Qui no ha jugat alguna vegada als clicks de Playmobil fent volar la seva imaginació? Jo us proposo hic et nunc un recorregut pel món clàssic de la mà d'aquests entranyables ninotets. A veure si sou capaços de reconèixer qui o què s'hi representa en les 32 imatges d'aquesta presentació que consta de diferents sèries. La primera, força significativa, fa referència a l'àmbit diví i al d'algunes criatures fantàstiques molt conegudes. A continuació, en segueix una que compta amb la presència de 3 herois i 3 famosos episodis mitològics i, per acabar, deixem el món de la ficció per aterrar en dos aspectes fonamentals del món antic: el temps de la guerra i la milícia i el dels espectacles públics.
Això sí, heu d'explicar i argumentar el perquè de la vostra tria. Atributs, objectes, animals, ubicació, qualsevol detall que us cridi l'atenció. Bonam fortunam i bona observació!
33 comentaris:
Bones tripulants!
Observar aquestes imatges m'ha fet recordar que quan tenia vuit o nou anys, em van regalar l'amfiteatre de playmobil, i recordo passar tardes senceres jugant amb ell.
Les diapositives que he reconegut són les següents:
-Diapo 2: L'Olimp, ja que és la residència dels déus i comparteixen tots plegats aquest espai.
-Diapo 3: Afrodita. Per el colom que apareix i el mirall que duu, símbol de bellesa.
-Diapo 4: Atena. Ja que porta un casc, va armada i porta l'ègida; i l'òliba que apareix en la imatge.
-Diapo 5: Àrtemis. Apareix amb un arc i el cérvol, protagonista de mites relacionat amb aquesta deessa.
-Diapo 6: Hera. Duu la diadema i es pot observar un paó, principals atributs d'aquesta deessa.
-Diapo 7: Hèstia. Principalment per la torxa.
-Diapo 8: Demèter. Perquè és la deessa de l'agricultura i s'observa com treballa la terra.
-Diapo 9: Zeus. Ja que és barbut, duu un llamp a la mà i apareix una àguila.
-Diapo 10: Posidó. Per la temàtica marina de la imatge, el trident que sosté i el dofí, animal que sol acompanyar a aquest déu.
-Diapo 11: Hades. El fons obscur del Tàrtar, sosté un bident i està acompanyat del Ca Cèrber.
-Diapo 12: Dionís. Perquè és el déu del vi i l'irracional, i per tant, està representat amb la copa i la vinya.
- Diapo 15: Hades i Hèstia. Hades perquè està forjant una espassa i Hèstia perquè va acompanyada de l'ase de Silè i duu les claus de la llar i la torxa.
-Diapo 16: Hermes i Atena: Hermes perquè duu un casc i unes sandàlies alades i sossté el caduceu; i Atena per l'òliba i les armes.
-Diapo 17: Centaure. Ja que és meitat home, meitat cavall.
-Diapo 18: Pegàs. El cavall alat que neix de la decapitació de Medusa.
-Diapo 19: Medusa. Per les serps que té en comptes de cabell, les quals petrificaven a tothom qui les mirés.
-Diapo 20: Sàtir. Ja que és meitat cabra, meitat home.
-Diapo 23: Prometeu. Perquè Zeus el converteix en inmortal i li devora, metamorfosat en àguila, cada dia el fetge, però a l'endemà se li reconstrueix i així successivament.
-Diapo 24: Odisseu. Quan, de retorn a casa, es topen amb els cants cautivadors de les sirenes.
-Diapo 26: el rapte d'Europa. Ja que s'observa com un toro, Zeus metamorfosat, s'enduu a Europa.
-Diapo 28: Anníbal. Principalment pels elefants, animals característics del bàndol d'Anníbal a les guerres púniques.
-Diapo 29: les legions romanes. Per la vestimenta característica d'aquests soldats i la inscripció que apareix.
-Diapo 31: Gladiador de l'amfiteatre. Per la forma deel casc, com va vestit i les armes que porta.
-Diapo 32: l'amfiteatre. Sobretot pel tigre, el retiari i la part de façana que es pot observar de l'amfiteatre.
-Diapo 33: Quadriga. Perquè és un carro tirat per quatre cavalls i conduït per un auriga.
Xαίρετε!
