29 de març del 2018

Un viatge al passat de la mà de BARCINO ORIENS


El proppassat divendres 16 de març, les discipulae et discipuli de Llatí del nostre centre van visitar l'Escola Joan Pelegrí per realitzar una activitat d'Aprenentatge i Servei (APS) on alumnes, ex-alumnes de l'EJP i membres, tots ells, del grup Barcino Oriens van impartir dos tallers de Reconstrucció, Recreació i Divulgació Històrica Romana.
In situ, van poder gaudir -i molt!- del taller d'Ars Ornandi - Ars Ornatrix - Tonstrina et Unguentaria, a càrrec de les Ornatrices Barcinonenses; un taller de pentinats i cosmètica romana en què els alumnes van viure de primera mà com es pentinaven i maquillaven les dominae patrícies del l'alt imperi romà. Van experimentat amb el seu propi cabell i rostre com es veurien pentinades i maquillades com a romanes. També els nois ho van poder viure, ja que els homes romans també gaudien d'aquest privilegi!


I simultàniament, els nostres amfitrions ens van fer reviure un taller d'instrucció militar legionària, amb precises i didàctiques explicacions, on van conèixer de primera mà quina i com era la panòplia dels legionaris romans tot podent-se vestir com ells. I, una vegada amb tota l'armadura i armament al damunt -uns 18 quilets de res!- van aprendre l'Ars Militaria tot desfilant i assajant ordres de combat, com la famosa testudo; el taller legionari va estar a càrrec de la Legio II Traiana Fortis.



I per fer una pausa reconfortant enmig de tanta activitat, Barcino Oriens ens va oferir un esmorzar romà amb Dulcia Panis, Tiropatina Piperatica et Mustum (podeu trobar les receptes a: Ientaculum)
Ja ho veieu! Una manera diferent de viure i gaudir de la Història, que només podeu trobar a l'Escola Joan Pelegrí; l'única escola, si no ens equivoquem, que té un grup de Reconstrucció, Recreació i Divulgació Històrica Romana, el Grup Barcino Oriens, grup plenament consolidat que treballa també, colze a colze, amb Museus i Jaciments per a la dinamització de la Cultura i el Patrimoni arqueològic de Catalunya.

I vosaltres, romans per un dia, com ho vau viure? 

P.S.: Gaudete del següent reportatge fotogràfic! 

35 comentaris:

carles ha dit...

Observo, amb certa preocupació, un cert individu palplantat com a romà i que sospito, donada la fisonomia de l'interfecte, que es tracta d'un bàrbar camuflat per tal d'espiar les tàctiques romanes de combat. Bromes apart, va ser una experiència molt interessant i que agraeixo poder haver compartit amb tots vosaltres. Gràcies!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Doncs em temo que sí, que era un espècimen d'"explorator barbarorum" infiltrat en files romanes. Aquesta "bar-bar" el delata i el posat guerrer també. Un romà mai no miraria una càmera directament als ulls. Sempre de perfil, per no perdre la reraguarda. Vae victis! Cerrrrtament, grrran dia i grrrratíssima experrrrriència, que diríeu vós.

Anònim ha dit...

Salvete tripulants! Em va encantar anar a visitar aquesta escola per a que ens ensenyessin als cursos de 4rt d'Eso, 1r i 2n de batx. com les dones es maquillaven i es pentinaven, i com els soldats es vestien i les diferents formes de lluita i defensa que tenien. Vaig aprendre molt i sobretot, em va fer molta gràcia veure als meus companys i professors vestits com soldats i maquillats amb maquillatge tan peculiar que utilitzaven antigament.
Crec que els cursos vinents s'hauria de repetir aquesta activitat ja que és molt agradable anar amb diferents cursos i a la vegada aprens molt i t'ho passes molt bé.

Valete!

Enric Brotons ha dit...

Sortida Barcino Oriens
La sortida de l’altre dia va ser molt entretinguda i a més vaig aprendre un munt de conceptes nous. Els intergans del grup de reconstrucció històrica Barcino Oriens ens van començar a explicar coses com ara: el maquillatge que es feia servir, la vestimenta de l’exrercit romà… Una de les coses que mes em va agradar va ser l’esmorzar que ens tenien preparat que també era el que menjaven els romans. El que mes em va cridar l’atenció va ser quan van anomenar les mules de Marius ja que jo havia vist ja algunes coses sobre el tema. El fet de portar l’armadura va ser una experiència inoblidable, malgrat el dolor de carregar el pes em vaig sentir molt reconfortat el veure tota la estructura que havíem fet amb els escuts.

