16 de gener del 2019

I Narcís va dir: Encantat de conèixer-me!

A propòsit d'un projecte que els alumnes de 3r d'ESO van començar la setmana passada i acaba aquest proper divendres, i que porta per títol l'epígraf d'aquesta entrada, tres llatinistes de 1r de batxillerat, l'Albert, l'Andrea i l'Elyn, han elaborat aquest vídeo per explicar el mite ovidià que fa referència al jove Νάρκισσος, fill del riu Cefís i de la nimfa Liríope. Esperem que us agradi!


Text adaptat: Narracions de mites clàssics, Ed. Teide (Adaptació de les Metamorfosis d'Ovidi a cura de M. Capellà) 


5 comentaris:

Enric Brotons ha dit...

El mite de Narcís ens ensenya moltes coses i encara que el final sigui tràgic i potser fort hem de ser conscients que nosaltres podem ser una mica com Narcís i deixar els amics de banda creient-nos molt millors; la lliçó és que ens hem d’estimar a nosaltres mateixos evidenment, però que això no ha d’impedir estimar també els altres.

També felicitar els companys que han fet un video que ho explica molt bé.
Vale!

Anaïs Yuste ha dit...

Ave!
En primer lloc voldria donar l'enhorabona a l’Albert, l’Andrea i l’Elyn pel gran treball fet i per les hores de treball que es veuen. El mite de Narcís, és un dels meus preferits ja que, d’aquest mite, prove el terme narcisisme. Aquesta actitud és totalment terrible, com ho era el jove. El narcisisme consisteix en l'amor excessiu cap a un mateix, que fa que l'orgull cegui la valoració real i menyspreï els altres, i amb aquest vídeo heu plasmat molt bé la seva història.

Alba Sunyer ha dit...

Salvete!

La primera paraula que m' ha vingut al cap després d' haver escoltat aquest impresionant mite narrat per l' Andrea, i dirigit per l'Albert i l' Elyn, ha estat "que fort". No sabia que una flor podia arribar a tenir una història tant interessant i alhora tràgica. Trobo que és una molt bona lliçó que pot ser perfectament aplicada a l'educació infantil, i que n' hi podem treure de molt profit. Qui ho haguera dit?
Narcís, jove de gran bellesa que rebutjava tota proposta amorosa i va ser castigat pels Déus enamorant-se de la seva pròpia imatge reflectida a l'aigua d'un estany dins el qual va caure i del que va créixer una bonica flor que duu el seu nom. Una bona història per explicar...

Biel Zabala ha dit...

El mite de Narcís ens deixa un missatge clar,l'egoisme no és bo.Aquest mite trobo que no es una cosa paralela a la realitat,i que més aviat està molt present fins i tot a la nostre vida quotidiana.Per la televisió sovint es veuen persones amb un orgull tan elevat,que sembla imposible pensar que ells cometen errors

Unknown ha dit...

Jo, alumna actualment de 3r d'ESO, també vaig fer aquest passat trimestre el projecte d'aquest mite. Aquest vídeo m'hagués servit molt aleshores perquè explica molt clarament el mite de Narcís i d'on ve la paraula Narcisisme. Hi ha molts narcisistes al nostre voltant i és important aprendre a diferenciar-los perquè a vegades ni ells mateixos s'adonen.