10 de setembre del 2016

Som grecs, som romans



Diuen que una imatge val més que mil paraules. Jo no hi estic d'acord, però sí és cert que la mudesa d'una imatge pot fer-nos evocar la màgia de les paraules per explicar qui som, d'on venim, com ens sentim o ens situem en el món, quina opinió tenim de les coses o què en sabem. 

La fotografia que veieu vol ser una metàfora del que ens espera aquest curs; de fet, no us hi veieu, però qui impulsa la nau per vèncer la tossuderia de les escumoses onades sou vosaltres. Els tripulants d'aquest vaixell haureu de remar fort i decidits si voleu treure profit del viatge i, certament, aquest és el repte per a cadascú a partir de dilluns, quan hissarem les veles i salparem de nou després d'un reparador (espero!) estiu. 

Si observeu bé, però, no estem sols. Ens acompanyen uns simpàtics dofins, animals sagrats del mar des de temps immemorials i guia dels mariners en la seva llarga travessa. Signifiquen els espais virtuals (i no tan virtuals) d'altres alumnes i professors de clàssiques d'arreu que, com nosaltres, ocupen un lloc important a la xarxa i comparteixen coneixements i experiències més enllà de l'aula. Un gran ull perfila la proa, vigilant, atent, protector. Des de l'interior de la nau no el veiem però hi és. Algú secretament vetlla per nosaltres i la seva presència ens infon ànims quan les forces defalleixen. En aquells moments, sobre tot, en què ho engegaríem tot a rodar. Cal creure-hi, és important, i cal resistir l'embat de les onades quan la vida ens posa a prova. També hi ha elements invisibles als ulls però presents en la intempèrie. El vent que empeny o enfonsa el vaixell vol ser la sort que, somrient, ens bufa de cara o, esquerpa, ens gira l'esquena. Finalment, no podem ignorar la matèria prima de la nau, allò que constitueix la seva essència, la seva fortalesa, l'entorn que siguem capaços de construir dins l'aula. De quin material creieu que està feta? Segur que podrem connectar-ho amb el que creiem saber dels antics grecs i romans.

Perquè som grecs i som romans, ho diu ben clar el títol d'aquesta primera entrada del curs 2016-2017. Escrivim, llegim i parlem com ells ens van ensenyar i hem construït, per tant, el nostre llenguatge seguint les seves passes. El pensament filosòfic, la ciència, la política (la bona i la dolenta), l'art, la literatura, l'arquitectura, el disseny dels espais urbans i dels edificis, els espectacles públics i l'oci més íntim, molts costums i gustos que tenim per les coses es dreçen i alhora es projecten sobre els fonaments del món clàssic grecollatí. Sense ells no seríem el que som, amb tots els defectes i virtuts que ens defineixen, i és evident que sense el coneixement del seu llegat és força més difícil -per no dir impossible- entendre el present i preveure el futur.

Així que benvinguts al Vaixell, tripulants, remeu amb mà ferma i aprofiteu el viatge!

46 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bé començar el curs llegint publicacions com aquestes! Amb ganes de seguir treballant en el vaixell!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

I jo de començar també, Cristina, aquesta nova aventura educativa de nou mesos! Espero que l'estiu hagi anat d'allò més bé. Ja veig que les ganes d'aprendre segueixen intactes. Vale! Χαίρε!

Unknown ha dit...

Salve!

He de confesar que trobava a faltar una miqueta les classes de llatí i sobretot grec, però, també reconeixo que aquest curs em dona un respecte important.
De totes maneres aquest any estic més oberta a descobrir noves coses sobre la nostra estimada civilització antiga i a compartir noves experiències amb els companys humanistes.
Qui sap?! Visca el mediterràni!

Anònim ha dit...

Primer de tot desitjar a totes i tots els tripulants de la nau un molt bon viatge aquest curs! Aprofito per aconsellar als qui aquest any s'uneixen a aquesta experiència que remin molt fort perquè així, entre tots, aconseguirem arribar el més lluny possible. Jo per la meva part ho intentaré fer el millor possible i espero sortir-ne beneficiat. De ben segur que aquest serà un últim viatge molt apassionant i profitós! Així que des d'ara, tripulants, a remar i a navegar molt! Esperem que tot vagi el millor possible i sempre tenir un motiu per continuar endavant!