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!
He de confessar que al principi no se m'acabava d'acudir com podria ser aquesta sortida... Però us puc assegurar que s'ha convertit en una de les més interessants i divertides que he fet mai! Com amb tot, vam començar amb una mica de teoria, però va ser d'allò més entretinguda, ja que ens anaven ensenyant tot allò que ens explicaven! La veritat és que vam descobrir un munt de coses sobre els costums a l'hora de pentinar-se i de lluitar dels romans. Un dels que més em va sobtar va ser que l'entrecella (poblada, òbviament) estava de moda a l'època i se la feien aixafant formigues a la zona que volien pintar... increïble!! Coneguda la teoria vam procedir a fer la pràctica, va ser d'allò més divertida! Ens vam pentinar i maquillar entre nosaltres; i, a més, ens vam poder posar a la pell d'un autèntic legionari romà!! Haig de dir que allò de posar-me l'armadura i l'armament no ho tornaria a repetir... però sens dubte és una cosa que hauríem de fer tots alguna vegada! Això em va servir per admirar encara més la feina que fan aquests nois del grup de reconstrucció, que es passen hores i hores amb l'armadura i jo ni tan sols vaig poder suportar-la deu minuts!
Va ser una experiència d'allò més enriquidora, trobo que són molt necessaris grups com el de Barcino Oriens, ja que ajuden que la cultura pugui estar a l'abast de tothom, fins i tot els més petits! Tant de bo aquesta activitat es continuï fent i la puguin gaudir més estudiants com nosaltres, ja que a part de divertida, és molt didàctica i t'ajuda a aprendre moltes més coses sobre aquest món no tan llunyà que és dels romans.
Valete!

Anaïs Yuste ha dit...

Salvete!
A la sortida del dia 16 de març, els meus companys de 4rt i alumnes de batxillerat van anar a l'escola Joan Pelegrí on van poder aprendre com es maquillaven i es pentinaven les dones romanes, la vestimenta i la forma de lluita dels soldats, i van poder provar un esmorzar romà. Va ser una jornada diferent i molt enriquidora i alhora divertida.
Quina pena no haver pogut assistir-hi.
Espero ansiosament el proper any.

Andrea ha dit...

Salvete!
La sortida a l'escola Joan Pelegrí em va semblar molt interessant. Va ser una forma de canviar d'ambient però sense deixar d'aprendre, ja que ens van explicar moltes curiositats sobre els romans que no sabia. Vam fer activitats molt divertides i també enriquidores. Vam poder maquillar-nos i pentinar-nos com ho feien antigament, i també vam tenir l'oportunitat de provar-nos la vestimenta d'un soldat romà i de posar-nos en la seva pell, tot i que jo no ho vaig fer ja que aquesta pesava moltíssim segons el que em van dir. També ens van preparar un esmorzar propi dels romans, que van gaudir molt. Així que penso que va ser una experiència molt interessant i divertida, que s'hauria de seguir fent!

Lola Font ha dit...

Barcino Oriens , una activitat que he gaudit molt i la recomano a qualsevol persona, on he aprés moltes coses sobre la societat dels Romans , que és la base de la societat actual , com el maquillatge , pentinats o costums de les domis a de més hem aprés com vivien els espartacos i quines estratègies utilitzaven , per exemple les armes que va dissenyar Cèsar per els seus enemics.
I varem poder provar un esmorzar romà , que era deliciós.
En fí una sortida molt interessant .

Aina Velasco ha dit...

Salve!
Jo no vaig poder anar a la sortida, però pel que m'han explicat va ser molt interessant i molt entretinguda. A més a més, alguns companys hem van ensenyar les fotos i estava molt ben preparat.

Gal·la Gallardo ha dit...

Salve!
L'altre dia, el de l'excurció, no vaig poder anar perquè estava malalta, però tot i aixi, pel que m'han dit va ser molt divertida, van aprendre moltes coses, i segons el meu punt de vista van molt bé aquest tipus d'activitats més dinàmiques per aprendre. Espero poder anar a la pròxima!

francesc ha dit...

Salvete Tripulants!!!

