8 de novembre del 2012

Iniciatives clàssiques: pipiatio i lectura de textos

pipiatio classica


La gens classica no s'atura i segueix generant activitats arreu de l'Estat per reclamar la presència que els estudis clàssics mereixen als currículums de Secundària en la nova LOMCE.

Si teniu un compte a Twitter us proposem la iniciativa que ens ha fet arribar Chiron: el proper 15 de novembre hi haurà pipiatio classica, una piulada en llatí (Latine) i en grec (ἑλληνιστί) a favor de la Cultura Clàssica, el Llatí i el Grec. Altres blocs germans ens acompanyaran i entre tots farem sentir la nostra veu. Com més difusió en fem, més lluny arribarà i cal, per a això, aprofitar les xarxes socials que ens ofereixen una gran oportunitat. No tingueu por d'equivocar-vos si dubteu a l'hora d'escriure un mot o una frase en llatí o en grec, les llengües són molt agraïdes i el vostre clam serà prou recompensa. Afegiu als vostres tuits el hashtag #pipiatioclassica per poder seguir l'esdeveniment des d'aquest enllaç.


I des de Múrcia ens arriba una altra iniciativa molt engrescadora que comparteix la mateixa causa que l'anterior. L'AMUPROLAG i la SEEC, secció de Múrcia, ens proposa l'activitat Yo conozco mi herencia, ¿y tú? Es tracta de fer una lectura conjunta entre professors i alumnes "d'una selecció de textos bilingües dels nostres clàssics grecs i llatins a través dels quals es reflexa i s'intueix l'enorme tresor de pensaments i d'idees belles, útils i necessàries per viure en societat i prosperar, que els clàssics ens han ofert i que no podem ni volem oblidar".  I quina és la data triada? Doncs una de ben emblemàtica... el 12 del 12 del 12 a les 12 hores! Aquest és el preciós vídeo promocional que els companys de Múrcia han editat i publicat...



Què us sembla tot plegat? Ara ens toca a nosaltres...

Per a tots els tripulants d´aquest Vaixell, des de 4t d´ESO a 2n de Batxillerat, amb l'esperança que tots i cadascun de nosaltres siguem conscients del que significa conservar tot allò que els clàssics ens han regalat...


32 comentaris:

Fernando Blaya ha dit...

Moltes gràcies per la difusió! Hem afegit els subtítols en catalá. Esperem els vostres videos! Petonets!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Todo un placer, Fernando. Esperemos que esta iniciative sume más esfuerzos y nuestra voz sea clara y escuchada (especialmente esto segundo). Un abrazo desde nuestra nave.

Andrea López ha dit...

Al Vaixell d'Odisseu som conscients de l'herència que ens ha deixat la cultura clàssica, el grec i el llatí. L'estudiem diàriament i sabem l'importància que han tingut i tenen a l'actualitat, però encara ens queden moltes coses per conèixer respecte els clàssics.
Per altre banda, aquestes iniciatives són uns bons projectes que poden ajudar a rebre el reconeixement que es mereix (la cultura clàssica).
FA

daniela georgieva ha dit...

Em sembla una proposta molt interessant per a que arribi, hi ha gent que desconeix l’ importància que ha tingut i té als nostres dies les llengües clàssiques i així d'alguna manera (ja sigui per les xarxes socials o pel vídeo) els hi pot arribar i podran veure lo molt que significa per molta gent la cultura clàssica.

Berta J. Tarragó ha dit...

Trobo que hauríem de ser conscients l’herència i les arrels de la cultura clàssica ens ha deixat.
Jo tinc conte “Twitter” i com a mínim uns quants “twits” els hi dedicaré el proper 15 de novembre.
Penso que és una iniciativa bona i necessària.
Valete!

Unknown ha dit...

Molt bona idea per poder reclamar la presència de tota la cultura clàssica en una de les xarxes socials mes importants!
crec que pot servir perquè molta gent vegi que aquest tipus de cultura no esta abandonada i que segueix mes viva que mai!
Jo participaré i espero que molta gent com jo ho faci per poder fer TT.

Unknown ha dit...

Salvete!

M’agrada aquesta iniciativa, es un bon moments per els que li agrada la historia clàssica es facin veure .Segur que hi hauran centenars de persones que ho faran i això de demostrarà de que cada vegada som més i segur que serem més dintre de uns anys. S’han de fer més coses així.

blai16 ha dit...

Utilitzar les xarxes socials per aquest tipus de coses és una magnifica idea. De fet, les xarxes socials són una molt bona eina per fer-nos sentir a tot arreu, tot i que a vegades són mal utilitzades o utilitzades en excés. Per tant, és molt interessant incentivar l'ús de les xarxes socials d'aquest tipus de manera i alhora incentivar la cultura clàssica.

Unknown ha dit...

Salvete!
Trobo que es una molt bona idea, ja que avui en dia tothom es mobilitza a traves de les xarxes socials i es una manera de fer-ho a nivell global, perquè tothom sàpiga el que està passant.
Es important que no oblidem els nostres orígens.
La iniciativa de llegir textos en llatí i en grec a l'aula i alhora gravar-nos la trobo d'allò més interessant i a l'hora educativa!
Valete!

