30 de setembre del 2015

ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΑΙ

Αἱ Μοῦσαι, αἱ θεαὶ τῶν τεχνῶν καὶ ἐπιστεμῶν, εἰσιν ἐννέα· Μελπομένη ἐστὶ Μοῦσα τῆς τραγῳδίας, καὶ Θάλεια τῆς κωμῳδίας· Οὐρανία δὲ ἐπιμέλειαν ἔχει τῆς ἀστρονομίας, καὶ Καλλιόπη τῆς ποιητικῆς τέχνης. Πολυμνία δὲ τὰς ᾠδὰς προστατεύει, καὶ Τερψιχόρα τῆς χορείας. Εὐτέρπη δὲ ἐστι Μοῦσα τῆς μουσικῆς, καὶ Κλείω τῆς ἱστορίας, καὶ Ἐρατὼ τῆς λυρικῆς τέχνης.



22 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, Jordi
Aquí et faig la traducció del text sobre les muses.

Traducció:

Les muses, deesses de les arts i les ciències, són nou.
Melpoméne és musa de la tragèdia i Tàlia de la comèdia. Urania abocada amb atenció a l'astronomia i Calíope a l'art poètic. Polimnia amb els himnes protegeix, Trepsícoré és musa de la dansa. Euterpe és musa de la música, Clío de la història i Erato de l'art de la lírica.

Unknown ha dit...

Les nou Muses
Les Muses, les deesses de l’art i del coneixement, són nou. Melpómena és musa de la tragèdia, i Zaleia de la comèdia. Urània té atenció de l’astronimia i Cal.liòpede de la poesia lírica .Polimia domina les odes i Teripicore la dansa. Euterpe és la musa de la musica, Clio, de la història i Èrato de l’habilitat lírica.

Anònim ha dit...

Les nou Muses

Les Muses, deesses de les arts i dels coneixements, són nou.

Melpòmene és la Musa de la tragèdia i Talia de la divertida comèdia.
Urània té cura de l’astronomia i Cal•líope de l’art poètic.
D’altra banda, Polímnia dirigeix els himnes i Terpsícore els balls.
Euterpe és la Musa musical, Clio de la història i Èrato de l’art líric.

Anònim ha dit...

La meva traducció del text:

Les nou muses

Les muses, deesses de les arts i dels coneixements, són nou. La musa de la tragèdia és Melpomene i Talia és la musa de la comèdia. Urania té la custòdia de l’astronomia i d’altre banda Cal•líope de la poesia (creativitat i l’art). Polimnia domina les odes i Teripicore la dansa. Euterpe és la musa de la música, Clio, de la història i Èrato de l’habilitat lírica.

Unknown ha dit...

Καλημέρα, tripulants!
Aquesta és la meva traducció del text de les muses:
''Les muses són les divinitats de les deesses i de les arts i en total són nou.
Primer tenim a Melpòmene, a la qual se li atribueix el do de la tragèdia. La segona musa amb la que ens trobem és amb Tàlia que és inspiradora de la comèdia. La següent és Urània, la qual inspira als homes amb l’astronomia. Cal·líope, però, és la musa inspiradora de la poesia i en concret, la poesia èpica. Per altra part, Polimnia és la musa dels himnes. Terpsícore, per la seva part és la que ens encanta amb la dansa. Euterpe, per altra banda és la musa inspiradora de la música. Clío, doncs, és la musa de la història i per últim Èrato és la musa de la lírica èpica.''
I aquí us adjunto el comentari de la presentació:
A cada musa se li atribueixen un atribut en general. Per exemple:
A Melpòmene se la representa amb una màscara tràgica, per aquest motiu se la relaciona amb la tragèdia.
Tàlia és la musa de la comèdia ja que és representa amb una màscara còmica.
El component escultural principal d’Urània és una esfera, la que sembla ser un planeta, per aquest motiu se la relaciona amb l’astronomia.
A Cal·líope se la dibuixa amb una tauleta per escriure
A Polímnia se la representa molt serena i molt solemne gràcies a la seva virtut.
Terpsícore està representada com una ballarina i amb una cítara.
Euterpe evidentment està representada amb una flauta per ser la musa de la música.
La representació moderna de la musa Clío és amb un llibre.
Èrato es representada amb una lira ja que és la divinitat de la lírica.

Aldrin Jhay ha dit...

Salvete tripulants.

