La Generalitat va presentar el passat divendres la nova campanya de turisme que s'emetrà a través de la televisió, la ràdio, la premsa i en mitjans digitals i que té com a principal objectiu incidir en el públic espanyol i català. Amb el lema Sóc fan de Catalunya, evolució de l'eslògan de l'anterior campanya Fes-te fan de Catalunya, la promoció compta amb cares conegudes que podeu veure pels carrers i espais del nostre païs com el xef Ferran Adrià, el dissenyador Custo Dalmau, la nedadora de natació sincronitzada Gemma Mengual, el tenor Josep Carreras i ... La varietat dels 'admirables' escenaris presents en els espots publicitaris pretén oferir una imatge de qualitat i identitat pròpia. He callat ex professo el nom d´un dels participants en aquesta campanya publicitària. De qui es tracta? Quin és l´històric escenari que l´acompanya i per què forma part de la nostra identitat? Creieu que la tria és casual o que hi ha alguna relació entre l´activitat professional del personatge i l´edifici? Ens ho podeu explicar tot plegat? Mireu atentament el vídeo promocional i descobriu un cop més la relació que hi ha entre el món clàssic i la publicitat.
8 comentaris:
Hola a tothom i bones vacances!
Si no m'equivoco, el personatge del que parles és el futbolista Bojan Krkic. Al seu darrere crec que apareix l’amfiteatre de Tarragona, pot ser? Suposo que entre l’històric escenari i el futbol s'hi estableix una estreta relació, i és que, en ell, és on se celebraven els espectacles que més masses movien com els gladiadors, cuses... Actualment, el futbol ha estat majoritàriament l’esport que ha substituït aquests espectacles i el que s’encarrega d’encendre passions i de fer vibrar el públic.
Vale!!
Efectivament, Júlia, es tracta d´en Bojan Krkic, jugador de futbol del FC Barcelona i, com molt bé apuntes, l´amfiteatre de Tarraco, una de les joies més preuades del nostre patrimoni cultural, és un escenari "ad hoc" (per cert, què vol dir?). Ens haurieu d´explicar què s´hi celebrava en un amfiteatre i quin paral·lelisme social en podem fer amb els "ludi pilapedes" (o "espectacle futbolero") de l´actualitat.
Valete!
Holaa!
Doncs el protagonista d'aquest anunci és, sens dubte, Bojan Krkic Pérez, el davanter centre del futbol club barcelona.
No estic gaire segura però la relació que hi ha podria ser en que els espectavles que se celebraven en un anfiteatre romà fossin l'espectacle que més agradava i avui dia el futbol també ho és?
En un amfiteatre se celebraven les "venationes", les "naumàquies", les lluites de gladiadors... i ho podríem relacionar també amb que els tots aquests espectacles són competitius?
Anna Ruiz de la Fuente Nuñez.
En primer lloc,
Bon estiu a tothom !!!
Jo crec que si, que l'espai està relacionat amb el personatge. Per exemple. En Bojan, un jugador de futbol està situat a l'amfiteatre de Tarragona. Crec que està fet així, per que ara el futbol és l'equivalent a les lluites de gladiadors de l'antiga Roma.
Per exemple, el Ferran Adrià es troba en un mercat i en Josep Carreres en "un gran escenari" com diu ell a l'SPOT.
Desitjo que paseu un bon estiu !!!
Hola!!!
He buscat una mica d'informació sobre com esta construit l'amfiteatre de Tarragona:
L'amfiteatre romà de Tarragona està ubicat fora del primitiu recinte emmurallat, al costat de l'actual platja del Miracle. Hi ha dos elements funcionals fonamentals: l' arena, en el centre, i on es desenvolupava l'espectacle, i la cavea, o graderia, on s'ubicava el públic. Les grades eren construïdes damunt d'un podium per protegir els espectadors en els espectacles amb participació de feres. Dos murets dividien les graderies en tres sectors on se situaven els espectadors segons la seva categoria social. Les places preferents eren les situades més a prop de l'arena. A cada sector (maenianum) hi havia un passadís per facilitar el desplaçament dels assistents. Per sota les grades hi havien uns passadissos que es comunicaven amb els distints sectors, mitjançant unes obertures o vomitoria. Hi havia, també, portes als extrems de l'eix curt, per on sortien gladiadors i feres. En el traçat d'ambdós eixos, per sota del nivell de l'arena, s'obren uns fossats destinats a ubicar serveis auxiliars de l'amfiteatre i dels espectacles que s'hi desenvolupaven.
Personalment penso que la realció principal entre els espectacles que es duiena a terme a l'amfiteatre i el futbol és que tots dos són capaços de moure grans masses i, sí bé és veritat que antigament s'utilitzaven per distreure a la gent dels afers polítics (com ja vam dir a l'entrada "Panem et Circenses") avui dia no crec que s'allunyi gaire d'aquesta idea per tal d'entretenir a la població i que no s'involucri tant en els afers polítics.
Bon estiu a tothom!!!
Hola!
Jo penso que el Bojan té molta relació amb l'anfiteatre romà de Tarragona. Encara que els espectacles que s'hi feien allà són ben diferents, els dos són capaços de moure moltes masses socials, fer-les concentrar en el que passa en l'arena i a vegades fins i tot fer distreure-les de tot el que les envolta i dels esdeveniments polítics de la ciutat.
Oriol T.
Jo crec que si que té relació el personatge amb l'edifici, com per exemple el Bojan té relació amb l'anfiteatre de Tarragona, ja que tant els romans en aquella época com en Bojan amb el seu equip, el Futbol Club Barcelona, en el Camp Nou s'hi deixen la pell. I com diu l'Oriol mouen moltes masses socials. I per tant és un exemple de publicitat relacionada amb el món classic.
Hola!
Com ja ha dit tothom el personatge que apareix és el Bojan al anfiteatre de Tarragona. Un anifiteatre és força semblant a un camp de fútbol, amb la seva forma ovalada i les grades.
VALE!
Laura i Paula
Publica un comentari a l'entrada