6 de març del 2014

PROJECTE DIDASCÀLICA (V): ΕΤΥΜΟΣ ΙΙΙ (de OPTO- a ZOO-)



La constància, diuen, és una bona virtut i els mariners d'aquest vaixell ho volem demostrar amb fets, no amb paraules (recordeu allò de FACTA, NON VERBA?). Fa dos cursos, els nostres companys (extripulants ja) van encetar el projecte d'aquest diccionari etimològic il·lustrat que va tenir continuïtat amb els humanistes que enguany acabaran 2n (ΕΤΥΜΟΣ Ι i ΕΤΥΜΟΣ ΙΙ). Nosaltres posem la cirereta al pastís i us oferim hic et nunc les nostres presentacions. Entre tots, hem filat una tasca col·laborativa que suma un total de 861 diapositives i més de 800 paraules d'origen grec amb les seves corresponents imatges i definicions. N'estem ben orgullosos i esperem que aquest esforç compartit pugui servir a molts altres estudiants d'arreu.

ΧΑΙΡΕΤΕ!

Alumnes de Grec I



17 comentaris:

Fernando Blaya ha dit...

Un trabajo buenísimo, navegantes¡ Enhorabona¡¡

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltes felicitats, tripulants de la tercera promoció digital de clàssiques de l'escola Vedruna Gràcia de Barcelona! I la faré extensiva a tots aquells que us han precedit en aquesta tasca i en altres. Que no s'apagui la il·lusió, l'entusiasme i la constància, motors de qualsevol projecte a la vida. Continuem navegant, i per molts anys...

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Muchísimas gracias, Fernando. Se lo merecen.

Judit Millàn ha dit...

Salvete omnes!

Estic molt contenta del resultat d'aquest treball, cada tripulant ha posat el seu granet de sorra i tots junts hem aconseguit un diccionari etimològic, amb 800 paraules d'origen grec! Un projecte que va començar fa dos anys i que hem acabat els de Grec I d'aquest any, que fan 1r de Batxillerat a l'escola.

Per a mi fer aquest treball ha sigut una experiència molt bona i divertida, ja que he après noves paraules en grec i a buscar al diccionari per saber com s'escrivien aquestes. A més, ens hem ajudat en el grup, i això ha fet no només que aprengui les meves paraules, sinó també les dels meus companys de treball. Crec que és molt bona idea fer la definició i posar una imatge de la paraula, perquè és una manera de veure amb més claredat la relació etimològica que hi ha amb les paraules, que fins i tot a vegades sense saber el significat podries imaginar-te el que podrien descriure.
Per últim, felicitar a tots els meus companys de l'escola i els que ja no hi són pel seu treball, que segur que al veure el resultat final estan igual d'orgullosos i contents que jo!

Valete!

Unknown ha dit...

Salve tripulants!

Cada tripulant ha posat la seva part de responsabilitat, constància, interès i sobretot esforç! Aquest projecte ha sigut un plaer formar-hi part, ja que és un exemple de com cada alumne, cada tripulant i cada persona ha volgut implicar-se en ell; i això el fa més important i gens desapercebut per nosaltres, els que formem part d’aquest vaixell. És cert que sempre hi ha una persona que presenta un interès més gran que altre, però, quan hi ha treball en equip tot s’aconsegueix i és així com cada paraula s’ha fomentat amb els valors que es complementen dins d’un equip, per això fa que aquest projecte sigui més satisfactori. Dono les gràcies per formar part d’aquest vaixell!

Valete tripulants!

Sofia ha dit...

Salvete ! Encetar un projecte nou i diferent és emocionant, donar-li continuïtat és engrescador, però no hi ha honor més gran per nosaltres que poder tancar-lo, amb el cap ben alt i amb el convenciment d’haver fet la feina ben feta. Entre tots hem anat construint un treball que, amb més de 800 diapositives, de ben segur no deixa indiferent a ningú. A més a més, com totes les nostres tasques, ens serveix per adonar-nos de la autèntica i enorme influència grega que hem heretat al nostre diccionari, i oferir-nos així, el plaer de poder mirar la vida amb ulls clàssics.
Que la nostra feina sigui el motor per a moltes d’altres! Seguim així!

MarionaFerrer ha dit...

Salvete!

Estic meravellada amb aquest gran treball! És un gran resultat de l'esforç i la constància per part dels alumnes d'humanitats durant uns quants anys. Tots hem aportat un granet de sorra i això és perfecte perquè junts hem aconseguit un diccionari de més de 800 paraules!I és que treballar en grup i cooperant tots es poden aconseguir tantes coses!

Formar part d'aquest projecte m'ha encantat, em sento molt orgullosa, perquè a més d'aprendre l'etimologia de paraules que sovint utilitzem en el nostre dia a dia hem aconseguit crear un grandíssim treball!

Unknown ha dit...

Salvete!

Enhorabona a tots els qui hem format part d'aquest projecte, entre tots hem pogut elaborar un diccionari etimològic amb més de 800 paraules!! Personalment, ha sigut un treball divertit en el qual he après el significat de paraules interessants i desconegudes. Cadascú ha posat la seva creativitat i esforç , gràcies això, hem elaborat un diccionari únic .

Ha sigut un plaer participar en aquest projecte. Amb l'esforç de tots, el nostre vaixell cada cop s'està enriquint més! Felicitats!

charton ha dit...

Salve tripulants!
Primer de tot felicitar a tots els participants que han contribuit a la fundació d'aquest nou diccionari etimològic amb més de 800 paraules. Aquest diccionari és molt útil com pels que els han fet i per les altres persones que vulguin buscar significats etimològics.

