4 d’octubre del 2016

Kahoot de l'alfabet grec!


Poseu-vos a prova clicant aquí! Què és la ludificació? amb quin altre nom es coneix? què n'opineu?



18 comentaris:

Anònim ha dit...

Καλησπέρα!

La ludificació és un fenomen que actualment està en auge el qual consisteix en convertir la vida en un joc. La paraula prove del mot llatí "ludus", que significa "joc, jugar". Es va utilitzar aquest terme per primer cop per Nick Pelling, qui fundà Conundra, una consultora que utilitzava mecàniques de joc per a vendre productes de consum. La ludificació a l'educació s'ha practicat sempre, ja que els jocs faciliten l'aprenentatge dels estudiants. També és conegut pel terme "gamificació" derivat de l'anglès "gamification".
En la meva opinió, penso que la ludificació de, per exemple, les classes, és un factor molt positiu per al nostre aprenentatge. Les classes són més dinàmiques, no s'estudia tanta teoria i es practiquen més els conceptes i d'una forma lúdica. Així, es demostra que es pot aprendre amb més pràctica que teoria.

Com diu la famosa frase, "la práctica hace al maestro" !

Kènia ha dit...

Bones tripulants!

La ludificació és l'ús dels elements i de la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l'objectiu d'orientar el comportament de les persones i aconseguir determinades fites, com per exemple aconseguir una vinculació especial amb els usuaris, incentivar un canvi de comportament o transmetre un missatge o contingut. Aquest fenòmen però, també és conegut amb el nom de gamificació (en anglès gamification).
Com bé l'Ana diu, la ludificació a les classes és un factor molt positiu ja que permet fer calsses més dinàmiques i per tant evitar que un professor arribi a classe, parli durant una hora i se'n vagi. La ludificacicó permet una interactuació amb els alumnes que, aquests sense moltes vegades adonar-se'n, estan possant en pràctica els seus coneixements que han assolit d'una manera lúdica i no pas preocupant-se per una nota per poder obtenir un títol que més tard -i malauradament- la societat només busca títols, graus i més títols.

Anònim ha dit...


SALVATE Tripulants!!

La ludificació és una pràctica que té com a objectiu potenciar la motivació, la creativitat i la imaginació partir d'aprendre amb un joc. Cada vegada és pràctica més en la societat i no només els estudiants sinó tothom. Converteix viure jugant un joc. També és conegut amb el nom de Gamificació.
La meva opinió respecte a això és que em sembla una gran idea d'aprendre i conèixer jugant. A més gracies a les tecnologies ens facilita utilitzar aquesta nova forma. A més a més en l'àmbit de l'educació ens fa sortir de la metodologia clàssica d'ensenyar. On l'alumnat pot estar més motivat. Una forma diferent d'aprendre divertint-se, sense adonar-te conta.

Anònim ha dit...

Salve!
La ludificació és aprendre en forma de joc. D’aquesta manera es poden motivar als treballadors, motivar a algú o fer que deixin algun mal hàbit com fumar. En el nostre cas, fa una classe molt més entretinguda i dinàmica. Si a més de fer una activitat educativa ho pots fer en forma de joc i t’ho passes bé, és molt més fàcil aprendre. Aquesta paraula també es coneix com a gamificació. Opino que molts professors haurien de començar a posar-ho en pràctica, ja que crec que d’aquesta manera el rendiment dels alumnes augmentarà i tindran més ganes de fer la classe.

Unknown ha dit...

La ludificació és l’ús de tècniques, elements i dinàmiques relacionades a un joc, amb l’objectiu d’adquirir motivació i assolir un objectiu. La paraula ludificació prové del mot llatí ludus, que significa “joc”, “jugar”.

Crec que aquest terme és molt important, ja que en la societat actual tot es basa de l’ensenyament tradicional on el professor explica mitjançant un llibre i un context infinit, el qual molts estudiants no som capaços de recordar d’aquí uns anys. Amb una classe on es facin diferents activitats més entretingudes, s’aprèn molt més i ens ajuda a recordar amb facilitat, a part de la diversió que crea aquest ambient. Ho hem pogut comprovar amb el kahoot, ja que tots ens hem divertit i hem adquirit molts coneixements.

Bernat Pareja Sabaté ha dit...

Kalimera !

La ludificació és el mètode utilitzat que consisteix en aprendre jugant. Amb diferents eines lúdiques s'aconsegueix aprendre uns conceptes o assolir uns objectius. També se la anomena Gamification que prové del mot anglès game (jugar) . En català prové del mot llatí ludus , que significar jugar.
Hi estic totalment a favor ja que és una eina molt útil. Tota la vida s'ha diferencia't l'estona d'estudi i l'estona de jugar i ara, amb aquest mètode, es poden unir per aprendre mentre jugues. Ho trobo una molt bon idea.

