24 de maig del 2011

Plurimas gratias et bonam fortunam...

Ja ha passat gairebé un any de la publicació d´una entrada molt especial: la del comiat dels alumnes de 2n de la promoció del 2010. Ara us toca a vosaltres, discipuli et discipulae que d´aquí a pocs dies enfilareu una nova travessa. Salpareu d´aquest port i cercareu nous destins sense oblidar, però, -n´estic ben segur- molt del que deixeu enrera. Us espera ja el futur, amb els braços oberts, un temps que és sempre barreja d´incertesa i d´esperança però que cal viure amb optimisme i determinació irrenunciables. La vida és una obra de teatre d´un sol acte, sense assajos, de manera que som els seus actors principals les vint-i-quatre hores. Fóra bo no oblidar aquestes coses. Quin és l´objectiu, aleshores? Potser viure a fons, honestament, sense por, i amb una clara vocació: la d´esdevenir persones. Perquè la felicitat, diuen alguns, resideix en això i en poca cosa més. Recordeu que en un món que reclama amb insistència titulats de tots colors, allò que amb irònica tristesa alguns batejem com a titulitis, cap facultat ni cap escola no ofereix (ni oferirà mai) la titulació més important de totes, ser persona, aquella que et permet exercir com a tal, probablement la més difícil d´aprovar, amb matèries tan interessants i necessàries com Autenticitat, Respecte, Tolerància, Diàleg, Compromís, Honestedat o Passió.

Si heu après que les notes no han estat mai el vostre Document Nacional d´Identitat, sabreu també que a casa i a l´escola hem procurat omplir-vos la maleta amb les eines que us permetran desenvolupar-vos com a persones. Ni més ni menys. Quin millor equipatge? Si m´ho permeteu, uns darrers consells: feu de la vostra vida una obra d´art, un poema llarg i sense acabar, on cada vers sigui un reflex del que sou, estigueu sempre alerta del que passa al voltant, apreneu a mirar, que no us passi desapercebut aquest univers de petites coses que donen sentit a la vida, a la vostra, a la nostra, a la de tots...
I sobre tot, si us plau, procureu fer les coses (i viure-les) amb passió i fermesa, sense embuts i sense reserves. Busqueu la felicitat en vosaltres mateixos i no en el que diguin o pensin els altres. Aquest és l´èxit que tots hauríem de desitjar, el més genuí de tots.

I com no podia ser d´una altra manera, tingueu al cap la idea d´Ítaca. Heu d´arribar-hi, perquè és el vostre destí. No la perdeu de vista. Mai.

Enhorabona... Marta, Aitor, Oriol, Helena, Neus, Sergi, Jordi, Carlos, Ferran, Carlota, Sanja, Lidia, Anna, Noèlia, Anna, Gea, Clara, Maria, Esther i Júlia i moltíssimes gràcies per aquests dos anys. Plurimas gratias ab imo corde vobis ago.

Jordi

P.S.: com ja vaig fer l´any passat -i ho proposo com a bell costum-, us deixo amb imatges de la nostra última sortida, la de Tàrraco, del passat dijous 12 de maig.



29 comentaris:

Lah''heLena ha dit...

Buenas!!

Doncs hem sembla molt bé que s' hagin publicat les fotos de l' excursió a Tarraco encara que les mevas han sortit bastant malament jaj.

Pel que fa el comentari hem sembla que és molt interesant ja que aquests últims dias són els últims passos per arribar cap el futur on podrem escollir les nostres profesions i les nostres carreres. El que si que he aprés aquests dos anys és que la nota real no importa si no que el que importa és compendre a la gent i ser millor persona cada dia si més no intentar-ho. Una entrada molt maca Jordi, tens tota la raó.

déu,

Luke Phoenix ha dit...