La meva traducció del text, que té com a títol Les mou Muses, és: Les muses, dees de les arts i dels coneixements, són nou. Melpòmene és la musa de la tragèdia i Talia de la comèdia. Urània té atenció de l’astronomia i Cal·lípole de la poesia lírica. Polímnia domina les odes i Terpícore té el domini de la dansa. Euterpe és la dea de la música, Clio, de la història i Èrato, de l’habilitat lírica.

Natalia Fernandez ha dit...

LES NOU MUSES

Les muses, deesses de les arts i dels coneixements són nou. Melpómen és la musa que inspira la tragèdia a l’art del teatre i Thalia la musa que per el contrari inspira la comèdia, per altre banda tenim a Urània musa de l’astrologia i Cal·liope musa de l’art de la poesia épica. Polimnia és la musa dominant dels himnes/odes i Teripicore la de de la dansa. Euterpe és la musa que inspira l’art de la música, Clio la de la història i per últim tenim a Èrato, musa que inspira l’art de la poesia lírica.

Júlia Roig ha dit...

Salvete de nou, tripulants!

Aquí us deixo la meva versió de la traducció del text de les nou muses:

Les muses, deesses de les arts i el coneixement, són nou. Melpòmene és la musa de la tragèdia i Talia la de la comèdia. Urània té cura de l’astronomia i Cal·líope de l'art poètic. Polímnia és la protectora dels himnes i Terpsícore de la dansa. Euterpe és la musa de la música, Clio de la història i Èrato de la poesia lírica.

Mireia Boix ha dit...

Γεια σου!

Les muses, dees de les arts i els coneixements, són nou. Melpòmene és musa de la tragèdia i Tàlia de la comèdia. Urània, en canvi, és la deessa de l'astronomia i Cal·líope de l'art poètica. Polímnia, però, és la dea dels cants i els himnes i Terpsícore la del ball i la dansa. D'altra banda, Euterpe és la musa de la música, Clío de la història i Erato de la poesia lírica.

Αντίο!

Sergio Prieto ha dit...

Salve omnes!
LA MEVA TRADUCCIÓ:
Les Muses, són nou dees de les belles arts amés del coneixement: Melpomene és la Musa de la tragèdia, així mateix, Thalia és la de la comèdia. Urania, en canvi té cura de l’astronomia, i Cal·liope de l’èpica. En canvi, Polyhymnia de odes presidencials i Terpischore de la dansa. Euterpe, en canvi, és la Musa de la música i Erato la de la ciència.


Les dues diapositives que em semblen més interessants, són la tercera i la cuarta (la de Melpomene i la de Thalia); ja que expressen la idea de les “dues cares de la moneda” ja que cadascuna és la Musa d'un estil teatral oposat i manifesa l'ideal de l'equilibri entre dos conceptes i/o idees.
També destaco la cinquena diapositiva, ja que em sorprén que a Urania se la representi amb un globus terraqui perquè ella és la Musa de l'astronomia (més enllà del món terrestre/la Terra).

Valete!

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

La meva traducció és la següent:

Αἱ Μοῦσαι, αἱ θεαὶ τῶν τεχνῶν καὶ ἐπιστεμῶν, εἰσιν ἐννέα· Μελπομένη ἐστὶ Μοῦσα τῆς τραγῳδίας, καὶ Θάλεια τῆς κωμῳδίας· Οὐρανία δὲ ἐπιμέλειαν ἔχει τῆς ἀστρονομίας, καὶ Καλλιόπη τῆς ποιητικῆς τέχνης. Πολυμνία δὲ τὰς ᾠδὰς προστατεύει, καὶ Τερψιχόρα τῆς χορείας. Εὐτέρπη δὲ ἐστι Μοῦσα τῆς μουσικῆς, καὶ Κλείω τῆς ἱστορίας, καὶ Ἐρατὼ τῆς λυρικῆς τέχνης.

Les muses, deesses de les arts i els coneixements, son nou: Melpòmene és la musa de la tragèdia i Talia la de la comèdia; Urània de l’astronomia i Cal·líope musa de la poesia èpica. Polímnia és musa dels himnes, i Terpsícore musa de la dansa. Euterpe és musa de la música i Clio de la història i Èrato és musa de la posia lírica.

lpp1998@gmail.com ha dit...

Les muses, les deeses dels coneixements i de les arts, són nou. Melpómene és la musa de la tragédia, així mateix Tàlia de la comèdia. en canvi, Urània té cura de l'astronomia, i Calíope de l'art poètic. Polímnia dirigeix els cants, mentre que Terpsícore la dansa. Euterpe és la musa de la música, Clío de l'historia i Erato de l'art líric.


