30 de gener del 2014

Laberints (des de la representació gràfica)

Maqueta del Laberint d'Horta [Marta Broto]

Laberints, des de la representació gràfica, és un treball de recerca que parla sobre aquestes enginyoses edificacions, què i com són, quina és la seva història, què poden simbolitzar, els diferents tipus que existeixen, sobre els mecanismes per sortir-ne i quines són les seves possibles utilitats. L’explicació dels diferents tipus de laberints està recolzada per un seguit de 8 pràctiques que consisteixen en la representació de laberints clàssics de 3 i 7 circuits, bàltics, romans i un de medieval. També hi ha representat el Laberint d’Horta en una de les maquetes (la que encapçala aquest apunt) i el que està localitzat a la façana de la Passió del Temple Expiatori de la Sagrada Família. Aquestes experiències s’han realitzat utilitzant diverses tècniques; per una banda eines informàtiques com l’AutoCAD i l’SketchUp per tal de representar dibuixos en 3D, i per altra recursos manuals com ara el compàs, suro, peces de Lego, cordes, sorra de la platja i testos amb plantes. En algunes d’aquestes pràctiques s’ha gravat el vídeo d’un objecte, com ara una bola, un gos de plàstic o peus, seguint el recorregut del laberint, i després s’ha editat amb el programa Movie Maker amb l'objectiu de fer més visual el seu recorregut i la longitud del laberint representat.
Durant el procés d'elaboració d’aquest treball he disfrutat molt, sobretot pensant com construiria i dibuixaria els diferents laberints i després construint-los. Ha estat una experiència molt gratificant.

I per si teniu curiositat i voleu saber-ne més coses, aquí teniu el corpus teòric en Scribd.

Marta Broto
2n batxillerat






3 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Marta, l'enhorabona més sincera per aquest extraordinari Treball de Recerca que avui ens presentes al Vaixell i que ja vas defensar davant el teu tribunal farà una setmana. Realment ets un clar testimoni de la feina ben feta i la recompensa que se'n deriva. Quantes hores hi ha al darrera d'un estudi com el que has fet, oi? Els laberints, un tema apassionant que ja els antics grecs van situar al bell mig de la seva cosmovisió. Feliciter!

Unknown ha dit...

Gràcies, quan vaig triar aquest tema no pensava que li pogués interessar a la resta de gent. M'ho he passat molt be fent-lo però ara ja està acabat i la vida continua, i hi ha milers de coses interesantíssimes que cal seguir estudiant i gaudint. Passem pagina i arxivem-la per si mai ens és útil o simplement estem nostàlgics.

Unknown ha dit...

Vull felicitar a la Marta,per què ja es nota que en aquest treball,hi hagut esforç i dedicació.M'agradat molt es veu clarament l'estructura i el que és en sí el laberint.I si has disfrutat durant el període d'elaboració del treball encara és més satisfactori haver aconseguit el teu objectiu,també l'interés per fer l'aportació al nostre vaixell.ENHORABONA!