Desconeixia que l'empresa de Playmobil tingués interès en la cultura clàssica, com criatures fantàstiques, herois o episodis mitològics. Crec que d'aquesta manera es pot ensenyar aquesta cultura als nens més petits en forma de joc. El que més m'ha agradat és que no només tenen els déus principals i ja, sinó que han creat també escenes que són poc conegudes pels infants, com el rapte d'Europa.
Salvete omnes!
És curiós com Playmobil decidí portar els "clicks" a un altre nivell com ha estat el de recrear personatges de la mitologia grega en aquestes joguines. Sens dubte, una manera d'ensenyar als nens de futures generacions els aspectes de l'àmbit de la cultura clàssica que, a més d'eductiva, és divertida. M'hagués encantat tenir aquests clicks quan era petita per haver-me començat a familiaritzar més aviat, però estic segura que els nostres fills podran gràcies a aquests "clicks"!
SALVETE !!!
M'agradat aquesta forma nova de treballar sobre els déus olímpics. M'agradat descobrir qui era cada personatge i buscar els seus atributs. Una forma més practica d'estudiar.
També vull destacar que facin un àmbit del món clàssic en el playmbil. Una forma més que els nens puguin entrar en aquest món i donar-los 5 cèntims. I no només personatges sinó criatures, gladiadors, herois i escenes importants.
Salvete!
Personalment m'ha encantat aquesta entrada, ha sigut molt entretinguda, jo de petita em passava hores i hores jugant als playmobils amb la meva germana petita i no ens hi cansàvem mai, m'ha portat molt bons records, molta nostàlgia i a més em va fer recordar la gran col·lecció que encara guardem a casa. He trobat que és molt interessant que actualment hi hagi innovacions com aplicar la cultura clàssica a unes joguines molt utilitzades pels més petits ja que d'aquesta manera poden anar aprenent i penso que està molt ben aconseguit, la representació i adaptació de la cultura clàssica en els "clicks". És molt bona idea el fet que ara hi hagi personatges i sers mitològics, i fins i tot representacions de mites ja que als nens els hi encanten les històries i s'adapta molt bé al seu gust.
Valete!
Salvete omnes!
És fascinant la quantitat de referències que podem trobar en el playmobil, tot un conjunt d’aprenentatge. Això pot ajudar a entendre als més petits tota la informació sobre les grans divinitats, els herois, els gladiadors, etc. Ha estat molt interessant fer aquesta entrada pel fet que mai a la meva vida hauria pogut imaginar que es pogués aprendre tant analitzant diferents clicks de playmobil i d’aquesta manera poder transmetre als altres d’una manera més dinàmica els nostres coneixements.
Salvete!
M'ha agradat molt aquesta entrada i sobretot de la manera que s'han utilitzat els "clicks" per recrear escenes del món clàssic. També m'ha recordat quan jugava amb playmòbils de petita i inclús jo també recreava escenes. També he trobat entretingut buscar qui era cada personatge, ja que trobo molt divertit i interessant que ara es fabriquin "clicks" sobre l'àmbit mitològic. Crec que és una bona forma de que els nens petits donin a conèixer personatges clàssics com aquests.
Valete!
Hola tripulants!
Realment m’ha sorprès bastant que fins i tot les joguines, com en aquest cas els playmobils, tinguin referències clàssiques.
He trobat divertit que les petites figures tant reconegudes i les quals han format part de la nostra infància, també destaquin en temes de cultura clàssica.
La veritat és que és una llàstima d’adonar-nos conta tant tard, ara que ja som grans. Però bé, ara ja ho podrem explicar a les nostres futures generacions. ( si es que encara conserven els “clicks”!)
Ha estat una entrada interessant i distreta!
Salvete tripulants!
Haig de dir que m'agrada molt la idea de descobrir la mitologia a travès d'una joguina tan popular com són els playmobils. Penso que és una bona manera per fer arribar els personatges mitològics a bona part dels nens, i a més és una manera d'aprendre mitologia divertida! Ja que no deixa de ser un joc! M'ha agradat molt saber que Playmobil té una col·lecció de ninos mitològica, cosa que desconeixia totalment!
Ha estat una entrada d'allò més interessant!
