30 de desembre del 2014

ANFF MMXV OMNIBUS!

Recordeu les píndoles de saviesa que us vàrem proposar per al nostre aniversari? Doncs ara n'hem fet un recull per felicitar-vos l'any nou. Esperem que us facin un bon servei i que tant en els bons moments com en els no tan bons, aquestes reflexions dels nostres clàssics grecollatins us (ens) siguin un recordatori o un remei per no oblidar el que és realment important en aquesta vida.

Alumnes de 4t ESO i de 1r de batxillerat




18 comentaris:

Unknown ha dit...

Aquest any voldria aconseguir el meu somni (que sempre he tingut) i els meus objectius. Encara que hagi d'esforçar-me molt, ho faré i així podré aconseguir-ho. Per aconseguir el que desitgem hem de ser constants i no rendir-nos mai.

Nàdia

Sergio Prieto ha dit...

Una de les píndoles de saviesa que més em crida l’atenció i m’agrada és la proporcionada per l’alumna de 4t d’ESO, l’Èlia amb la píndola “El temps que fuig no es pot recuperar”. El motiu per el que m’agrada és perquè jo penso que el temps és or i no es pot malbaratar i a la vegada és una frase de consol, ja que et fa pensar que si has perdut el temps, ja és massa tard i no has de perdre més temps pensant en aquell tema.

Sergio Prieto ha dit...

Fa poc ha començat un any nou, un any que vindrà ple de sorpreses, algunes més bones i altres més dolentes. A nivell personal en aquest any m’agradaria no enfadar-me ni tenir cap mena de discussió, a nivell escolar m’agradaria aprovar totes les assignatures amb més d’un 6,5 o 7 com a mínim i no posar-me nerviós a l’hora d’exposar davant de públic, a nivell de classe m’agradaria parlar amb més gent i a nivell col•lectiu espero que gaudim d’aquest any.

Anònim ha dit...

Crec que hem fet una bona búsqueda de píndoles de saviesa, ja que totes estan molt encertades.

Acabem de començar un any nou i espero que sigui millor que l'anterior.
Desitjo que les notes em vagin molt bé, ja que faig un gran esforç per les assignatures, i poder-me'n sortir-ne bé.
I espero que durant tot el curs que ens queda per davant aprofitar al màxim les classes i fer les classes més divertides amb tots els meus companys de llatí, ja que crec que estem aprenent bastant bé les coses.

Aldrin Jhay ha dit...

Bon any nou tripulants!

En llegir totes les píndoles de saviesa, molts pensaments han vingut al meu cap. Primerament, voldria felicitar tots els meus companys, que gràcies al granet de sorra que han posat, han sortit unes xènies molt xules i inspiradores!

Amb l’arribada d’un nou any, ens proposem a fer diverses coses, a assolir nous reptes i noves fites. Aquest any, però, no només espero aconseguir allò que em proposo, sinó també a ser millor persona i aprendre a esperar. No totes les coses s’aconsegueixen a l’instant, ja que moltes, requereixen treball, esforç, dedicació i perseverança i per aquest motiu voldria aprendre a ser més pacient, ja que penso que tot està en funció de l’actitud. A banda d’això, voldria també tenir un any ple de noves coneixences, i així omplir-lo de moltes rialles amb els companys, la família i els amics.

Que vagi bé, valete!

lpp1998@gmail.com ha dit...

LUCAS PARRA
Personalment he disfrutat molt amb aquesta activitat, a part de que sempre he sigut un aficionat a les cites celebres de grans pensadors, filosofs, emperadors, politics, artistes, etc... m'ha agradat perque he pugut fer-ne més recerca i aprofundir més en aquest tema. El fet de ajuntar totes aquestes píndoles de sabiesa en aquestes diapositives m'ha servit per aprendre algunes cites que no coneixia.
Despres de llegir-me-les totes he seleccionat les que més m'han cridat l'atenció, començant per la que més m'ha agradat de totes: "Ab alio expectes alteri quod feceris" aquesta frase ho diu tot, pur Kharma, i es la que més m'ha agradat perque crec que es la filosofia de la vida mateixa, crec que tot funciona així i aquesta pindola ho descriu a la perfecció.
Despres he llegit el classic: "Alea Iacta Est" de Iulius Caesar amb la qual simpatitzo molt, ja que hi ha coses a la vida en les que no hi ha marxa enrere, un cop ho has fet ja no pots retornar a on estaves abans que també té realació amb la frase de que si et fiques dins d'un riu, cuant tornis a entrar ja no serà la mateixa aigua.
amb la frase que menys simpatitzo de totes les que he llegit és la de Séneca: "Nemo patriam quia magna est amat sed quia sua", i no estic d'acord amb aquesta frase peruqe parla del patriotisme del qual jo estic molt en contra.
I finalment no he entes la ultima pindola:Saturnalia XVII-XXIII Decembris. O sigui l'entenc pel contingut pero no és una pindola, corregiume si m'equivoco.
el quid de la questió és que he disfrutat i he apres molt amb aquesta activitat!
Lucas Parra

Júlia Roig ha dit...

