23 de desembre del 2016

Magna celebratio Nativitatis!


Un any més han acabat les classes d'un intens primer trimestre i els alumnes de Llatí i Grec de primer de Batxillerat hem decidit posar-hi punt i final amb una gran festa, una magna celebratio nadalenca ben especial (i merescuda!).

Vam començar, com ja és tradició, amb unes cançons ad hoc que vam interpretar plegats, dues en llatí (Adestes fideles i Sancta Nox) i una en grec (Τρίγωνα-κάλαντα). Coincidint amb les dates de les antigues Saturnàlies romanes, on era popular l’intercanvi de regals, vam decidir preparar una petita sorpresa per al nostre magister-διδάσκαλος fent uns cartellets amb frases i locucions llatines i vam disposar també un gran banquet-simposi a la grega –possiblement no tan solemne com ells el celebraven- amb uns plats ben especials, no només perquè ens hi vam llepar els dits, sinó sobretot perquè van ser alguns dels nostres companys -amb la col·laboració d'algun que altre familiar- els qui van cuinar-los: melitzanosalata (Μελιτζανοσαλάτα) –crema d'albergínies-, houmous (Χούμους) –crema de puré de cigrons-, tzatziki (Τζατζίκι) –salsa de iogurt-, tirópita (Tυρóπιτα) –pasta filo farcida de formatge feta- i karidópita (Καρυδόπιτα) –semblant a un pa de pessic amb almívar-. A més a més de refrescos i altres aperitius que vam afegir a l'àpat.



Finalment, i per acabar aquesta celebració de cloenda tan entranyable, vam immortalitzar el moment fent algunes fotos de grup per deixar constància de la nostra alegria compartida.




Així que, a la resta de tripulants i seguidors del Vaixell d'Odisseu, omnibus BONAM NATIVITATEM ET ANNVM NOVVM FAVSTVM FELICEM 2017 exoptamus!!! 

Cristina Tamashiro Famiankova
1r de batxillerat humanístic


12 comentaris:

Anna Martínez Gessé ha dit...

Tripulants de 1r, quins records!
Me'n recordo quan vam cantar aquestes cançons l'any passat, i de fet, encara me'n recordo de la lletra!
Que passeu un bon nadal tots!
BONES FESTES I FELIÇ ANY NOU!

Kènia ha dit...

Salvete tripulants!!

Espero que tingueu una bona entrada d'any i que es compleixin tots els vostres desitjos. Aquí us deixpo el meu:
Per aquest nou any que entra em proposo que sigui un any d'inflexió per a mi. Créixer per dins, envoltar-me de noves i enriquidores experiències; perquè aquestes són les que realment ens fan créixer com a persones. Parar més atenció al nostre voltant, ser més generosa i solidària perquè la definició de solidaritat no és donar una quantitat de diners per alguna causa com La Marató un cop l'any. No vull tancar-me davant de coses noves per por. No vull perdre oportunitats perquè el temps que fuig no es pot recuperar.

ANFF tripulants!!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Plurimas gratias, ευχαριστώ πολύ, Cristina, per aquesta petita crònica d'un final de trimestre diferent i alegre. Sou un grup molt maco, una classe d'humanitats que fan honor al seu nom i dóna gust compartir magisteri i moments més festius com aquest amb vosaltres. Ja us ho vaig dir, el que més il·lusiona és tot el que ens queda per fer i viure plegats. ANFF 2017 omnibus vobis exopto!!!!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants d'aquest immens vaixell que cada any es va omplint de nous propòsits, nous navegants i nous somnis. Segur que tots tenim grans proposits i grans desitjos i segur que amb constància es compliran.

El meu propòsit per aquest any que entrarà d'aquí poc és el següent:
Un dels meus grans propòsits des de que sóc ben petita és entrar a la Universitat i aquest any em tocarà ja fer la selectivitat realment és el desig més gran que tinc. Un altre desig és una mica de tranquil·litat després d'uns anys mogudets toca que arribi la calma. També m'agradaria fer coses noves, gaudir més del que tinc al voltant i somriure una mica més a les coses.

