7 de maig del 2010

Speculum, el mirall del temps

Els amics de la revista Auriga, l'única publicació en català dedicada a la divulgació rigorosa de la tradició grecoromana, ens fan saber que "amb motiu de la proclamació de Badalona com a Capital de la Cultura Catalana 2010, i coincidint amb l’inici de les Festes de Maig, se celebra l’acte central amb l’espectacle Speculum, el mirall del temps, que posarà de manifest la identitat de Badalona, fruit de dos mil anys d’història combinada amb la cultura del segle XXI.
L’acte és fruit de la capacitat creativa d’agents culturals de la nostra ciutat, i hi participen actors, actrius, músics i entitats de cultura tradicional de Badalona.
Speculum, que vol dir mirall en llatí, serà un “joc de miralls” que vincularà la llengua dels orígens i la del present, Baetulo amb Badalona. L’acte s’ubicarà en plena plaça de l’Assemblea de Catalunya, sobre els vestigis dels nostres orígens, entre el Museu i l’edifici El Viver, i crearà un vincle entre el llegat de l’antiguitat i els signes de la modernitat.
El títol de l’espectacle adquirirà un sentit ple mitjançant una macroprojecció audiovisual que convertirà la façana del Museu en una colossal pantalla. A la plaça de l’Assemblea de Catalunya es crearà un espai sonor i lumínic, amb efectes especials propis de l’art de la projecció audiovisual, de la pirotècnia, de l’acrobàcia, de la música, del teatre de carrer, etc., que garantiran la sorpresa durant tot l’espectacle.
Speculum vol ser un mirall del que hem estat, del que som i del que volem ser".

Invocació a les Muses

"Oh, muses, inspiradores de l´art i la cultura, filles de Zeus i Mnemòsine, el déu del tro i la deessa de la Memòria!
Quan baixeu dels vostres pedestals i us barregeu amb els humans, quan us enfileu damunt el pòrtic del temps, quan alceu els vostres mirallets i us gireu per enfrontar-los a la façana de la Història, quan esclati la veu del tro i ens il·luminin els feixos esplendents i poderosos del coneixement, tots els mortals aquí congregats us secundarem per encendre el gran mirall del temps"

Hi esteu tots convidats. No us ho perdeu!

Data: divendres, 7 / maig / 2010
Hora: 22:00 - 23:00
Adreça: Pl. Assemblea de Catalunya
Ciutat/Poble: Badalona, Spain
Mostra el mapa

15 comentaris:

Guillem Fargas ha dit...

Té pinta de ser un espectacle molt interessant. Llàstima que jo no hi podré assistir. Però trobo bé que es facin espectacles d'aquesta mena perquè així podem saber més d'on venim, perquè la nostra ciutat és com és...

N'haurien de fer un de la ciutat de Barcelona, seria molt interessant.

Vale

Esther Soria ha dit...

Hola!!

Aquest espectacle promet, i molt!!!
Llàstima que no hi pugui anar. Espero que si algú hi va, ens expliqui una mica com ha anat i que li ha semblat.
Estic d'acord amb el Guillem, s'haurien de fer més espectacles d'aquest tipus a Barcelona, ja que són molt interessants!

Vale!!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!

Es un esdevenioment que té pinta de ser molt interessant, encara que no crec que pugui anar, però de totes maneres s'intentarà!

Jo també crec que haurien de fer un a la ciutat de Barcelona, seria molt interessant poder veure relacionat els origens de la nostra ciutat amb la seva actualitat passant per la seva història.

Anna Ruíz de la Fuente Núñez.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ahir vaig poder gaudir del meravellós espectacle "Speculum, el mirall del temps" (espectacle i speculum, l´un fill de l´altre), un recorregut per la història de Badalona que va ser vertiginós i màgic. Des de la fundació romana de Baetulo -amb invocació a les muses inclosa- als nostres dies. Un espectacle d´imatges, llum i color inoblidable. Felicitats, baetulonesos i baetuloneses. Afegeixo a l´entrada unes fotografies i una invocació ben especial a les filles de Zeus i Mnemòsine amb què va començar Speculum.

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!!

M'alegro que anés tan bé! Ara tots junts podríem planejar la sortida cap a Tarragona per poder assistir a la Tarraco Viva no? Trobo que estaria molt bé ja que ha de ser un esdeveniment digne de veure, i és que jo no hi he estat mai, però aquest any faré els possibles per anar-hi!

Vale!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

D´acord, Júlia. Parlem-ne!

oriol ha dit...

Hola!

Aquest espectacle pinta molt bé, l'altre dia veient telenotícies vaig veure que en parlaven. A veure si podem anar-hi i veure´l tots junts.
Oriol T.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Pintava, Oriol, pintava. No sé si el tornaran a repetir mai més. Tempus irreparabile fugit...

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!

Quina llàstima que no vaig poder anar, però un amic meu hi va anar i segons el que m'ha explicat s'ho va passar bastant bé. Això sí, espero que poguem assistir al espectacle de Tarraco Viva.

lorena ha dit...

Deuria ser un gran espectacle, és una bona manera de conéixer millor tot aquest món.
vale!

Mireia ha dit...

Malgrat que no vaig poder assistir, per les fotografies i el text semblava espectatular, llàstima que no vaig poder anar. Però espero que els que hagueu anat us ho hagueu passat molt bé!

Valee!

Paula ha dit...

Per les fotos i el que dieu deuria ser un espectacle increible. I crec que està molt bé que facin espectacles d'aquest tipus, ja que així podem veure d'on venim.
Vale!

Martí ha dit...

Hola a tothom!!

És impressionant saber que has fan coses d'aquestes i té molt bona pinta, espero que els hi quedi molt bé ja que segur que han treballat molt per aconseguir que sorti bé, com ja ha dit algun company estaria molt bé que també és fès a Barcinone i llavors molts de nosaltres segur que hi aniriem. Esperem que algun dia sigui així!

Valete!

Unknown ha dit...

salve
jo no vaig poder assistir a quest espectacle i crec que hauria sigut profitos per a mi i per molta gent anar-hi per poder coneixer una mica mes la cultura de badalona
vale

Unknown ha dit...

Aquest espectacle pintava molt i molt bé però com sempre tenim examens.... hem d'estudiar i aquestes coses :(