20 de setembre del 2010

Carpe diem, de Falsalarma

Avui hem estat parlant d´aquest tòpic literari tan lligat a la poesia d´Horaci amb els de 4t (n´hem proposat una activitat i tot!) i fa una setmana vam llegir amb els de 2n uns versos del poeta valencià Vicent Andrés Estellés ("M´he estimat molt la vida") que tan magistralment recullen la tradició clàssica del poeta de Venúsia. Remenant per la xarxa he trobat aquest vídeo del grup català de hip hop Falsalarma que de ben segur molts de vosaltres haureu escoltat. Què us sembla la lletra? Quina pervivència de la poesia horaciana hi trobem? Què n´opineu, de tot plegat? Què és per a vosaltres el carpe diem?

37 comentaris:

Yasmin ha dit...

Hola!
Jo opino que la lletra de la cançó està molt bé.

Ens diu viu el present sense límits, sense pensar en el futur, es refereix a la locució llatina de Carpe diem.
Aquesta expressió la va escriure Horaci en un poema i la trobem així: "Carpe diem quam minimum credula postero", que significa: aprofita el dia, no pensis en el demà. També es pot entendre com: no deixis per demà el que pots fer avui o viu cada moment de la teva vida com si fos l'últim.

Martí ha dit...

Crec que és una bona cançó, sobretot musicalment i la lletra és increïble. Segur que falsa alarma abans de fer aquestes lletra, sa'haurà documentat sobre el carpe diem ja que tot el que diu està expressat en el poema de Homer.
Per a mi CARPE DIEM significa: aprofita el moment, viu la vida i moltes expressions relacionades em aquestes.

Valete!!

Esther Soria ha dit...

Hola!!

El rap és molt bo! i sobretot sap expressar la idea del Carpe Diem molt bé.

Penso que la lletra és molt encertada tot i que crec que la part que diu: "vive la vida sin límites" és una mica exagerat, ja que hem d'aprofitar tots els moments que ens proporciona la vida, però també hem de saber reconeixer que hi ha uns límits que hem de respectar.

Per mi el Carpe Diem és gaudir de la vida, no deixar córrer el temps com si res i aprofitar cada dia al màxim, d'una manera coloquial podriem dir: exprimir tot el que la vida ens depara per tal que en un futur poguem dir que la nostra vida ha valgut la pena perquè hem fet coses que ens han anat enriquin de mica en mica.

Vale!!

Helena ha dit...

M'agrada molt tant la lletra com la música. Carpe Diem, aprofita el moment, no el malgastis, com diu la cançó "es vivir el momento,vivir el presente, vivir el día a día, es parte de mi filosofía, es carpe diem." I la música de fons em recorda a una cançó de la pel·lícula Amélie.

Ignasi ha dit...

Molt bona cançó, i com diu, crec q el Carpe Diem tindria que ser la nostra filosofia de vida....

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Martí, volies dir Horaci, em sembla. Homer és l´autor de dos poemes èpics fantàstics però no ens parla pas del Carpe diem. De tota manera del vell i bell Homer sempre s´aprofita tot, és un mestre extraordinari.
Ignasi, què és per a tu el Carpe diem? Quines coses donen sentit a la teva vida?
Ànims, que els comentaris estan molt bé i cada cop ens hem d´exigir reflexionar més sobre tot el que té a veure amb nosaltres.

Marc Palau ha dit...

És molt bona la canço! Tot el que diu a la canço segur que t'ha passat alguiun cop! És un gran exemple de com moltes cançons parlen del Carpe Diem fins i tot algunes sense que ens n'adonem!

Ferran ha dit...

Molt bones!

Aquesta canço m'agrada molt, jo l'escoltava quan em va començar a cridar l'atenció el hip hop i aquest grup és molt bo!

Per mi el carpe diem és: viure els successos de la teva vida pero més intensament.

Adéu!

lorena ha dit...

Salvete!
Una cançó molt bonica! Per mi el carpe diem es viure el moment intensament, aporfitant cada moment sense preocupacions però sense fer mal a ningú. No t'has de preocupar per el que passarà o del que pesaran. Tot i així es bastant difícil viure sense preocupacions. Poca gent viu pensant només en el present.

Vale!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Lorena, quina il·lusió llegir el teu comentari! Espero que les coses vagin bé per Sabadell. Una abraçada.

Unknown ha dit...

Hola!