El treball el vam fer en grups i va ser molt millor, per que així ens vam ajudar entre nosaltres i també va ser més ràpid d'aprendre les paraules que ens va tocar a cada grup.
Ha sigut un treball interessant de fer ja que hem après d'on venen moltes paraules que molts no sabíen d'on venien, també per que, al menys jo, he descobert el nom d'objectes, aparells i moltes més coses que utilitzem a la vida quotidiana que no tenía ni idea de com es deien.

Bé finaltment dir que és un projecte fantàstic que s'ha pogut realitzar i acabar gràcies a tripulants que han fet una feina fantàstica. Aquest projecte d'etimologia serà molt útil durant molt de temps i que estic molt content d'haber possat el meu granet de sorra!

Pau Fdez De Labastida ha dit...

Salutacions tripulants!

Principalment felicitar a tots els alumnes que han participat en aquest gran projecte, un projecte d'etimologia que ens ajuda i ens ajudarà molt durant tot el curs, és una bona eïna per consultar segons quines paraules a traves del seu origen.
Pel què fa al treball, m'ha agradat estar en aquest grup, m'he sentit molt a gust i ha sigut un gran plaer participar en aquest projecte tant interessant, que tots hem fet amb esforç i amb ganes d'aprendre una mica més sobre l'origen de les paraules.

Salvete!

Àlex Fernàndez De Labastida ha dit...

Salvete tripulants!

Primer de tot voldria felicitar a cada tripulant que ha fet possible aquest gran projecte que ens permet avançar de manera molt satisfactòria cap el camí de la creació d'aquest gran diccionari etimològic.

I per altre banda dir que aquest treball, m'ha fet sentir el que és aprendre conceptes no només per aprobar examens sino també per enriquir-nos cada vegada més i saber l'origen de qualsevol ètim.

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!

He de dir que em sembla molt bonic veure que un projecte no només el duu a terme una classe sino que va passant a través de diferents generacions.

M'agrada el fet que jo l'any passat, juntament amb els meus companys, vaig formar part d'aquesta activitat, que van començar els que van venir abans que nosaltres i han acabat els que han vingut després.

Trobo que s'haurien de dur a terme més iniciatives d'aquest tipus perquè d'alguna manera relacionen les diferents generacions entre elles i dónen una mica més de sentit al concepte de comunitat, que és en el fons el que sóm els humanistes.

Bé, felicitats grup de 1r per acabar aquest projecte!

Valete!

Unknown ha dit...

Salvete Tripulants!
En primer lloc felicito a tots els tripulants que han pogut participar en aquest gran projecte. Un altre cop tots junts, cooperant i amb un gran esforç hem pogut acabar aquest gran treball. Aquest diccionari que té més de 800 paraules ens ajudarà entendre moltes coses durant aquest curs i el següent.
És un plaer formar part d’aquest treball, ha sigut una experiència bona i molt divertida i sobretot molt educativa perquè aprens l’origen de les paraules que utilitzes dia a dia. Estic molt encantat perquè he aprés coses que pensava que ja el sabia.

LUCI ha dit...

Salvete !

En primer lloc voldria donar les gràcies als meus companys i companyes per fer possible que aquest treball es pugui realitzar, que gràcies al nostre granet de sorra hem pogut construir més de 800 diapositives, plena de riquesa en llengua i en cultura. Espero i desitjo que a mesura que hi passi el temps completem tots els 'Ètims' amb cada granet de sorra que es possa.
Perque aixó en un futur es pugui convertir en un petit diccionari.

Valete!

Ruut ha dit...

Salvete!!

En primer lloc, felicitar l'esforç dels meus companys, i també els que varen formar part d'aquest projecte en el seu temps. Us n'adoneu? Sense voler-ho i tots junts hem construït un diccionari, completissim, amb exemples i imatges, increïble...

És una gran feina, també una feinada: però poquet a poquet hem arribat aquí.

Una feina genial, entretinguda, amb la que aprens. A més a més, poder dir "Sí, jo he format part d'això" és el millor de tot, perquè el resultat immillorable és gràcies a tu, i els més de cent alumnes que també hi van i han posat el seu gra de sorra.

Plurimas gratias!!

Unknown ha dit...

Salve!
Amb aquest projecte tots hem aportat el nostre petit granet al vaixell.Queda demostrat que amb ganes i esforç es pot obtenir un gran resultat i superar les espectatives.Em sento molt orgullosa dels meus companys i del nostre professor per aquesta iniciativa que va començar fa temps i hem tingut l'honor de finalitzar-la,també mi mateixa,per tindre la oportunitat de formar part en un material que apart de servir-me d'ajuda en el meu aprenentatge també ho serà per altres alumnes o qui en neseciti.M'ho vaig passar molt bé fent-ho a l'hora de escollir les imatges que crèiem més acertades o aplicant els coneixements d'etimologia treballats a l'aula.El treball en grup,el poder compenetrar-se i organitzar-se aconseguint l'objectiu és molt satisfactori!

Plurimas Gratias i enhorabona a tots!

Joana Bassó ha dit...

Salve!

Moltes felicitats nois pel gran treball que heu realitzat tots junts. Dona goig veure'ls tots.

L'any passat jo també vaig formar part d'aquest treball. És una gran feinada que comporta temps de molta dedicació però el resultat és molt bo.

Fa il-lusió veure les generacions que venen el teu darrere també treballant un gran bloc que tots junts estem formant.

Vale!