Eva Martínez ha dit...

Salve tripulants!!
Tornem a estar tots junts dins la mateixa nau, i els de 2n de batxillerat hem de remar ben fort i alhora per poder dirigir aquest vaixell cap al final del trajecte en aquesta escola! Vistes les primeres classes de llati i de grec tinc moltes ganes de continuar-les, però també em fa molt respecte seguir endavant... és potser el curs més decisiu en el que he estat, i el que marcarà més en el meu futur!! Tot i aquestes pors que al llarg del curs s'aniran superant, estic molt entusiasmada en continuar tripulant!!!
Valeee!

Anna Martínez Gessé ha dit...

Salve tripulants!
Tot i la mandra que em feia començar el cole, després de la presentació de cada classe tinc moltes ganes de començar amb molta força perquè estic molt animada per poder treure'm el curs de la millor manera possible sense tants nervis i neguits.
També vull desitjar moltes forces a tots els meus companys perquè segueixin a la mateixa nau durant tot el curs!
Tinc moltíssimes ganes de continuar en aquesta nau amb tos els meus companys i sempre mirar endavant!

Anònim ha dit...

Salve!
Fa dos anys varem tenir que decidir una decisió important: quin batxillerat fer. En aquell moment no m'hi vaig entretenir molt a pensar ja que jo sabia que volia fer l'humanístic. Però aquest any és diferent, aquest any decidim a quin camí volem enfocar la nostra vida i se que no és una decisió permanent però és molt important.
Per aquest any tinc grans expectatives. Primer de tot m'agradaria aprendre molt, ja que aquest any, més que els altres tinc molta més motivació i perquè és el meu últim any a l'escola i en vull tenir un bon record. També, com és normal, tinc por de les pedres que tenim en el camí però amb esforç es poden superar i podem fer un dels millors cursos!
Vale!

Anònim ha dit...

Salve mariners!

Ja tornem a posar las veles en marxa per tornar a navegar tots junts , demoment hem fet mitja Ilíada i encara ens qued amitja més , un viatge que espero completar i arribar a bon port amb tots els tripulants d'aquesta nau que la formem nosaltres , amb ganes i il·lusió de continuar i seguir treballant els clàssics ,tenim que fer un últim esforç i remar el que queda perquè ningú es quedi enrrere . Serà una etapa curta però molt intensa i cal estar ben preparat i amb actitud , tot i així hem segueix semblant que 2n de Batx. no es tan fàcil com diu la gent per el simple fet de que es més curt , es un viatge curt però cada rem té que valdre per dos així fent que el nostre esforç sigui el doble per part de tots . Un any decisiu, però "contra mes actitud , més altitud".
Amb ganes de seguir , que son pocs i cobards.

Fins aviat!

Anònim ha dit...

Salve navegants,
després d'un estiu de "relax" que ja era necessàri, he de dir-vos que una de les coses que més trovava a faltar eren aquestes entrades del nostre blog, del nostre diari on compartim experiències, continguts i sentiments. Són unes entrades que no només ens poden ajudar a estudiar, o ens aportin conceptes nous, són entrades que ens ajuden a veure les coses de manera diferent, inclús puc dir que són entrades que ens aporten coses com a persona. Personalment puc dir que aquest escrit es un dels que més m'ha agradat, em sento molt identificada, perquè se que durant aquest curs que haig de dir que no serà un curs fàcil i sense problemes, tindre a molts àngels de la guarda al meu costat, que m'ajudaràn a seguir endevant quan se'm esgotin les forces i ho vegi tot negre. Realment haig de dir que no crec en la sort, considero que una persona es guanya les coses per el seu esforç, la seva lluita interna i externa, i se amb certesa que tots els de la nostra nau de segon de batxillerat i per suposat els nous tripulants de 1r de batxillerat també superaràn aquest petit pero intens trajecte.
Per acabar vull donar les gràcies als meus companys de classe per estar al meu costat cuan ho necessito i així entre tots escriure el nostre camí cap a la universitat.

Kènia ha dit...