Bé la veritat és que per primera vegada m'ha agradat una cançó d'aquest estil, realment té molta raó no sabem el que ens espera, sempre fem plans, decidim, ens montem la vida, sense tenir en compte que no som nosaltres qui en realitat té l'última paraula, perquè mai sabem com pot acabar el dia... així que és molt millor viure el que et presenti la vida en cada moment sens eplanificar-ho tot i mesurar-ho tot, per mí és això el carpe Diem...

zamora ha dit...

Hola!
La cançó penjada en l'entrada ja l'havia sentit i em sembla molt bona i el més important és el que et diu la lletra.
Per mi el Carpe Diem és viure la vida amb més intensitat.
Valete!

zamora ha dit...

L'últim comentari l'hem fet entre el Marc i jo!
Vale!

carlota ha dit...

Hola!
M'ha agradat la cançó, perquè té molta raó, no hem de deixar les coses per demà, hem de viure el moment sense fer plans. Tot i que de vegades costa.
Per mi el carpe diem és aprofitar el dia i no pensar en el demà.

Valete!

meritxell ha dit...

Hola!! Sóm la Judith i la Meritxell.

Aquest rap està molt bé. Nosaltres hem arribat a la conclusió que Carpe diem vol dir gaudir la vida al màxim, aprofitar-la, pensar en el present viure el dia a dia i no en el passat.

Un petó =)
Meritxell i Judith

oriol ha dit...

Hola!

Trobo que la cançó és bastant bona i que han escollit un tema molt interessant com és el carpe diem.

El carpe diem per a mi, és viure cada moment com si fos l'últim i no deixar per demà tot el que pots fer avui.

Oriol T.

Anna Ruiz ha dit...

Hola!
La lletra d'aquesta cançó reflexa molt bé el esperit del carpe diem, que per mi es tracta de viure el moment i aprofitar les oportunitats que la vida ens dona dia a dia.

Anna Ruiz de la Fuente Núñez.

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Per mi, el Carpe Diem , és allò que hauríem de tenir sempre present. La vida ens brinda moltes oportunitats per ser feliços, el que passa és que no les sabem aprofitar, no sabem extreure allò positiu de cada moment, allò que val la pena. Personalment, intento exprimir la meva vida tot enfrontant-me al dia a dia des d'una perspectiva optimista i valorant com un gran tresor cada somriure o moment de felicitat.

Vale!

Andrea ha dit...

Hola!
És una canço molt maca, sobretot la lletra. Per a mi carpe diem és aprofitar cada moment al màxim.

Vale!

Unknown ha dit...

La cançó de Falsalarma està molt bé! És una manera de veure el Carpe Diem. La vida sol és una s’ha d’aprofitar, gran frase. Tindríem que fer mes cas del que diu, encara que quan diu “viu la vida sense límits”, no tindria que ser ben bé així, s’ha de viure la vida, sí! Però no fent tot el que vols o tot el que t’agradaria fer en aquell moment, crec que la vida es prou llarga com perquè arribi tot en el moment que hagi d’arribar.

eulalia ha dit...

Hola a tots!

Jo relaciono el carpe diem, amb una cançó que es diu Girls just wanna have fun, que la canta una cantant que es diu Cindy Luper, però que ara la versiona la Miley Cyrus. A part de que m'inspira molta felicitat i m'anima, és una cançó que i te molt a veure amb el carpe diem, perquè parla de una noia que li agrada molt anar de festa i passar-s'ho bé amb les seves amigues, els seus pares li diuen que torni a casa però ella els i respon que s'ho vol passar més bé que mai. Explica que hi han nois que trian a noies per estar amb ells i que no les deixen disfrutar, i diu que ella vol ser lliure, i no dependre de ningú. Penso que és una lletra que t'insipra molta confiança amb tu mateixa, felicitat, i et fa creure que pots fer qualsevol cosa per passar-t'ho bé. La lletra diu que tu hass de ser feliç i no fer res que no t'agradi, has de ser lliure, i fer les coses per divertir-te, això és més o menys el que el carpe diem ens vol dir. Aquí us deixo la lletra de la cançó que està amb anglès:

Girls just wanna have fun

I come home in the morning light
my mother says
when you gonna live your life right
oh mother dear
we're not the fortunate ones
and girls they want to have fun
oh girls just want to have fun

the phone rings in the middle of the night
my father yells
what you gonna do with your life
oh daddy dear you know you're still number one
but girls they want to have fun
oh girls just want to have -

that's all they really want
some fun
when the working day is done
girls - they want to have fun
oh girls just want to have fun

some boys take a beautiful girl
and hide her away from the rest of the world
I want to be the one to walk in the sun
oh girls they want to have fun
oh girls just want to have -

that's all they really want
some fun
when the working day is done
girls - they want to have fun
oh girls just want to have fun,
they want to have fun,
they want to have fun...

