llarg de les costes del Euxí. Destrossaven als seus fills i educaven acuradament a les seves filles en la professió de les armes. Euristeu va encarregar a Hèrcules que les sotmetés i li portés el cinturó de Hipòlit, la reina de les Amazones. Gesta veritablement difícil, complicada i laboriosa, per a la qual l'heroi es va associar amb Teseu, el seu més esforçat amic.



Els ramats de Gerió
Hèrcules va rebre l'ordre de fer-li front a aquest rei, sent així el desè treball i prendre-li els seus ramats i conduir-los a Grècia. Secundat pel seu nebot ,va dur a terme aquest treball amb èxit complet. Va aconseguir la victòria gràcies a una fletxa enverinada amb la sang de la Hidra, que va travessar els tres cossos del rei, acabant amb ell.
El gos Cèrber
L'onzè treball d'Hèrcules consisteix a anar fins al Hades o l'Inframón i tornar amb el gos. L'heroi va baixar als regnes de Plutó passant pel Tènar, en Laconia.Cuando haver arribat als inferns, va demanar permís al sobirà de l'Hades, per treure a Cèrber a la superfície. El senyor d'ultratomba acceptar, pactant amb l'heroi que el tragués sense armes. El semidéu va agafar al ca pel coll i no el va deixar anar fins que el monstre no es va quedar totalment quiet. A continuació, Hèrcules, no sabent què fer amb Cèrber, el va portar de tornada a l'inframón.
Les pomes d'or de les Hespèrides
El problema principal era que Hèracles no sabia on era el jardí, estava situat en un llunyà racó d’Occident prop de la Serralada d’Atles al Marroc. Va decidir buscar ajuda. Aquella ajuda era Atles, que en aquell precís moment estava complint un càstig imposat per Zeus. Abans d’arribar al desitjat jardí va haver de passar per diferents proves, però això depèn de la versió.
Un cop va arribar al jardí aconseguí adormir al ferotge Drac. Atles li va dir que aguantés un moment el cel i que ell mateix convenceria a les nimfes perquè els hi donessin les pomes, que Hèracles així no s’hauria de moure del lloc. Un cop les va aconseguir tornar amb Hèracles, el va intentar convèncer de que ell li portaria les pomes a Euristeu, però Hèracles es va ensumar de que el que realment volia era quedar-se-les. Per complir el seu treball va enganyar al tità i li va dir que li aguantés el cel un moment, que es posés la capa. Atles el va creure i va agafar el cel, i ell va marxar el va deixar endarrere.

Anònim ha dit...

• Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?
Hèrcules va néixer dels déus Zeus i Alcmena. Zeus va ser captivat per Alcmena, muller d’Amfitrió, tant que va veure el seu desig frustrat per la honestedat d’ella. Ell va aprofitar que el seu marit estava en una expedició militar per estar més proper a ella sota la forma d’Amfitrió. Alcmena va estar enganyada per l’aparença, però després de tot va passar la nit amb Zeus, qui va allargar la nit per estar més temps amb ella. Quan Amfitrió va tornar, va passar la nit amb la seva parella i va descobrir la seva infidelitat. Ell va voler castigar-la encara que ella assegurava haver sigut fidel, però Zeus va impedir això revelant la innocència d’Alcmena i tota la veritat. També va advertir a Amfitrió que naixerien dos fills en un mateix però de diferents pares, és a dir, un d’ell i un de Zeus. Posteriorment Alcmena va donar a llum a Ificles, d’Amfitrió, i a Alcides (després acaba anomenant-se Hèracles), de Zeus. Aquest segon va crear gels i odi a Hera, gelosa de qualsevol fill il•legítim del seu marit. Quan Hèracles tenia mesos la deessa va amollar dues enormes serps a la cambra on dormien els bessons. En aquell panorama Ificles no podia deixar de plorar i cridar, però Hèracles va escanyar les dues serps, agafant-les sense por i tot amb una sola mà. Quan Amfitrió va veure què passava, no va tenir cap problema en saber quin dels dos nens era el fill de Zeus.

Anònim ha dit...

• Quin són els altres treballs que va haver d'acomplir?
El lleó de Nèmea: va haver d’escanyar al lleó terrible de Nèmea amb els seus braços, un animal que mai ningú aconseguia caçar degut a que cap arma li podia ferir. Va arrencar-li la pell i aquest se la va posar a l’esquena en forma d’abric, i, a partir d’aquí, la constel•lació del Lleó és qui ens recorda a aquest personatge tan ferotge.
La Hidra de Lerna: aquesta criatura era un monstre horrorós que es presentava en forma de serp amb diferents caps, i la feina que va haver de complir Hèrcules va ser tallar-li tots els caps per així matar-la.
El senglar d’Erimant: va haver de caçar un gran senglar provinent d’un bosc d’Erimant i el va portar a Euristeu encara viu, però aquest es va amagar en un calder quan Hèrcules entrava al seu palau amb l’animal sobre l’espatlla.
Les aus del llac Estimfal: novament Euristeu va ordenar a Hèrcules que expulsés a unes aus del llac Estimfal. Aquestes tenien un bec, unes urpes i unes plomes de bronze i atacaven als homes i al bestiar. Va fer sonar uns címbals fets de bronze i va fer enlairar-se a les aus i en aquell moment va aprofitar per caçar-les amb un arc.
Els estables d’Augias: el rei d’Èlida, Augias, posseïa d’uns dominis que estaven coberts per excrements de ramats de vaques. Hèrcules va netejar tot mitjançant el desviament de dos rius, així aconseguint que les aigües acabessin emportant-s’ho tot.
El toro de Creta: el toro que posseïa el rei Minos, que va ser embogit per Posidó i d’allà va néixer el Minotaure, corria per l’illa de Creta devastant-ho tot, fins que Hèracles el va portar viu a Micenes i, posteriorment, va alliberar-lo.
Les eugues de Diomedes: Diomedes tenia quatre eugues i aquestes s’alimentaven de carn humana. Hèrcules les va tornar manses, aconseguint que devoressin al seu propi amo. Seguidament les va portar a Micenes on van ser consagrades a Hera.
El cinturó d’Hipòlita: Euristeu volia regalar a la seva filla el cinturó d’Hipòlita, reina de les amazones, que va demanar a Hèrcules. Aquest va matar a la reina i li va prendre el cinturó.
El ca Cèrber: com en molts treballs Euristeu reclama a Hèracles que li porti al gos Cèrber, terrible ca amb tres caps conegut per guardar la porta dels inferns. Hermes el guia fins al món dels morts, i allà demana permís a Hades, qui regna allà, per endur-se’n el gos i Hèrcules aconsegueix lligar el gos per portar-lo a Euristeu. Després el va retornar a l’infern
Les pomes d’or del jardí de les Hespèrides: Per últim cop Euristeu va exigir a Hèrcules un altre treball: les pomes d’or que creixien en un jardí custodiat per les nimfes Hespèrides i per un monstre de cent caps. En aquell camí va alliberar a Prometeu matant l’àliga que el menjava eternament el fetge. En arribar al jardí, i seguint els consells que va donar-li Prometeu, va trobar a Atlas, qui sostenia el món sobre les seves espatlles i a més era tità. Li va proposar rellevar-ho un moment de la seva feixuga tasca si li donava les pomes. Atlas les va aconseguir, però no va voler tornar al seu lloc anterior després de ser alliberat de la càrrega. És aquí quan Hèracles simulava que va acceptar el canvi, i així demanant-li que el permetés portar un coixí a les espatlles per estar més còmodament. En aquell moment que Atlas va agafar de nou el món per col•locar bé el coixí, Hèrcules va aprofitar per esmunyir-se i agafar les pomes, així deixant al tità sota el pes del món.

Anònim ha dit...

-QUINES CIRCUMSTÀNCIES VAN ENVOLTAR EL SEU NAIXEMENT?