LUCAS PARRA PÉREZ

Dafne Serra ha dit...

Traducció:
Les Muses, deeses de les arts i dels coneixements. Melpómene és la musa de la tragèdia i Thalia la de la comèdia. Urània la de l'astronomia i Cal·lipole de la poesia lírica. Polimia domina les odes i Terpícore té el domini de la dansa. Euterpe és la musa de la música, Clio, musa de la història i Èrato de l'habilitat lírica.

Sergi ha dit...

Les muses, les deesses de les arts i també del coneixement , són nou. Melpomene és la musa de les tragèdies heroiques, Thalia ho és de la comèdia, Urania en canvi té cura de l’astronomia, Calliope de la fabricació dels instruments i les armes, Polyhymnia d’ordenar els cants, Terpsicore de la dansa, Euterpe és la musa de la música, Clio ho és de les narracions, Erato de l’art de la lira.

Anònim ha dit...

El meu comentari sobre les nou muses:

A la primera diapositiva podem observar a Apol•lo envoltat de les nou muses.
Melpomene, musa de la tragèdia, sosté una màscara (tràgica) i un ceptre.
Talia és la musa de la comèdia i la podem reconèixer per les faccions còmiques de la màscara que hi té a la vora.
A Urània se la relaciona amb l’astronomia i ho podem saber per l’escultura que hi duu en forma d’esfera, que probablement sigui un planeta.
A Cal•líope se la pot reconèixer pels pergamins, en els quals escriu poesia, que sosté sobre una làmina de fusta.
Amb Polimnia podem observar la lira, ja que així se la representa usualment, i també per la seva actitud pensativa, de meditació.
A Terpsícore se la representa marcant el compàs amb la lira, i també com una ballarina.
Euterpe, musa de la música, la identifiquem ja que té l’art de tocar la flauta.
Clío és representada per la corona de llorer que duu, a vegades per una trompeta i un llibre de Tucídides. Es van fer una revista i un cotxe, la revista es diu així perquè tracta de fets històrics i el cotxe, Renault Clío, que també es pot dir que Clío vol dir ‘ la que ofereix glòria’ i per tant se li diu d’aquesta manera al cotxe ja que té fama, és segur...
I per últim, Èrato que està representada per una corona de roses i una lira.

Isaac Guilà ha dit...

Cada Musa s’encarrega d’un paper diferent, del qual són la divinitat, en les arts i les ciències. I aquestes són:
Mèlpomene és la dea de la tragèdia i per això es representada amb un punyal i la màscara corresponent a la tragèdia, la qual posseeix una expressió dramàtica amb la llàgrima que és el que senten qui ho presencien.
Talia és la divinitat de la comèdia, per aquest motiu, al contrari de Melpòmene porta la màscara corresponen a la risa.
Urània, com la seva etimologia indica és qui s’encarrega del cel, de l’astronomia concretament i per això li és atribut el globus terraqui junt amb un compàs amb el qual el mesura.
La Musa de l’art poètica és Cal•líope, representada amb un poema èpic en un mà i una trompeta a l’altre per complementar aquest poema. Pot portar una corona daurada per demostrar la seva superioritat entre les Muses.
Polimnia, com el seu nom indica és la deessa dels himnes i els atributs són la lira que ella va inventar i la seva actitud de meditació.
Terpsícore és el nom de la Musa de la dansa, representada com una jove esvelta i una lira per acompanyar els seus balls.
Euterpe és la Musa de la música, el doble flautí és el seu principal atribut.
Clio és la de divinitat de la història i és representada amb una corona de laurels i un llibre de Tucídides.
Èrato, la Musa de l’art líric és representada amb una lira, roses i la companyia d’Eros amb una sageta daurada.

Natalia Fernandez ha dit...