Bones tripulants!
Aquest és el segon any que pujo en aquest majestuós vaixell, i malauradament en serà l'últim. És per això que vinc disposada a donar-ho tot de mi amb tota la il·lusió del món!
Per als nous tripulants, i no tan nous, com diu en Jordi, haurem de remar forts i decidits per poder continuar amb la travessa i poder treure profit d'aquesta. De ben segur hi haurà maltempsades, però no patiu perquè sempre trobarem una espatlla d'algun company que conforma aquesta petita però, alhora, gran família d'humanistes o la del propi capità per reposar forces i poder arribar a bon port. Remeu amb totes les forces que tingueu i guadiu molt d'aquest viatge perquè quan arribes a port, les vistes són meravelloses i la recompesa, inmensa.
Bona travessa comapanys!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Amb aquests comentaris, la moral de la tropa sembla alta i la meva motivació està assegurada. Plurimas gratias, nautae!

Júlia Torra ha dit...

Salvete omnes!
Per començar espero que aquest estiu l'hagueu gaudit molt cadascu de vosaltres i també espero que aquest curs vagi molt bé. Sincerament també tinc bastant respecte aquest curs de 2n de batxillerat, però amb la motivació per davant de tot anirem tirant. Moltes ganes de compartir noves experiències amb tots vosaltres de nou i a posar-hi colzes!
Abraçades a tothom:)
Valete!

CARMEN ha dit...

Molt bon dia tripulants!
Ja s'acabat l'estiu, espero que se us hagi fet a tots molt curt, senyal que us ho haureu passat de meravella!!
Espero que el nou curs que se'ns ve a sobre us vagi a tots el millor possible!
Jo el començo amb moltes ganes d'aprendre molt i poder gaudir d'assignatures tan maques com són el llatí i el grec, tot i que aquesta última és nova per molts de nosaltres!
Estic molt contenta de formar part del Vaixell, i desitjo que aquests dos anys com a tripulant ens ho passem tots genial, que estic segura que si!!

Valete!!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!
Aquest any tinc bones expectatives per aquest curs. Sempre he volgut aprendre una nova llengua i a 1r de Batxillerat he tingut la gran oportunitat de poder complir això. He tingut molta mandra abans de començar, però quan van introduir el curs vaig recuperar les començar aquest curs i poder gaudir d'aquest viatge amb tots

Anònim ha dit...

Salvete!
Primer, com ja havia dit abans, ha sigut genial poder llegir una publicació així per motivar-nos a treballar en aquest curs després d'un llarg estiu, que per cert, he gaudit molt, així com espero que els altres també.
Les expectatives d'aquest curs són altes ja que l'any passat vaig gaudir i aprendre molt. Aquest any fer llatí i grec serà una bona experiència per poder aprendre més. Així que vinc amb les piles carregades per esforçar-me i seguir treballant en aquest vaixell.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!

És un plaer tornar a estar al vaixell un altre any. Preparada i amb les piles a punt per ampliar nous coneixements i poder disfrutar un any més del llatí i el grec. Remarem amb força per portar el vaixell a una nova aventura que és 1r de batxillerat.

Valete!

Unknown ha dit...


Salvete! Bueno primero quiero desearos a todos un buen inicio de año escolar, sinceramente creo que el viaje es largo y realmente apenas estamos empezando. Me alegra que este artículo tenga como propósito motivarnos. Por eso mismo entre todos tenemos que seguir adelante y apoyarnos. Creo que este año voy a aprender muchas cosas nuevas e interesantes y que voy a culturizarme un poco más. Además creo gracias al latín y al griego podré entender mejor todo lo que nos envuelve.

Unknown ha dit...

He triat el batxillerat Humanístic, perquè soc una persona que no li costa aprendre nous idiomes, i trobo que el llatí i el grec son dos llengües especials, ja que no molta gent les apren, i no s'han de deixar de banda , perquè gràcies a elles avui dia tenim molts coneixements gràcies a elles. Dins de l'humanístic també hi ha altres classes, com ara literatura, que també es un tema que em crida l'atenció i em crea interés. Fent temes de llengua em sento,per dir-ho d'una manera, més còmode.

Anònim ha dit...

Salvete navegants.
Aquest és el meu primer curs estudiant aquestes cultures meravelloses en les quals es basa gran part del nostre dia a dia, la nostre escriptura, el art , o fins i tot la distribució dels carrers en els que vivim. Estic molt il·lusionada amb la idea de començar aquest viatge com a navegant de El vaixell d'Odisseu.
Espero que les meves aspectives es compleixin al llarg d'aquest any!!
Valete

Bernat Pareja Sabaté ha dit...

