9 de novembre del 2010

Tres mites, tres audiovisuals

Mireu quins tres muntatges audiovisuals han elaborat els alumnes de Cultura Clàssica de 3r d´ESO de l´escola Vedruna-Àngels de Barcelona sobre els mites de Pandora, Dèdal l´inventor i Perseu i la gorgona Medusa. Quin treball més ben fet! A mi particularment em fa molta il·lusió publicar aquesta entrada per dos motius. El primer perquè demostra que les noves generacions pujen fortes i engrescades amb el món clàssic i el segon perquè la seva professora és la Maria Gajas, amb qui vaig tenir el privilegi de compartir moltes classes de llatí i grec al batxillerat ja fa uns quants anyets. Plurimas gratias Mariae discipulisque Vedrunae-Angelorum Scholae agimus et... feliciter!

La caixa de Pandora from mesqueunaclasse on Vimeo.


Dèdal, l'inventor from mesqueunaclasse on Vimeo.


Perseu i la gorgona Medusa from mesqueunaclasse on Vimeo.

20 comentaris:

Sanja ha dit...

Hola!Hola!
oooooooooooooooooh! em fa molta il·lusió veure els alumnes de vedruna-àngels per aquí! :D:D

M'han agradat molt els videos! A més a més les cançons i les fotos ambienten molt per comprendre el mite!

vale!

Maria ha dit...

Ave Jordi!
Gràcies per publicar els nostres vídeos. Hi hem posat tot el nostre esforç!
D'aquesta manera ens estàs donant ànims perquè cada vegada ens interessem més i més per la Cultura Clàssica.

Vale!!

Pedro, Ismael i Joan
(Dèdal l'inventor)

Maria ha dit...

Ave!
Gràcies per passar pel nostre bloc i publicar al Vaixell d'Odisseu els nostres mites.
Ens han agradat els bons comentaris que ens has fet i que t'hagis interessat pel nostre treball.
Gràcies de nou i esperem que seguexis els nostres projectes!

Vale!!

David, Laia, Laura i Marina
(Perseu i la gorgona Medusa)

Maria ha dit...

Ave Jordi!
Moltes gràcies per haver pujat els vídeos que hem fet a les classes de Cultura Clàssica i també agraïm als visitants que passen a donar un cop d'ull al Vaixell.
Aquest treball ens ha motivat molt i n'estem molt contents!

Lucy, Anju, Franc i Luis
(Pandora, la primera dona)

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Llegireu els comentaris dels tripulants durant els propers dies. Avui alguns ja han estat tafanejant els vostres fantàstics vídeos i fins i tot m´ha semblat descobrir una certa enveja sana. Crec que em proposaran fer alguna cosa similar. Gràcies a vosaltres i, com no, a la Maria pel vostre entusiasme. Haurieu de reivindicar poder seguir fent aquest crèdit a 4t lligat al món clàssic. Per què no ho proposeu?

Clàudia ha dit...

Felicitats, us han sortit uns vídeos excel.lents!
No coneixia el mite de Dèdal l'inventor :)

Lah''heLena ha dit...

buenas!!

Un montatge molt original i molt ben fet. Gràcies per aquesta fantàstica aportació.
Els 3 mites m' han agradat molt però el de Medusa i el de Pandora m'han encantat.

déu.

Anna Ruiz ha dit...

Hola
Heu fet un gran treball, amb aquests videos que ilustren molt bé els mites que heu triat. Felicitats!!

Explicaré el mite de Pandora:
El seu nom en grec és Πανδώρα, que ve de Πᾶν (tots) i Δώρον (regal), ja que és un regal als homes creat per tots els déus.
Pandora va ser la primera dona, creada per ordre de Zeus com a càstig per als homes i a Prometeu per haver robat el foc als déus i donar-lo a la humanitat. És modelada amb fang i aigua per Hefest, que també li dóna vida i li fa un rostre semblant al de les deesses; Atena l’ensenya a teixir; Afrodita li dóna poder atractiu i sexual; Hermes l’omple de mentida, caràcter inconstant i intel•ligència cínica; les Gràcies i la Persuasió la guarneixen amb collars i les Hores li posen una corona de flors. Un cop acabada, Zeus entrega a Pandora una caixa per a Prometeu, però aquest sospita d’una trampa i avisa el seu germà Epimeteu (“el que no preveu res”) que no accepti cap regal de Zeus. Tot i les advertències del seu germà, quan Epimeteu veu a Pandora s’enamora bojament d’ ella i s’hi casa. Posteriorment, Pandora, com que és molt curiosa, obre la caixa alliberant així tots els mals i desgràcies humanes. Quan ella se n´adona, tanca la caixa. A dins hi queda únicament l’esperança.
D’aquest mite ve l’expressió: “L’últim que es perd és l’esperança”.

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!!
M'han agradat molt els vídeos, es nota que després d'un esforç i d'un treball fet amb cura i estimació en poden sorgir grans resultats com aquests. Felicitats!