Espero que us agradi molt la cançó i que quan l'escolteu us animi com a mi ;)!

Eulàlia ha dit...

Salvete !

La lletra de la cançó m’agrada molt, i trobo que diu exactament el que hauríem de veure tots des d’un principi, i encara que no és així, cançons, lletres, escrits… ens ho poden fer veure el fragment que a mi m’ho recorda és el següent:


Fragment de “Memòries d’Idhun”, de l’autora valenciana Laura Gallego

“La culpa és meva, tota meva. Fa segles que t’hauria d’haver dit com eres d’important per a mi. Però sóc estúpid i ha hagut de venir en Kirtash a rondar-te perquè em decidís a dit-t’ho. Vaig tenir el meu moment i el vaig deixar passar. Me’n vaig anar, et vaig girar l’esquena, perquè era una criatura tenia por de…, jo què sé…, em pensava que no estava preparat i…, bé, resumint que vaig perdre la meva oportunitat. Fins i tot l’Alexander, que és tant sapastre per a aquestes coses, s’ha adonat que jo estava boig per tu. He tingut centenars d’ocasions per dir-t’ho- va abocar-ho a raig-; i a mi no se m’acut res més que dir-t’ho ara que tens el cor a bocins, i òbviament no estàs perquè t’escalfi el cap i… M’estic fent un embolic jo sol –va dir per acabar, atorrollat, i va amagar el rostre entre les mans, tremolant.”


Jo he triat aquest fragment del llibre, perquè penso que és bo adonar-se de que has de fer les coses en el moment que pots, que no les pots deixar per després, perquè potser ja serà massa tard. Però també l’he posat perquè tots en algun moment veurem que ho fem malament, perquè no naixem sabent-ho tot, a partir del moment que ho veiem ho comencem a valorar.

Per mi carpe diem vol dir aprofita tot el que puguis tots els moments del dia, perquè cada dia és únic, cada hora, cada minut i cada segon, així que si els desaprofitem, els perdem, i no val gens la pena perquè després ens sabrà greu.

Valete!!

Xènia ha dit...

Hola!
A mi, la cançó m'ha agradat, més que res per el que significa la lletra i perquè té raó en el que diu.

Per mi el Carpe Diem, es cada moment que vius al dia a dia, i hi ha la frase d'una canço que em recorda a tot això: Voy camiando por la vida, sin pausa, pero sin prisas, procurando no hacer ruido, vestido con una sonrisa, sin complejo ni temores.

eulalia ha dit...

Hola!

Penso que la cançó de carpe diem que hi ha al blog, del grup falsalarma, està molt bé, la lletra te moltíssima raó, penso que la vida s'ha d'aprofitar, perquè nomès n'hi ha una , i mai més et tornaràn a passar les mateixes coses, has d' aprofitar-ho perquè desprès t'en pots enpanadir, i saps que mai més podra tornar a ser, el que va ser o el que va passar, m'agrada molt la lletra, penso que són masses les veritats que diu, i que encara que ens costi a tots, ho podriem fer alguna vegada, no tenir por del que passarà, ni remoure el que va passar, sino nomès pensar en el present, encara que no sigui bo, per intentar millorar-lo.

Laia Ruiz ha dit...

Hola!
Jo interpreto el Carpe Diem com el poder aprofitar un dia quotidia i disfrutar-lo al maxim, encara que passin coses bones i coses dolentes, ja que s'ha de apendre de l'experiencia de la vida.

Per representar el Carpe Diem a la meva manera he escollit un comic que es titula "Hitoride" creat per unes fans alemanes de una historia alternativa de la serie Hetalia.
(La portada del comic: https://jkoe0a.bay.livefilestore.com/y1mpccpqQbhSE44oRvObgCX7rSnHvjTPCcvbYMM3Gba45S8_1MJctLWwelc7PXMgGsiOx6gTi_A0JNR46UXOM_Nvsqw33zu5wYcVe3bMUPTrUReLVRHWOrXJXiC6UeGFxBzDjhAaI-W5DaqzHceRu0zXQ/01cover%5B2%5D.jpg )

Són tres companys de pis que representen a Alemania, Austria i Prússia. Mentres Alemania es desperta aviat i aprofita el dia per fer les seves tasques, els altres dos fan totes les coses a corre-cuita. El Carpe Diem crec que es pot veure reflexat ja que Alemania es desperta aviat i aprofita el dia i el que fa, mentres que els altres fan les coses depresa i no poden aprofitar el moment. Ja que Austria al fer les coses a la seva manera, es fica malalt.