El dia 16 de març vam anar a visitar l'escola Joan Pelegrí amb els companys de 1r de batxillerat allà vaig poder aprendre moltes coses sobre els romans; com es maquillaven i es pentinaven les dones, les diferents estructures que podies fer amb els escuts, el vestiment d'un gerrer de veritat que passava bastant, però va ser molt entretingut i divertit també ens van ensenyar perquè servien les armadures ja que cada cosa servia per diferents coses alhora de lluitar.
Penso que fer aquestes sortides t'ajuda a aprendre conceptes que no sabies d'una forma mes divertida i dinàmica.
Espero que l'any que be es torni a repetir una sortida com aquesta m'ho vaig passar molt be.

Nora Jou ha dit...

Salve!
Doncs realment m'ho vaig passar molt bé. Ens vam animar a vestir-nos de soldats i ara em fa molta gràcia i no me'n arrepenteixo per res, però puc assegurar que em volia morir quan ens feien formar amb tot l'equipament, no sé com poden aguantar tanta estona... Vaig aprendre coses, vaig probar menjar diferent i em vaig divertir maquillant els meus amics i quan les noies expertes van pentinar-me a mi.
Molt recomanable, a més, tot l'equip de Barcino Oriens era encantador!

Martina Cumellas ha dit...

salve!!

L'altre dia vam anar a visitar l'escola Joan Pelegrí junt amb els de 1r de batxillerat.
Primer vam començar ensenya-nos com es maquillaven las dones romanes amb que ho feien etc..
Desprès els diferents pentinats que portaven, que els hi feien les seves esclaves, mes tard ens explicaran de que servia cada part de l'armadura alhora de lluitar, també ens van deixar temps per posar-nos la armadura però jo no vaig voler ja que em van dir que passava bastant, seguidament ens van donar un rato per fer pentinats als nostres companys i maquillar-los. També em va agradar molt la idea de que ens donessin un esmorzar com els que menjaven els romans.
Per a mi la sortida va estar molt interessant i crec que es molt bona forma de adquirir coneixements.

Anònim ha dit...

Salvete omnes!!

La nostra visita a l'escola Joan Pelegrí el passat març va ser una de les excursions que més m'han agradat de totes les que hem fet durant el curs. Gràcies a Barcino Oriens vam poder experimentar, d'una manera molt propera, la cultura i la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Personalment i com a algú que li agrada molt el maquillatge, em va semblar curiós veure quines eren les modes de l'època i que, en l'actualitat, han canviat moltíssim. Fins i tot, les tècniques de cosmètica romana que agradaven tant en el seu moment ara tenen una consideració totalment contrària ja que s'identifiquen amb errors del maquillatge. L'evolució és d'allò més evident i suggestiva.

D'altra banda, l'oportunitat que vam tenir de portar l'equipament d'un legionari romà va agradar-me molt. Des d'un primer moment no volia provar-me l'armadura, però gràcies a la persistència d'alguns companys, vaig accedir i els agraeixo. En definitiva, va ser un dia rodó!

Pol Ortega ha dit...

Salvete!

El passat 16 de març els alumnes de Vedruna Gràcia que fem llatí vam anar a fer un taller de reconstrucció històrica a l'escola Joan Pelegrí.Allà el grup de reconstrucció històrica Barcino Oriens ens van fer un taller i van organitzar bastantes activitats i ens van explicar coses del món clàssic. També ens van preparar un esmorzar romà que hem va semblar molt bo. Els tallers que van organitzar van ser de estètica i maquillatge romà i també un altre taller de legionari. Personalment el que més hem va agradar va ser el de legionari ja que sempre he tingut curiositat de com era portar tota la indumentària. Va ser una de les millors excursions i casi me la vaig perdre per arribar tard. Per últim m'agradaria dir que s'haurien de fer més sortides així ja que va ser molt didàctica i una experiència que sempre recordaré.

Unknown ha dit...

Salvete omnes!

L’excursió a l’Escola Pelegrí va ser molt diferent a les altres, ja que vam poder gaudir d’una forma dinàmica els coneixements que se’ns acostumen a transmetre a classe de forma teòrica i això va fer que aprengués encara més del que sabia.

Els tallers que van elaborar els nois i les nois van ser de gran ajut. Vam poder presenciar els costums romans, ja fos en l’àmbit legionari o cosmètic. A més a més, aquesta visita va deixar posar-nos en la pell dels romans, ja que vam poder crear els seus pentinats i el seu maquillatge, tot i que en aquest aspecte tenien uns costums força estranys i diferents als nostres.

