28 d’abril del 2014

Potius sero quam numquam!: #yoconozcomiherencia MMXIV

Salvete, tripulants!

Avui us volem presentar un vídeo on s’uneixen imatges amb la recitació de poemes clàssics. El perquè del vídeo neix de la convocatòria del concurs Yo conozco mi herencia,¿y tú?, impulsat per l’AMUPROLAG i la secció de Múrcia de la SEEC. El temps, però -ja sabeu allò del tempus fugit!-, se’ns va tirar al damunt i no vam poder presentar-lo en el plaç establert. Tot i això, a nosaltres ja ens va quedar la idea al cap i, segures com estàvem del projecte, vam decidir igualment posar-hi fil a l’agulla i tirar-lo endavant, esperant una bona ocasió per publicar-lo al blog. Dimecres de la setmana passada vam celebrar la diada de Sant Jordi, el nostre dia dels enamorats, el dia de la llegenda del cavaller Jordi, la princesa i el drac, el dia de regalar roses i llibres, un dia realment bonic tant per l'ambient que es respira arreu com pel fet que es dóna gran rellevància al món de les lletres, literatura pròpiament i cultura en general. Arribat el moment, nosaltres, com a tripulants d'aquest vaixell humanista, volem fer la nostra petita aportació a aquest dia de celebració. Així que aquí us deixem aquest vídeo preparat amb molt d’entusiasme i il·lusió per l'Anna, l’Helena, la Marta, la Sofía, la Rut, la Mariona, la Judit, la Meritxell i jo mateixa en què es reciten diversos poemes d'herència clàssica que val la pena rememorar i conservar.  
Esperem que gaudíssiu enormement d'aquell dia i que també gaudiu del vídeo. Tanmateix, volem agrair a la Meritxell Bou tota la feina feta, que va des de la gravació de les imatges fins a la seva edició i muntatge final.

Valete! Χαίρετε!

Núria Martínez
1r batxillerat




15 comentaris:

Ruut ha dit...

Preciós, hem fet un molt bon treball! La organització va costar un xic però al cap i a la fi no està pas malament. Només em cal dir que feia prou temps que no visitava el laberint d'Horta i aquesta ha sigut una gran oportunitat per anar-hi.
Tan sols entrar als jardins hi ha un gravat d'Europa sobre el llom de Zeus en forma de toro blanc, i veure aquesta gran obra en només posar-hi un peu dins, no cal ser endeví per saber que t'esperen, més endins, altres grans obres com la de l'entrada.

La música, com sempre, hi juga un gran paper: Trobo que hi posa molta emoció.
D'altra banda, els poemes són tots preciosos. M'agradaria recalcar que el que més m'agrada és el de la Judit i la Núria, incloent la seva manera de llegir i recitar tant bonica.

Ha sigut una gran experiència noies! Felicitats a totes pel resultat :)

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ja us he felicitats personalment a classe i ho torno a repetir: aquestes experiències educatives són oportunitats que cal no deixar passar. I penso que sí, que més val tard que mai, que malgrat no ens banyem dues vegades en el mateix riu el que paga la pena és banyar-s'hi, gaudir de l'aigua i de la llum del paisatge mentre flueixen. Feliciter, discipulae!

Pau Fdez De Labastida ha dit...

Salvete tripulants!

Principalment voldria felicitar a totes les noies que han participat en el video, m'ha semblat una bona manera de mostrar la nostra herència, recitant aquests poemes tant rellevants.
A mi, personalment el que més m'ha agradat ha estat el poema recitat per l'Helena i l'Anna, el poema d'Ítaca, de Konstandinos Kavafis. Un poema que ens explica la història d'un viatge, una gran metàfora de la vida.

Valete!

Àlex Fernàndez De Labastida ha dit...

Primer de tot voldria felicitar per la gran feina realitzada per les meves companyes.
Penso que ha estat una gran idea de plasmar les imatges en el laberint d'Horta li dona un gran sentit i molta cohesió junt a la cultura clàssica. Voldria dir que m'agrada molt el poema de la Judit i la Núria encara que voldria destacar el poema d'Itaca que reflexa una clara visió del que és la nostra vida.

Unknown ha dit...

Aquest treball ha sigut molt enriquidor,cadascuna de nosltres ens hem fet nostre els poemes i crec que això és molt important.Ha sigut tota una experiència,mai havia visitat el laberint d'Horta i m'ha semblat un indret molt interessant i que s'hauria de visitar.Juntament amb les meves companyes hem fet una gran feina de la qual em sento orgullosa de veure el resultat final,compartir aquests moments compaginant-los amb una activitat lúdica i educativa no té preu.M'agradat moltísim participar-hi,felicitats noies (:

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Per començar volia felicitar les meves companyes per la bona feina que han fet.
Penso que el poema de Konstandinos Kavafis, compara el viatge cap a Ítaca amb el viatge per la vida, ens diu que preguem perquè el viatge sigui llarg és a dir que intentem tenir una vida llarga possible, la vida passa molt ràpid i mai tornarà i per això el millor que podem fer es viure i gaudir del moment.

Sofia ha dit...