Aqui podeu veure una pagina d'aquest comic (està en Angles): http://img94.imageshack.us/img94/600/34087107.jpg

Ignasi ha dit...

Saluete!

El Carpe Diem, jo, l'interpreto com un missatge per animar a la gent a fer coses, a aprofitar les oportunitats que et donen o que et surgeixen a la vida, i a aprofitar-ne i viure'n cada una d'aquestes oportunitats, i a expremer cada un d'aquests moments i atrapar-los i viure'ls. En la cançó que jo he triat: CARPE DIEM BABY de METALLICA, la seva lletra em transmet aquestes idees, que el Carpe Diem és una filosofia de vida, i a la cançó, hi ha moltes coses que si que et porten a pensar-ho, però sobretot et diu que has de fer el que t'agrada, el que vols, i viure i expreme cada un dels moments de la teva vida. Com diu en alguns trossos de la cançó:
(...)Despulla el somriure, perd la calma, exprimeix el dia i trenca les regles.
Viu, guanya, atraveix-te, falla.
(...)Així que agafa aquest mon i sacsejal, vine apreta i exprem el dia.
Cala foc, trenca el coll, pateix a través d'això i fes-li trampa a la mort.
Bordeja la corva, perd el temps, trenca el mapa i dipara-li a les senyals(...)
(...)Vine, aprofita el dia!

La cançó de Falsa Alarma, així com aquesta, també m'ha transmés tot el que he explicat que és per mi el Carpe Diem, També parla del futur, i que hem de viure el present i no preocupar-nos tant pel que pasarà, així ho he interpretat.

Aina ha dit...

Hola!
Jo penso que la canso te molta raó, viu el moment amb intensitat, sempre pensem en el futur i sempre recordem el passat, i potser li donem massa importància per que si, som fruit del nostre passat però depèn del nostre present com siguem d’aquí a un temps.
He triat la canso de “Big girls don’t cry” de la Fergie per que es una canso de despediada, despedida d’un amor, d’un passat, per poder créixer com a persona i poder anar cap a un futur, jo li trobo el sentit del “carpe diem” en que diu que ha de fer aquest camí per que ha de viure a la seva manera, i també en que sempre que l’escolto, em fa pensar molt en la meva vida, en que puc fer per canviar i anar a millor.
Us deixo l’enllaç per si la voleu sentir: http://www.youtube.com/user/FergieVEVO?ob=av2e

Pau ha dit...

La cançó que mostro es titula Llença't de Lax'n'Busto:

http://www.youtube.com/watch?v=g7z_vFfaSaY

Tornada:

Doncs he estat ja cinc o sis
i sóc el que ara vull,
no vull pensar en el que arribara dema!

Llença´t, cada instant és únic
no es repetirà,
sento que el cor ja no para de bategar
i diu que em llençi,
que no pensi en tot el que vindrà,
que un llapis mai no dibuixa sense una mà.

Bon dia a tots,
Ha triat aquesta cançó perque m'agrada moltíssim i també perquè la lletra de la tornada expresa molt bé la idea de "carpe diem". Expresa clarament la idea d'aprofita el moment i no pensis en les conseqüències ni en el que pasarà...

Diu exactament que no vol pensa en el que arrivara demà, que l'instant es únic i no es repetirà, i que no pensi en tot el que vindrà. Explica que t'has de llança, en fi, una cançó molt bona.

Moltes gràcies a tots, espero que compartiu la meva opinió envers la cançó.

Marc Palau ha dit...

Jo he triat la canço de Melendi - Caminando por la vida ja que és una canço que és un bon reflexe de l'expressió Carpe Diem i crec que si seguim aquesta frase : Voy camiando por la vida, sin pausa, pero sin prisas podrem viure la vida tal i com un espera, sense presses, i poder viure el dia a dia sense pensa en el futur ni en el que pot passar!



Caminando por la Vida- Melendi!

Huele a aire de primavera
tengo alergia en el corazón
voy cantando por la carretera
de copiloto llevo el sol.