He trobat molt interessant aquesta entrada ja que no sabia que la marca Playmobil tingués tanta varietat sobre els seus temes i tanta precisió,és a dir, que miren que tots els detalls estiguin i també ho he trobat molt interessant ja que crec que està molt bé que una joguina tracti temes sobre el món clàssic fent que els nens petits que hi juguin a la vegada també poguin aprendre coses molt interessants d'una forma lúdica i entretinguda. Jo personalment recordo que sempre m'havien agradat molt els playmobils i moltes vegades ho demanava com a regal però mai els vaig arribar a tenir i avui en dia quan els veig a les botigues em segueixen fent gràcia.
Salvete! La Marta Vidaña i jo hem fet aquesta petita recerca sobre els diferents personatges mitològics que apareixen a les diapositives, aquí la deixem:
2. En aquesta foto podem observar que estan representades totes les deïtats de la mitologia grega i romana, que aquestes viuen en l’Olimp, l’habitatge de tots els déus. L’Olimp és la muntanya més alta de Grècia i la segona dels Balcans. Zeus era qui governava en l’Olimp. Els grecs creien que en allà hi estaven construïdes mansions de cristall.
3. Aquesta deïtat es Afrodita, en la mitologia romana era reconeguda pel nom de Venus, és la deessa de la bellesa, el amor, el desig, la luxúria, el sexe i la reproducció. El nom d’Afrodita és interpretat com “sorgida per la escuma”. La sorgida per la escuma, Afrodita va néixer en el mar, a prop de Pafos, després de que Cronos talles els genitals d’Urà i els tires rere d’ell al mar. És la única deïtat que esta casada amb Hefest, el déu del foc i l’artesania, i li es infidel al seu marit amb freqüència. Es pot identificar a causa de que darrera seu un colom i el que porta a la mà es
pot interpretar per una branca de mirto.
de que hi porta una llança.
3. Aquesta deïtat es Afrodita, en la mitologia romana era reconeguda pel nom de Venus, és la deessa de la bellesa, el amor, el desig, la luxúria, el sexe i la reproducció. El nom d’Afrodita és interpretat com “sorgida per la escuma”. La sorgida per la escuma, Afrodita va néixer en el mar, a prop de Pafos, després de que Cronos talles els genitals d’Urà i els tires rere d’ell al mar. És la única deïtat que esta casada amb Hefest, el déu del foc i l’artesania, i li es infidel al seu marit amb freqüència. Es pot identificar a causa de que darrera seu un colom i el que porta a la mà es
pot interpretar per una branca de mirto.
4. La imatge representa a la deessa Atenea; és la deessa de la guerra, la civilització, la saviesa, l’estratègia, de las ciències, de la justícia i de la habilitat. Una de les principals divinitats del panteó grec i una dels dotze déus olímpics. En la mitologia romana s’anomenava Minerva.
Ella és la filla de Zeus, nascuda del seu front; altres diuen que va ser producte del primer matrimoni de Zeus amb Metis (oceànide), i que a causa d’una profecia que deia que els fills que tindria Metis serien més poderosos que el gran Zeus, va tancar a Atenea al ventre de la seva mare, però ella ja tenia la seva filla, així doncs la deessa va brotar del cap de Zeus.
Es pot identificar com aquesta deïtat perquè en la imatge hi apareix una serp i un mussol, i porta posades les indumentàries d’un guerrer, això es perquè ella és la deessa de la guerra.
5. Com es pot veure en aquí, és la deessa Àrtemis, dels llocs salvatges o naturals, els boscos i les selves, la caça i el regne animal. Alguns cops es identificada com la filla de Dèmeter, però la majoria la consideren germana bessona d’Apol·lo, i com ell, filla de Leto i Zeus. Va néixer a Delos, abans que Apol·lo. Se la considerava protectora de les amazones, dones guerreres i caçadores com ella, independents del domini de l’home. Se la pot reconèixer perquè hi esta representat un cérvol, i ella porta un arc i una llança, que son uns dels utensilis que ella utilitza per caçar.
6. Hera, la legitima esposa i una de les tres germanes del déu Zeus en el panteó olímpic de la mitologia grega clàssica. A més ocupava el tro com a reina dels déus. El seu equivalent en la mitologia romana era Juno. La seva mare es deia Rea i el seu pare Cronos. Es coneguda per la seva actitud gelosa i vengativa , contra las amants de Zeus i els seus fills, però també contra els mortals amb els que es creuava. Se li feien sacrificis en honor seu, primerament de vaques i després els galls d’indi. Hera és la deessa del matrimoni, per això es pot identificar, ja que esta vestida de blanc i amb ram de flors, a més a més també es pot visualitzar a un gall d’indi.