Felicitats, noies! Realment una feina excel•lent. Sobretot agrair-li a la Meritxell la seva feina addicional, que ben segur li va ocupar llargues estones davant l’ordinador. Ha quedat molt emotiu. S’ha de dir que fer-ho a deshora ens ha permès gaudir-ho una miqueta més, amb més calma... Ja diuen que “no hay mal que por bien no venga”.
Són activitats lúdiques on passem una bona estona els que decidim participar-hi, però cal que no oblidem el veritable objectiu. Tots aquests poemes que bé relaten sentiments, camins i lliçons que podem viure qualsevol de nosaltres, han estat escrits per persones fa milers d’anys. Milers d’anys! En pensar això, en fer-me conscient, puc dir sense dubte: Sí, jo conec la meva herència... i com n’és, de rica!
Si hagués de triar un poema que no fos el meu, és clar, triaria “Us felicito, amics”. Trobo que és el que millor expressa el que es vol difondre amb la campanya de “Yo conozco mi herencia, ¿y tu?”. Tots som una mica grecs, ells són nostres arrels.

Unknown ha dit...

Salvete!
Ha sigut una experiència enriquidora hem col·laborat en equip i hem pogut elaborar aquest vídeo tan especial. Ens va costar organitzar-nos però finalment ho hem pogut acabar. Enhorabona! Ens ha servit per coneixen's més entre nosaltres i espero que puguem compartir moments tan especials com aquest.
Cal destacar l'esforç de la Txell per fer el muntatge! Felicitats a totes! :D

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

La feina que hem realitzat ha sigut realment fantàstica! Crec que de cada experiència se'n fa un sentiment que et pot omplir més o menys i en aquest cas m'ha omplert molt tan en persona, sentiment...ja que t'ha n'adones que el treball colectiu dóna profit i més quan es fa amb alegria i amb companys que els hi tens molt apreci.

A més a més he de donar gràcies a la Meritxell Bou per gravar i editar el video i haver-lo realitzat tan i tan bé, però, tampoc m'oblido de les meves companyes que també han treballat excelentment. Espero que en un futur es pugui fer un treball així, és adir un treball que dóna fruit i que emociona només veure'l i si s'apunta més gent doncs...com més millor, oi? Em despedeixo dient gràcies a tots i a totes que han colaborat i han visualitzat aquest videoclip!

Valete tripulants! Fins unaltre!

Joana Bassó ha dit...

Salve!

Noies moltes felicitats! M’ha agradat molt el vídeo. Trobo que aquesta és una altra manera d’aprendre. Segur que quan heu recitat els poemes, els heu fet vostres i els heu reflexionat i els hi heu donat un valor....tal com vaig fer jo el dia que també vaig poder gaudir d’aquesta activitat.

Conèixer la nostre herència no té preu! Realment el món dels clàssics és un no parar, sempre aprens i descobreixes coses fascinants.

Vale!

charton ha dit...

Salve!
Primer de tot doncs felicitar a les noies pel gran treball realitzat i a més el video està molt ben fet.
Segur que ha estat una molt bona experiència per les noies ja que han tingut l'opotunitat de recitar grans poemes i, com el meu company Pau, el poema que més m'ha agradat ha sigut el de Kavafis, ja que el poema reflecteix la nostra vida com si fos el viatge que fa Ulisses al tornar cap a un destí que és Ítaca.

daniela georgieva ha dit...

Salve!
En primer lloc voldria felicitar a les meves companyes per la gran feina realitzada. Els poemes són preciosos i amb la música, el video i tot en general ha qudat de meravella!
La realització i la editació del video em sembla una feina molt ben feta i felicito a la Txell pel seu esforç en crear lo.
Es important recordar d'on venim i la poesia ens sensibiliza molt. A més ens fa reflexionar sobre qui som i el sentit de la nostra vida.
El poema que personalment més m'ha agradat és el de Ítaca, perquè fa una metàfora extraordinaria del que es la vida.

Vale!

Maria Ros ha dit...

Salve!

Moltissimes felicitats a aquestes noies i tripulants del vaixell de 1r de Batxillerat. Amb aquests treballs es demostra l'implicació a l'assignatura i el bon rotllo que hi ha al fer treballs d'aquest tipus.
Un video realment molt bonic amb poemes que any rere any segueixen perdurant en el temps.
Moltes felicitats per la tasca realitzada noies!

Vale!

txellbtm ha dit...

Salvete!!
Primer de tot voldria dir que ha sigut un plaer fer aquest vídeo, he gaudit molt veient com cada una posava el seu granet per acabar construint aquest projecte i crec que ha valgut la pena dedicar-hi tantes hores, perquè ha quedat prou bé. Espero que totes heu gaudit tant com jo. I tant de bo, al final, haguem pogut fer entendre aquesta idea de conèixer la nostra herència una herència que ha perdurat a través dels anys i que espero que ho segueixi fent.
A mi el poema que més m’agrada és “us felicito amics” trobo molt interessant la idea que proposa l’autora del fet de retornar a Grècia, tot i que no hi haguem estat, i crec que té tota la raó, l’herència que ens ha deixat aquesta cultura és tant gran que podríem dir que ja hi vivim.
Valete!

Adriana ha dit...

Salvete!

La veritat és que el vídeo ha quedat molt bé. Felicitar a les meves companyes pel treball perquè dóna una visió del que ens ha aportat aquesta gran cultura. Dels escrits de fa tants anys que encara avui dia podem trobar-los propers i certs. Com el poema d'Ítaca que crec que mai passará de moda. Tot el que diu són gran veritats que perduraràn sempre, disfrutar de la vida, viure el moment i que els obstacles en realitat t'els poses tu mateix. El video està molt ben editat i emociona veure'l. Felicitats!