En resum, va ser una experiència molt enriquidora i divertida, la millor manera d’aprendre coses noves.

Anònim ha dit...

Benvolguts al món romà! Un taller molt especial, el que els nostres companys de l’escola Joan Pelegrí ens van oferir. Va ser una oportunitat excel·lent per aprendre coses sobre la vida quotidiana d’aquells que ens han precedit. Les activitats van ser molt entretingudes, i realment et donen la oportunitat única d’experimentar coses que d’altra manera només et podries imaginar. El taller amb les ornatrices va ser molt divertit, i el pentinat que ens ensenyaven és molt simple però alhora elegant. El taller de legionaris va estar molt divertit. Sentir tot aquell pes… Era allò que quan et treies tota l’armadura es notava! En resum, una jornada inoblidable.

Bernat Pareja ha dit...

Salve tripulants

La visita va ser realment fascinant. Fou una jornada d'immersió clàssica en tota regla. El amics de l'escola Joan Pelegrí ens van tractar molt bé i ens van ensenyar moltes coses i això és d'agraïr. Es nota que els agrada el què fan i que senten passió per la Roma clàssica. Aquesta passió i curiositat és molt important perquè segueixi viva l'antiga Roma i ens poguem fer una idea del seu modus vivdeni. Felicitats pel projecte de Barcino Oriens i molta sort pel futur

Vale

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!

La passada sortida a l'escola Joan Pelegrí em va semblar molt interessant. Tot va resultar ser una manera més didàctica d'aprendre en la qual el grup de reconstrucció històrica Barcino Oriens va explicar infinites curiositats sobre els romans que desconeixia. És molt sobtant la de costums que hem heretat de la civilització romana com ara la higiene entre d'altres. Penso que la comparació del maquillatge i els pentinats - de l'ideal de bellesa en general - d'aquella època amb la d'ara va ser molt interessant. A més hi havia un munt d'equipament per a reconstruir les batalles, la vestimenta que portaven els soldats romans, etc. al qual vam poder accedir i inclòs provar-nos-el. A més, els integrants del grup ens van preparar un esmorzar típic dels romans, el qual vam gaudir molt. Sense dubte la sortida va ser interessantíssima i òbviament molt recomanable.

Elyn Tamag ha dit...

Salvete tripulants!
Ja fa uns dies vam anar a l’escola Joan Pelegrí, per fer unes activitats que ens havien preparat el grup de Reconstrucció Barcino Orients… He de dir que la sortida em va encantar, no va ser la típica excursió en la que et fan una xerrada i tornes a l’escola, si no que al anar tots els alumnes que fan llatí de l’escola, vam poder passar una bona estona tots junts.

Ara centrant-me en l’excursió, personalment tot el que és unguentaria és un tema que m’interesa bastant així que les explicacions em van encantar, a sobre no se’m van fer gens pesades, i van ser bastant curioses.
Després durant els tallers que vam fer, com el de pentinats, m’ho vaig passar molt be, sense contar el maquillatge que desprès va ser un descontrol però alhora molt divertit. Quan ens van donar l’oportunitat de provar-nos les armadures dels legionaris no negaré que vaig patir una mica pel pes, però no tots els dies tens l’oportunitat de provar-te-les i va merèixer la pena el patiment...
Si a tot això li sumem l’esmorzar al que ens van convidar (boníssim per cert), va ser una experiència única.

Espero que altres anys repetim perquè mereix molt la pena!

Anònim ha dit...

Salvete!

Fa uns dies vam anar a l'Escola Pelegrí a fer un taller de reconstrucció històrica i va ser molt interessant. Vam poder veure amb profunditat algunes costums romanes, com els pentinats i el maquillatge que utilitzaven, o fins i tot les armes i armadures. Cal dir que encara que els pentinats eren una mica complicats, el resultat valia la pena. Va ser molt divertit veure a tanta gent maquillada i pentinada com romans, i també amb la armadura.
Amb aquests tipus de sortia s'aprèn força, així que crec que s'haurien de fer més sovint.

Anònim ha dit...