7. Ares, és considerat com el déu olímpic de la guerra, encara que és la personificació de la brutalitat i la violència, la impulsivitat i els horrors de la batalla. Els romans el identifiquen amb Mart, déu romà de la guerra i l’agricultura. Es representat com fill de Zeus i Hera. Els grecs no confiaven en Ares a causa de que ell estava influenciat del seu espiritu de no pertànyer a cap banda, sinó que a vegades ajudava a una part i altres a una altre part, segons el que li dictaven les seves inclinacions, la seva mà destructiva portava epidèmies i plagues, acostumava a tenir una actitud sanguinària i salvatge. Era reconegut per portar una armadura de bronze i per la llança que utilitzava en les seves batalles. Els seus ocells sagrats són els ocells fusters i els voltors. Un altre símbol que hi es identificat és el gos, per això és pot reconèixer en la imatge, a part de que hi porta una llança.
8. Dèmeter, que és equivalent a Ceres de la mitologia romana, deessa de l’agricultura, les collites i la fecunditat. Ella era filla de de Saturn i Ops, mare de Proserpina, germana de Juno, Vesta, Neptú, Plutó i Júpiter, i esposa de Júpiter. Va ensenyar als homes l’art de cultivar i sembrar, i de com elaborar pa, per això és va considerar la deessa de l’agricultura. Es representada normalment amb l’aspecte d’una dona bonica, i de color de pell fosca. Es pot identificar gracies a que esta envoltada per vegetals i te a la mà un utensili per conrear la terra.
9. Zeus, es qui governa els déus del Olimp. És el rei dels déus que supervisava l’univers. Zeus és el déu del cel i del tro, els seus atributs que el caracteritzen són el llamp, l’àguila, el toro i el roure. Ell és fill de Cronos i Rea, és el més jove dels seus descendents. En la majoria de las tradicions apareix casat amb Hera, però en l’oracle de Dódona la seva dona era Dione. Es conegut per les seves diverses aventures i amants. Es pot reconèixer perquè porta tres llamps a la mà, i es pot veure que esta representada l’àguila.
10. Posidó, és el déu dels mars i dels terratrèmols, en la mitologia llatina és nomenat com Neptú. Va tenir molts fills i va ser un protector de moltes ciutats hel·lenes, encara que va perdre el concurs per Atenes contra Atenea. Posidó és fill de Cronos i Rea, per tan germà de Zeus i Hades.
Segons una única referencia en la Ilíada, quan el món és va dividir en tres, Zeus va rebre la terra i el cel, Hades l’inframón i Posidó els mars. La seva esposa era Anfíritre, una nimfa i antiga deessa del mar, hija de Nereo i Doris, amb la que va tenir a Rodo i Tritó. Els símbols més caracteritzats d’aquest déu són: el trident, l’hipocamp; un cavall que te la part posterior del seu cos en forma de peix, cavall i els dofins.
Es pot identificar, ja que esta representat amb un trident i al costat seu hi ha un dofí.
11. Hades, déu de l’inframón, els romans el reconeixien com Plutó. Ell és el fill gran de Cronos i Rea. Amb els seus germans van derrotar als Titans i van reclamar el govern del cosmos. Havien diverses seccions en el regne d’Hades el Eliseu, els Camps d’Asfòdels i el Tàrtar. La seva esposa era Persèfone que era la filla de Deméter. Aquest déu és representat amb un ceptre, amb barba i cabells aspres, o amb un cèrber; un gos de tres caps i que era guardia de les portes de l’inframón. Es pot identificar, ja que hi apareix el cèrber i te a la mà el ceptre.
12. Dionís, també conegut com a Bacus, és el déu del vi i la vinya, del teatre, de la rauxa i les festes, és representat moltes vegades pel raïm o per una gran pantera negra. És fill de Zeus i de Sèmele, una mortal, filla de Cadme, fundador i rei de Tebes. És per això que es pot identificar bé aquest déu, ja que esta representat amb raïm.
13. Apol·lo i Hestia. Apol·lo és el déu de la medicina, la bellesa masculina, de la música i de la poesia i també déu del Sol. És fill de Zeus i Leto, i el germà bessó d’Àrtemis. Els atributs més comuns d’Apol·lo eren l’arc i les fletxes, igual que la seva germana Àrtemis, o també una lira o una cítara, i també el plectre i l’espasa. Se’l port identificar perquè porta un arc i una lira. I per últim Hestia, deessa de la llar, l’arquitectura i del foc que dona calor a les llars, en la mitologia romana va ser anomenada Vesta. Filla gran de Cronos i Rea, va ser la primera a ser devorada pel seu pare. Hestia es pot identificar, ja que porta a la una antorxa.