Salvete tripulants!
Aquí us deixo el meu comentari sobre la presentació de les nou muses:

-A la primera diapositiva podem veure a Apol•lo Musageta, el qual podem identificar pel fet de que esta envoltat de les nou muses i subjecta una cítara amb el braç esquerre.
-A la següent diapositiva ens trobem amb Melpómene, musa de la tragèdia. Podem reconèixer-la per la seva expressió de serietat al seu rostre i la màscara que duu a la mà dreta, la qual també té un semblant seriós i fins i tot trist. També podem veure que porta una punyal a la mà esquerra, objecte que representa la tragèdia.
-En aquesta diapositiva veiem a Talia, musa de la comèdia. Es representada portant una màscara somrient com a principal atribut i una corona d'heura al cap com a símbol de la immortalitat.
-Aquí podem veure a Urània, musa relacionada amb l’astronomia, la qual porta a les mans un globus terraqüi.
- Podem identificar a Cal•líope, musa de l’art poètic. El seu principal atribut són els pergamins que porta a la mà als quals hi ha poesia èpica escrita i la trompeta que subjecta a l’altre mà.
-A la següent diapositiva es representa a Polimnia, musa dels himnes. Es pot identificar amb la lira, un instrument que moltes vegades es representat al seu costat i un pergamí.
-A Terpsícore, musa de la dansa la podem identificar per les garlandes de flors que formen la seva corona i per la lira que porta a les mans.
-Aquí es veu representada Euterpe, musa de la música a la qual normalment es representa tocant un instrument, en aquest cas una flauta.
-Clío, la musa de la història es pot identificar per portar una corona de llorer al cap i un pergamí, on esta escrita la història, encara que a vegades també pot dur una trompeta i un globus terraqui.
-A la última diapositiva es por veure a Erato, musa que insipira la poesía romántica. Es representada amb una corona de roses al cap. També podem veure que esta escrivint un poema amb una fletxa d’Eros, el qual té al costat.

Mireia Boix ha dit...

Καλησπέρα, tripulants!

Aquí us deixo el meu comentari sobre la presentació de les nou muses.

2. En aquesta diapositiva podem veure el déu de la música, Apol·lo, amb la seva lira envoltat per les nou muses. Estant al mig, es demostra la importància d'Apol·lo, ja que les muses formaven part del seu seguici.
3. Melpòmene és la musa de la tragèdia. En aquestes fotografies podem veure que, tant l'escultura de Melpòmene com la reproducció més actual de la musa sostenen una màscara. Aquesta peça era molt habitual en el teatre i el rictus de la cara de les màscares (sorprès) ens demostra quin gènere protegia.
4. Talia era la musa de la comèdia. Tal com es pot observar a les imatges de Melpòmene, si ens fixem en la màscara que té al seu costat dret podem intuir per quin gènere vetllava, ja que el rictus ens ho indica. A més, la musa Talia sosté amb la seva mà esquerra un objecte (que podríem dir tambor o pandereta) que servia per acompanyar l'actuació dels actors a l'escenari mentre representaven l'obra.
5. Urània és la musa de l'astronomia. Això es demostra en les imatges d’aquesta diapositiva on el llibre té com a portada l'espai amb alguns astres i la il·lustració del cafè-bar està envoltada d'estrelles i elements espacials. Si ens centrem en l'escultura de la musa, aquesta sosté un globus terraqüi. Això ho interpreto que la terra és l'únic lloc, de moment, des d'on podem observar l'astronomia i l'espai.
6. Cal·líope és la musa de la poesia èpica. Sabem que és Cal·líope per la seva corona, pel llarg pergamí que sosté juntament amb la seva llarga ploma i per l'escultura que està observant. A l'escultura s'hi representa Homer, gran autor de la poesia èpica i la musa l'està observant per veure si aconsegueix inspiració.
7. Polímnia és la deessa dels cants i dels himnes. A l'obra d'art surt representada amb la lira. A la portada del document que està al costat de Polímnia pes pot veure representats diversos cossos que semblen que estiguin ballant gràcies als cants i himnes interpretats per Polímnia.
8. Terpsícore és la dea del ball i la dansa i al costat dret, en una imatge, podem veure unes persones realitzant moviments de dansa. En el monòleg del Luthiers s'explica d'una manera humorística els noms de les muses i una mica de la seva història i es fa especial atenció al nom de Terpsícore, tema sobre el qual gira l'actuació.
9. Euterpe és la musa de la música. Això ho podem observar en la pintura on surt representada: la musa sosté un doble-flautí, instrument amb la que s'acostuma a representar. Sabent el que protegeix, la música, no és d'estranyar que uns premis que valorin aquesta especialitat s'anomenin Euterpe.
10. Clio és la deessa de la història. En la imatge on se la representa sabem que és la musa perquè està sostenint un llibre de Tucídides per fer honor als fets que van succeir en el passat. Al costat de la musa Clio hi ha una revista que porta el nom de la musa i explica els fets més interessants de la història. També hi ha un Renault que va marcar la història, el Clio.
11. La musa Erato protegeix la poesia lírica. En algunes imatges de la diapositiva s'hi representa la lira que sempre acompanya aquest estil de poesia. En l'obra on es representa la musa hi ha Erato acompanyada de Cupido que li proporciona un arc per escriure. La presència de Cupido s'explica, ja que la poesia lírica és un estil de la poesia que expressa sentiments molt intensos en els quals s'inclou l'amor.

