29 de juny de 2012

PROJECTE DIDASCÀLICA (II): VOCABULA LATINE (un projecte plurilingüe)


Fa uns dies ja vam fer cinc cèntims al nostre bloc de dues activitats vinculades a les llengües clàssiques que hem treballat aquest tercer trimestre amb els alumnes de Grec I i de llatí de 4t i que formen part d´un projecte comú més ampli d´elaboració de material didàctic que hem titulat genèricament PROJECTE DIDASCÀLICA. Avui us presentem VOCABULA LATINE, la feina dels de 4t, un projecte plurilingüe que recull vocabulari bàsic de diversos àmbits en sis llengües: el llatí com a punt de partida, quatre romàniques (català, castellà, francès i italià) i una no romànica (anglès). A banda de la presentació en diapositives de les fitxes que segueixen un índex cromàtic, hi ha una tabula comparativa i, en algun cas, un joc relacionat amb el lèxic triat. És el cas del treball de la Joana, l´Àlex i la Salina, que han dissenyat dos ludi vinculats al vocabulari de les fruites: un DOMINUM LATINE i un MEMORIAE LUDUS. Hem procurat aprendre d´una manera diferent i els resultats han donat els seus fruits (mai millor dit!). Feliciter, discipuli et discipulae omnes!

Joana, Àlex et Salina (LUDI FRUCTUUM)


4 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Realment heu fet una feina digna d´elogi, Joana, Àlex i Salina. Heu anat més enllà i la recompensa és pensar sempre que depèn de nosaltres on volem arribar. Els límits que ens marquem, certament, depenen de la nostra actitud. La vostra en particular mereix una felicitació. Bon estiu a tots i a totes, descanseu i agafeu forces per al nou curs!!

P.S.: a mesura que faci les revisions aniré publicant els treballs dels altres companys de 4t en aquesta mateixa entrada.

Alex Molera ha dit...

Moltíssimes gracies per publicar-ho el nostre treball Jordi, la veritat es que estic molt orgullós de la nostre feina feta, ja que esperem que serveixi per aprendre tan com hem après nosaltres fen-lo. Aprofitar per dir-te que ha estat un plaer estar a les teves classes aquest any, esperem retrobar-nos l’any que bé!
Bon estiu a tots!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Allà estarem, Àlex, per seguir navegant plegats. Bon estiu i gràcies!

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

Quina il-lusió de tornar a veure el nostre joc que vam crear nosaltres.
Em va agradar molt, vaig aprendre molt i fent-lo m'ho vaig passar molt bé.
Gràcies Jordi per fer una entrada del nostre joc.

Valete!