14. Ares i Àrtemis. Ares és el déu de la guerra, la impulsivitat, la brutalitat i la violència. Era reconegut per portar una armadura de bronze i per la llança que utilitzava en les seves batalles. Els seus ocells sagrats són els ocells fusters i els voltors. Un altre símbol que hi es identificat és el gos. Se li pot reconèixer perquè esta vestit amb una armadura, porta un escut i una llança, i al seu costat un gos. Àrtemis deessa dels llocs salvatges o naturals, els boscos i les selves, la caça i el regne animal. Sempre es representada portant un arc i fletxes, per això es pot identificar, també cal destacar que al costat seu hi ha un animal dels boscos, el cérvol.
15. Hefest i Hestia. Hefest, és el déu del foc, de la artesania i la metal·lúrgia, que és l’equivalent a Vulcà en la mitologia romana. Fill de Zeus i d’Hera. Ell és representat com un home lleig i coix. Es pot identificar, ja que és veu com està treballant amb foc per crear un objecte. Hestia és la deessa de la llar, l’arquitectura i del foc que dona calor a les llars. El seu animal és l’ase, ja que diuen que gracies a aquest animal va poder fugir de Príap. Se la pot identificar gràcies a que darrere seu hi ha un ase i perquè porta a la mà una antroxa.
16. Hermes i Atena. Hermes és el déu missatger dels déus Olímpics, dels pastors, els viatgers, de l’enginy, del comerç i de l’astúcia. És fill de Zeus i de Maia. Aquest déu també s’encarrega de portar les animes fins l’inframón. Un paper molt important d’aquesta deïtat es que és el patró dels jocs olímpics. Se’l representa normalment nu, sovint amb elements fàl·lics, o calçat amb unes botes alades, un barret punxegut i un caduceu a la mà. També pot aparèixer amb un corder a les espatlles. Es pot identificar , ja que porta posades unes sabatilles alades i te a la mà el caduceu. Atenea és la deessa de la guerra, la civilització, la saviesa, l’estratègia, de las ciències, de la justícia i de la habilitat, se la pot identificar perquè va vestida com una guerrera i porta a les mans un escut i una llança.
17. Els Centaures eren unes criatures meitat home, meitat cavall. És diu que són fills d’Ixíon i d’un núvol que Zeus li va donar forma de la nimfa Nèfele. Però en la mitologia hi ha dos centaures que tenien un origen diferent, Quiró i Folos. Quiró va néixer dels amors, Fílira i Cronos. I Folos era fill de Silè i d’una nimfa. Els centaures vivien en els boscos i en les muntanyes de les regions d’Acàdia, l’Èlide i Tessàlia. Aquest sers mitològics van lluitar diverses vegades amb Hèracles.
18. Pegàs és el cavall alat nascut del coll tallat de Medusa, i esta relacionat amb Perseu. Normalment és representat de color blanc o negre. El significat del seu nom és desconegut, però Hesíode el relaciona amb la paraula “font”. Allà on els cascs de Pegàs colpejava naixia una font. Però en les llegendes més conegudes on intervé són relacionades amb l’heroi Bel·lerofont.
19. Medusa era un monstre ctònic femení que convertia la gent en pedra mirant-los fixament. És una de les tres germanes Gorgones; Medusa, Esteno i Euríale, i ella era l’única mortal. Originalment Medusa era una bonica dona. Posidó se’n va enamorar d’ella, i la va seduir o violar en un temple d’Atena, després de veure aquella profanació, va castigar a Medusa transformant-la en la mateixa forma que les seves germanes. Els seus cabells es van convertir en serps i la seva mirada podia petrificar a qualsevol criatura viva. Se la pot identificar perquè te serps en comptes de cabell.
20. Sàtirs eren divinitats dels boscos i de les muntanyes. Encarnaven la força vital de la natura. Els noms dels sàtirs més coneguts són Silè, Maró, Leneu, Astreu i Màrsias. Solien acompanyar el déu Dionís, les nimfes orèades i les mènades, i participaven en totes les seves festes ballant, fent música i bevent. Normalment són com meitat homes amb potes de cabra, orelles punxegudes, banyes i una cua, a vegades són representats amb potes de cavall.