Salve
Cada cop que em preguntaven : "Bernat, i perquè estudiaràs Llatí i grec si no serveix per res?" jo em quedava pensatiu i finalment responia "perquè és interessant saber una llengua de la qual procedeix el català" . Em vaig apuntar a l'assignatura pensant en això: que estudiaríem la llengua i la procedència d'algunes paraules actuals... Imagineu la meva sorpresa al saber que la matèria serà molt més que això: no només estudiarem la llegua sinó que estudiarem el món clàssic i tot el què l'envolta per intentar entendre millor el món actual. Tinc moltes ganes de començar a treballar, però sobretot tinc moltes ganes d'aprendre. Que el vaixell d'Odisseu comenci a navegar que jo ja sóc dins a punt per tot !

Anònim ha dit...

Salvete navegants/capità!

Realment aprendre llatí/grec amb una iniciativa tant bona com un blog em fascina i em motiva molt. Segur que és un any profitós i una gran experiència.

Encantat de navegar amb vosaltres per primer any!

Salvete!

Unknown ha dit...

Salvete omnes!
Creo que nos espera un año lleno de las aventuras, de los momentos amargos y bonitos a la vez .
Somos alumnos , a los que les interesa la historia del idioma y de donde venimos ,porque no existe ningun presente o futuro sin el pasado .
Dudo que en este año , tendrémos que pasar muchas tardes con los libros , pero pienso que este último año nos ofrecerá nuevas historias, nuevos fotos y trozos de sonrisas .
Quiero que en este último año, todos hagamos el máximo , para que veamos el dulce resultado . Ser estudiantes de la universidad .
Plurimas gratias !

Emma ha dit...

Salve!
Començant aquest viatge amb eufòria i molts propòsits que complir. Amb ganes d'emprendre aquest nou repte. Espero gaudir aquest curs com l'any passat. Seguint aprenent amb el mateix entusiasme que del primer dia. És un honor poder ser membre d'aquesta nova tripulació i començar forts un nou projecte.

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Ha arribat el moment de començar batxillerat, la veritat és que estava una mica preocupada per com seria però quan vaig arribar vaig començar a connectar amb la gent. Suposo que d'alguna manera o altra tots som tripulant del mateix vaixell i encara ens espera un llarg camí per arribar al nostre destí.

Si he de ser sincera, de cap manera m'havia imaginat les classes de llatí i grec com aquestes però m'han sorpregut de manera positiva. Ja no es tracta d'aprendre l'idioma sinó històries, cultura, mites, quadres, això em fa pensar en tot el que aprendré aquest any i a no penedir-me mai d'haver escollit aquestes llengües.

El vaixell comença a navegar, jo ja estic preparada per al que ens depararà el futur. Fins aviat!

Anònim ha dit...

Salvete!
Estic molt contenta d'haver iniciat el curs ja que crec que és una gran sort poder tornar a fer llatí i aquest any aprendre també grec. Trobo molt interessant poder estudiar aquestes llengües ja que també podem veure l'origen de moltes coses que ens envolten en la nostra vida quotidiana i com han anat canviant al llarg del temps. També estic emocionada per totes les persones noves que han decidit apuntar-se a viure aquesta experiència i pujar amb nosaltres al vaixell.
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!

Espero que hagueu gaudit molt de l'estiu.

Aquest és el meu segon anys que porto tripulant al vaixell i tornó amb moltes ganes de seguir aprenent moltes coses de llatí i a més, aquest any, de grec també.

Estic molt il·lusionada de que hagin entrat nous tripulants i espero que gaudeixin el viatge!

Molt bon curs!

Avete!

Anònim ha dit...

Salvete!
Primer de tot desitjar-vos un bon inici de curs a tots.
És un plaer estar a bord d’aquesta nau i, sobretot ho serà , gaudir del meravellós món de la cultura clàssica. Em fascina la idea d’estudiar i conèixer l’origen de la nostra llengua i cultura, ja que en certa manera això també m’ajudarà a entendre el mon actual. Penso que, tot i que el viatge serà llarg, suposarà una experiència molt enriquidora.
Nautae valete !

Maria Zarzoso ha dit...