Bonum diem !
Haig de confessar que aquesta sortida va ser una de les sortides més interessants que hem fet. Els membres de barcino oriens ens van fer una explicació bastant dinàmica i interessant que per lo menys jo no sabia, però ara sí. Després vam passar a la part pràctica on primer ens vam pentinar i maquillar entre els companys. Però el que em va agradar més va ser després a l'hora de ficar-nos la vestimenta d'un legionari. Va ser molt divertit! Encara que hagi de dir que em va quedar l'espatlla feta pols. Un altra cosa que em va agradar molt va ser l'esmorzar romà que ens van preparar. Torrijas amb flam de pebre. Realment va ser una excursió molt productiva que hauríem de fer més sovint.

Anònim ha dit...

Salvete!

Aquesta sortida, sens dubte, va ser la més divertida i entretinguda, ja que tots plegats vam poder gaudir d'una fantàstica recreació romana per part de Barcino Oriens sobre la cosmètica i els legionaris romans. Quina quantitat de coses noves vam descobrir i aprendre en aquesta sortida i haig de dir que vaig quedar sorpresa amb la majoria d'elles. Qui hauria imaginat mai els elements o materials que empraven les dones romanes per maquillar-se, ni tampoc qui hauria pensat mai la duresa que comportava ser un legionari i també el que suposava en la seva vida quiotidiana. Realment admirable. A més a més, vam poder palpar tot això de bon a prop, ja que nosaltres mateixos vam poder recrear els pentinats i maquillatge de les dones romanes i també vam poder posar-nos en la pell dels legionaris provant-nos la seva armadura. Realment va ser una sortida molt divertida en la qual les rialles no van faltar.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

Com a membre de Barcino Oriens, només dirvos que moltes gràcies a tots els que vau venir, realment va ser genial! Espero que aprenguessiu moltes coses i que us ho passessiu d'alló més bé! Tot un plaer compartir la meva experiència (sobretot el patiment amb l'armadura) sobre la legió amb vosaltres!

Valete!

Unknown ha dit...

salvete!

Moltes gràcies als companys de l'escola Joan Pelegrí per fer-nos gaudir d'un dia tant clàssic i romà. Gràcies a la recreació dels companys de Barcino Oriens, vam conèixer coses noves i alhora posar-ne en pràctica algunes que ja sabíem. Per exemple, ens van ensenyar a fer-nos el pentinat típic d'una dómina romana i el que utilitzaven per fer-lo.
També ens van mostrar la cosmètica romana, de que estava feta, les seves propietats i per a que servia.
Tot seguit vam fer una activitat relacionada amb els legionaris romans. És una passada la quatitat de pes que arribaven a carregar sobre les espatlles! un cop em vaig treure l'armadura, vaig tenir la sensació de que els braços i les espatlles flotaven.
Tanmateix vam recuperar forces amb l'esmorzar romà que ens havien preparat, tot era molt dolç.
Va ser una excursió molt interessant, didàctica i m'ho vaig passar molt bé. M'encantaria poder repetir aquesta experiència algun altre dia.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

Em va semblar una experiència molt motivadora de l'excursió, van ser unes hores d'allò més divertides en les que vam apendre moltes cosses fent activitats i posant-les en pràctica. El que crec que va ser molt interessant va ser l'explicació de les tropes romanes a l'hora del combat.
Barcino Oriens va fer un treball molt bo respecte aquesta sortida, estaven tots molt ben preparats i va ser també divertit poder veure un dels alumnes de l'escola allà participant-hi.

Gràcies per aquesta nova experiència!

Anònim ha dit...

Salvete!!

Va estar una experiència molt motivadora, i molt divertida. Vam poder aprendre coses noves que posades a la practica han estat de lo més divertides.

Sens dubte aquesta sortida ha estat súper xula, didàctica i divertida. Vaig arribar a casa explicant ho tot als pares! M'ho vaig passar molt bé.

I finalment puc felicitar a tots els membres de Barcino Oriens i als alumnes del Joan Pelegrí, per tot aquest treball que ens van preparar.

Gràcies per tot!

Anònim ha dit...

Salveteee!
L'altre dia el 16 de Març vam anar a l'escola Joan Pelegrí a fer un taller.
Em va semblar molt interessant, ja que vaig aprendre moltes coses dels romans gràcies als companys de Barcino Oriens. M'ho vaig passar molt bé. Una experiència fantàstica.

Álvaro ha dit...

Salvete tripulants!