21. (?)
22. (?)
23. A la diapositiva crec que és Prometeu ja que podem veure un ocell (la Àguila) devorant el seu estomac.
Recordem que Prometeu va ser castigat per Zeus ja que va robar el foc de l’Olimp per poder escalfar els homes. Zeus al saber-ho va castigar-lo fent-lo immortal i lligant-lo a un arbre sent condemnat a que un Àguila li menges el fetge cada dia ja que aquest s’aniria regenerant.
24. (?)
25. A aquesta diapositiva tenim el viatge d’Ulisses, ho sabem perquè hi surt Ulisses lligat al pal del vaixell i les sirenes (que són les que van volant).
Ulisses en aquesta part del seu viatge per tornar a casa seva volia escoltar a les sirenes cantar, com que no volia que li fessin res, es va lligar i així va aconseguir escoltar el cant d’aquestes sense que li passes res.
26. A aquesta diapositiva tenim el rapte d’Europa, ho sabem perquè surt un bou, el qual és Zeus reencarnat, i a sobre a Europa la qual es va muntar a sobre del bou i aquest se’l va portar per tota l’actual Europa. També veiem a l’illa a les muses que veuen sense poder evitar-ho a Europa sent raptada per Zeus.
27. (?)
28. A aquesta diapositiva trobem les guerres pirriques i sabem que són aquestes perquè surten elefants de guerra.
Les guerres pirriques van ser una sèrie de batalles i aliances polítiques canviants que van enfrontar als grecs (específicament Epiro, Macedònia, i les ciutats-estats de la Magna Grècia), els romans, els pobles itàlics (primordialment els samnitas i els etruscos), i els cartaginesos.
29. Crec que trobem un exèrcit romà ja que tots estan en fila i tots van amb el mateix uniforme.
30. Crec que hi trobem un soldat. Un soldat és un home que pertany a un exercit. En l'època de l'antiguitat anaven vestits amb armadures, cascs, unes sandàlies i també portaven una llança i una espasa curta.
31. A la diapositiva hi trobem un gladiador. Gladiador era el terme per referir-se als lluitadors dels jocs públics de l'antiga Roma. Feien espectacles massius que podien consistir a lluitar contra altres gladiadors o contra animals. L'origen d'aquest nom prove de la paraula "gladius", l'espasa que feien servir. Es pot identificar , ja que van vestits diferents que els soldats i tenen moltes variants d'armament.
32. En aquesta diapositiva hi ha un gladiador reciari i sabem què és aquest tipus de gladiador perquè va amb un trident i una xarxa les quals són les seves armes per a lluitar. Per l’escenari on està situat, puc suposar que aquest gladiador estava a punt d’entrar en combat.
33. En l’última diapositiva apareix una quadriga ja que es veu el carro acompanyat de quatre cavalls La quadriga (en llatí quadriga, del llatí quadri-, "quatre", i jungere, "junyir, unir mitjançant un jou"), en temps de l'Imperi romà, era un tipus de carro tirat per quatre cavalls en línia. El vehicle va ser utilitzat pels generals quan entraven triomfalment a les ciutats. La seva variant amb dos cavalls, usada ja des de temps grecs i anteriors, s'anomenava biga.
Salve!
Personalment considero aquest article molt interessant i entretingut.
A mesura que anava visualitzant les diapositives, tots aquells records de la meva infància anaven rondant pel meu cap amb un gran sentiment d'enyorança. M'ha fet força il.lusió el fet que les recreacions mitològiques hagin estat fetes amb playmòbils, una de les meves passades, però no oblidades, joguines preferides.
Salve!
Ostres quins records!
De petita solia jugar molt amb els Playmobils!.
Esta molt bé que hagin fet playmobils amb la mitologia clàssica, perquè és una manera molt més útil i entretinguda de fer aprendre als nens petits per mitjà d’un joc com són els playmobils.
Salve!
Gratias perquè m'he recordat que jo de petit tenia algun Playmobil,com per exemple cavallers i un castell medieval, també un vaixell pirata, i d'altres. Però he de dir que al pas del temps em vaig començar a interessar més pels LEGO's perquè m'agradava més muntar-los. Però m'agraden els dos.
Vale!
