27 d’abril del 2022

Barcino Oriens al Polònia

 


El passat dimecres 6 d’abril uns quants companys de Barcino Oriens (grup de recreació, reconstrucció i divulgació històrica romana del que formo part des de fa 5 anys) i un servidor vam tenir l’oportunitat de col·laborar amb el programa d’humor i sàtira política Polònia que s’emet per TV3. Atès que entràvem a Setmana Santa van decidir gravar un episodi especial (emès el dijous 7 d’Abril)  relacionat amb aquesta i, com no podia ser d'una altra manera, no hi podien faltar els legionaris romans...

L’experiència va ser genial, ja no tan sols per l’oportunitat de sortir a la tele, sinò per poder veure in situ com funciona una producció, poder endinsar-nos en un dia de rodatge i col·laborar estretament amb actors coneguts; aquesta, probablement, va ser la part que més ens va impressionar –per no parlar de l’escenografia i l’atrezzo de decorats i vestuari-.

En total vam aparèixer a tres gags com a figurants: un primer en què en Miquel i la Montserrat (personatges principals del programa) discuteixen perquè ell s’ha fet cristià. El segon, un gag de transició entre escenes, on Puigdemont i Junqueras s’ofereixen per fer de Messies. I en un tercer que parodia la pel·lícula La Vida de Brian, un clàssic dels Monty Python. Cal dir que tot i aparèixer menys de 5 minuts vam estar més d’una hora de gravació per gag (la qualitat requereix temps!)

Per acabar vull agrair un altre cop a l’equip del Polònia el fet d’haver-nos convidat i pel tracte exquisit que vam rebre per part de tothom. Esperem poder tornar a col·laborar amb ells en un futur. Aquí us passo els enllaços dels vídeos...

Ens veiem a la Magna d’enguany!

Daniel Gil Rafart - extripulant del Vaixell




1 comentari:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats per la feina de divulgació que feu des de ja fa una pila d'anys, Dani. Sempre he pensat que la reconstrucció històrica és una eina formidable per donar a conèixer d'una manera experiencial qualsevol època històrica, als nostres alumnes en particular i a la societat en general. He passat una estona molt divertida amb els gags del Polònia i veure't allà m'ha alegrat molt recordant que vas entrar a formar part dels 'Barcino Oriens' quan eres alumne meu. Feliciter et longam vitam Magnae Celebrationi!