8 d’abril del 2014

On seràs demà?, perfum d'Horaci


On seràs demà? és el títol del nou treball discogràfic del músic i actor Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, que es van donar a conèixer ara fa dos anys amb l'àlbum Jo mai mai. Sortirà a la venda el proper 15 d'abril però va ser presentat dijous passat al Teatre Municipal de Girona. 

Diu Joan Dausà, que també va rebre un premi Gaudí per la BSO de la pel·lícula Barcelona nit d'estiu, que "el títol fa referència al dilema entre viure pensant en el futur o gaudir al màxim del present: 'On seràs demà és una pregunta que quan te la fas no saps respondre't, i això t'obliga a viure pensant en el present perquè el demà potser no arriba.' Reconeix que sempre és dels que pensa més a mitjà termini. 'Potser la clau de la felicitat és pensar en l'ara'"

Diu Horaci que...

quid sit futurum cras, fuge quaerere, et
quam fors dierum cumque dabit, lucro
          adpone nec dulcis amores
     sperne, puer, neque tu choreas,
donec uirenti canities abest
morosa.  [I, IX, 13-18]

dum loquimur, fugerit inuida
aetas: carpe diem, quam minimum credula postero [I, XI, 7-8]

nunc est bibendum, nunc pede libero
pulsanda tellus [I, XXXVII, 1-2]

Eheu fugaces, Postume, postume,
labuntur anni nec pietas moram
           rugis et instanti senectae
      adferet indomitaeque morti; [II, XIV, 1-4]

Et tu, ubi cras eris?



Marta Simón


3 comentaris:

marina ha dit...

Salve Tripulants!

He de dir que m'he alegrat molt en veure aquesta entrada ja que m'agrada molt Joan Dausà i crec que la cançó de jo mai mai és esplèndida.

El vaig conèixer ja fa un temps a través de la pel•lícula Barcelona Nit d’estiu com be s'ha mencionat en la entrada. Us recomano que veieu la pel•lícula i que escolteu les cançons del Joan. No us penedireu!

Valete!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Marta, quant de temps sense saber res de tu! Gràcies per aquesta nova aportació que ens redescobreix un i altre cop el llegat del nostre estimat Horaci i de tots els poetes que han parlat en els seus versos dels temes sense data de caducitat com l'amor, la mort, el pas del temps fugisser o el gaudi del moment present. Un apunt de gran valor i de profunda reflexió. Haurem d'estar atents a les lletres dels temes que conformen l'àlbum. Una abraçada i fins a la pròxima.

Unknown ha dit...

Com a fan de Joan Dausà i de la música catalana en general, puc dir que ell, com a cantautor, té molt bones reflexions en les seves cançons, moltes relacionades amb reflexions que també feia Horaci. Se'n podrien fer moltes d'entrades com aquesta relacionant les seves cançons amb expressions horacianes.

Gràcies Marta per dedicar-te a aquesta entrada, m'ha agradat molt.

Us recomano a tots escoltar a Joan Dausà, és un bon músic i lletrista.

Valete!