El seu pare mortal, era Anfitrió, el marit de la seva mare. Una nit, Anfitrió no hi era, i Zeus, va prendre la forma d’ell, i es va unir amb Alcmena. D’aquesta manera va néixer Hèrcules. Unes hores més tard, Anfitrió va tornar i es va unir amb Alcmena, i llavors van tenir a Íficles, el germà bessó d’Hèrcules.
-QUINS SÓN ELS ALTRES TREBALLS QUE VA HAVER D’ACOMPLIR?
A més a més del treball que ja hem llegit, en va fer onze més que aquests van ser:

1.Matar al lleó de Nemea
2.Matar l’hidra de Lerna
3.Captar la Daina de Cerinea
4.Matar el Senglar de Erimant
5.Netejar els estables del rei Augies
6.Fer fugir els ocells del llac Estímfal
7.Capturar el bou de Creta
8.Capturar les eugues del rei Diomedes
9.Aconseguir el cinyell d’Hipòlita, la reina de les amazones
10.Robar el ramat del gegant Gerió
11.Aconseguir les pomes del jardí de les Hespèrides
12.Capturar el gos Cèrber i treure’l dels inferns

-COM ES VA PRODUIR LA SEVA TRÀGICA MORT? PER QUÈ, FINALMENT, SE’L CONSIDERA UN DÉU?

Hèrcules va tenir una mort tràgica; la seva dona, estava molt gelosa de Iole, que era la filla del rei d’Ècalia. Temps enrere, ell va matar a un centaure i li va dir a Deianira, la seva dona, que guardés part de la sang del centaure mort per si algun dia dubtava del seu amor. Ella, es va voler assegurar del seu amor posant sang del centaure a la capa del seu marit. Llavors, quan Hèrcules es va posar aquesta capa, va començar a cremar-li la pell. En l’intent de treure-se-la, la carn se li anava desprenent dels ossos. Així que se li va desfer del seu cos humà i va pujar amb els altres déus a l’Olimp.

Anònim ha dit...

• Com es va produir la seva tràgica mort?
Tot va ser quan Hèrcules va separar-se de Mègara, la seva primera muller, després de la mort dels seus fills. Posteriorment es va casar amb Deianira i va tenir també múltiples fills. La seva mort va ser protagonitzada involuntàriament per culpa del centaure Nessos per Deianira, quan Hèracles i Deianira van sol•licitar els serveis del centaure per travessar el riu Evè. Quan transportava Deianira va intentar violar-la, mentrestant Hèracles reposava a la riba. Quan va sentir els crits de Deianira, Hèrcules va disparar una fletxa al centaure i el va matar. Mentrestant va aconsellar a la seva muller que es guardes la sang per recuperar l’amor d’Hèracles si algun cop el perdia. En un temps Hèrcules va començar una guerra contra Èurit i quan el va vèncer i va conquerir la seva ciutat, es va apoderar de la seva filla anomenada Iole. Deianira va posar-se gelosa per poder perdre el seu marit, i quan Hèracles va demanar una túnica per celebrar la victòria i erigint un altar a Zeus, ella va xopar la túnica amb la sang del centaure Nessos i la va portar al seu marit. Però aquella sang tenia un verí que va cremar la pell d’Hèrcules quan va posar-se la túnica i va provocar la seva mort quan la sang va produir que la pell d’Hèrcules s’arrenqués del seu cos.
• Per què, finalment, se'l considera un déu?
Quan Hèrcules estava moribund, encara tenia forces per ascendir al mont Eta i allà aixecar la seva pira funerària. A més, quan va arribar al damunt, va veure que cap dels acompanyants que portava gosava encendre el foc, però finalment Filoctetes va ser qui ho va fer. Com a recompensa va rebre l’arc i les fletxes d’Hèrcules. Quan el foc cremava va sentir-se un tro enmig de la fumera i, en aquell moment, Hèracles va ser portat a l’Olimp. Quan les seves restes estaven cremades va ser acceptat pels déus com a un déu més, a més de reconciliar-se amb Hera, qui el va adoptar com a fill. A l’Olimp va gaudir de la immortalitat, així també casant-se amb Hebe, deessa de la joventut.

Anònim ha dit...

PART 1

Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?
Era fill de Zeus i Alcmena que aquesta estava casada amb el rei de Micenes, Amfitrió. Zeus s'enamorà d'ella i prengué la forma del seu marit. S'uní amb ella durant tres nits. Zeus estava molt content perquè tindria un altre fill, però la seva esposa legítima, Hera en assabentar-se'n s'enfadà molt. Zeus per clamar la fúria de la seva esposa declarà que li posaria de nom al nen, Hèrcules (que significa “Glòria de Hera”). Això encara augmentà mes la fúria de Hera. En el naixement sorgiren dos criatures, Hèrcules, fill de Zeus i Ificles, fill d'Amfitrió. Hera molt furiosa planejava com matar el fill de Zeus, però aquest demanar a Atena que el portes a l'Olimp. Zeus demanà a Hera que alletés el nen, però mentre aquest ho feia, mossegar molt fort i Hera xisclar, de la llet que sortí la creació de la Via Làctia. El fet de que el nen hagués pres la llet d'Hera li suposà la immortalitat.

Quin són els altres treballs que va haver d'acomplir?
1. El lleó de Nemea: consistí en matar un lleó monstruós que aterria la població de Nemea, per aconseguir la seva pell.
2. L'Hidra de Lerna: L'Hidra era un monstre que tenia 5 caps en forma de serps. La impossibilitat de vèncer l'hidra es basava en el fet que els caps no es podien tallar, perquè si es feia de la ferida en sortien dos caps més. Per tant, Hèrcules va demanar ajuda al seu nebot Iolau, que l'ajudés portant una torxa encesa; a mesura que Hèrcules anava tallat caps, Iolau anava cremant les ferides que deixaven. Així cauteritzades, les ferides no podien originar nous caps i finalment l'hidra morí.
3. La cérvola de Cerinea: era l'animal més ràpid conegut. Aquest treball consistia en atrapar la cérvola i portar-la viva a Micenes. Després de perseguir-la durant dies, Hèrcules va aconseguir ferir a la cérvola amb una fletxa en un tendó i la va poder capturar.
4. El porc senglar d’Erimant: consistía en una bèstia que arrassava els camps i tenia aterrida a la población. El treball d’Hèrcules era capturar-lo i portar-lo a Micenes.
5. Els estables del rei Augies: Hèrcules havia de netejar els estables del rei Augies en un sol dia.Per fer-ho havia d’enderrocar una paret de l’estable i desviar la sortida als rius més propers.
6. Les aus del llac Estimfali: Els ocells del llac Estimfal eren monstres terrorífics amb urpes, becs i ales de bronze. Atacaven les persones i els ramats per menjar-se'ls, amb les seves plomes de bronze. Atena va ajudar Hèrcules perquè aconseguís dispersar els ocells i, un cop dispersos a cel obert, els abaté amb les seves fletxes enverinades, algunes, però, van aconseguir escapar.
7. El bou de Creta: aquest va ser forçat a aparellar-se amb Pasífae, esposa de Minos, per part de Zeus, com a càstig a Minos per no haver complert una promesa. D'aquest emparellament, en va sorgir el monstre Minotaure. Pel que fa al bou, mentre corria salvatge per l'illa envestint a tothom, Hèrcules, gràcies a la seva força prodigiosa, aconseguí capturar el bou i portar-lo a Micenes, on va ser sacrificat.
8. Les eugues de Diomedes: El rei Diomedes tenia als seus estables unes euges que menjaven persones. Hèrcules viatjà cap a Tràcia amb alguns voluntaris i vencé el petit exèrcit de Diomedes. Després capturà el rei i el llançà amb les eugues, que el devoraren i, posteriorment, es tornaren manses.

Anònim ha dit...

PART 2

9. El cinyell de les amazones: Les amazones eren dones guerreres que vivien de la caça i de la guerra. El novè treball consistia a aconseguir el cinyell de la seva reina, Hipòlita, per demanda de la filla d'Eursiteu, Admete. Quan Hèrcules arribà a la terra de les amazones, Hipòlita el veié, s'enamorà de la seva força i li oferí el seu cinyell. Hera, però, va estendre un rumor que va provocar que els amazones l'ataquessin, però Hèrcules va aconseguir fugir amb el cinyell.
10. El ramats de Gerió: El desè treball d'Hèrcules era el de robar els ramats del gegant Gerió, monstre amb la forma de tres homes units per la cintura. Els seu camí fins a Erítia va ser molt cansat i llarg, però Helios, déu del sol, el va ajudar entregant-li la seva copa màgica. Hèrcules matà llavors el gos Ortos, guarda dels ramats, i el pastor Eurició. Un cop arribà a Gerió, el matà també i esguerrà el seu cos en tres parts. Finalment, reuní els ramats i aconseguí arribar a Micenes.
11. Les pomes d'or de les Hespèrides: L'onzè treball d'Hèrcules consistia a obtenir les pomes d'or de l'arbre que creixia al jardí de les Hespèrides, custodiat per les nimfes Hespèrides, filles d'Atles, que havia estat castigat a suportar la volta celeste. Hèrcules li prometé aguantar el cel durant un estona a canvi d'unes quantes pomes. Però el va enganyar i va aconseguir fer-se amb les pomes.
12. El gos Cèrber: El darrer treball d'Hèrcules era també el més difícil. Consistia a treure el gos Cèrber dels inferns. Aquest gos era un monstre de tres caps amb cua de serp que s'encarregava de vigilar que els morts no s'escapessin de l'Hades. El primer obstacle, era que ningú sabia on es trobava l'entrada a l'Hades, però Orfeu li ho va dir a Hèrcules i el barquer Caront va accedir a passar-lo a l'altra riba atemorit per la seva força. Un cop a l'Hades, va rescatar també a Teseui després va aconseguir retenir al gos Cèrber només amb la força de les seves mans.