Y a mi no me hace falta estrella
q me lleve hasta tu portal
como ayer estaba borracho
fui tirando migas de pan

Voy camiando por la vida, sin pausa, pero sin prisas
procurando no hacer ruido, vestio con una sonrisa, sin complejo ni temores,
canto rumbas de colores
y el llorar no me hace daño siempre (y) cuando tu no llores

Y el milindri a mi me llaman
en el mundillo calé
porque al coger mi guitarra
se me van solos los pies.

Y este año le pido al cielo ( ay vamonos)
La salud del anterior.
No necesito dinero,
voy sobrao en el amor.

Voy camiando por la vida, sin pausa, pero sin prisas
procurando no hacer ruido, vestio con una sonrisa, sin complejo ni temores
canto rumbas de colores
y el llorar no me hace daño siempre (y) cuando tu no llores ayy

Y no quiero amores, no correspondidos
no quiero guerras
no quiero amigos
que no me quieran sin mis galones

No me tires flores
Ni falsas miradas de inexpresion
que no dicen nada
del corazón que me las propone

Porque voy camiando por la vida, sin pausa, pero sin prisas
procurando no hacer ruido, vestio con una sonrisa, sin complejo ni temores
canto rumbas de colores
y el llorar no me hace daño siempre (y) cuando tu no llores ayy

Espero que us agradi la canço!

Vale!
Carpe Diem!

gerard ha dit...

Salvete!
La cançó que mes m’ha impactat es una del porta que es diu CUANDO ESTOY SIN TI.
Aquesta cançó es una de les coses que mes m’agrada es a dir es un dels meus CARPE DIEM.
Perquè t’ajuda en els moments que estàs malament amb la persona que estimes i que t’ajuda a assumir el que passa. T’ ajuda assumir tots els sentiments que tenies amb aquesta persona i que s’han perdut normalment per un error.
[Bazzel>
Lo siento si desconfio,
no quiero que tus labios besen otros que no sean los mios
es que la impotencia de no tenerte, no poder tenerte
hace que pase los dias llorando pensando en cuando volvere a verte
tengo miedo en el interior que estremece mi pecho
dios nos separaste en kilometros, joder yo que coño te he hecho
si hoy mi unico deseo es que no tengamos fin
paso las noches gritando, te quiero!, debajo de mi cojin
es tan fuerte lo que siento, inexplicale de decir
no existen palabras pa describir lo que tu me haces sentir
cuando estoy sin ti, cuando estoy sin ti nada existe
mi corazon estaba cerrado y tu eres la unica que lo abriste
jure no creer en el amor para no sufrir mas de lo que sufri
y tu hiciste que creyera en todo en lo que jamas crei
son sensaciones que nunca habia sentido y no quiero perderlas
quiero mirar el cielo contigo y contar juntos las estrellas
creeme, si pienso que te pierdo, todo se derrumba
y si te pierdo quiero que pongan tu nombre en la esquela de mi tumba
sienteme, aunque estemos lejos el uno del otro
si miras la luna por las noches puede que veas mi rostro
mi felicidad esta en la palma de tu mano
si la dejas caer me hundire entre la arena de este desierto
harto, harto de pegar a la pared manchandome de sangre
te juro que luchare para estar juntos aunque sea tarde
[Porta>
Cuando estoy sin ti, te necesito
pienso tu nombre en silencio pero por dentro lo grito
quiero tenerte cerca y no quiero mas discusiones
no quiero, joder, no quiero que mis ojos lloren
a veces me rayo porque le tengo miedo al fin
pero es que mire hacia donde mire solo te veo a ti
no podria soportar que se terminara este cuento
se que no soy perfecto pero te juro que lo intento
te quiero y por eso escribo estas lineas
lo reconozco eres tan perfecta que te tengo envidia
hay dias que floto y otros caigo de las nubes
porque cuando cojo el tren pienso en el tiempo y en porque no lo detuve
y que, y que importa, si ya no tengo orgullo
cambiaria mi vida por solo un segundo al lado tuyo
prometi elevarte a las nubes y bajarte la luna
te juro que a veces siento el no poder cumplir ninguna
a veces el sol se va por miedo y se pone a llover
si te pierdo me muero de verdad sin ti no sabria que hacer
no me imagino sin ti tampoco quiero imaginarlo
mi vida no tiene valor sin tu corazon a mi lado
un segundo sin ti? para mi es una eternidad
tu eres parte de mi, las alas que me ayudan a volar
no puedes ni imaginar lo mucho que te hecho de menos
en nuestra historia de 2 jamas nos podran los celos
y el tiempo que pasa lento cual amarga infancia
quiero estar contigo sin tener que nombrar la distancia
a veces sueño en un lugar que quiza ni siquiera existe
pero ire contigo a ese lugar en el que no volvamos a estar tristes

gerard ha dit...

aquí podeu obtenir el link de la cançó

Helena ha dit...

