14 de març del 2010

Una lloba d´anunci

Una empresa italiana de cafès i una fotògrafa nord-americana formen un binomi publicitari: Lavazza i Annie Leibovitz. El resultat va ser una sèrie de fotografies per al calendari del 2009, algunes de les quals fan referència a coneguts mites de la tradició clàssica. Mireu aquesta fotografia i descobriu-nos la llegenda que s´amaga al darrera. I el cafè, on és? I el paisatge, el reconeixeu? Encara hi ha una altra imatge de la sèrie que recrea un naixement espectacular, qui ens penja l´enllaç amb comentari inclòs?

26 comentaris:

Clàudia ha dit...

El paisatge de darrera és el Coliseu.
A la imatge si pot veure a una lloba alletant a Ròmul i Rem (fundadors de Roma)
Aquí deixo un enllaç on hi ha el mite de Ròmul i Rem molt ben explicat: http://www.xtec.cat/~sgiralt/labyrinthus/mites/romulus.htm

M'ha agradat molt aquesta entrada ja que els alumnes de 4t fa cosa d'uns mesos ben veure un vídeo sobre l'Annie Leibovitz, és admirable el que pot fer amb una camara a la mà.

**Carlos** ha dit...

Numitor era rei d'Alba Longa. Va ser destronat pel seu germà Amuli, qui el va expulsar de la ciutat, va matar els seus fills i va obligar la seva filla Rea Sílvia a dedicar-se al culte de Vesta.Un día Sílvia va anar a la font a cercar aigua per rentar els objectes del ritu; cansada es va asseure a terra per refrescar-se amb el pit descobert, de tal manera que l'ombrera dels salzes, el xerroteig dels ocells i la remor de l'aigua li van produir un profund son. Veient-la Mart va sentir desigs lascius i la va posseir... aixo és nomes un petit fragment de la història de romul i rem i el seu neixament si voleu saver mes la Clàudia a deixat una adreça molt bona ja saveu on dirigir-vós

salve!!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!
M'ha semblat una entrada súper interessant i jo també he estat buscant informació sobre la llegenda de Romul i Rem i en un blog he trobat aquest video del youtube que explica la llegenda en dibuixos animats, i m'ha semblat interessant^^

http://acolythos.blogspot.com/2008/09/la-llegenda-de-rmul-i-rem.html

Anna Ruíz de la Fuente Núñez.

lorena ha dit...

Quan he vist aquesta fotografia ja he pensat en els fundadors de Roma, Romul i Rem. En el centre de la fotografia apareix una lloba alletant a dos nens que possiblament són els fundadors de Roma. Com a paissatge podria ser el Coliseu.
I per acabar m'agradaria fer un petit comentari que com a dit la Clàudia, alguns alumnes de 4t hem pogut gaudir d'un reportatge sobre l'Annie Leibovitz, que és una gran fotografa.
Vale!

Esther Soria ha dit...

Hola!!!

Déu ni do!! està molt ben fet el reportatge, es nota que és una gran fotògrafa. He buscat una mica d'informació del naixement de Ròmul i Rem:
Sílvia va tenir dos bessons que va anomenar Ròmul i Rem. Quan el rei Amuli se'n va assabentar va ordenar que els posessin en una cistella al riu Tíber perquè fossin arrossegats fins al mar i morissin ofegats. La cistella va embarrancar. Els petits van ser alletats per una lloba, Luperca. Cal tenir en compte que lloba era un eufemisme per a prostituta. Més tard van ser recollits per un pastor i cuidats per la seva dona. Quan van créixer van descobrir el seu origen, per la qual cosa van tornar a Alba Longa, van matar Amuli i van restaurar Numitor al tron.

Vale!!

Unknown ha dit...

Hola!
realment la imatge del cafe' té molt poc pes no? La noia sosté un petit got a la mà dreta, pero tenin en compte el Colisseu i la gran història que protagonitzen la noia i els dos nens, el got té molt poca importància, segons la meva opinió.!