Aquesta entrada és massa emotiva, Jordi! Però molt agraïda i emocionant (I si no pregunta-li a l'Esther...jeje)
Jo quan llegeixo coses d'aquestes no puc evitar-ho (o potser no vull) i intento igualar-ho escribint alguna cosa... Aquí us deixo el meu mini-text de felicitacions:

On queden ara el mariner i el seu vaixell?
On està la música que ens portava a casa?
On han anat les veles i els cabells que ballaven al vent?
On queda casa meva? On està la meva llar?
Quan arribarà la primavera? Quan veuré les flors?
On és el fruit que donava la nostra terra?
Han vingut i han marxat com una pluja a la muntanya,
com la brisa que mou l’herba al camp…
M’han saludat i m’han besat adéu.

He perdut el camí,
l’he retrobat i he pogut continuar.
Vaig perdre el mar en diverses ocasions,
però he tingut qui m’ha ajudat a retrobar-lo.


Espero que us agradi, a mi m'agrada prou per haver-lo fet en cinc minuts!

Moltes gràcies a tots per tot! :)

Clàudia ha dit...

Tempus fugit! Es curiós com passa el temps, tan ràpidament que quasi no el podem saborejar. La vida corre i poc a poc anem creixent, però els records (i en alguns casos la nostàlgia) sempre hi són presents. M'agradaria desitjar-vos un bon camí sigui cap on sigui el vostre rumb i per sobre de tot molta sort i ànims per seguir endavant!

Gea m'agrada molt això que has escrit! Ets l'art personificat, avera si ens sorprens més sovint amb escrits tan preciosos com aquest!

Aitor ha dit...

Hola!

S'ha de dir que aquests dos anys a l'escola han estat fantàstics, sempre es passen bons i mals momens, però al cap i a la fi ens quedarem amb els bons moments que són els que valen la pena recordar.

Aquesta excursió a Tarragona va estar molt bé.

Gràcies per ajudar-me a viure aquest dos anys tant intensos

oriol ha dit...

Hola!
(La Sanja i jo hem decidit fer un comentari conjunt)

Bé doncs, després de dos anys intensos creiem que ha estat una bona experiència i hem gaudit de molts moments d'alegria desmesurada (com el Sopar o la visita a Tarraco). De veritat, ho trobarem a faltar moltíssim!

Com dius tu, la vida no es tracta de notes sinó d'aprende lliçons, de ser persones i sobretot fer allò que ens agradi per tal de ser feliços.

Sense adonar-nos-en, a part de llatí i grec, hem après una sèrie de valors que són indispensables a la vida i que es poden aprendre en pocs llocs.

Companys, ha estat un plaer! :)

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris d´agraïment també per aquests dos anys. Gea, aquest poema és preciós,serà un testimoni d´aquest viatge compartit pels 21 tripulants de la nau Odisseu.

Esther Soria ha dit...

Hola!

No tinc paraules per descriure aquests anys, fa gairebé 16 que vaig començar en aquesta escola i he d’agrair tots els moments bons que hem passat junts.
Jordi, gràcies per les classes amb tant d'entusiasme que en has donat, gràcies per engrescar-nos en aquesta tasca del blog que ens ha servit per endinsar-nos encara més en aquest món apassionant com és el dels clàssics.

Gràcies a tots per fer que aquesta travessia en el nostre estimat vaixell hagi sigut tan genial!

Espero que poguem tornar a fer alguna celebració tots els d'humanitats junts!

Vale!!

Clara ha dit...

Salve!
Ja és quasi definitiu: hem acabat! Els nostres anys d’escola toquen la seva fi i passarem tots a una nova etapa que segur que tots estem esperant amb ganes, de la mateixa manera que tots tenim ganes d’acabar amb aquesta. Hi ha moltes coses que trobarem a faltar, segur! Hem passat uns molt bons dos anys, carregats de feina, sí, però divertits i plens d’experiències que no oblidarem!
Ja tinc ganes de començar de nou, suposo que com tots, però una petita part de tots nosaltres es queda aquí, on molts hi hem passat tota la vida!
Felicitats a tots i a totes!!
Valete!!