Com es va produir la seva tràgica mort? Per què, finalment, se'l considera un déu?
Hèrcules s'havia separat de la seva primera muller Mègara arran de la mort dels seus fills. Es va tornar a casar amb Deianira, filla del rei de Calidó, i hi va tenir també diversos fills. Per culpa del centaure Nessos Deianira va provocar involuntàriament la mort d'Hèrcules. Nessos es dedicava a passar damunt seu els viatgers d'una riba a l'altra del riu Evè a canvi d'un peatge. Un dia, Hèrcules i Deianira havien de creuar un riu i un centaure anomenat Nessus s'oferí per ajudar la jove esposa a creuar-lo. La seva intenció era endur-se-la i violar-la, però així que Hèrcules se n'adonà del que pretenia li disparà una fletxa enverinada i el centaure morí. Abans, però, digué a Deianira que guardés part de la seva sang i la fes servir per untar-la sobre la roba d'Hèrcules si algun dia dubtava del seu amor i el volia recuperar. Deianira ho féu així.
Al cap d'un temps, gelosa de la preferència d'Hèrcules per Iole, filla del rei d'Ecàlia, va voler assegurar-se el seu amor untant la sang del centaure en la camisa de l'heroi. Així que Hèrcules se la posà, la roba començà a cremar-li la pell. Quan intentava treure-se-la, la carn se li desprenia dels ossos. D'aquesta manera, l'heroi es desfeu de la seva carn mortal i pujà a l'Olimp, amb els altres déus.

Anònim ha dit...

Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?
Hèrcules va néixer de la relació de Zeus amb Alcmena, esposa d’Amfitrió. La bellesa d’Alcmena va captivar a Zeus, però el seu desig es veia frustrat. Així és que el déu va aprofitar que Amfitrió va emprendre una expedició militar contra el poble dels telebeus per aproximar-se a Alcmena sota la forma del mateix Amfitrió. Enganyada per aquella aparença, Alcmene va passar tota la nit amb Zeus, una nit que no va ser qualsevol, atès que per estar més temps amb ella, el déu va allargar-la més del compte. Quan Amfitrió va tornar de la guerra va passar la nit amb la seva dona i va descobrir que aquesta havia estat amb un altre déu. Tot i que Alcmena estava ben segura de la seva fidelitat, Amfitrió va voler castigar-la. Zeus ho va impedir revelant tota la veritat i la innocència d’Alcmena. A més va advertir a Amfitrió que de la doble unió naixerien dos fills en un mateix part però de pares diferents. Alcmena va donar llum dos infants, un d’ells Hèrcules, aquest va ser objecte d’odi d’Hera. Quan els dos infants tenien ja mesos Hera va posar dues serps a la cambra, mentre un no parava de plorar, l’altre va agafar-les i les va escanyar. En entrar Amfitrió va veure quin dels dos infants era fill de Zeus.

Quin són els altres treballs que va haver d'acomplir?
I. El lleó de Nemea:
Quan Hèrcules es va enfrontar al lleó per primera vegada, va utilitzar un arc, un garrot d’olivera i una espasa de bronze, tot i que totes les armes van resultar inútils pel fet de que la pell de l’animal era molt dura, així que va decidir anar directament al seu cau, aquest tenia dues entrades, i, la seva tècnica va ser tapar un per que el lleó quedes totalment acorralat, un cop l’animal no tenia sortida, Hèrcules va estrangular a la bèstia fins a asfixiar-la.
II. La Hidra de Lerna:
La Hidra de Lerna era un antic monstre amb forma de serp de set caps i alè verinós, aquesta quan li tallaves un cap en sortien dos. Hèrcules va contenir la respiració i va començar a lluitar contra la Hidra tallant-li caps amb la seva espasa, Iolau, escuder de l’heroi va acudir a la seva ajuda i menters Hèrcules tallava caps l’escuder anava cremant les ferides perquè no en sortissin mes, i així successivament fins matar-la.
III. La cérvola de Cerínia:
La cérvola de Carínia va ser una bestia mitològica que tenia banyes d’or i peülles de bronze. Aquest treball d’Hèrcules consistia en capturar-la , tot i que va estar tot un any intentant-ho al final ho va aconseguir, quan la cérvola es va parar a beure aigua, llavors Hèrcules li va clavar una fletxa i la va atrapar.

IV. El senglar d’Erimant:
Aquest treball tractava de capturar-lo, de camí Hèrcules va passar per el país del centaures on es va retrobar amb Quiró. Mentre celebraven, van aparèixer centaures i Hèrcules va començar a llençar fletxes, però sense voler li va disparar una a Quió i com que aquestes estaven enverinades amb la sang de la Hidra el va matar.
V. Els estables d’Augies:
Aquest treball consistia en netejar els estables d’Augies que feien trenta anys que no es netejaven així que Hèrcules va desviar el riu Alfeu per netejar-lo.
VI. Les aus del llac Estimfal:
Les aus del llac Estimfal eren aus que tenien els becs i les ales de bronze, els seus excrements eren verinós i espatllaven els cultius. El sisè treball consistia en acabar amb aquests ocells, però aquests eren massa per les seves fletxes, llavors Hèrcules li va demanar a Atenea que toques una campana de bronze des de lo alt d’un turo i les aus espantades se’n van anar i no van tornar mai mes.

Anònim ha dit...

VII. El toro de Creta:
Aquest bou és el que Posidó va fer sortir del mar quan el rei Minos va prometre oferir un sacrifici al déu, però Minos el va trobar tan magnific que el va incorporar als seus ramats en comptes de sacrificar-lo i el déu , enfurismat , va fer que la reina Pasífae s'enamorés de l'animal i concebés d'ell un híbrid, el Minotaure , després de la qual cosa va fer embogir el toro .
Així doncs , Hèrcules es va presentar a Minos , que el va autoritzar per capturar amb les seves pròpies mans el toro de Creta , si podia. Hèrcules va aconseguir dominar l'animal i el va conduir , a través del mar Egeu , fins Micenes . Euristeo , al veure al bonic animal, el va voler oferir en sacrifici Hera , però la deessa ho va rebutjar en veure la ferocitat del toro, per la qual cosa Euristeo el va deixar lliure


VIII. Les eugues de Diomedes:
El vuitè dels dotze treballs d'Hèrcules consistia en capturar les quatre eugues de Diomedes , que menjaven carn humana , el seu amo les tenia lligades amb cadenes i les alimentava amb la carn dels seus hostes.

Hèrcules va ser amb un grup de voluntaris i va aconseguir arrabassar-los a Diomedes , qui va anar amb el seu exèrcit a atacar Hèrcules, però aquest va vèncer i va llançar el cos encara amb vida a les eugues, i l'exèrcit va fugir. Després devorar el cadàver , les eugues es van tornar tan manses que Hèrcules les va poder lligar al carro de Diomedes i les hi va portar a Micenes , on van ser regalades a Hera .