Salvete a tots!

Estic molt emocionada d'embarcar-me, mai millor dit, en aquesta gran aventura. Remarem junts fins a arribar al nostre destí, el port de la saviesa. El trajecte, però, no serà fàcil. Ens haurem d'enfrontar a grans reptes. En determinats moments podrem perdre força, però units aconseguirem els nostres propòsits.
Us desitjo un bon viatge!

RESISTIREM MARINERS!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!

Aquest serà el meu segon any navegant al vaixell i les meves expectatives estan molt altes. El curs passat va ser molt enriquidor i ens va ensenyar a tots una pila de coses que ens forma, a més de nivell acadèmic, a nivell personal, i no puc esperar a aprendre'n més coses. Espero que aquest curs remem molt fort tots junts i no deixem que les onades ens enfonsin el vaixell, i si fem pinya, cumplirem tots els nostres objectius. Serà un any ple de coses noves per aprendre que ens enriquiran més.
Vale!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!

Primer de tot desitjar molts èxits a tothom per aquest curs fantàstic que ens espera! Personalment, el fet de començar una nova etapa com n'és el batxillerat em tenia preocupada, però poc a poc m'he adonat que si comences amb bon peu, amb ganes d'aprendre i molt d'esforç tot marxarà bé. En relació a llatí i grec les expectatives que tinc són bones i positives, ja que l'any passat quan vaig escollir llatí vaig aprendre molt i sobretot m'ho vaig passar molt bé amb aquesta matèria. Crec que el llatí i el grec no solament són "una llengua més per aprendre" sinó que també ens ajuda a enriquir el nostre coneixement, a més de tenir diferents punts de vista ja que descobreixes coses molts interessants i inimaginables.

Aquest viatge serà llarg, però n'estic segura que tots en gaudirem d'aquesta experiència.

Anònim ha dit...

καλημέρα!
Us desitjo que comenceu be el curs, amb molta energia i dedicació.
Jo començo amb una bona sensació, la qual em fa pensar que aprendré i descobriré moltes coses.
És tot un plaer començar unes assignatures així, ja que no les vaig poder estudiar l'any passat, aprofitaré al màxim el privilegi d'estudiar-les aquest any! Estic molt interessada en el grec i el llatí, ja que no tan sols són una llengua més a estudiar, sinó que són la base de la nostra llengua, cultura...

Així que, tots a bord i preparats per començar un nou viatge tots junts.
Salutem i molt potestatem!

Anònim ha dit...

Gran metàfora que segueixo sentit des de fa uns quants anys. Realment m'agrada tenir la sort de seguir en aquest vaixell amb la resta de tripulants amb els que comparteixo gran part del dia. Desitjo realment a tota la resta de navegants que sigui un any com els anteriors, de coneixaments i sobretot del companyerisme del que val la pena comentar. Tot i que no ho pensava uns anys enrrere i tot i la mandra que porto a sobre, estic molt urgulllós d'haver triat aquest camí de moment, i que aquest últim any (esperem) sigui genial com fins ara. Mai he destacat per les meves bones notes, pero he de dir que començar el curs amb una publicació com aquesta et dóna més motius per tenir més ganes de gaudir-ne.
Salve!

Unknown ha dit...

Salvete navegants
Cada curs escolar és un any ple d'aventures, d'experiències noves i obstacles a superar. Aquest any és decisiu per al nostre futur. Aquesta odissea s'està acabant i ara amb constància i ganes de superar-nos arribarem a l'esperat i dessitjat destí. Així que personalment espero que aquest breu però inténs any sigui favorable per a tots nosaltres ja que com es diu a la publicació som els tripulants de la nau i amb esforç i dedicació ho podem aconseguir.

Jaume Camins ha dit...

Salve,
Sincerament trobo interessant fins a cert punt les classes de llatí i grec, igual que l'any passat, l'únic que espero es poder acabar amb un bon nivell de llatí i grec.

Anònim ha dit...

SALVE!

Tinc moltes ganes de aportar alguna cosa mes o menys útil a aquest bloc.

D'aquesta assignatura espero enriquir la meva cultura i poder Aprendre sobre els nostres origens per poder comprendre el nostre dia a dia amb un altre punt de vista.
Trobo que es una assignatura que crida molt la atenció i estic segur que no em decepcionrà.

