18 d’abril del 2018

ECCE XIV MAGNA CELEBRATIO!



Ja és aquí, ja arriba, sant tornem-hi que no ha estat res, una nova Magna Celebratio ens espera el proper cap de setmana del 28 i 29 d'abril, amb forces renovades, noves incorporacions i la il·lusió intacta. SCHOLA ROMANA ET LVDI ROMANI amb novetats que no us podeu perdre. Aix, quins nervis!

Cada any, el darrer cap de setmana del mes d’abril, el Museu de Badalona organitza el festival romà Magna Celebratio, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni romà de la ciutat a través de la Reconstrucció Històrica. Durant tres dies es combinen les recreacions d’oficis i escenes de la vida quotidiana, portades a terme per grups especialitzats, amb activitats de divulgació, com tallers o conferències, i visites als diferents espais arqueològics de la ciutat romana de Baetulo, l’actual Badalona.
El festival és possible gràcies a la col·laboració i a la feina de molta gent, especialment del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona, vinculat al Museu. Aquesta associació està integrada per persones voluntàries, interessades en el coneixement de l’època romana a través de la reconstrucció de la vida quotidiana, i és la responsable de moltes de les recreacions i exhibicions que es poden veure durant el festival...
I allà estarem nosaltres, colze a colze amb els companys de l'IES Isaac Albéniz de l'amfitriona Baetulo.
I vosaltres, com ho veieu??
JORDI

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!!
Quan l'any passat va passar la Magna ja pensàvem en aquest, que semblava molt llunyà... Però, sense adonar-nos ja hi tornem a ser de nou a Baetulo!
Des d'aquí, animo a tots aquells que estigueu llegint l'entrada i no hàgiu anat mai a anar-hi. És el lloc perfecte per aprendre molt més dels costums dels antics romans, i no només aprendre-ho, sinó també per viure-ho de primera mà! De debò, és un esdeveniment molt i molt recomanable! Jo, com a participant, ja tinc moltes ganes de tornar a enfundar-me el sac d'esclava romana i passar un dia 100% clàssic!, valete!

Anònim ha dit...


Salvete !!
Ja queda menys per la Magna Celebratio! Sembla mentida que hagi passat ja un any des de l'últim cop. Em fa bastant il·lusió tornar a particpiar, ja que ara serà el meu segon cop. Encara que, aquest any estic a la part de Ludus, que l'any passat no vaig poder estar-hi. Així que a disfrutar! A més a més serà molt guai perquè ja començava estar Baetulo ple d'anuncis de la Magna Celebratio.
Menys 8 dies..

Anònim ha dit...

Salvete!

Fa dos anys vaig tenir la oportunitat de participar a la Magna i aquest any torno a repetir!
Esperem que la gent tingui ganes de venir a aquest event tan interessant on no només es divertiran, sino que també aprendran molt, perquè des de l'Escola Vedruna Gràcia recomenem aquesta celebració 100% a totes les famílies. Tant jo com els meus companys romans esperem veure molta gent i gaudir de nou d'aquesta experiència amb gust.

Ens veiem!

Anònim ha dit...

Salvete!
Sembla increïble que la Magna ja sigui aquí, el temps vola. Sincerament, penso que si no es viu, no es pot entendre el que es sent. De fet, abans de participar, no m'hagués imaginat mai que seria tant divertit i educatiu a la vegada.
Vaig participar-hi l'any passat i va ser una experiència molt enriquidora i, encara que aquest cop no pugui participar, espero que els meus companys s'ho passin molt bé. I aquells que encara dubten, els animo a participar, ja que no es tenen moltes oportunitats com aquestes.
Valete!

Lola Font ha dit...

Salveee
Serà el meu primer any a la Magna , i tinc moltes ganes de participar-hi en les activitats i passar el dia allà . I sembla que els nous que hi vindrem aquest any el festival aprendrem moltes coses !
Valete , fins a la Magna !

Enric Brotons ha dit...

També serà el meu primer any però ja des de el primer moment vaig saber que podia ser una bona experiencia. A part algunes persones de batxillerat que ja hi han anat m'han dit que està molt bé. Tinc moltes ganes de participar-hi!

Anònim ha dit...


Salvete omnes!

No em puc creure que la Magna ja sigui aquí! Fa dos anys des de la última vegada que vaig participar a la Magna. Recomano a tothom que pugui que hi participi, és una gran experiència i qui no hi pugui participar, que hi vagi perque la Magna és una gran reconstrucció. És una experiència molt enriquidora i emocionant, ja que transmets amb il·lusió tot allò que has apres i t'agrada.