IX. El cinturó d’Hipòlita:
Hipòlita va ser una reina de les amazones, intervé amb Hèrcules quan aquest li va robar un cinturo per donar-li a Admete. Al principi Hipòlita estava disposava a ajudar al heroi però les amazones incitades per Hera es van rebel•lar contra Hèrcules.
X. Els bous de Gerió:
Va ser un gegant format per tres cossos humans units per la cintura. Va ser mort per Hècules quan, després d'una de les seves missions, aquest li va robar el ramat de bous i vaques vermelles. Gerió el va perseguir a la recerca de la seva venjança, però quan el sobrevolava el va matar en disparar-li una fletxa enverinada amb la sang de l'hidra.
XI. Les pomes d’or del jardí de les Hespèrides:
Les Hespèrides van ser nimfes. Vivien al extrem occidental i sa seva missió era tenir cura del jardí i els déus, especialment del arbre de la vida que produïa pomes d’or. Euristeu va encarregar a Hèrcules que agafes les pomes i portar-li, i així ho va fer.
XII. El gos Cerber:
El gos Cerber era l’encarregat de guardar les portes de l’Hades En el seu dotzè treball, Hèrcules va lluitar amb ell i va guanyar-lo només amb la força dels seus braços, portant-lo davant d'Euristeu com li havia estat ordenat i retornant-lo després altre cop a l'Hades.
Com es va produir la seva tràgica mort? Per què, finalment, se'l considera un déu?
Hèrcules va recuperar els seu tron matant a Eurito i quedant-se amb la seva filla Iole. La esposa d’Hèrcules estava gelosa i li va regalar una túnica de centaure. La túnica li va provocar dolors molt forts i no se la podia treure. Va fer aixecar una piràmide i encendre foc. Aixì el nostre heroi moria. Zeus orgullós a Atena que el portes a l’Olimp. D’aquesta manera Hèrcules es convertia en immortal. Hera va accedí a acceptar-lo com a fill. Hèrcules es va casar amb Hebe deessa de la joventut. Els deus li van encarregar vigilar les portes de l’Olimp. Es considera que Hèrcules un déu per que era fill de Zeus.

Anònim ha dit...

Salve! Us deixo a continuació la 1a part del meu comentari:


-Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?

Hèracles, més conegut pel nom llatí d'Hèrcules, va néixer de la relació de Zeus amb Alcmena, esposa d'Amfitrió. La bellesa d'Alcmena va captivar Zeus, però el seu desig es veia impossibilitat per l'honestedat d'ella. Així és que el déu va aprofitar que Amfitrió va emprendre una expedició militar, per aproximar-se a Alcmena, sota la forma del mateix Amfitrió. Enganyada per aquella aparença, Alcmena va passar tota la nit amb Zeus. Quan Amfitrió va tornar de la guerra va passar la nit amb la seva muller i va descobrir que aquesta havia estat amb un altre. Malgrat que Alcmena estava ben segura de la seva fidelitat, Amfitrió va voler castigar-la. Però Zeus ho va impedir revelant tota la veritat i la innocència d'Alcmena. A més va advertir a Amfitrió que de la doble unió naixerien dos fills en un mateix part però de pares diferents: un d'ell i un altre del mateix Zeus, i sobretot aquest últim donaria un gran fruit.

-Quins són els altres treballs que va haver d'acomplir?

I. El lleó de Nèmea
Hèracles va escanyar amb els seus braços el terrible lleó de Nèmea, que ningú aconseguia caçar perquè era invulnerable a qualsevol arma. Li va arrencar la pell i se la va posar en endavant damunt les espatlles com a abric. El lleó es va convertir en la constel•lació del Lleó.

II. La Hidra de Lerna
La Hidra era un horrorós monstre en forma de serp de múltiples caps. Hèracles va matarla tallant-li tots els caps.

III. El senglar d'Erimant
Després d'encalçar-lo durant hores, Hèracles va caçar un enorme senglar dels boscos d'Erimant i el va portar viu a Euristeu, el qual es va amagar en un calder quan Hèracles va entrar al seu palau amb el senglar sobre l'espatlla.

IV. La cerva de Cerínia
Euristeu va ordenar Hèracles portar-li viva aquesta cerva, que tenia peünyes de bronze i banyes d'or. Després d'encalçar-la durant dies, la va capturar.

V. Les aus del llac Estimfal
Euristeu va ordenar Hèracles expulsar del llac Estimfal unes aus de bec, urpes i plomes de bronze que atacaven homes i bestiar. Fent sonar uns címbals de bronze els va fer aixecar el vol i tot seguit les va caçar amb un arc.

VI. Els estables d'Augias
Tots els dominis d'Augias, rei d'Èlida, estaven estaven coberts dels excrements dels seus immensos ramats de vaques. Hèracles ho va netejar tot desviant dos rius perquè les seves aigües s'ho emportessin tot.

VII. El toro de Creta
El toro del rei Minos que Posidó va fer embogir i del qual va néixer el Minotaure corria per arreu de l'illa de Creta, devastant-ho tot, fins que Hèracles el va dur viu a Micenes. Després va alliberar-lo.

VIII. Les eugues de Diomedes
El rei traci Diomedes tenia quatre eugues que menjaven carn humana. Hèracles les va tornar manses fent que devoressin el seu propi amo. A continuació les va portar a Micenes i les va consagrar a Hera.

IX. El cinturó d'Hipòlita
Per regalar-lo a la seva filla, Euristeu va demanar a Hèracles el cinturó d'Hipòlita, reina de les amazones. Les amazones eren un poble de dones guerreres que vivien a les costes del mar Negre. Hèracles va matar Hipòlita i li va prendre el cinturó.

X. Els bous de Geríon (ja explicat)
Hèracles es dirigí a l'extrem occident a robar els bous de Geríon, monstre de tres caps que tenia immensos ramats a una illa prop de l'Hades. Hèracles travessà l'oceà i, després de matar Geríon i passar l'estret de Gibraltar, on aixecà les anomenades Columnes d'Hèracles, conduí els ramats per les costes del Mediterrani fins dur-los a Euristeu.

Anònim ha dit...

(2a part del comentari)
XI. El ca Cèrber
Euristeu demana a Hèracles Cèrber, el terrible gos amb tres caps que guardava la porta dels inferns. Guiat per Hermes, va arribar al món dels morts, on regnava Hades. Aquest li va donar permís per endur-se'n el guardià de l'entrada i Hèracles va aconseguir lligar el gos i portar-lo davant Euristeu. Tot seguit el va tornar als inferns.

XII. Les pomes d'or del jardí de les Hespèrides
L'última exigència d'Euristeu van les pomes d'or que creixien en un jardí de l'extrem occident de la terra, aguardades per les nimfes Hespèrides i per un monstre de cent caps. En el camí va alliberar Prometeu matant l'àguila que li menjava eternament el fetge. Quan va arribar al jardí de les Hespèrides, seguint els consells que Prometeu li va donar com a agraïment, va anar a trobar Atlas, el tità que sostenia el món sobre les seves espatlles, i li va proposar rellevar-lo un moment de la seva tasca a canvi de les pomes. Atlas les va aconseguir, però, un cop alliberat de la càrrega, no volia tornar al seu lloc anterior. Així és que Hèracles va simular que acceptava el canvi, demanant-li tanmateix que li permetés posar-se un coixí sobre les espatlles per fer-ho més còmodament. En el moment que Atlas li va agafar de nou el món perquè pogués col•locar-se bé el coixí, Hèracles va aprofitar-ho per esmunyir-se i agafar les pomes, deixant el tità un altre cop sota el pes del món.

Anònim ha dit...

(3a part del comentari)

-Com es va produir la seva tràgica mort?