Alex Molera ha dit...

Trobo molt bé aquesta iniciativa de d’utilitzar les xarxes socials per revolucionar-nos i queixar-nos. Jo tinc twitter i ho faré ja que hem de defensar les lleguen clàssiques ja que podem aprendre moltes coses d’elles i son llengües que hem de conservar i no les podem perdre els nostres orígens.

Fernando Blaya ha dit...

Es un auténtico honor que estéis tan animados con estas propuestas. Moltes gràcies a tothom¡¡ #pipiatioclassica #yoconozcomiherencia

El vaixell d'Odisseu ha dit...

De eso se trata, Fernando, de generar propuestas que animen a nuestros alumnos a conectarse con la realidad que a menudo les es tan desconocida. Seguimos en contacto. Un abrazo.

Judy97 ha dit...

Salvete!
Trobo que és una idea fascinant. És una bona manera de poder dir que el món clàssic i la cultura, no han deixat d’existir mai. Per això ens hem de fer sentir.
Compteu amb mi!

Carla Bartra ha dit...


Salvete!
Jo també penso que és una molt bona idea aquesta iniciativa i estigui en una xarxa social, perquè així tothom tingui present quins són els nostres orígens, i ens servirà d’aquesta manera perquè no els oblidem, i perquè en podem aprendre moltes coses. Ho trobo molt interessant.
Valete.

Jordi Barberà ha dit...

Salvete!

A mi em sembla que aquesta proposta de utilitzar les xarxes socials a fi de donar a conèixer a més gent el que és tot això està molt bé. Les xarxes socials, molts cops diuen que no serveixen de res, que són tonteries per perdre el temps. Però els que diuen això, crec que estan força equivocats. És veritat que molta gent en fa un mal ús, o les fa servir per perdre el temps, però també es poden fer coses d'aquest tipus, per arribar a gent i perquè coses com el llatí, el grec i la cultura clàssica tinguin més importància.
Jo tinc twitter i faré un comentari per donar suport a la causa i espero que tot això pugui arribar ben lluny! Cada granet de sorra conta així que, afegiré un comentari per fer-ho una mica més gran

Valete!

Maria Ros ha dit...

Salvete!

Crec que és una iniciativa molt bona i original.Avui en dia, les xarxes socials ens influeixen molt i cada vegada més serveixen per fer propostes com aquesta.
Unir a tothom a través de les xarxes per les llengües clàssiques es una bona manera de fer-nos sentir!
Valete!

Ruut ha dit...

Trobo que les xarxes socials i les llengues clàssiques no estàn gaire lligades, ja que a Facebook o Twitter moltes vegades escriuen de qualsevol manera però tot és possible, i espero amb grans ganes que arribi el dia quinze, que ja tinc preparades les frases! Aixì fomentarem l'ús d'aquestes llengues tant meravelloses i deixarem a molts "twitteros" bocabadats amb el nostre gran Trend Topping!

Salvete!

Alison ha dit...

valete!!

Molt bona idea per fer una iniciativa del món clàssic cap a les xarxes socials !!
Jo també tinc un compte en el twitter i us ben asseguro que alguns tweets (sense oblidar-medel hashtag #pipiatioclassica) estaran adreçats per la difusió de la Cultura clàssica.
Espero amb ganes pel dia de demà !!

Salvete!!

Unknown ha dit...

Estic d'acord amb els meus companys, utilitzem aquesta xarxa social per ressaltar la importància de les llengües clàssiques en la nostre societat. Fem-nos conèixer, i apart prenguem paraula junt amb els tripulants d'arreu. Trobo que hem de fer públic la cultura clàssica i que millor que twitejant!!!

Pol Alberola Bernat ha dit...

Bonic vídeo mostrant tota la herència cultural que ens deixa, al cap de molts anys.
Des de els seus deports, arquitectura, literatura, escultura, i que em de continua en riquin la historia de aquesta cultura que molts beneficis ens a aportat al llarg dels anys.

carlota ha dit...

Uau és que realment m'impacta com n'és d'important encara avui en dia les clàssiques. Quan a 4rt d'ESO vaig elegir una nova aventura, el llatí, i a més a més va ser l'any que va començar el vaixell, però jo no tenia ni idea de com eren presents en nosaltres.
Desprès d'haver dit això òbviament m'agrada molt la idea de compartir tot això en el twiter i en general en totes les xarxes socials. Però el twiter jo crec que ara mateix és la millor eina perquè els que estudiem clàssiques i les defensem, ens donem a veure i exposem tot aquest món que jo trobo que és molt interessant. Jo no tinc twiter, però esta clar que vull que aquesta idea tiri endavant.

Valete!

Charlene ha dit...