Anònim ha dit...

Tinc ganes de poder aportar informació interessant al bloc per que puguin aprofitar-la els meus companys i tots els alumnes que passin per aquesta assignatura.

D'aquesta assignatura espero poder aprendre molt sobre la cultura llatina i grega, sobre l'idioma ja que es la base de totes les llengues, etc.

Crec que es una assignatura molt interessant ja que no es fa a tots els col·legis i crec que s'hauria de fer ja que tot i que pensis que no et servirà de res, acaba servint ja que es la base de totes les llengues.

Anònim ha dit...


Salvete!

D'aquesta assignatura espero poder aprendre moltes coses que no se sobre d'on venen moltes de les coses del nostre dia a dia, i també apendre molt més enconcret sobre tot el món del Llatí!

Crec que aquesta assignatura m'agradarà molt, ja que de moment m'esta agradant, i trobo que és molt interessant.

Bon navigatum!

Anònim ha dit...

Salve!

Aquesta assignatura em sembla molt interessant, igual que aquest bloc. M'agradaria aportar idees i coneixement aquí i aprendre del que aportin els meus companys.

De l'assignatura espero aprendre forces coses, tant de la llengua com de la història llatina i dels romans, i també els mites i la història dels grecs.

Vull aprendre molt i passar-m'ho bé durant aquest curs.

Vale!

Anònim ha dit...

Salve!

Tenia moltes ganes de fer 4t per poder començar a fer llatí, ja que des de sempre a sigut un idioma que m'havia cridat l'atenció, i que havia trobat molt interessant.

Amb aquesta assignatura, espero poder conèixer molt més sobre la cultura llatina i sobre els nostres origens.


Estic completament segura que aquest curs m'ho passaré molt be fent llatí!

Anònim ha dit...

Avete!

D'aquesta assigantura espero poder enriquir més els meus coneixements que tinc sobre historia i cultura.

Espero poder disfrutar molt d'aquesta assigantura tal i com faig amb altres. I aprendre més sobre les llengues que parlo.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete navegants!

He de dir que he rebut molts comentaris sobre aquesta assignatura, bons i dolents però sincerament jo crec que la gent que em parlava de manera negativa sobre el llatí i el grec estava equivocada, amb el temps que porto ja he après moltes coses i no paro de sorprendre'm. Estic segura de que serà un gran curs i que aprendre molt sobre la base de la nostra llengua. Sense cap dubte serà una gran experiència que tinc moltes ganes de viure!
Valete!!

Anònim ha dit...

Salve! M'agrada molt col·laborar en aquest blog per aprendre i a la vegada aportar el meu gra de sorra per a que avanci aquest projecte que ha durat tants anys.

Em sembla molt interessant saber el nostre passat; per conèixer com eren abans els nostres avantpassats, perquè algunes paraules es diuen així, què ha canviat ara...

Espero que ens puguem divertir, i a la vegada aprendre la història de la llengua i molt més.

Unknown ha dit...

Tinc ganes de començar a aportar coses interessants al bloc i intentar fer-ho lo millor que pugui.

D'aquesta assignatura espero aprendre moltes coses noves ja que es nou per a mi, de moment o trobo interessant ja que cada dia m'ensenyen una paraula nova en llatí i descobreixo el significat dels noms i les coses que m'envolten.

Anònim ha dit...

Jo espero aportar més informació sobre aquesta assignatura per descobrir coses noves i poder-les compartir amb tothom qui estigui interessat.

D'aquesta assignatura espero aprendre una nova llengüa , una nova historia i les arrels de moltes llengües.

És una assignatura que se li dona poca importància i crec que pot ser molt interessant.

Anònim ha dit...

Salve!
Espero que en aquest temps aprengui lo que sempre m'he preguntat, d’ on venim?, què ens fa humans? etc...
Aquesta és una assignatura que volia fer desde un principi i estic contenta de ser una tripulant d'aquest vaixell.

Anònim ha dit...

Salvete!
Tinc moltes ganes de començar aquest curs de llatí, és una assignatura que sempre m'ha cridat l'atenció. Ara que ja he començat, m'està agradant molt. Crec que la manera de treballar a la classe està molt bé.
Espero poder aportar coses interessants a aquest blog que compartim tots.