Hèracles s'havia separat de la seva primera muller Mègara arran de la mort dels seus fills. Es va tornar a casar amb Deianira, filla del rei de Calidó, i hi va tenir també diversos fills. Per culpa del centaure Nessos, Deianira va provocar involuntàriament la mort d'Hèracles. Nessos es dedicava a passar damunt seu els viatgers d'una riba a l'altra del riu Evè a canvi d'un peatge. Com que en una ocasió Hèracles i Deianira van trobar-se que havien de travessar el riu, van sol•licitar els serveis del centaure. Però aquest va aprofitar que transportava Deianira mentre Hèracles restava a la riba per intentar violar-la. En sentir els crits de la seva esposa, Hèracles va disparar-li una fletxa i va ferir de mort Nessos. Tanmateix, mentre estava agonitzant, va aconsellar a Deianira que guardés la seva sang perquè les seves propietats amoroses li permetrien recuperar l'amor d'Hèracles si mai el perdia.
Al cap d'un temps Hèracles va emprendre una guerra contra el rei Èurit i, un cop el va haver vençut i conquerit la seva ciutat, va apoderar-se de la seva filla Iole per fer-ne la seva concubina. Això va despertar la gelosia de Deianira i la por de perdre al seu amor. Així és que, quan Hèracles va enviar a buscar una túnica apropiada per celebrar l'acció de gràcies per la victòria, ella va xopar la túnica amb la sang de Nessos i la va fer arribar al seu marit. Durant el sacrifici es va revelar els veritables poders de la sang de Nessos: la túnica deixava anar un verí que va cremar la pell d'Hèracles, de tal manera que era impossible treure-se-la sense arrancar-se trossos de carn. Moribund, va ser transportat a casa seva i, en arribar-hi, Deianira es va adonar horroritzada que havia causat la mort del seu estimat espòs i es va suïcidar. A Hèracles encara li van quedar forces per ascendir al mont Eta i aixecar la seva pròpia pira funerària. Tanmateix, en pujar-hi al damunt, va trobar-se que cap dels seus acompanyants gosava encendre el foc, fins que ho va fer Filoctetes, que en recompensa va rebre l'arc i les fletxes de l'heroi. Mentre la foguera cremava es va sentir un tro enmig de la fumera i Hèracles va ser arrabassat fins a l'Olimp. Cremades les seves restes mortals, va ser acceptat pels déus com un d'ells. Fins i tot s'hi va reconciliar Hera, que el va adoptar com a fill. A l'Olimp va gaudir de la immortalitat i va casar-se amb Hebe, deessa de la joventut. Finalment, és per això per el que se’l va reconèixer com a déu, ja que van considerar que com que era fill de Zeus, mereixia pertànyer al món Olimp i ser un Déu més.

Anònim ha dit...

EL CINYELL DE LES AMAZONES
Les amazones eren dones guerreres que vivien de la caça i de la guerra. A vegades se les representa sense un dels pits, que s'haurien amputat per poder tensar bé l'arc. El novè treball consistia a aconseguir el cinyell de la seva reina, Hipòlita, per demanda de la filla d'Eursiteu, Admete. Quan Hèracles va arribar a la terra de les amazones, Hipòlita el va veure i se’n va enamorar. Li oferí el seu cinyell com a penyora d'amor. La tasca podria haver acabat fàcilment si no hagués estat per Hera, que va estendre el rumor entre les amazones que Hèracles i els seus companys tenien com a objectiu segrestar la reina Hipòlita i endur-se-la. Les amazones van atacar els grecs, però van ser vençudes i Hèracles va aconseguir fugir amb el cinyell.


ELS RAMATS DE GERIÓ
El desè treball d'Hèracles era el de robar els ramats del gegant Gerió, monstre amb la forma de tres homes units per la cintura i de força llegendària que vivia a l'illa de Erítia, a l'oest del Mediterrani. Per arribar-hi va haver de creuar el desert i, aclaparat per la calor, disparà una fletxa a Hèlios, déu del sol: Hèlios li demanà que el deixés en pau i Hèracles en canvi li demanà la copa màgica que feia servir el déu per viatjar d'est a oest cada dia. El déu així ho va fer, de manera que Hèracles pogué arribar a Erítia sense més entrebancs. Pel camí, construí dues columnes a l'actual estret de Gibraltar per commemorar el seu pas. Hèracles matà llavors el gos Ortre, guarda dels ramats i germà de Cèrber, i el pastor Eurició. Un cop arribà a Gerió el matà també i esguerrà el seu cos en tres parts. Reuní els ramats i amb penes i treballs aconseguí arribar a Micenes, on Euristeu els sacrificà en honor a Hera.

LES POMES D’OR DE LES HESPÈRIDES
L'onzè treball d'Hèracles consistia a obtenir les pomes d'or de l'arbre que creixia al jardí de les Hespèrides. Aquest arbre havia estat un regal de noces de la Mare Terra a Hera pel seu casament amb Zeus i estava custodiat per les nimfesHespèrides, filles del tità Atles. Atles havia estat castigat pels déus a suportar sobre les seves espatlles la volta celeste per tota l'eternitat. Quan Hèracles va arribar al jardí, Atles li va prometre que convenceria a les seves filles de donar-li algunes pomes a canvi que Hèracles aguantés el cel durant una estona. Quan Atles va tornar, va proposar a Hèracles d'anar ell mateix a portar les pomes a Euristeu. Hèracles sospità de les intencions del tità i hi estigué d'acord, demanant-li però que aguantés el cel un moment mentre ell es posava en una posició més còmoda que no li fes mal al coll. Atles hi estigué d'acord i, quan tingué un altre cop el cel sobre les espatlles, Hèracles recollí les pomes i va deixar Atles enrere amb la seva càrrega.

EL GOS CÈRBER
El darrer treball d'Hèracles era també el més difícil. Consistia a treure el gosCèrber dels inferns. Aquest gos era un monstre de tres caps amb cua de serp que s'encarregava de vigilar que els morts no s'escapessin de l'Hades. Hèracles demanà a Hades, déu dels inferns, que li deixés endur-se Cèrber. Ell hi accedí amb la condició que fos capaç de capturar-lo sense armes. Així Hèracles, només amb la força dels seus braços, aconseguí retenir l'animal i el portà a Micenes, per retornar-lo a l'Hades poc després.
Com es va produir la seva tràgica mort?
Un dia Hèracles li va entregar un pot amb sang de minotaure a la seva dona i li va dir que si dubtava de la seva fidelitat li poses per sobre. Més endavant, la seva esposa dobtava de la fidelitat i li va posar la sang del minotaure a la capa, pensant-se que la sang del minotaure era perquè no pogués estimar a altres dones. Hèracles es va posar la capa enverinada amb sang de minotaure i finalment va morir.
Per què, finalment, se'l considera un déu?
Perquè tal com es cremava el seu cos es va veure un raig que venia del cel que va fer desapereixer el seu cos.

Anònim ha dit...

1.
Hèrcules va néixer a Tebas, però els seus pares eran de Argo, una terra que sempre va considerar la seva patria. El seu pare mortal era Amfitrió, el marit de la seva mare. Una nit en la que Amfitrió no hi era, Zeus es va unir amb Alcmena, la mare de Hèrcules, i dells dos va néixer Hèrcules. Unes hores després, quan Amfitrió va tornar, es va unir amb Alcmena, i junts van concevir a Ificles, el germà bessó de Hèrcules. Zeus, orgullós del naixement de Hèrcules, va proclamar que el seguent nen que naixes, seria el senyor de tots els que viurien a prop d’ell. Quan Amfitrió es va assabentar de la unió entre Zeus i la seva dona, va intentar endarrerir el part, i accelerar el part de Manipe, dona de Esténelo. Però finalment va néixer primer Hèrcules, gràcies a la intervenció de Galantis.

Anònim ha dit...

2.
Els dotze treballs
Una vegada va rebre el que havia fet i amb grans remordiments y dolor, es retirà a les muntanyes.
Hermes li va anunciar que tenia que amar a servir el seu cosí Euristeo, un rei cruel d'Argos. Aquest li digué que tenia que complir deu treballs i que tornaria a ser lliure una altra vegada. Al final el seu cosí no en va voler reconèixer dos. Els deus apiadant-se d'ell, el van ajudar avans de començar totes les tasques. Hermes li va donar un punyal, Apolo un arc amb fletxes que no s'acavaven mai, Atena un escut de bronze invulnerable i Hefesto un yelmo d'acer. Posidó li va donar cavalls per la seva carrossa. Zeus l'obsequia amb un escut d'una resistència tremenda. Atena i Hefesto es van declarar els seus protectors. En tots els treballs Hèrcules va ser acompanyat per seu Yolao.
Els dotze treballs són:
1r Treball: El lleó de Nemea
Un lleó ferotge ateroritzava tota la regió de Nemea. Hèrcules s'assabentà que el lleó matava a molta gent i li va prometre a un home que acabaria amb ell. Al arribar a la ciutat es tva trobar a tots el herois que havien intentat matar el lleó. La gent amb molta por no li volia indicar a Hèrcules cap a on s'havia dirigit la fera, i aquest va començar a buscar-la. A prop de les muntanyes la va trobar i va començar a tirar fletxes. Després es va tirar sobre seu i intentà apunyalar-lo amb la daga. Al veure que no podia matar-lo amb les armes, el va agafar pel coll i l'estrangulà. Quan va arribar a la ciutat de l'home que li havia promès matar el lleó i ell i Molorcos amb el cadàver va ferun sacrifici ofert a Zeus.
2n Treball: l'Hidra de Ler
Aquest treball consistia en matar a la filla de la Hidra, Lerna que havia estat creada per Hera. Aquest monstre era serp i dragó, tenia nou caps un dels quals era immortal. Era molt verinosa. En aquest treball Atena va acompanyar a Hèrcules fins el lloc on vivia la Hidra. Hèrcules va començar a atacar l'animal, li llençà fletxes enceses amb foc. Al final l'heroi va demanar ajuda a Yolao qui tallà la base dels caps, d'aquesta manera impedia que tornessin a sortir. Al final Hèrcules va cobrir aixafar el cap immortal amb una roca i li tallà amb una daga d'or. Euristeo no va vulguer reconèixer aquest treball perquè havia estat Ajudat per Yolao.
3r Treball: El cérvola de Cirene
Aquest treball consistia en capturar en vida el cérvola i portar-lo a Micenes. Però el cèrvol era protegit per Artemis.
1a Versió, la va atrapar mentre dormia.
2a Versió, el cérvola va donar marxa enrere al trobar-se en terreny desconegut.
3a Versió, li va disparar una fletxa a la cama.
4t Versió, la cérvola era només la deessa disfressada.