Fins demà! ESTUDIEUUUU!!

nury ha dit...

Hola!

La tassa de café que porta la noia a la mà no té masa pes. Però si que és important la noia que representa la LLoba Capitolina, la qual va alimentar Rómul i Rem, qua apreixen sota seu com dos nens petits. Una altre cosa important en que ens fixem i té molt de significat per aquesta història és el colisseu.


M'agrada molt aquesta fotografia!

Salvete!

Clara ha dit...

Està super bé aquesta fotografia! La veritat és que el cafè costa molt de veure...
Sabeu que precisament perquè Mart era el pare de Ròmul i Rem els romans sentien un profund respecte per ell, al contrari que els grecs? Per això el seu calendari inicial començava l'any amb el mes de març (Mart), al qual li van posar el nom del déu per tal d'homenatgear-lo. Tambè el planeta Mart va rebre aquest nom en el seu honor.

A més, crec que els romans no només el consideraven déu de la guerra i la sang sinó també de l'agricultura.

Quina diferècia la visió que en tenien els romans i la que en tenien els grecs, que el temien i fins i tot no s'atrevien a anomenar el seu nom per por de les represàlies! Precisament per això, els grecs evitaven anomenar-lo Ares i l'anomenaven Plutos, crec que era, perquè era déu de tot allò subterrani i sota terra hi havia riqueses com ara l'or i pedres precioses (ploutos en grec vol dir riquesa).

En fi, molt interessant!!

Clara.

Xavier Garcia ha dit...

La veritat és que m'ha costat trobar on estava el cafè... A banda d'això, crec que es pot descriure fàcilment la fotografia, i es pot saber d'on es l'empresa de cafès, ja que, si veu el Coliseu, i a una lloba alletant a dos nens petits, que serien els fundadors de Roma, Ròmul i Rem.

Xavi

oriol ha dit...

Hola!

M'ha agradat força aquesta nova entrada del blog, per contribuir he volgut aportar les altres fotos del calendari i aqui us en deixo el seu link:
http://www.lavazza.com/corporate/es/lavazzastyle/calendars/2009.html

No he sabut trobar el naixament que dius Jordi, haveure si algú el pot trobar.

Oriol T.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Clara, el Πλοῦτος grec és Hades, el senyor de l´inframón, no Ares. Fem la correcció, no sigui que se´ns enfadi.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Per cert, a veure qui, com diu l´Oriol, esbrina el naixement en una altra foto de la sèrie de Leibovitz.

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!!

He estat mirant les fotos del calendari, que per cert molt originals, i crec que la que podria acostar-se més a un cèlebre naixement es en la que apareix la Fontana de Trevi d'on una dona en surt de les aigües. Podria representar el naixement d'Afrodita?
Encara que Afrodita com bé sabem va néixer del mar, podria ser una de les moltes maneres de fer publicitat de Roma no? Si mireu les fotografies en l’enllaç que en ha deixat l’Oriol veureu que el cafè també és difícil de trobar en moltes d’elles!

Vale!!!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Doncs sí, Júlia. La bellesa que emergeix de la Fontana di Trevi té un clar referent mitològic: el naixement de Venus. Bravo! Espero la traducció de Byron... (amb candeletes)

Unknown ha dit...

Bé jo quan he vist aquesta foto he relacionat el fet que el bon café vingui d' Itàlia amb que aquesta foto utilitzi la història mitologica de l'origen de Roma...!
La idea és bona no? El bon café neix arran del neixament de Roma !
Au va, per fer honor al missatge de la fotografia us recomano el café di roma! aquí al carrer Gran de Gràcia

Saalut

elisabet ha dit...

Esta a la mà de la noia. Es dificil de trobar perqué posen un pasisatge que ens fa estar entretinguts. Un bon fons el de Roma!

Noèlia ha dit...

En aquesta imatge el cafè esta a la mà de la noia.És la lloba alletant a Ròmul i Rem.

albert muñoz ha dit...