Valete, fins la Magna!!!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!

Molts companys de classe m'han parlat molt bé de la Magna Celebratio i que en la darrera edició van gaudir molt aprenent sobre els costums de l'Antiga Roma i Grècia. Això em fa pensar que serà una experiència molt gratificant i de la qual n'estaré molt orgullosa de poder-hi formar-ne part.

Per altra també estic nerviosa perquè mai he assistit a una activitat tan ben valorada com aquesta i de tant prestigi, i tinc moltes ganes ja de poder emprendre el viatge cap a l'antiguitat romana i sentir-me romana per un dia! També m'omple de curiositat el fet de que ens vestirem com els romans i de com funcionaran els tallers!

Tinc moltes ganes de gaudir d'una nova experiència que n'estic completament segura que en trauré profit i podré aprendre moltes coses noves amb la millor companyia que mai podria tenir!

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!
Tinc moltes ganes de tornar a la Magna després d'haver anat per primer cop l'any passat. Personalment va ser una experiència que mai abans havia viscut enlloc i que em va agradar molt i em va sorprendre gratament. També destacar les amistats del Albéniz que vàrem fer allà i amb les que encara continuem mantenint-nos en contacte. Pels companys de 4t que serà el primer cop que es troben amb la Magna, dir que es una experiència molt bona i jo crec que tothom s'emporta un molt bon record de cada vegada que va a colaborar a la Magna.

Valete, i ens veiem a la Magna!

Anònim ha dit...

Salvete!!

Vinc a dir que no hi he anat mai, però amb les bones crítiques i comentaris de companys i amics, em bé molt de gust i em fa moltíssima il·lusió poder-hi participar. Crec que serà un dia bastant divertit en el que estarem molts companys participant junts en activitats de fora l'escola. També podem gaudir d'altres paradetes en les que podrem conèixer gent nova i estar disfrutant de tot el que es proposa aquest any.

Gràcies!!

Anònim ha dit...

Salvete!!

Malauradament, aquest any no podré anar a la magna celebratio i em sap molt de greu perquè és una experiència genial de la qual nosaltres cada any tenim l'oportunitat de gaudir.
Només dir-vos (als que teniu la sort d'anar-hi), que aprofiteu aquesta oportunitat que ens és oferida cada any perquè us hi sentireu com autèntics romans! Viviu cada minut al màxim i, si teniu l'ocasió de repetir el pròxim any, no us ho penseu dos cops!

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

D'aqui poc, es la Magna Celebratio i he de dir que estic bastant nerviosa i em fa molta il·lusió participar-hi, encara que mai hagi anat.
També el fet d'estar allà amb els teus companys de classe, poder compartir el que saps i conèixer a gent nova, doncs em sembla genial.
Jo crec que serà un dia molt divertit i alegre, tinc moltíssimes ganes de que ja sigui dissabte per poder gaudir d'aquesta nova experiència.

Bernat Pareja ha dit...

Salvete omnes !

La magna ja és aquest cap de setmana !! Encara que tinguem exàmens, hi ha ganes de magna i de reviure una petita part de tot el que ens va deixar el gran imperi romà. Ja serà el segon any que participaré i, de nou, estic encantat d'aportar el meu granet de sorra per què tot surti a la perfecció

Valete

Anònim ha dit...

Salvete!

Tinc moltíssimes ganes de tornar a la Magna, ja que l'any passat em va encantar, m'ho vaig passar molt bé .
Va ser una experiencia inolvidable, ja per la gent (ja que va ser molt agradable haver de tratar amb gent més gran o més petita que tú), i per les noves amistats que vam fer.

Jo espero que els de 4t d'Eso i la nova gent que s'apunta aquest any, gaudeixin tant com vam gaudir nosaltres!

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!
Aquest any ha sigut el meu segon cop que he participat en la Magna. Tant l'any passat com en aquest han sigut experiències molt bones. Encara que aquest any he estat només un matí, però m'hagués agradat haver-me quedat tot el matí perquè quan estàs allà t'entren més ganes de continuar. A més a més el dissabte al matí ens va acompanyar el temps perquè va fer sol.
Recomano a tota aquella gent que no ha pogut assistir que l'any que ve ho pugui fer perquè realment és una experiència inoblidable.