Anònim ha dit...

4t Treball: El porc senglar de Erimanto
Havia de capturar el porc senglar amb vida. Aquest assaltava els camps a prop de la muntanya Erimanto. Va posar trampas cubertes amb neu i quan el porc senglar va caure el va lligar i el portà a Micenes.
5é Treball: Els estables de Augías
Hèrcules havia de netejar els estables del rei Aurías. Aquests estables feia anys que ningú els netejava i estaven molt bruts. Hèrcules va destruir una paret de l'estable i dirigí un riu que passava a prop d'allà fins els estables de manera que van quedar ben nets. Però Euristeo es va negar a reconèixer per segona vegada aquest treball, ja que havia estat el riu i no Hèrcules el que havia netejat els estables.
6é Treball: Els ocells de Estinfalia
Aquest treball consistia en acabar amb aquests ocells consagrats a Ares. Per poder matar-les es va col·locar al cim d'una muntanya i començar a tocar les castanyoles i el cascavell, es vn agrupar i amb les seves fletxes Hèrcules les va poder anar matant.
7é Treball: El toro de Creta
Després d'estar molt de temps lluitant, Hèrcules aconseguí vences el toro i portar-lo a Euristeo que el consagrà a Hera. Aquest toro era el que Posidón li havia donar al rei Minos i se l'havia quedat.
8é Treball: La Yegua de Diómedes
Hèrcules havia de capturar a quatre heuga salvatges del rei Diómedes. Aquestes menjaven tots els hostes del rei que li queien malament o viatgers. Al cap d'estar lluitant i d'haver-se cruspit el rei i un amic de Hèrcules les heugues van ser capturades.

Anònim ha dit...

9é Treball: El cinturó de Hipólita
L'heroi havia d'aconseguir per a la filla d'Euristu el cinturó d'or de la reina de les Amazones. Aquesta li oferí de quedar-se al palau a descansar, però Hera va fer córrer el rumor de que Hèrcules i els seus companys venien a segrestar la reina. Las Amazones i es van llençar a la lluita. Finalment la reina va morir i Hèrcules pogué agafar el cinturó.
10é Treball: El ramat de Gerión
El desè treball consistia en capturar tot el remat de cabells rojos del rei Gerión que vivia en el que avui en dia és regió d'Espanya. L'heroi arrabassà l'estret de Gibraltar. Alguns diuen que separar els dos continents per deixar passar el mar i altres tancà l'estret perquè no entressin les balenes. Va arribar fins a la muntanya on hi havia el remat. Aquest estava vigilat per molts guardians. Hèrcules els matà a tots i se'n portar el remat.
11é Treball: Les pomes de les Hespérides
Hèrcules li havia de portar pomes del jardí de les Hespérides. Aquest estava dedicat a la deessa Hera que hi guardava la poma que li regalà la Terra al casar-se. L'arbre de les pomes estava vigilat per un monstre que tenia cent caps. Hèrcules no sabia on estava situat el jardí així que sortí a buscar informació. Hèrcules va alliberar a Prometeo i aquest com a recompensa el portà fins el seu germà Atlas que sabia on estava el jardí. Atlas havia estat condemnat a aguantar el pes dels cels. Aquest li va prometre a Hèrcules que mentre ell aguantava el cel, Altas aniria a buscar les pomes. Després de conseguir-les, Atlas no volia aguantar un altra vegada el pes del cel i li digué a Hèrcules que ja portaria ell les pomes a Euristeo. Però Hèrcules, astut, li va demanar que abans de començar a aguantar el pes li deixes posar-se bé. Atlas deixà les pomes al terra i aguantà el cel. Llavors Hèrcules s'escapà amb les pomes.
12é Treball: El Can Cerbero
Com a últim treball constistia en capturar el Can Cerber i treure'l dels inferns. El Caronte es negà a trasvesar a Hèrcules a l'altre riba del riu. Hades el castigà un any per aquest acció. Un cop davant d'Hades, Hèrcules li demanà el Can i Hades li va dir que seria seu si aconseguia atrapar-lo sense fletxes ni dages. Finalment després d'haver estat lliutant amb El Can, aquest es va rendir. Com a recompensa, al fer un vot, un arbre convertí les seves fulles en dos colors, blanques i negres per consegrar l'heroi que era tan poderos a la terra com a l'infern. Hèrcules li portà a Euristeo el gos. Aquest en veure'l s'ateroritzà i el tancà en una urna. Després Hèrcules el tornà a Hades.
Va servir a la reina durant bastant anys sense identificar-se, no savien qui era. Però a més de ser servent d'aquesta, va ser el seu company deixant-li tres fills. Un dia una serp amenaçava el palau i Hèrcules la matà. La reina va començar a veure coses rares i el deixà en llibertat.

Anònim ha dit...

3.
Hèrcules mor per mà de la seva pròpia esposa, enganyada. Hèrcules va matar al centaure Neso, qui va amarar en la seva pròpia sang una túnica que va regalar a Deyanira, l'esposa d'Hèrcules, dient-li que d'aquesta manera adquiriria poders afrodisíacs. Deyanira, gelosa perquè el seu marit mantenia relacions amb una altra princesa, li va regalar la túnica esperant recuperar-lo. Quan Hèrcules la va vestir, la tela va començar a cremar i l'heroi va morir en les flames.

4.
Es diu que el dia del seu naixement va ressonar el tro a Tebas amb furiós estrèpit, i van anunciar la glòria del fill de l'amo i el senyor de l'Olimp. Alcmena va donar a llum dos bessons, Heracles i Ificles. Amfitrió desitjant saber quin dels dos era el seu fill, va enviar dues serps que es van aproximar al bressol dels bessons. El terror es va apoderar de Ificles, que va voler fugir, però Hèracles va esbocinar a les serps i va mostrar ja llavors, que era digne fill de Zeus.

Anònim ha dit...

Quines circumstàncies van envoltar el seu naixement?
Hèrcules va néixer a Tebas, però els seus pares eran de Argo, una terra que sempre va considerar la seva patria. El seu pare mortal era Amfitrió, el marit de la seva mare. Una nit en la que Amfitrió no hi era, Zeus va aconseguir la seva forma, es va unir amb Alcmena, la mare de Hèrcules, i d’aquesta unió es va concedir Hèrcules. Unes hores després, quan Amfitrió va tornar, es va unir amb Alcmena, i junts van concevir a Ificles, el germà bessó de Hèrcules. Zeus, orgullós del naixement de Hèrcules, va proclamar que el seguent nen que naixes, seria el senyor de tots els que viurien a prop d’ell. Quan Amfitrió es va assabentar de la unió entre Zeus i la seva dona, va intentar endarrerir el part, i accelerar el part de Manipe, dona de Esténelo. Però finalment va néixer primer Hèrcules, gràcies a la intervenció de Galantis.

quin són els altres treballs que va haver d'acomplir?
1.La primera tasca Lleó de Nemea
donat a Heracles Euristeo (cosí de l'heroi) - per matar al Lleó de Nemea i portar la seva pell.Es pensava que Leo era un descendent de Tifó i Equidna.Ell controlava la terra al voltant de Nemea, i tenia una pell tan gruixuda que era impenetrable per a qualsevol arma.Quan Hèrcules primera vegada que va tractar de matar la bèstia, qualsevol de les seves armes (arc i fletxa, un club de l'olivera, que va treure de sota la terra, i l'espasa de bronze) va ser ineficaç.Finalment, l'heroi va tirar armes van atacar el lleó amb les seves pròpies mans i el van estrangular (en algunes versions, es va trencar la mandíbula del lleó).
Hèrcules ja va perdre la fe en el fet que ell podria fer la feina, perquè no podia treure la pell de l'animal.No obstant això, ell ha ajudat a la deessa Atenea, dient que la millor eina per a això són les urpes de l'animal mateix.Els dotze treballs d'Hèrcules van ser comesos amb l'ajuda de la pell del lleó de Nemea, que va ser utilitzat per tal de protegir.