Hola

Tothom ja ho ha explicat tot nomes dir que a mi m'agradaria anar a veure la figura ja que jo per la meva part he sentit parlar molt d'ella


Adeu

Carlotah. ha dit...

La foto és impresionant! super ben feta :)
Doncs bé,com ja han dit,el café és a la mà de la noia...m'ha costat força trobar-lo!
M'agrada aquest anunci i també el mite que arrosega,el de Rómul i Rem.
El paissatge on esta situada la foto també és molt maco!
He estat mirant les fotos i..déu ni do! molt bones!

Ariadna ha dit...

Darrere d' aquesta fotografia tant bona s' amaguen uns personatges força coneguts.
El mite explica que Rea Sílvia, filla del rei d' Alba Longa el qual va destronar el seu germà Numitor, va ser obligada pel seu pare a entrar al cos de Vesta, deessa de la llar, la qual cosa volia dir que s' havien de mantenir castes i verges i, en cas contrari serien condemnades a mort.
Aleshores, novament entra en joc un déu, en aquest cas el déu Mart, déu de la guerra, el qual va violar Sílvia mentre estava dormint en un bosc. Quan va donar llum, van veure que havia tingut bessons. Aquests eren Ròmul i Rem que serien els fundadors de Roma i del senat romà. Llavors, quan el rei Amuli s' assebantà va ordenar que els possessin en una cistella al riu Tíber perquè fossin arrossegats fins al mar i morissin ofegats, per tal d' evitar futures reclamacions al tron d' Alba Longa. Els nadons van sobreviure i varen ser alletats per una lloba, és a dir, una prostituta ja que se les anomenava així despectivament, i que es deia Luperca. Més tard, van ser recollits per un pastor i cuidats per la seva dona.
Cal parar atenció i fixar- nos- hi que entre aquest fons del Colosseu de Roma la noia duu la tassa a la mà dreta. Diria que l' altre naixement que apareix és el d' Afrodita/Venus representant quan sorgeix de l' escuma del mar, en aquest cas de l' aigua de la Fontana de Trevi.
Segur que el calendari tindrà molt d' èxit ja que les fotos estàn molt ben aconseguides i força originals.






Αδευ!

Laura Guillén ha dit...

Hola!
M'ha fet molta il·lusió veure el nom d'Annie Leibovitz ja que en la classe de plàstica em vist algunes de les seves fotografíes i la veritat és que és una dona que ha treballat amb gent molt important, hi ha fet fotos molt interessants.

Martí ha dit...

Salvete!!

Com tothom pot veure és una versió moderna de Ròmul i Rem (fundadors de Roma) amb un fons molt peculiar, el Coliseum, per experiència puc dir que és un monument històric increïble, impactant, i que impressiona bastant. Crec que la fotografia està molt lograda, ja que la fotògraf Annie Leibovitz és una dona molt enprenadora i que fa unes fotografies realment molt impresionants, la conec una mica ja que l'Alba Alet ens n'ha parlat i em fet una petita feina sobre ella.
Valete omnes!!

Unknown ha dit...

El paisatge es el coliseu i s'hi pot apreciar a una lloba alletan a Romul i Rem. Tambè veiem que té el cafe a la mà dreta. A la classe de plàstica ja vaig descubrir a Annie Leibovitz i veig que ha fet un bon treball.
vale

Paula ha dit...

Com molts dels meus companys ja han explicat a l'Annie Leibovitz la coneixem per un documental que l'Alba ens va fer veure. En aquells instants ja em va impresionar molt la seva feina, i cada cop es supera més. A part la conecció que tenen aquestes materies és molt interessant.
En aquesta imatge podem veure el Coliseum de fons i representa el mite de Romul i Rem, els fundadors de Roma.

Marc Navarro ha dit...

N'estic d'acord la imatge de fons es el colisseu. La dona que hi ha a l'imatge és en teoría la lloba que va alletar a Romul i a Rem que són els nadons que hi ha a l'imatge i els quals seràn els posteriors creadors de Roma.

carlota ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.