Vale tripulants

Anònim ha dit...

Salvete!
La ludificació o bé coneguda com a gamificació consisteix a convertir en un joc la vida. I gràcies a la tecnologia, es coneix en diverses plataformes, l'objectiu és orientar el comportament de les persones i, d’aquesta manera aconseguir diferents resultats, com per exemple, que el comportament de les persones canviï o transmetre un missatge. Es tracta de que la gent vegi la vida com un joc, i que gaudeixi i no s’ho prengui tant seriosament, i així poder canviar el seu comportament i la manera de pensar. A través de la ludificació també es pot aprendre i obtenir nous coneixements d’una manera més dinàmica, entretinguda i interessant. Això és de gran ajuda en l’àmbit educatiu, ja que és molt més fàcil i motivador aprendre en forma de jocs, i d’aquesta manera no sempre estudiar de la mateixa manera, memoritzant els continguts i prou. Crec que és millor així ja que també és cert que d’aquesta manera, es memoritzen millor els continguts i no s’obliden ràpidament, tot i que potser no tothom està d’acord.
La paraula gamificació és d’origen anglès, de la paraula gamification, el mot game que vol dir “joc”. I la paraula ludificació ve del mot llatí ludus que vol dir “joc”, “jugar”.
Jo crec que és una bona manera de veure la vida en una perspectiva diferent, i que la gent necessita gaudir i viure més intensament el dia a dia, sense amoïnar-se tant i veure problemes on no n’hi ha.
Valete!

Anònim ha dit...

Kalispera!

La ludificació consisteix en convertir en joc la vida. És un fenomen en auge i, gràcies a la tecnologia, es desplega en múltiples plataformes. La clau és transformar l'activitat que fem en una "experiència memorable". Per això els reptes que plantegen els jocs estan dissenyats per reportar plaers com ara aprendre per descobriment, superar reptes, viure una fantasia o ser algú altre durant una estona.
Prové de ''Gamification'' en anglès, i ''ludi'' prové de ludus en llatí, que vol dir joc.
Jo crec que és una molt bona manera d'aprendre i descobrir d'una manera més atractiva i diferent al mètode tradicional.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

La ludificació consisteix en fer de la vida un joc, és a dir realitzar l'aplicació de dinàmiques de joc en un entorn com empreses o instituts. Els jocs ens ajuda a crear emocions, aprendre, desenvolupar-nos, motivar-nos i implicar-nos en activitats. Gràcies a això, aconseguim emocions que provoquen participació, compromís i col·laboració entre companys. Actualment, a causa de la tecnologia, aquests jocs també han entrat en format digital.
Així que, un altre nom per ludificació, que prové del llatí "ludus" que significa joc o jugar, és gamificació, que vindria de l'anglès "game".

La meva opinió sobre aquest concepte és que té molta utilitat; és una altra manera d'ensenyar que ajuda als alumnes a participar i implicar-se, a més a més de que d'aquesta manera les classes són més dinàmiques, entretingudes i diferents.

En aquest cas, el Kahoot ha sigut una manera molt divertida d'aprendre i de competir (de forma positiva) entre els companys de classes. Espero que durant el curs poguem continuar jugant a aquest joc o un altre de les moltes possibilitat que existeixen.

Anònim ha dit...

Καλημέρα!

La ludificació és una pràctica que cada cop té més presència en la nostra societat. La trobem en diversos sectors, des de l'educació, la sanitat o el món laboral. El seu objectiu és eliminar o evitar les barreres entre el que has de fer i el que vols fer i augmentar la motivació i la productivitat d’una forma més lúdica i divertida. D’alguna manera es vol convertir la vida en joc, per així no haver de seguir estrictament “la norma de sempre” (estudiar sense mitjans que et puguin distreure). La paraula ludificació prové del mot llatí “ludus”, que vol dir joc. Una altra manera de denominar aquesta pràctica és gamificació, una paraula derivada de l’anglès, “gamification”, en concret, del mot “game”, que significa joc.

Personalment, opino que aquest és un bon mètode per adquirir els conceptes que ens ensenyen d’una manera més dinàmica. Estem acostumats al mètode tradicional i actual, a aprendre amb llibres o sinó del que ens expliquen els professors, però realment tenim un millor rendiment així? Realment la ludificació és un eina molt útil, ja que s’aprèn basant-se en jocs o activitats lúdiques que ens permet un aprenentatge més interactiu, i que per tant després comporta una certa implicació per part nostra, els alumnes. Llavors a partir d’aquí tindríem més interès i una comprensió més fàcil dels conceptes que hem d’aprendre.