Αντίο!

Júlia Roig ha dit...

Salvete omnes!


Si hi ha alguna cosa que realment m’agrada de la mitologia, és aquesta possibilitat de representar a les diverses divinitats amb els seus atributs, i poder-les reconèixer en obres tant pictòriques com escultòriques. En aquest cas ens trobem davant diverses representacions de les nou muses, les divinitats inspiradores dels artistes a qui veiem rodejant a Apol·lo Musageta, el seu protector, en la primera diapositiva.

Tot seguit ens trobem una estàtua que representa a Melpómene, la protectora de la tragèdia, el gran gènere del teatre grec. Ho sabem gràcies a la màscara que du a la mà dreta, la qual té el rictus trist. A més, amb la mà esquerra, també subjecta la daga que manté guardada i que tan característica és de les tragèdies i el drama.

Just després, en una altra estàtua, ens trobem amb Tàlia, la musa de la comèdia i que també du, és clar, una màscara, però que en aquest cas té una expressió de riure. A més, també porta un bastó, representant així els pastors, ja que també era protectora de la poesia rural. Per últim, també li observem una corona d’heura, símbol d’immortalitat.

A la següent diapositiva tenim, en fusta, a Urània, divinitat de l’astronomia. La reconeixem gràcies al globus terraqüi que aquesta subjecta i el compàs, que tant l’ajuda a mesurar el cel, com a fer càlculs, com a musa de les matemàtiques que també és.

Cal·líope és la següent en ser representada, en aquest cas, en una pintura. Asseguda amb un poema a la mà, enmig de la boira, observa amb admiració un bust d’Homer, l’escriptor de poesia èpica per excel·lència, el gènere el qual ella protegeix. A la mà esquerra du una trompeta per a fer-se sentir i al cap porta una corona, símbol de supremacia i poder.

A continuació ens trobem amb una altra pintura, en aquest cas, la de Polímnia, la dea dels himnes. No només la reconeixem per la lira i el pergamí que du, sinó també pel seu gest pensatiu i el seu vel, que ens indica el seu caràcter sagrat.

En la diapositiva següent no ens trobem representada a cap musa directament, però sí que sabem a quina es fa menció: a Terpsícore, la musa de la dansa. És clar, ho sabem per la imatge de les tres ballarines.

La següent en ser representada és Euterpe, la musa de la música. Asseguda en una cadira y col·locant els peus sobre llibres de poesia, la reconeixem sobretot gràcies a la flauta que està tocant, instrument del qual n’és especialment protectora.

A continuació ens trobem amb Clio, divinitat i protectora de la tan important història. També du al cap una corona de llorer per a representar la glòria dels herois dels quals ella parla, mentre subjecta amb la mà esquerra un pergamí i té al costat una caixa on desa la resta de rotllos.

Per últim, en una altra pintura, és representada Èrato. Ella, com a musa de la poesia lírica i per tant, dels poemes d’amor, està rodejada de flors com les de la seva corona i colors vius com el del seu vestit. Escriu amb una sageta de punta daurada sota la protecció d’Eros i al costat hi té una lira.

Aldrin Jhay ha dit...

Salvete de nou tripulants!

És fascinant veure les diferents representacions de les nou muses, que de ben segur, heu pogut reconèixer pels diferents elements i atributs d’aquestes. Per començar, trobem a Apol·lo envoltat per les nou divinitats filles de Zeus i Mnemosine. Aquestes inspiren les diferents arts, i cadascuna protegeix un gènere diferent.

La segona diapositiva ens mostra una màscara amb un rostre dramàtic, que representa la tragèdia. Aquest gènere, tan conreat pels grecs, és domini de Melpòmene. També veiem com sosté una daga, instrument que ens porta a pensar en escenes tristes i dramàtiques.