Clara

Noèlia ha dit...

Hola!!

Bueno tot i que jo vaig quedarme molt poqueta estona va ser una estona molt agradable en la qual vaig gaudir molt d'aquella sortida amb els meus companys.
Espero que com be ha dit el Jordi trobeu la vostra Ìtaca.


Valete omnes.

Marc Navarro ha dit...

Salve!

Nois nomes dir-vos que el compartir idees sobre les clàssiques amb vosaltres en aquest blog, que ha avançat tant, ha estat un plaer. Bona sort!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!
Aquests dos anys han estat molt enriquidors i molt positius, sens dubte una bona experiència. La sortida a Tarraco va ser molt interessant ja que sempre està bé conèixer el que tenim a prop.
La frase de l'entrada que diu: "La vida és una obra de teatre d’un sol acte, sense assajos, de manera que som els seus actors principals les vint-i-quatre hores." m'ha fet recordar a una frase que vaig llegir fa poc que diu: "Aunque los actores salgan de escena el escenario siempre està a punto para nuevas obras" i que em va agradar molt.
Espero que tots aconseguim el futur que desitgem i que no oblidem aquests anys! :)

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Realment m'he emocionat al llegir l'entrada, sembla mentida que ja haguem acabat aquesta etapa de la nostra vida! Ha estat un temps breu però, tot i així, ple d'experiències inoblidables que m'han pogut formar com a persona com, per exemple, el haver pogut compartir amb vosaltres moments tan únics i especials.
Em sento molt orgullosa d'haver pogut posar el meu granet de sorra al vaixell que, sobretot, espero que continuï navegant amb la mateixa energia i il•lusió que al començament! Moltes gràcies a tots!

Vale!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!!

Jo voldria dir que ha sigut un plaer venir a aquesta escola i conéixer a fantàstica gent que mai oblidaré. Recordo el primer dia que vaig entrar, que anava molt eprdut i no coneixia a ningu, eprò amb el pas del temps puc dir que he conegut a persones molt maravelloses. Voldria donar les gràcies el Jordi epr fer-me veure que les notes no són l'unic que importa en aquesta vi9da i m'agarda molt la forma d'ensenyar que té i jo crtec que ha part de ser el meu professor i tutor per mi serà un amic que sempre tindré allà quan em faci falta.

Em va semblar una bona proposta començar aquest projecte del Vaixell d'odisseu i estic molt satisfet de les feines que hem fet i els premis que ens han concedit ja que la feina durant aquests dos anys han valgut la pena. Quan acabi la meva etapa segur que no m'oblidaré del Vaixell d'Odisseu i prometo que entraré al vaixell per seguir llegint entrades per seguir tenint el bon record que vaig tenir quan anava aquesta escola.

Per últim dir que heu sigut molt bons companys de classe i molts bons amics i que no us oblidaré.

PD: Hem de fer un sopar de comiat i quan ja passi un temps tornar-nos a reunir-nos tots per recordar bells temps.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Les teves paraules són molt emocionants, Jordi, i te les valoro en la seva justa mesura. L´educació passa per experimentar vivències que ens transformen com a persones per esdevenir millors i et puc ben assegurar que gràcies a persones com tu jo sóc millor. Una abraçada i que siguis feliç allà on la vida et porti.

Guillem Fargas ha dit...

Salvete!

Només vull desitjar molat sort i un llarg i feliç camí a tots els tripulants que aquest any se'n van (no necessàriament del tot), espero que els hi vagi tot molt bé!

Vale!

Judith Garcia ha dit...

Holaa!

Moltes felicitats per acabar el batxillerat, a nosaltres encara ens queda un any més per superar aquesta etapa. Us desitjo el millor a les vostres vides, que aprtir d'ara comença una altra etapa i així successivament, queden moltes coses per viure, i moltes coses per aprendre.
Encara que no fa molt que estic en el Vaixell, i encara que no em coneixeu, ha estat un gust poder compartir idees i pensaments en aquest bloc amb vosaltres.
Moltes felicitats nois!
Ara per a la selectivitat, molta sort a tots!