El mite de Perseu explica que Zeus, al veure Dànae, filla d'Acrisi, tancada en un torre per evitar que mai tingués un pretendent ( com bé expliqueu vosaltres, un oracles li havia predit que un nét seu el mataria), se'n va enamorar de seguida. Transformat en pluja daurada, va escolar-se per una escletxa i la va deixar embarassada. Acrisi, però, al assabentar-se, va voler desfer-se’n, així que la va llençar al mar juntament amb el seu fill. Al cap d'un temps, van arribar a Sèrifos, terra on els va acollir Dictis, germà del rei Polidectes. Aquest, de seguida, va començar a molestar a Dànae tot demanant-li matrimoni i, Perseu, per tal de protegir la seva mare, va proposar al rei dur-li el cap de la temible Gorgona a canvi de deixar la seva mare en pau. Els déus de l’Olimp, per ordres de Zeus, van ajudar-lo en aquesta tasca tot oferint-li objectes tan únics i preuats com les sandàlies alades de Mercuri, l’ègida d’Atena o el casc de la invisibilitat d’Hades. Gràcies a aquests, va poder vèncer a Medusa i, un cop va tenir el seu cap, ( es diu que de la sang que va brollar al tallar-li va néixer Pegàs, el cavall alat) va marxat tot emprenent el camí de tornada on, com bé expliqueu, va conèixer la seva futura esposa Andròmeda, però aquesta és una altre història!

Vale!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!

M'han agradat molt els videos, molt ben treballats els mites, us felicito. M'ha agradat molt el mite de Pandora.

Yasmin ha dit...

Hola!!

M'ha fet molta il·lusió veure els alumnes de Vedruna-Àngels pel bloc!=)
Felicitats a la classe de 3r i a la Maria pels videos, us han quedat molt bé, es nota que heu posat ganes i us heu esforçat molt.

Estan molt ben explicats i il·lustrats els tres mites, m'ha agradat molt el mite de la caixa de Pandora i el de Dedàl l'inventor no el coneixia.

Recordo que quan vaig fer aquest crèdit m'ho vaig passar molt bé i vaig aprendre moltes coses.
Jordi,trobo molt bona idea això de que els alumnes proposin una continuació a 4t d'un crèdit lligat al món clàssic, personalment a mi m'hagués agradat molt continuar descobrint coses dels antics a 4t d'Eso.

Valete!

Luke Phoenix ha dit...

Hola a tots! comento per felicitar als alumnes de Vedruna-Angels, que han fet uns videos molts bons i es nota que s'ho han passat bé fent-ho. Molt bé nois, continueu així! :D

Esther Soria ha dit...

Hola!!

Moltes Felicitats als alumnes de Vedruna-àngles, us han quedat un videos molt bons, i segur que heu gaudit molt fent-los, així com nosaltres veient-los!
Felicitats!

oriol ha dit...

Hola!

Jo també vull felicitar els alumnes de Vedruna Angles per aquets fantàstics vídeos i els hi vull agrair que els hagin fet publicar al bloc. Trobo que us han quedat molt bé i que estàn molt ben explicats.

Oriol T.

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Només he pogut veure el primer video ( el de Pandora, perqué els altres no s'em carreguen) però m'ha encantat, trobo que és una molt bona manera d'apendre i a més molt pràctica ja que com és visual, t'entra molt més ràpid que si t'ho expliquèssin.
Estic desitjant poder veure els altres dos videos, a veure si s'em carreguen en un altre moment.
PD: m'ha encantat la cançó del primer video, com es diu?

meritxell ha dit...

Hola!
Dir que els tres videos m'han encantat.
Crec que apendre així és la millor manera ja que és una manera lúdica i devertida.

Vale!

Guillem Fargas ha dit...

Primer de tot felicitar al alumnes de vedruna-àngels per aqueststres vídeos, m'han agradat molt.
Jo tampoc coneixia el mite de Dèdal, l'inventor, i m'ha agradat aprendre algun mite nou.
Crec que estan molt ben explicats, i trobo que les música està molt ben escollida. Encara que em repeteixi, moltes felicitats!

Vale

Martí ha dit...

Salvete!!

He quedat impressionat!
S'ha m'han posat els pèls de punta, estan molt bé i la música guanya moltíssim i et poses a la pell del mite. Afavoreix moltíssim això de què sigui a travès d'imatges, m'encantat.
Donar la meva enhorabona a tota aquella gent que ha fet possible tots aquests treballs!!

Valete omnes!

Judith Garcia ha dit...

Hola!

Volia donar la enhorabona per tot el treball realitzat, es nota que han treballat molt.
Els audiovisuals són genials i gràcies a això entens millor el mite a través de la música i de les imatges.

Una altra vegada la meva enhorabona.


Vale!

Anònim ha dit...

Slavete !!!

Primer de tot, moltes felicitats als companys de l'Escola Vedruna Àngels.

Com ja s'ha dit en la majoria dels comentaris és una molt bona iniciativa explicar els mites a traves d'audiovisuals. Aquest fet produeix una sensació diferent. La música et relaxa i t'introdueix al mite. El text t'explica el que està passant. Finalment, les imatges et fan poder viure el mite en primera persona. La suma d'aquests tres elements dona un gran resultat.

Felicitats !!!

Francesc