2. Hidra de Lerna
segona gesta era destruir la Hidra de Lerna, la criatura del mar amb molts caps i alè verinós.Els caps del monstre era tant que l'antic artista de la pintura al gerro no podia representar a tots ells.En arribar a un pantà prop del llac Lerna, Hèrcules tanca la boca i el nas amb un drap per protegir-se dels fums verinosos.Després va disparar fletxes incendiàries en el cau del monstre, per cridar la seva atenció.Hèrcules Hydra va atacar amb una falç.Però tan aviat com li va tallar el cap, va trobar el seu lloc es va aixecar dos caps.Llavors el nostre heroi va cridar al seu nebot Iolaus ajuda.Iolaus (possiblement inspirada per Atenea) va suggerir l'ús de la crema de brases després li van tallar el cap d'Hidra.A la sang verinosa de l'animal estava tan acostumat a cremar el cap, i no podia aixecar-se de nou.Quan Euristeo va saber que Heracles ajuda nebot, va dir que ell no va provocar la gesta.

Anònim ha dit...

3. cérvola de cerinea
Euristeo va ser molt indignats que Hèrcules va aconseguir escapar de la mort mitjançant la realització dels dos treballs anteriors, pel que va decidir passar més temps pensant en la tercera prova, que ha de portar necessàriament la destrucció heroi.La tercera tasca no estava relacionat amb l'assassinat d'animals com es pensava Euristeo que Hèrcules pot fer front fins i tot als adversaris més formidables.El rei li va enviar a aprofitar el presoner cérvola de cerinea.
Aquest animal es rumorejava que estava corrent tan ràpid que podria superar qualsevol fletxes de vol.Hèrcules va notar Lan en lluentor daurada de les seves banyes.Ell la va perseguir durant un any en la gran Grècia, Tràcia, Istria, Hiperbórea.El nostre heroi atrapat Lan quan estava esgotat i no podia seguir funcionant.Euristeo a Heracles li va donar la tasca més difícil, ja que esperava portar la ira de la deessa Artemis de la profanació de l'animal sagrat.Quan l'heroi va tornar amb un cérvol, que es va enfrontar a Artemisa i Apol·lo.Va demanar a la deessa del perdó, en explicar la seva acció que se suposava anava a agafar l'animal per fer les paus, però es va comprometre a tornar-lo.Artemis va perdonar Hèrcules.Però, després d'haver arribat amb un cérvol a la cort, va saber que l'animal ha de romandre a la casa de feres real.Hèrcules sabia que havia de tornar a Internet, segons el promès Artemisa, així que va accedir a donar-li només a condició que el propi Euristeo vi, i va prendre l'animal.El rei va sortir, i el moment en què el nostre heroi va passar Lan rei, va fugir.



4. Erimant senglar
dotze treballs d'Hèrcules continua el quart - el senglar captura Erimant.En el camí a l'escena de la gesta de l'heroi va visitar Tola, centaure amable i hospitalari.Hèrcules va dinar amb ell, i després se li va preguntar pel vi.A Folha només tenia un llançador, un regal de Dionís, però l'heroi l'ha convençut per obrir el vi.L'olor de la beguda ha atret a altres centaures que begut del vi pur i van atacar.Heracles va disparar contra ells amb les seves fletxes verinoses, el que va obligar als supervivents a retirar-se a la cova de Quirón.
Falta, fletxes interessades, va prendre un i es va deixar caure sobre el seu peu.La fletxa va colpejar com Chiron, que era immortal.Hèrcules va demanar Quirón sobre com atrapar un senglar.Va dir que és necessari per conduir a la neu profunda.Mal de Quirón causada per la ferida de l'espasa, va ser tan fort que va renunciar voluntàriament a la immortalitat.Seguint el seu consell, Hèrcules va agafar el senglar, i el va portar al rei.Euristeo va ser espècies formidables tan espantats dels animals que s'arrossegaven en una olla i van demanar Hèrcules per desfer-se de la bèstia.Els dotze treballs d'Hèrcules, fotos i descripció d'aquestes gestes, veure més avall.

Anònim ha dit...

5. història d'Augies estables
Continua la neteja dels estables d'Augies en un dia.Euristeo va donar a l'heroi una tasca per humiliar davant de la gent, perquè gestes anteriors glorificar Hèrcules.Els habitants dels estables van ser un regal dels déus, i per tant no fan mal, i no van morir, netejar creu que són impossibles.No obstant això, el nostre heroi ho va fer, se li va ocórrer canviar el canal del riu Alfeo i sancions, que renta tota la brutícia.
Augías estava enfadat perquè va prometre Hèrcules una dècima part del seu bestiar si el treball es durà a terme durant el dia.Es va negar a complir la seva promesa.Heracles el va matar després de fer la feina i va lliurar el control del regne del fill d'Augies, Fileyu.
6. ocells Stymphalian
"Els dotze treballs d'Hèrcules", l'autor continua de la següent gesta.Euristeo va ordenar a Hèrcules per matar les aus que s'alimenten dels humans.Eren animals d'Ares i va haver de volar a Stimfalia per escapar de la persecució dels llops.Aquestes aus s'han multiplicat ràpidament, capturant el camp i la destrucció de la collita dels cultius locals i arbres fruiters.El bosc en el qual vivien, era molt fosc i gruixut.Atenea i Hefest van ajudar Hèrcules per forjar un enorme cascavells de coure que espantaven d'ocells volant i va ajudar a l'heroi per derrocar amb fletxes.Supervivents Stymphalian ocells mai va tornar a Grècia.
7. La tasca Toro de Creta
Setè d'Hèrcules era anar a l'illa de Creta, on el rei local Minos li va permetre prendre el toro al sembrar el caos a l'illa.Hèrcules va guanyar el bou i enviar de tornada a Atenes.Euristeo volia portar un toro com sacrifici a la deessa Hera, que encara estava enfadat amb l'heroi.Ella es va negar a acceptar aquest regal, ja que es va produir com a conseqüència de la victòria de l'Hèrcules.El toro va ser alliberat i es va anar a passejar Marató.Segons una altra versió, que va ser assassinat per aquesta ciutat.

Anònim ha dit...

8. Egües de Diomedes
Hèrcules va haver de robar cavalls.En diferents versions del llibre "Els dotze treballs de labors noms d'Hèrcules varien una mica, així com diversos canvis de la història.Per exemple, d'acord amb una versió, l'heroi es va dur amb ell al seu amic Abdera i altres homes.Es van robar els cavalls, i Diomedes van ser perseguits i els seus ajudants.Hèrcules sabia que els cavalls eren caníbals, i no pot ser domesticat.Va deixar Abdera tenir cura d'ells, i se'n va anar a lluitar amb Diomedes.Abdur ha estat menjat pels animals.En venjança, Heracles alimenta Diomedes seus propis cavalls.
Segons una altra realització, l'heroi dels animals es van reunir en una península turó i ràpidament cavat una rasa, el va omplir amb aigua, formant així una illa.Quan va arribar Diomedes, Hèrcules el va matar amb una destral utilitzada per crear trinxeres, i s'alimenta als cavalls del seu cos.Menjar feta cavalls més tranquil, i l'heroi va tenir l'oportunitat d'empatar la boca i enviar a Euristeo.A continuació, els cavalls van ser posats en llibertat i va començar a passejar per Argos, havent calmat sempre.Els dotze treballs d'Hèrcules imatges dels artistes antics retraten molt bé.
9. Cinturó d'Hipòlita
La novena tasca d'Hèrcules era aconseguir, a petició d'Admeto, filla d'Euristeo, el cinturó de Hipólita, reina de les amazones.La cinta va ser un regal Ares, déu de la guerra.Així l'heroi va caure a terra de les Amazones, la famosa tribu de dones guerreres que vivien al costat del riu Fermodont que fluïa a través del nord-est d'Àsia Menor i desemboca al Mar Negre.
Segons una llegenda, per salvar els seus homes a abandonar les seves llars, les amazones van matar extremitats nens homes, fent-los no aptes per a la guerra.Segons una altra llegenda, van matar a tots els bebès homes.La mama esquerra de l'Amazones va ser oberta o tallada, a fi de no interferir amb el seu ús de l'arc o llança llançament.
Hippolyte estava tan fascinat per la pell i els músculs de l'heroi que li va donar la cinta sense una lluita del lleó.Però Hera, segueixi vigilant l'Hèrcules va prendre la forma de les amazones i es distribueix entre ells el rumor que Hèrcules volia segrestar a la reina.Amazon es va precipitar a l'enemic.En la batalla de l'heroi va matar a Hipòlit i va aconseguir el cinturó.Llavors ell i els seus companys va derrotar a l'Amazones i va tornar amb el trofeu.