Vale!

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Epsero que disfruteu molt d'aquets últimes dies aquí, a l'escola, i que, feu el que feu d'ara endevant, sigui el que us faci feliços.
I ànims! que ja només queda un derrer esforç i tot haurà acabat!

Paula ha dit...

Espero que tots els tripulans que marxen aquest any tinguin molta sort en tot el camí que els queda per recorrer!!

carlota ha dit...

Hola!

El que més he après aquest any i l'anterior amb el Jordi, és que, el títol que hem d'aconseguir tots, per sobre de tot, és el de " ser persona" és a dir, el títol de la vida. Aquest, és el més important, però òbviament també per aconseguir el de Batxillerat, que t'obre moltes portes al món del treball.
Felicitats a tots els de 2n de Batxillerat que ja teniu un títol més, i en general a tots, per formar part amb nosaltres d'aquest fantàstic bloc i per descobrir tots junts el món clàssic. Esperem que ens seguiu acompanyant en aquest viatge.

Valete omnes!

Marc Navarro ha dit...

Salve!

Les fotografies sobre la sortida son molt bones i mostren imatges que les coses que surten son molt antigues, i les escriptures en llati son molt maques. M'ha sorpres tambe una fotografia amb la creu gamada per alla.

Valete

zamora ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
zamora ha dit...

Hola tripulants!

Primer dir-vos que totes les fotos han quedat molt be i desprès desitjar-vos un bon viatge en el vostre mar i que sigueu molt feliços i visqueu el present i l’aprofiteu, ja que teniu la oportunitat de fer-ho. Carpe diem!!

Vale!!

Helena ha dit...

Hola!
Espero que hagueu passat uns bons anys a Vedruna Gràcia i què no només hagueu aprés fòrmules, ortografia, declinacions... sinó agluna cosa més. El que us espera més endavant que no us espanti, no viviu pensant en el què passarà i gaudiu dels vostres últims moments a l'escola. Visqueu-la per últim cop perquè de tot això, aviat, en seran records.

Vale!!

meritxell ha dit...

Hola!

Només desitjar-vos molta sort a tots els nois i noies que ara ja estan acabant segon. Espero que tingueu moltissima sort a tots perquè us ho mereixeu!
Bona sort!

Vale!

Martí ha dit...

Hola companys/es!

M'agradaria donar les gràcies a tots els companys de 2n de Batxillerat per les seves aportacions i entrades al llarg de dos anys que hem navegat junts. També desitjar-lis molta sort a la selectivitat i també molta sort per veure què els hi deperarà el futur, molta sort companys i gràcies per aquests dos anys, heu fet una feina exel.lent!

Valete!

Raul ha dit...

Hola!

Companys, només vull desijar-vos un bon viatge, sort en el camí que escolliu, i donarv-vos les gracies per tirar endavant aquest bloc que ara tirarem endavant o ho intentarem fer tan bé com vosaltres.

Valete!

Yasmin ha dit...

Hola a tots!

M'ha agradat molt el text del Jordi, preciós.
A mi també m'agradaria desitjar-vos un bon viatge, ple de moments feliços i d'optimisme, que us queden moltes coses per viure i que sobretot gaudiu del moment, que nos us capfiqueu en viure pensant en el futur i que sigueu conscients del que podeu arribar a aprendre dia a dia!
Molta sort a tots!!!

Valete!

Laia Ruiz ha dit...

Hola,
Ànims a tots els alumnes que han acabat segon i espero que tots pugueu trobar el camí per fer el que en realitat us fa feliços. Espero que continueu assomant el cap pel blog i comentant.
Bona sort!

Andrea ha dit...

Hola! Us desitjo a tots moltíssima sort en el que esculliu i que tot os vagi molt bé a tots! Vale!!