Salvete tripulants i feliç 2015!

Un nou any comença i amb ell apareixen tot de nous propòsits... Ja coneixem els típics: treure bones notes, fer dieta, aprendre idiomes... Però jo aquest any m’he volgut proposar que aquest sigui un punt d’inflexió en mi. Créixer per dins, cultivar-me de noves experiències. Vull parar més atenció al que em passa al voltant, ser més generosa i solidària en el dia a dia (perquè la solidaritat no és només donar una mica de diners per a alguna causa de tant en tant) i no perdre oportunitats. Resumint-ho: no vull tancar-me davant coses noves.

Precisament, crec que això es projecta molt bé en la píndola que ha escollit una alumne de 4t, l’Èlia, que diu “El temps que fuig no es pot recuperar”. És precisament per això que vull aprofitar al màxim totes les noves experiències que aquest nou any em proporcionarà.
De fet és curiós com, de manera predictiva, la píndola de saviesa que vaig escollir jo, també em serveix per al meu propòsit: “Tot es mou i res roman quiet, mai entraràs dues vegades en el mateix riu”.

Espero que aquest any nou ens enriqueixi a tots i que aconseguiu tot allò que us esteu proposant, tripulants!

Anònim ha dit...

Saluete omnes!

Haig de dir que totes les xeniàs són molt maques e inspiradores per aquest any nou.
Penso com segurament molts, que en aquest any, al igual que en els següents m'agradaria gaudir-lo al màxim, intentar fer realitat molts, i si pogués tots, els meus somnis i expectatives que tinc per a aquest 2015.
Com l'Anna, m'agradaria que els esforços que he tingut envers les matèries poguessin ser valorats com m'agradaria, però sobretot, i més que les notes, m'encantaria que totes les persones a les que estimo i que m'estimen poguessin també fer complir els seus desitjos i ser tant feliços com sigui possible al igual que jo...
I bé, no sé que més dir, òbviament molta salut i amor per a tothom i res, que tingueu tots sort aquest 2015 i també els pròxims anys!

Valete omnes! ANFF!

Mireia Boix ha dit...

Salvete tripulants!

Quina quantitat de saviesa junta! Sincerament, m'encanten les cites cèlebres; crec que ens fan reflexionar.

Fa poc més d'una setmana rebíem aquest nou any. Un any que, com diu el tòpic, espero que sigui, dins del possible, millor en tots els aspectes. En dates tant senyalades com aquestes, realment, m'adono de la sort que tinc: estar acompanyada dels companys, la família, persones que et recolzen. Hi ha persones que, desgraciadament, no poden gaudir d'un clima de pau i de llibertat i és una autèntica injustícia.

Simplement, desitjo que en aquest 2015 comparteixi moltes més estones divertides amb la gent que m'acompanya dia a dia. A la vegada espero que aquest any estigui ben carregat d'energia i coneixença per poder completar tots els objectius que, personalment, em proposo. També intentaré aprofitar el temps (recordant la famosíssima cita "Irreparabile tempus fugit") invertint-lo amb les coses que més m'agraden i aprecio.

Per acabar, us desitjo una molt bona entrada d'any, molta salut i entreteniment!

Annum Novum Faustum Felicem!

Anònim ha dit...

Molt bon any nou tripulants!
Han estat molt bé les píndoles de sabiesa, moltes d'elles encerten molts moment de la vida i ens poden donar consells en quan a el nou any.
Sempre, quan es comença un any, tothom està ple de noves il·lucions i de nous propòsits, com per exemple els més hàbituals, que són tindre un any millor al del passat, treure millors notes, estar més pels estudis i per la família, tenir més diners per poder-te comprar totes aquelles coses que vols..., però jo penso que sempre hi ha un propòsit estrella, aquell que el desitjes amb totes les ganes del món, i que la majoria de cops si no és una cosa molt esbojarada l'acabes aconseguint, però sempre volem més i més, i mai estem contents amb el que tenim, i per això vull que penseu amb tota aquella gent que està en situacions pitjors que les nostres, i que la única cosa que esperen és tindre una vida com les nostres. Per això, penso que un bon propòsit d'any nou, pot ser no ser tant materialista, i pensar més en els altres.
Valete!

