19 de maig del 2012

El vaixell d´Odisseu rep el premi Didascàlia 2011!

Els guardonats amb els XIX premis Auriga, la directora general d'Educació Secundària i Batxillerat i els membres de la revista Auriga després de l’acte de lliurament dels premis.

Aquest dijous s’ha fet l’acte de lliurament dels XIX Premis Auriga que atorga cada any la revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del llegat grecoromà a Catalunya. 

Els guardonats d’aquesta dinovena edició dels premis Auriga han estat: 

El premi Musa, d’exposicions sobre el món antic, ha estat concedit, ex aequo, al Museu de Badalona i el Museu Bíblic Tarraconense, atès que s’ha volgut guardonar una exposició permanent i una de temporal. 

El Museu de Badalona ha estat distingit per la nova museïtzació de la seva exposició permanent, amb l’ampliació de l’espai museogràfic del subsòl del museu, les restes de les Termes i l’entorn del Decumanus maximus, ara ja connectats, a prop del Fòrum de la ciutat romana de Baetulo, la Badalona romana, que permet visitar al públic un jaciment de 3.400 m2. 

Alhora, el Museu Bíblic Tarraconense ha estat guardonat per l’exposició Praesidium, Templum et Ecclesia, sobre les intervencions arqueològiques a la Catedral de Tarragona. L’exposició volia acomplir una funció de transferència de valors i coneixements sobre el patrimoni romà i el llegat de l’Acròpoli Romana, un dels espais arqueològics més emblemàtics del país. 

El premi Didascàlia, d’experiències docents, ha estat concedit al professor Jordi Rincón Ribes, de l’Escola Vedruna-Gràcia de Barcelona, per l’experiència educativa a l’aula de clàssiques amb el bloc El vaixell d’Odisseu

El premi Núria Tudela i Penya, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat concedit a Ivan Caño Prades, estudiant de 3r d’ESO de l’Institut Serrallarga de Blanes, pel treball Adaptació teatral i anàlisi de l’enfrontament entre Licàon i Aquil·les, tutoritzat per la professora Montserrat Nogueras. 

La directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela, ha declarat que “els quatre guardonats d’enguany mostren la vitalitat del món clàssic en la societat contemporània: el jaciment arqueològic subterrani més gran dels territoris de llengua catalana, el de Baetulo, amb tot el potencial cultural i econòmic que representa i que juntament amb l’exposició temporal del Museu Bíblic Tarraconense permeten conèixer de primera mà valors patrimonials materials i immaterials de Catalunya. El premi Didascàlia ha estat per a una experiència interdisciplinària. Finalment, és evident que Grècia i Roma formen part del nostre ADN col.lectiu i així ho ha copsat i expressat l’estudiant més jove guardonat fins ara en els premis Auriga”

En el decurs de l’acte, celebrat a la seu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i presidit per la directora general d'Educació Secundària i Batxillerat, Teresa Pijoan i Balcells, Pilar Gómez, hel.lenista coordinadora de les Proves d’Accés a la Universitat, ha impartit la conferència titulada Europa, seqüències d’un mite

Revista Auriga

P.S.:  Felicitats, tripulants!




48 comentaris:

Montserrat Tudela i Penya ha dit...

Felicitats a totes i tots els navegants d'aquest fantàtic vaixell.
Teniu un timonell extraordinari!
Montserrat Tudela
PS: Veu fer molt fàcil la decisió del jurat del Premi Didascàlia.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Des del Vaixell donem les gràcies a la Revista Auriga i al jurat del Didascàlia per haver-nos concedit l´honor de rebre aquest premi que guardarem amb un gran afecte i ens servirà per seguir treballant i esforçant-nos dia a dia per tal de seguir promovent i difonent el món clàssic a través de la xarxa. Feliciter, discipuli et discipulae omnes!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltíssimes gràcies, Montserrat! De ben segur que aquestes paraules seran un estímul molt important per als tripulants d´aquest vaixell que tant m´estimo. Us estem molt agraïts per haver confiat en el nostre projecte.

Laura Miguel Paul ha dit...

Moltíssimes Felicitats a tots! Tant al Jordi Rincóm com a tots els tripulants que fem que cada dia, sigui possible seguir navegant! Excel·lent feina:)

Anònim ha dit...

Felicitats Jordi per aquest premi!Si que és cert que nosaltres, els tripulants, també som responsables de que s'hagi pogut aconseguir aquest reconeixement però, el que no es pot negar és que tu hi dediques molt més temps i esforç per fer navegar aquest vaixell any rere any, i això és un mèrit digne d'admirar! Així que felicito a tots els tripulants i en especial a tu, Jordi.
(Procuraré comentar entrades anteriors que em queden pendents).
FA

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Andrea, l´esforç sempre té la seva recompensa, per a vosaltres i per a mi. Amb o sense premis el sentit d´aquest viatge és el mateix, tot i que el reconeixement a la feina ben feta sempre és un estímul que ajuda a continuar amb forces renovades. Continuem, doncs, navegant, cadascú al seu ritme però sense deixar de remar...

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Un premi més que reflecteix la gran feina que fem entre TOTS i que dia a dia estem fent que aquest vaixell agafi més velocitat! A seguir així tots que segur que no serà l'últim. Moltes felicitats a tots i a dusfrutar.

Valete!

Charlene ha dit...

Salvete!
Voldria felicitar a tots els tripulants d'aquest vaixell per haver pogut fer possible aquest projecte que entre tots hem fet crèixer amb les nostres entrades i els nostres comentaris. I també, com diu el comentari de l'Andrea, voldria felicitar i agrair al Jordi per que sense ell tot això del bloc i del vaixell no hagués pogut ser possible, i molt menys aquest premi tan especial per aquest vaixell!
Una frase de llatí ens deia: "El pagès planta arbres, els fruits dels quals ell mateix mai veurà." Però en aquest cas, sí que hem vist la nostra recompença, hem vist crèixer i recollir els fruits!