Anònim ha dit...

10. Rajada de Gerió
Hèrcules va haver d'anar al eritema, per aconseguir un ramat de Gerió.En el camí, va creuar el desert libi i estava tan frustrat per la calor, que va llançar una fletxa al sol.Lluminària havia admirat la seva gesta i li va donar un pot d'or, que s'ha utilitzat cada nit per creuar el mar d'oest a est.Hèrcules al vaixell van arribar a Erith.Quant va posar el peu en aquesta terra, es va enfrontar amb un gos de dos caps, Orfom.D'un cop, el nostre heroi va matar gos guardià.Pastor va venir a l'ajuda de Orfa, però tracte d'Hèrcules amb ell de la mateixa manera.
En sentir el soroll, Herion va sortir a l'heroi amb tres escuts, tres llances i tres bucs.Va perseguir Hèrcules Antemus al riu, però va ser víctima de les fletxes d'encreuament en la sang de verinosa Lerna Hydra.L'auge es va iniciar amb tal força que es va trencar el front heroi Herion.Ramat enviat a Euristeo.
per molestar Hèracles, Hera va enviar un tàvec que va picar animals, fent que fugin.Heroi va prendre un any per reunir el ramat.Llavors Hera va organitzar una inundació, elevar el nivell del riu tant que Heracles amb el ramat no podia creuar-lo.Llavors el nostre heroi va esbossar les pedres a l'aigua i va fer el nivell d'aigua per sota.Euristeo va portar un ramat de sacrifici a la deessa Hera.
11. Les pomes de les Hespèrides
Euristeo no va comptar els dos gesta d'Hèrcules, ja que s'han compromès amb l'ajuda dels altres, o el suborn, de manera que l'heroi ha nomenat dos nous llocs de treball.La primera va ser per robar les pomes del jardí de les Hespèrides.Heracles primer va cridar a Nereo, el déu va prendre la forma d'una onada de mar, i li va preguntar sobre on es troba el jardí.Després va enganyar a Atlas, prometent algunes pomes d'or si es va acordar celebrar breument el cel.Quan l'heroi està de tornada, Atlas va decidir que no volia mantenir més del cel, i es va oferir a lliurar les pomes a si mateix.Heracles li va enganyar de nou en acceptar prendre el seu lloc en la condició que es mantingui el cel breument, l'heroi va ser capaç de millorar la seva capa.Atles va accedir i Heracles es va anar i mai va tornar.
En el camí de tornada al nostre heroi va haver de passar per un munt d'aventures.A Líbia es va reunir amb el gegant Anteu, fill de Posidó i Gea, a qui li agradava barallar amb els seus hostes fins a l'esgotament, i després matar-los.Quan lluitaven, Hèrcules es va adonar que la força d'un gegant i la seva energia renovables cada vegada que cau a terra perquè la Terra era la seva mare.Llavors el gegant heroi en alt en l'aire i va aixafar les seves mans.
va arribar a les muntanyes del Caucas, es va reunir amb el titani Prometeu, que va ser encadenat a una roca a 30.000 anys.Tenint compassió d'ell, Hèracles va matar l'àguila de titani festejos fetge tots els dies de tots aquests anys.Després es va anar a la Quirón centaure ferit, consulteu Feat. 4 ("Els dotze treballs d'Hèrcules", resum), que es va declarar amb ell per alliberar el dolor.
Quan l'heroi finalment va portar les pomes d'or Euristeo, rei immediatament li va donar el fruit de tornada, ja que pertanyien a Hera i no podien quedar-se fora del jardí.Hèrcules les hi va lliurar a Atenea, que ha tornat al lloc de pomes.

Anònim ha dit...

12. L'amansiment Cerberus
Tanca els dotze treballs d'Hèrcules doma Cerberus l'inframón Hades.Hades era el déu dels morts, i príncep dels inferns.Heroi va ser primer a Eleusis per ser iniciat en el Eleusis Misteris, i ser capaç d'anar a l'infern i tornar amb vida, i al mateix temps per treure la culpa per haver matat els centaures.Atenea i Hermes li van ajudar a trobar l'entrada al món de la clandestinitat.
Hèrcules va passar Caront, les ombres de transport per Hermes.A l'infern, va alliberar Teseu, però quan va tractar d'alliberar al seu amic Pirifoya, un terratrèmol, i l'heroi es va veure obligat a deixar-lo al inframón.Els dos amics van ser empresonats per haver intentat raptar Persèfone, esposa d'Hades, i amb l'ajuda de la màgia es van fixar a la pedra.Encanteris màgics eren tan fortes que quan Heracles va alliberar a Teseu, que forma part del seu maluc esquerre a la pedra.
heroi va aparèixer davant el tron d'Aida i Persèfone, i li va demanar permís per prendre Cerberus.Els déus van estar d'acord, però a condició que no li fan mal.Segons una versió, Persèfone va donar el seu consentiment a causa de Heracles era el seu germà.Llavors el nostre heroi va tenir el gos Euristeo, després d'haver passat per l'entrada de la cova, al Peloponès.Quan va tornar al palau amb Cerberus, Euristeo estava tan espantat animals formidable que va saltar en un recipient gran per escapar d'ell.A partir de la saliva del gos, caient a terra, primer crescut plantes verinoses, incloent l'acònit.
de llegir "Els dotze treballs d'Hèrcules", un resum.Tot aquest llibre està dedicat a les gestes.La col·lecció "Els dotze treballs d'Hèrcules" Kun va fer, que reuneix totes les gestes de l'heroi.Una altra opció que s'ofereix a un escriptor rus.En el llibre "Els dotze treballs d'Hèrcules" Assumpció van esbossar la seva visió no és menys interessant.

Anònim ha dit...

Cinema també es va mantenir al marge d'aquests emocionants mites.La pel·lícula "Els dotze treballs d'Hèrcules" existeix en moltes versions en diferents països del món, fins i tot hi ha una sèrie dedicada als esdeveniments.

com es va produir la seva tràgica mort?

Al cap dels anys Hèrcules recuperà el seu tron matant a Eurito i quedant-se amb la seva filla Iole. La esposa d’Hèrcules estaba gelosa de la noia i li regalà la túnica del centaure. Aquest se la posà de seguida. La túnica li començà a produir uns dolors molt forts i no se la podía treure. Va fer aixecar una pirámide i encendre un foc. Aixì, gloriosament l’heroi moria. Zeus orgullos ordenà a Atena que el portes a l’Olimp. D’aquesta manera l’heroi es convertia en inmortal. Hera accedí en aceptar-lo com a fill. Hèrcules es casà amb Habe deessa de la juventud. Els deus li encarreguaren la feina de vigilar les portes de l’Olimp.

Per què, finalment, se'l considera un déu?

El que el fa ser un déu és entre altres coses, una força sobre humana, juventud eterna, i no pot morir mai, si que pot ser ferit, però es recupera molt rpàidament. I simplement hi han dues manera de matar-lo; Si és cremat, fins a morir, o dispersant les mol·lècules del seu cos, tot i així pot ser reviscut per Zeus, tantes vegades com vulgui. I aquets poders són, per ser fill de Zeus.