Valete!

Anònim ha dit...

kalispera !

la ludificació es la traducció del terme gramificació. S'anomena així a la introduccio d'elements esportius, competitius o de joc en temes relacionats amb el treball o l'acció humana en general.
La paraula anglesa "gamification" ve del mot "game", que significa "joc". En català, "ludificació" prové del mot llatí "ludus"; Que significa 'joc' O 'jugar'
l'objectiu de la ludificació és, que si esportivament establim un estàndard, ens resultarà més probable fer el que hi ha per arribar-hi. Crec que amb la ludificació podem entrar en una forma de competència amb nosaltres mateixos, que es convertirá en una "atracció" per reforçar l'acció.

Valete tripulants!

Anònim ha dit...

La ludificació, o gamificació, consisteix en fer de la vida un joc, amb l’objectiu d’adquirir motivació i assolir un objectiu. La paraula ludificació prové del mot llatí ludus, que significa “joc”, “jugar”..
Crec que és, sens dubte, la millor forma d’adquirir nous coneixements perquè és una forma divertida, fàcil i entretinguda d’aprendre; i al haver més interacció entre l’alumnat i el professorat, els continguts no s’obliden i les classes es fan més dinàmiques i amenes.

Maria Zarzoso ha dit...

Salvete!

La ludificació es pot definir com un conjunt de tècniques dinàmiques relacionades amb la temàtica dels jocs que s'apliquen a aspectes molt diversos de la nostra vida per tal de realitzar les activitats quotidianes d'una forma diferent, sense que es faci pesat o monòton.
La paraula ludificació prové del llatí (ludus), que significa joc. També s'anomena gamificació, terme provinent de l'anglès (game).
Un clar exemple on aquest mètode està molt present és en l'educació.
Personalment, considero aquest mètode la clau de l'aprenantage. Moltes vegades els alumnes no senten cap tipus d'interès respecte les matèries. Aplicant aquest mètode a les classes, s'aconseguiria motivar als alumnes i despertar la seva curiositat.




Anònim ha dit...


La ludificació o gamificació consisteix en transformar-ho tot en un joc, gràcies a les plataformes digitals amb l’objectiu de complir determinats requisits. La paraula ludificació prové de la paraula en llatí “ludus” que vol dir joc.

Personalment trobo que està molt bé haver trobat una forma alternativa per aprendre o per altres objectius. A demes que gràcies a l’avens de la tecnologia en podem gaudir molt més que no pas si ho féssim d’una manera tradicional.

Anònim ha dit...

Salvetee!

Resumiendo la ludificación, gamificación o jueguización es aprender con la sensación de estar jugando. Fomenta la creatividad y aumenta la motivación para hacer las cosas.

En mi opinión es la mejor forma de enseñar, ya que para la mayoría de personas aprender cosas nuevas de manera dinámica es más sencilla y divertida. También creo que debería fomentarse más esta forma de enseñar, aprender o estudiar en la sociedad, ya que nos aporta muchas ventajas como que el alumnado trabaje más y voluntariamente, o que los objetivos y la estructura de lo que se enseñe sea más claro.

¿Quién lo diría?, La vida es un juego y el juego crea emociones que nos ayudan a crecer, aprender, desarrollarnos, motivarnos e implicarnos y todo esto gracias a la ludificación.

Valete.

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!
La ludificació consisteix en fer les coses de manera lúdica (amb jocs). Aquesta paraula prové del llatí "ludus" que significa "joc".
Crec que és una bona entrada perquè a mi em va molt bé aprendre amb els kahoots. Trobo que és una manera divertida d'aprendre, i que encara que no et sembli que estiguis estudiant, el teu cap pensa i va retenint coses.

Anònim ha dit...


Salvete!
La ludificació o gamificació és l'ús del joc amb l'objectiu de aprendre coses noves i també per interactuar amb gent. Personalment crec que és una manera positiva de adquirir nous coneixements i és una forma diferent i més eficaç d'aprendre i ens arriba a motivar per saber cada cop més i interesar-nos per les coses.
Valete

Pocholo ha dit...

Salvete tripulants!!!

La ludificació és un mètode eficaç per atreure l'atenció i la implicació de la gent en diversos àmbits. El seu objectiu és poder aprendre mentre passem una bona estona. A mi, personalment m'agrada moltíssim aquest mètode, ja que no exigeix pensar molt, però si que ens motiva per esforçar-nos a aprendre i interessar-nos més, com he dit abans, passant una bona estona.