Salvete!
Jo penso que aquestes iniciatives són molt importants per les clàssiques i sobretot útils. És com a les series de televisió, si alguna serie es cancel·la i hi ha molta gent que vulgui que torni, fan iniciatives com aquestes i veuen si hi ha sort per veure si tornen!
Quan el Jordi ens va enviar un correu dient-nos això, vaig decidir contribuir-hi i escriure diverses frases cèlebres gregues i llatines al meu compte de twitter amb el hashtag #pipiatioclassica. Tals com Horaci, Sòcrates,... Si no haguessim tingut trimestrals, hauria tingut més temps per poder-ne posar més... Vaig anar al twitter i hi havia una quantitat de gent inmensa que posava aquest hashtag, i estic orgullosa d'haver sigut una d'aquelles persones.

Vale!

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Doncs crec que aquesta idea del tweet és una molt bona idea per la difusió d'aquesta idea de conservar el món clàssic en l'educació. Avui en dia aquestes xarxes socials són les que tenen més poder de totes i, si vols donar a conèixer alguna idea o "protesta" aquest és un dels mètodes que més repercussió tindrà i que més visible serà a ulls de tothom.

Jo no tinc twitter, però animo a tothom a a que doni suport a aquesta iniciativa.

Valete!

estela ha dit...

Fins que he començat aquest gran viatge amb el vaixell no m'havia adonat de lo presents que tenim en la nostra vida les llengues classques.
Em sembla una idea genial decidir ajuntar aquestes llengues i les reds socials, que és una de les coses que utilitzem més actualment, perque tothom qui vulgui pugui participar en un debat d'aquestes.
Crec que encara s'aurian de fer convocatories de debats de classiques més a sobint i que seria interessant partisipar-hi.

Marta Molgosa ha dit...

Salvete!

Estic totalment d’acord amb aquest moviment, i que millor que fer-ho a través de les xarxes socials, ja que actualment influencien tant en les persones i pot ser una bona manera per ressaltar la importància de les clàssiques . Penso també, que tot allò que pugui estar a les nostres mans, ho farem possible, ja que som estudiants d’aquestes llengües i cada dia ens endinsem més en aquet gran món, i som conscients de la seva importància.

Valete

Cristina C ha dit...

Salvete!

Molt bona idea i una iniciativa fantàstica aquesta proposta de Pipiatio Clàssica!

A través d'una gran xarxa social, els clàssics tindran un gran ressò i un gran reconeixement.
I és que és increïble i admirable com després de tants i tants anys els clàssics segueixen presents entre nosaltres. És més, ens han marcat i determinat en molts aspectes de la nostra vida quotidiana i d'alguna manera ens ha fet arribar al que som i com som actualment.

Valete!

arnau ha dit...

Encara que ja han passat dies, aquesta idea de la pipiato classica va estar molt bé. Aportar una ajuda a les nostres assignatures clàssiques i fer un crit a que perdurin, que no siguin eliminades, que segueixin sent ensenyades! Com alumne de clàssiques, jo també vaig participar, i llegir tots els tweets de les altres persones va estar bé. Aquesta iniciativa s'hauria de repetir, i no només un cop l'any, sinó més freqüentment.

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!

En primer lloc vull dir que em sap greu perquè no vaig poder participar en aquest esdeveniment, però això no vol dir que no estigui d'acord amb el missatge que volia transmetre. Crec que les humanitats i les clàssiques són imprescindibles per la nostra formació, la nostra cultura i la nostra vida. Aquests pocs mesos que porto estudiant clàssiques ja han començat fer canviar la meva manera de pensar, positivament, i espero que ho facin molt més, ja que encara em queda un llarg camí.

En segon lloc vull comentar que estic molt il·lusionat per dur a terme l'activitat del dia 12/12/12, serà divertit i emocionant participar en una proposta com aquesta.

Valete!

Natàlia ha dit...

Salve!
Per saber on anem hem de saber d’on venim.
Em sembla molt bé que es vulgui donar a conèixer, i que sigui important, la història, els mites, en general el món clàssic, perquè en cap moment ha deixat d’existir.

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

és una molt bona idea que puguem ressaltar la importància de les llengües clàssiques en la nostre societat a travès d'aquesta xaraxa social.
És molt important saber d'on venim i l'orígen de les nostres llengües. No les hem de deixar morir.

Vale!

Fernando Blaya ha dit...

Muchísimas gracias por todos vuestros comentarios y apoyo. Esperamos que disfrutéis mucho con "Yo conozco mi herencia, ¿y tú? #yoconozcomiherencia Estamos a vuestra disposición para cualquier duda o sugerencia. Os dejo un enlace con los textos de la selección de #yoconozcomiherencia traducidos al catalán por si os pueden ser útiles. Muchas gracias¡¡

http://www.scoop.it/t/euriclea/p/3482329546/alguns-textos-de-dialogo-con-las-musas-de-diana-de-paco-traduits-al-catala-yoconozcomiherencia

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Muchas gracias, Fernando, por vuestro entusiasmo contagioso. Esperemos que esta iniciativa sea todo un éxito. Nosotros procuraremos estar a la altura y aportar ese granito de arena para llenar el reloj de la esperanza... Un abrazo desde nuestro (vuestro) barco clásico.

Jordi