Espero que tingueu unes bones festes i tots els propòsits que tingueu es compleixin.

Unknown ha dit...

Salvete!

Aquest any està apunt d'acabar, espero que tots estiguem preparats per al que ens espera, ja sigui bo o dolent. Aquests darrers dies han estat fantàstics envoltada de gent divertida i simpàtica.

El meu desig pel proper any és aprendre nous coneixements sense la necessitat de patir estrès ni dependre d'una qualificació. Saber valorar les coses bones que tinc i deixar de mirar les dolentes, resumint, ser més segura de mi mateixa. I tenint en compte al món en general, desitjo la solidaritat i la pau, que encara que sigui difícil és possible.

Bones festes i feliç any nou!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!
Falta molt poc perquè acabi l'any, però per sort l'he disfrutat molt. Encara que en època d'examens s'ha fet una mica difícil, hi ha hagut gran quantitat de bons moments que ho compensen.
Per al pròxim any tinc uns quants propòsits, com ara intentar ser més feliç, esforçar-me més en els estudis i provar coses noves.


Espero que passeu unes bones festes i un bon any nou!

Anònim ha dit...

Salvete!

Ens ho vam passar d’allò més bé, en la magna celebratio nadalenca, cantant nadales, decorant la classe i a més a més menjant plats típics grecs que estaven boníssims!

Això s’ha de repetir!

Com a desig per l’any que bé, crec no puc demanar res més, perquè estic molt bé en aquests moments tal i com estic. He canviat d’escola i la veritat es que estic molt contenta. He fet nous amics que són genials, i crec que em feia falta perquè no tenia gaire clar que era el concepte de l’amistat. L’únic que tenia era companys de classe. Em va be quedar-me tal i com estic i posats a demanar... Poder ser una mica més feliç del que ara sóc.

Bones festes i feliç any nou a tots!

Anònim ha dit...

Salvete navegants !
Us desitjo una bona entrada d'any , els millors desitjos per a vosaltres i la vostre família , i espero que es compleixin tots els desitjos que teniu in mente .
El meu desig es acabar aquest llarg trajecte de batxillerat i tocar de peus a terra, per tal de finalitzar bé el curs i poder accedir on jo vull i acabar una etapa per començar una etapa , que no solament comporta acabar amb un títol sota el braç , també que ja serem responsable dels nostres actes , fem així , un bon acte , i acabem el curs tots i sense que ningú es quedi enrere .

Bones festes i feliç entrada al 2017!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!
Espero que tots hàgiu començat l'any de la millor manera possible i pogueu cumplir tots els objectius que us proposeu. El passat trimestre vam crear molts records tots junts, i no hi va haver millor manera d'acabar-lo amb el "pica-pica" celebrat l'últim dia de classe! Tot el menjar estava boníssim i vam passar tots plegats una molt bona estona que hauríem de repetir de cara al segon trimestre.
Aquests següents tres mesos a la classe seran igual de bons o millor i segur que ens ho passarem molt bé a la classe i aprendrem molt.
Fins dilluns!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!

Tripulants espero que tots hàgiu gaudit de les vacances de Nadal i que hàgiu començat el 2017 molt bé.
De la magna celebratio nadalenca que vam fer el passat mes de desembre, només em venen bons records. Tots vam estar amb molt bon ambient i millor companyia.

Ara només espero que seguim igual i millorant junts i que cadascú pugui fer realitat els reptes que s'hi ha propòs per aquest 2017, tant acadèmics com personals.

Ens veiem dilluns tripulants!
Valete!

Anònim ha dit...

Ja sé que aquest comentari va una mica tard, però és millor fer-ho ara que mai. Desitjo que aquest any sigui millor que l'any passat. Gaudir més i viure noves experiències. Saber donar gràcies a les noves oportunitats que ens presentant. I el més important seguir creixent com a persona.
Espero seguir amb il·lusió aquest curs i d'aquest viatge!!

Bernat Pareja ha dit...

Perquè també ens ho podem passar aprenent
Un aplaudiment per les activitats lúdiques amb objectius educatius :)