Anònim ha dit...

Bon any nou a tots!
Els meus objectius per aquest any segueixen sent els mateixos que l'any passat, ja que l'any passat no els vaig aconseguir realitzar. Ja que molts d'ells s'aconsegueixen amb molt esforç i perseverança, i espero acabar l'any havent-los assolit.
També m'agradaria complir els meus somnis, per més complicats que siguin.
Espero que aquest any sigui molt millor que l'anterior, en tots els sentits

Anònim ha dit...

Salevte! Feliç any nou tripulants del vaixell! S'ha de dir que les píndoles de sabiesa, les xènies son molt maques i molt encertes, inspiren per aquest nou any 2015. Tots esperem que aquest any sigui ple de alegries i prropòsits que sempre ens fem, tenir molt bona sort en tema estudis, familia, relacions i que tot surti molt bé, esperem que aixi sigui! Llegint les xènies m'han fet pensar això, pensar en que tot pot surtir molt millor que l'any passat.
Desitjo un bon any de bona sort a tots els tripulants i unes classes de llatí ben divertides!
Valete omnes!

Anònim ha dit...

Molt bon any nou tripulants!
segons la meva opinió estat molt bé les píndoles de sabiesa, moltes d'elles encerten molts moment de la vida i ens poden donar consells pel nou any.
Jo com sempre he dit i he pensat, nomes hi han dos coses que puc i vull demanar.
la primera cosa és poder esta bé, es a dir, tenir salut, però no nomes per mi, sinò per tothom, i la segona,crec que es mes personal, es tracta de complir els objectius que no he complert l' any passat i els que em poso aquest any, tan siguin esportius com els estudis ( millorar les notes, apretar en les que em costen mès), i per tant li desitjo el mateix a tothom.
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete Omnes!
Aquestes píndoles de saviesa fan pensar, fins i tot te'n pots sentir reflectit en algunes! Val la pena haver-les vist. Per exemple, cal prendre consciència de la frase de ''el temps que se'n va no es pot recuperar'' S'ha d'aprofitar tot moment, per petit que sigui.
Sobretot, desitjo molt bon any nou a tothom, espero que sigui millor que l'anterior. A nivell personal espero millorar sobretot les notes. Per a tothom espero que tots els propòsits per al nou any es compleixin. Sigui per notes... per salut... totes son molt importants, però sobretot, que la gent sigui feliç i estigui contenta de fer el que fa.
Bon any nou a tothom!

Anònim ha dit...

Saluete!

Crec que els xeniàs han quedat molt bé i trobo que les píndoles de saviesa són molt encertades.
Espero que aquet any sigui un bon any i gaudir-lo. Intentaré complir els meus propòsits i espero que els meus desitjos es facin realitat.
Espero que tothom que vulgui aconsegueixi el que està proposat a aconseguir.
M'agradaria que esforçar-me millorar en les assignatures i aprofitar el màxim el que aprengui i no fer-ho servir només per l'assignatura, sino per el dia a dia.
I per acabar que aquells que estimo es tinguin bé de salut.

Bon any 2015!

Anònim ha dit...

Bon any a tots!
Aquest any 2014 ha estat un bon any, tot i que esperem que el 2015 sigui millor! Aquest any he descobert una nova llengüa, el llatí. Aquesta llengua m'ha portat a descobrir origens, significats i altres coses de la nostre cultura. Per aquest 2015 demano justicia al món, que és una de les coses que més li fa falta a la humanitat, ja que la vida de les persones depenent d'on siguis te un preu o un altre. Trobo que aquest 2015 hauriem de conscienciar més a la gent de la importància de la cultura i del nostre passat, tot i que el futur és molt important. Desitjo que aquest 2015 tots els nens i nenes tinguin dret a l'educació i sobretot que nosaltres aprenguem molt!!
ANFF!!!

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!
Primer de tot felicitar als companys de 4t d'ESO per el bon treball que han duut a terme!

Proposits per aquest nou any, és bàsicament que sigui igual d'intens que l'anterior, i tots els canvis que hi hagin vagin cap a millor.
Bon any companys!!

Unknown ha dit...

Bon any nou tripulants!
Els propòsits d'aquest any nou són pocs, pero intensos. Voldría aconsseguir tot el que em proposo durant aquest any, i tot el que no vaig poder cumplir aquest darrer any 2014. Encara que algunes de les meves metes semblin díficils no penso donar-me per vençuda, ja que també m'he proposat esforçar-me més en tot el que fagi perquè surti tot el millor possible...espero que tots el vostres propòsits es compleixin i que tingeu un bon any nou 2015!