Tot seguit, veiem una altra màscara, però amb una expressió més divertida i somrient que l’anterior. Talia, musa de la comèdia, normalment és representada amb una màscara còmica i un bastó, que representa la poesia pastoral, també domini seu. Un altre atribut és la corona d’heure que porta al cap, símbol d’immortalitat, ja que la comèdia perdurarà per sempre.

A la tercera diapositiva podem veure una esfera, que podríem associar-la amb l’astronomia, possessió de la musa Urània. Aquesta musa, que també inspira les matemàtiques, sosté un compàs, i per aquest motiu és coneguda com la musa de totes les ciències exactes.

També veiem a Cal·líope, musa de la poesia lírica. La podem reconèixer perquè esta asseguda en una taula escrivint i duu una corona, per simbolitzar el seu poder. Podem veure-la com admira el bust d’Homer.

Polímnia, la següent representada, es mostra tranquil·la i calmada com les seves melodies. Ella és la musa dels cants i de les odes i sovint, és representada amb els colzes recolzats i amb la mà sostenint-se el mentó.

Seguidament trobem la imatge de tres dones ballant, que ens porta a pensar en la musa de la dansa, Terpsícore. Euterpe, en canvi, musa de la música, està asseguda en una cadira tocant la flauta, instrument del qual n’és protectora.

La següent representada és Clio, musa de la història. Asseguda i llegint un llibre, la podem reconèixer per la corona de llorer que duu al cap, símbol de glòria dels herois dels quals narra les aventures.

Per últim, veiem a Èrato escrivint, ja que el seu domini és la poesia lírica. Acompanyada d’Eros, és representada amb una corona de flors.

Vale!

Dafne Serra ha dit...

Salvete tripulants!

2-Doncs en la primera diapositiva, podem distingir el dèu Apol·lo rodejat per les nou muses, les quals formaven part del seu seguici.
Tot seguit a la tercera, tenim a Mnelpòmene, musa de la tragèdia i la cual podem distingir a través de la máscara que aquesta agafa.
Posteriorment a la 4 tenim a Talia, representant la comèdia i la cual, tal i com amb mnelpòmene, podem distingir per les màscares.
A la número 5 trobem a Urània, musa de lastronomia i pn la veiem amb estris i envoltada d'estrelles i elements de l'espai.
A la 6 trobem a Cal·líope, musa de la poesia èpica i la qual sabem distingir per la corona, l'escultura que observa i el pregamí.
A la 7 tenim Polímnia, deesa dels himnes (cant) la cual es representa amb la lira. (la qual veiem també amb diversos cosos al voltant)
A la número 8 ens trobem amb Terpsícore, dea de la dansa i la cual veiem amb persones al costat representant la dansa.
Com a novena trobvem a Euterpe, musa de la música i la cual podem veure-ho a la puntura.
De les últimes a la 10, trobem a Clio, deesa de la història i on la veiem representada perquè sosté un llibre de Tudícides i al seu costat una revista que porta el nom de la musa narrant fets d'història rellevants.
Com a Undècima i última trobem a Erato, protectora de la poesía lírica. Algunes de les imatges que s'hi representen veiem la lira, característica de aquesta poesia. On hi ha erato, trobem a Cupido, el qual li proporciona el arc d'escriure.

Valete!

Unknown ha dit...

En les següents diapositives podem veure com a cada musa se li atribueix un atribut, a través d’exemples.

En la primera diapositiva observem a Melpòmene, la deesea de la tragèdia, la podem reconèixer per atributs com la màscara amb un gest facial trist, que en el teatre representa la tragedia. En el cas contrari tenim a Tàlia, la musa de la comèdia, que es representada també amb una mascara però en aquest cas somrient, per tant es relaciona fàcilment amb la comèdia. Podem observar que molts teatres han utilitzat aquesta referència clàssica com a nom. La següent Musa és Urània, musa de l’astronomia, podem esbrinar-ho per l’esfera representada que sembla ser un planeta. Cal•líope,és la musa inspiradora de la poesia i en la diapositiva s’observa aquesta musa sostenint un pergamí. A la següent musa Polimnia podem reconèixer per la lira ja que és com s’acostuma a representar, perquè n’és la seva creadora. També per la seva actitud pensativa. Terpsícore és la Musa de la dansa, i es representada per una lira que acompanyar els seus balls. Euterpe, la Musa de la música, és representada per el doble flautí, instrument musical. Clío, és la musa de la història i es per això que esta representada amb un llibre de Tucídides. Èrato, Musa de l’art líric és representada amb una lira, i esta acompanyada d’Eros.