El dia 16 de març, els alumnes de llatí del centre vem fer una visita del tot entretinguda amb el grup de reconstrucció romana de Barcelona, Barcino Oriens a l'escola Joan Pelegrí. Aquesta sortida va estar ben divertida i a més adquiridora de coneixements sobretot quan ens vam vestir de legionaris romans i havíem de desfilar com demanaven.
Moltes gràcies també a les Ornatrices Barcinonenses pel seu treball de còsmetica, maquillatge i pentinat, ho van fer excel·lent. Gràcies també per l'àpat que ens van preparar.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

L'excursió que vàrem fer al Joan Pelegrí em va semblar d'allò més entretinguda!
Em va agradar molt poder experimentar in situ el com es maquillaven i pentinaven a l'antiga roma, el fet de saber com feien el maquillatge i sobretot poder haver-me sentit una dona de l'antiga roma maquillant-me i pentinant-me com a elles.
No em vaig animar a posar-me l'armadura però em va agradar molt veure als meus companys amb aquesta posada i seguint el pas que els hi marcaven.
Realment crec que és una sortida que s'hauria de repetir cada any perquè a qualsevol li pot agradar i és una manera d'aprendre nou temari fora les aules.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

L'excursió a l'escola Joan Pelegrí em va semblar molt gratificant i enriquidora, de fet vaig aprendre moltes coses a pròposit de costums de l'Antiga Roma que desconeixia. Jo sempre dic que vagis on vagis alguna cosa aprens, i no em vaig equivocar.

Els tallers van ser molt interessants, fins i tot el de maquillatge i mira que no m'agrada gens maquillar-me, però va valdre la pena. A més a més, fer la comparativa de maneres de maquillar de l'antigüitat i d'ara va ser d'allò més apassionant. De fet degut a la curiositat que tenia vaig atrevir a maquillar-me tot i ser una cosa que no m'agrada. Vestir-nos de legionàris va ser una passada! Va ser divertidíssim seguir les ordres de combat i dur-les a terme malgrat el plegat de quilos que portàvem carregant.


Si haig de ser franca, quan per primera vegada em van dir que aniríem a fer una activitat de reconstrucció romana no estava molt convençuda, però ara puc afirmar que va ser una de les excursions més interessants que he fet mai a la meva vida! És molt recomenable i espero que es segueixi fent durant anys i anys!

També m'agradaria agrair el gran treball de Barcino Oriens en deixant-nos participar en una activitat tan enriquidora i les ganes que hi van posar perquè hi participéssim!

Valete!

Anònim ha dit...


Salvete omnes!!

L'excursió a l'escola Joan Pelegrí va ser una de les sorties en les que més bé m'ho he passat. Al principi no sabia ben bé de quina manera enfocaríem la reconstrucció històrica però va valdre molt la pena.

Mai m'hagués imaginat que una armadura pogués pesar tant, la veritat es que admiro els romans per la seva resistència al portar-la. També cal dir que les explicacions sobre maquillatge i pentinats romans van ser molt interessants, sempre em sorprèn com ens assemblem a ells!

Barcino Oriens va fer una feina espectacular, espero que la sortida es segueixi fent durant molts més anys!!

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!
Va ser una gran experiència per mi i personalment m'ho vaig passar molt bé. El que més em va agradar va ser conèixer com es maquillaves i s'arreglaven abans les dones, ja que tot i que avui en dia no utilitzem els mateixos productes seguim cuidant la nostra bellesa com feien elles. També vaig gaudir molt del moment en que ens van posar tot el vestuari d'un legionari, era el primer cop que ho feia i possiblement serà l'últim ja que , tot i que vaig riure molt, pesava molt i no aguntava casi... Però com a experiència per provar-ho va estar genial, estic contenta d'haver-ho fet i ho recomano!!

Anònim ha dit...

Salvete!
L'excursió que vem fer a l'Escola Joan Peligrí va ser molt interesant i divertida. Vem gaudir tots en fer coses que feien habitualment els romans, una experiència que mai olvidare i també gràcies els de Barcino Oriens que ens van ensenyar les coses que sabien i com era la vida quaotidiana d'un romà.
Espero tornar-ho a repetir algun cop...!!

Anònim ha dit...

Salvete!
Aquesta excursió que vam realitzar tots els alumnes de clàssiques de l'escola crec que va ser una molt bona experiència per viure de més aprop el món de l'antiga roma. Personalment, tot i estar malalta, em va agradar molt poder vestir-me amb una armadura de legionari o que les Ornatrices em tornessin a pentinar una altra vegada rememorant el pentinat que em van fer a la magna. Sens dubte va ser un matí molt divertit i que tornaria a repetir sens dubte!