També crec que viure el moment està molt bé, però no ho és tot. No podem fer sempre tot allò que ens dóna la gana quan volem, ja que si ho féssim hi hauria un caos impressionant. Per mi Carpe Diem significa llibertat i viure al màxim. Carpe Diem són petits moments, i no una vida sencera, es tots els dies però no durant tot el dia.

Anna Ruiz ha dit...

Ja que molts esteu posant el vostre carpe diem amb una cançó o alguna cosa similar, jo també tornaré a comentar per dir que el que per mi expressa el carpe diem és una cançó de Dulce Maria que es diu NO PARES:

"Nadie puede pisotear tu libertad
Grita fuerte por si te quieren callar
Nada puede detenerte, si tú tienes fe
No te quedes con tú nombre escrito en la pared
En la pared

Si censuran tus ideas, ten valor
No te rindas nunca, siempre alza la voz
Lucha fuerte sin medida, no dejes de creer
No te quedes con tú nombre escrito en la pared
En la pared

Coro:
No Pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No tengas miedo a volar
Vive tu vida

No Pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No tengas miedo a volar
Vive tu vida

No construyas muros en tu corazón (en tú corazón)
Lo que hagas, siempre hazlo con amor (con amor)
Pon las alas contra el viento, no hay nada que perder
No te quedes con tu nombre escrito en la pared
Noooooo

Coro:
No Pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No tengas miedo a volar
Vive tu vida

No Pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No pares
No pares, no
No pares nunca de soñar
No tengas miedo a volar
Vive tu vida"

Aquesta cancó per mi transmet moltes coses, igual que la cantant, amb les seves paraules i poemes també diu molt. Transmet les ganes de lluitar dia a dia pel que volem, de no rendir-nos mai davant de les adversitats, sino seguir encara que costi ja que els somnis es poden arribar a cumplir, si es pensa en positiu tot és possible, i ja ho vam demostrar amb els premis bloc Catalunya!! :D


I per acabar deixo un dels seus poemes que a mi també em recorda aquest tòpic literari que s'anomena Pedacitos de Estrellas:

"A veces nuestros sueños caen al suelo como pedacitos de estrellas que poco a poco se apagan. Nuestro corazón llora en silencio y cuando las lágrimas caen hielan todo el cuerpo, y el corazón de tanto amar se convierte en hielo, para no sufrir más, para ya no llorar. Pero si volteas al cielo, te darás cuenta que quedan millones de estrellas, y cada una es un sueño que cumplir, y la fuerza en tu interior derretirá el hielo en tu corazón. Solo nunca dejes de creer, porque el amor y tus sueños son la única puerta hacia la eternidad."

Anna Ruiz de la Fuente Núñez.

Paula ha dit...

La cançó m'ha agradat molt, no l'havia sentit mai però crec que el misatge que ens dona és molt certer.
Per mi carpe diem és viure el moment, aprofitar cada instant sense pensar que encara ens queda un demà.Per mi carpe diem no sinbolitza fer les coses sense pensar, ja que tots sabem el que està bé i el que no i em de actuar en conseqüència a això.

Vale!

Castillo ha dit...

Salvete!
La canço m'agradat, expresa molt bé el què és aprofitar el moment, que aquets petits moments son únics i irrepetibles, i perquè no aprofitarlos?

Per mi el "Carpe Diem" és això: moments que s'han de aprofitar, moments únics i potser irrepetibles, son oportunitats que ens dóna la vida i no les podem deixar escapar.

Vale!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!

El rap és molt bo i és molt interessant que hagin escollit el tema del carpe diem.

El carpe diem per mi és viure tots els moments com si fossin l'últim i no deixar per demà tot el que podem fer avui.

laa.neuus ha dit...

Hola!

El rap no és el meu estil, però la lletra està molt bé, com la majoria. Crec que la cançó representa molt bé el carpe diem, s'ha de viure el moment, aprofitar totes les oportunitats que ens dóna la vida.
He escoltat la de Porta i m'agrada molt, és molt maca, i Melendi és únic, cançons com les seves poques...


Adéu:)