Salvete tripulants!
Aquesta entrada és brutal, la veritat és que mai m'hagués imaginat que els Playmobil tindrien aquestes referències clàssiques.
Cada personatge té els seus atributs i són molt fàcils de conèixer a cada un d'ells! La veritat és que m'ha encantat l'entrada.
Salve!
Fa molt que no jugo amb els meus Playmobils des de que era petita. M'ha agradat molt la adaptació i la imaginació que s'ha dut a terme, es un nou punt de vista mes divertit de cara a les persones que vulguin conèixer la mitologia clàssica.
Ho he trobat molt interessant i educatiu a més de entretingut
Vale!!
Els playmobils sempre van ser, sincerament, la meva joguina preferida, m'he passat centenars d'hores jugant amb ells i em fa molta il·lusió que se'n parli al vaixell. Han recreat molt bé tots els deus i deesses , els personatges i altres imatges representatives. És una entrada molt original i lúdica
Salve!
M'ha agradat especialment aquesta entrada ja que de petita era una gran fan dels playmobils. Hi jugava a tot moment, més que a cap altre cosa, i ho tenia tot sobre ells; l'escola, la casa, la granja,... Això sí: Desconeixia totalment tots aquests playmobils que hi han relacionats amb el món clàssic.
Tot hi així m'ha portat molts records.
Aquestes imatges m'han recordat a la meva infancia quan jugava amb els playmobils. La presentació esta molt bé ja que estan tots els deus i personatges de la mitologia clàssica. També penso que aquestes adaptacións són molt originals.
Hola tripulants!
Quins records, jo em passava molta estona jugant els Playmobils o clicks. Jo sabia que hi havia varietat de però no tanta!
Fa tant de temps que els meus pares també jugaven i és passaven tanta estona com jo.
El Playmobil o click que m'han sobtat més es Medusa mai m'hagues imaginat que hi hagués un Playmobil d'ella.
Salve!
En el meu cas no he jugat mai amb la col·lecció de "clicks", però veient la página web de Playmobil veig que hi ha una gran col·lecció. Una de les coses positives que hi veig és que s'ha adaptat els temps moderns i ha equiparat els dos sexes en els personatges, és a dir, que podem veure noies sent personatges on antigament només s'assignava a nois, com per exemple polícies, metges, aventurers... i també ha acceptat la nova realitat de la societat en que existeixen famílies homoparentals.
Encara que mai hagi jugat amb els "clicks", molts cops ho he vist en el meu entorn ja que al meu cosí li agraden molt aquests juguets, i molts cops l'ajudo a fer la seva col·lecció.
Salvete!
Juan he vist apuesta entrada m'ha portar a molts records de la mesa infancia!!
Jo quan era patita jugava amb els clicks de Playmobil! Fins i tot alguns dels que surten a la presentación recordo haver-los tingut. M'ha portat molt bons records. I també m'ha semblat molt original la idea de vestir a alguns playmobil com a divinitats, criatures i fets de la cultura classica.
Valete!
Salve!
M'ha agradat molt poder veure mites i personatges de la cultura clàssica representada en LEGOS, que són una cosa més moderna. Jo de petita recordo que tenia les revistes i mirava quina preferia per Nadal, i és bo saber que els nens que juguin amb playmobils ara poden estar aprenent de cultura clàssica amb aquestes figures.
Salve!
Jo quan era petita jugava molt amb els Playmobils, tenía una casa gegant i em podia passar hores jugant, m'agradava molt.
Avui día encara guardo tot per tindreu de record.
Salvete!
Aquesta entrada és molt interessant i té la seva gràcia: fins i tot en coses amb les quals de petits molts jugàvem tenen referències clàssiques, i és fantàstic veure-ho.
Amb figuretes de Playmobil vaig jugar poc, però és impresionant veure aquests clicks i la seva composició.
Vale!
Salvete
Trobo molt interessant aquest mètode de aprendre les divinitats i altres personatges de la mitologia grega utilitzant playmobils. Com ja vaig comentar en una altre entrada, jo defenso la ludificació de les aules i, en conseqüència dels treballs a casa. És bonic veure que tot torna, i que el què utilitzava de petit per passar una bona estona, ara ho puc utilitzar per aprendre. En definitiva, trobo que és una molt bona idea aprendre d'aquesta manera i m'ho he passat realment bé fent aquest feina
Publica un comentari a l'entrada