Vale!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Tens raó, Charlene, "agricola arbores serit quorum fructus ipse numquam aspiciet..." Ens passa als mestres i professors però vosaltres i jo mateix estem gaudint molt d´aquest vaixell i del viatge que ens està regalant. Seguiu treballant així. Ànims ara que ja queda poquet, poquet...

Jordi Rojas ha dit...

Crec que aquest premi és una mena de telescopi que ens mostra el llarg camí que ens falta per fer. Tots aquells que hem ajudat a fer navegar aquest vaixell ens hauriem de sentir orgullosos de perticipar en aquest bloc. Aquest premi reflecteis tota la feina feta, des de un comentari fins una gran entrada.

Vaig estar-hi present i una de les coses que se'm va quedar va ser que els nostres avantpassats clàssics ens han ensenyat molt i ara, més que mai, els hauriem de fer cas.

Felicitats, Vaixell d'Odisseu!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ens vam sentir molt ben acompanyats amb la teva presència, Jordi, i em sembla que l´acte de lliurament et va agradar. N´hem d´estar orgullosos, sí, perquè aquest premi significa, com molt bé dius, l´aportació de tots, des del més humil comentari a l´entrada més elaborada. Gràcies per venir com a estendard dels teus companys. I si el que et va quedar gravat és el que dius, no en parlem més... què més es pot demanar?

meritxell ha dit...

Hola!!

Per començar, felicitar al vaixell! Un premi com aquest no s'consegueix cada dia!. Clar esta, que els premis no es donen gratuitament, sinó es donen per reconeixer un esforç i per admirar-lo. Aquest vaixell te molt esforç amagat des de tu, Jordi, fins arrivar a tots nosaltres. Cada un de nosaltres ajudem a que el vaixell segueixi el seu rumb, però tu, Jordi marques la direcció.
Realment és tot un orgull poder dir que formo part d'aquest vaixell.
Espero que tot l'esforç sigui reconegut, com ho es, i com ha estat fins ara!

Vale!

Laura Guillén ha dit...

Tripulants! Molitíssimes felicitats a tots per aquest premi!! Jo, nosaltres els de segon de batxillerat, ja marxem de l'escola d'aquí a poquets dies això, però, no vol dir que deixem el vaixell.

Ginesta ha dit...

Moltes felicitats tripulants i, òbviament, a l'editor d'aquest bloc. Un premi ben merescut a la feina ben feta i a més a més amb ganes, il·lusió i molta implicació, i això es nota.
Ara a celebrar-ho de la millor manera: seguir treballant i aprenent passant-nos-ho bé! :)

Ricard Oliveras ha dit...

Moltíssimes felicitats a tos els que heu fet possible aquest premi. A internet hi ha moltíssims blocs i aquest premi el diferencia dels altres, això crec que té molt mèrit, espero que el bloc segueixi rebent reconeixements, moltes felicitats a tots per la feina feta!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats altra vegada a tots, especialment al Jordi! La feina ben feta sempre té recompensa i aquest premi n'és un exemple!

Aixi doncs, endevant que el vaixell d'odisseu encara ha de creixer molt més!

Una abraçada i moltes felicitats,
Cesc

Cristina C ha dit...

Felicitats a tots els tripulants del Vaixell d'Odisseu pel premi!

A Internet existeixen una gran quantitat de blocs i que et concedeixin un premi no és una cosa fàcil. Per aquest motiu és pel que ens hem d'alegrar, a part del reconeixement de tota la dedicació i de l'esforç que s'ha fet.

Tots ens mereixem el premi, però el Jordi especialment més perquè hi dedica molt del seu temps en fer possible aquest viatge.

Valete!!!

Maria Rios Rius ha dit...

Salvete!
Enorabona per el premi que hem aconseguit tots i totes treballant dia a dia, aquí es veu reflexada la feina de minuts, hores, dies... Ara només cal seguir treballant i esforçant-nos per fer del nostre vaixell el millor :)

Xènia ha dit...

Moltes felicitats Jordi! Es nota que disfrutes molt fen el que t'agrada, i felicitats també a tots els tripulants per ajudar a fer-ho possible.
Vale!

Alex Molera ha dit...

Moltes feliciatats a tots els tripulants del vaixell, hi han milions de blocs, i que el nostre sigui el guanyador, té un honor!

Valete!

Marc Gimeno ha dit...

salve!
Moltíssimes felicitats a tots els tripulants que formem part d'aquest magnífic vaixell, amb el nostre treball hem aconseguit un premi molt important i espero que seguim així molts més anys.

valete!

gerard simon ha dit...

Crec que és un premi totalment merescut per l'esforç i el treball amb que tots fem funionar el vaixell.
Las institucions corresponents han fet un bon treball amb l'avaluació del mèrit i de l'esforç.No crec que això s'aconsegueixi fent una pàgina web per una assignatura sinó a fet falta l'implicació de molts de nosaltres i altres colaboradors

Ona Contreras ha dit...

Salvete!

En primer felicitar a tots els tripulants que fan possible créixer cada dia més el nostre bloc.
En segon, donar totes les gràcies del món al Jordi Rincón, per haver creat aquest fantàstic bloc!

Moltes Felicitats!!!!!

Axel Avila ha dit...

Felicitats a tots i cada un dels tripulants d'aquest Vaixell!
Aquí es veu que la feina ben feta dona fruits!
VALETE!

Noemí Vergés ha dit...

Salvete tripulants!

Poder veure aquesta fotografia ja és un gran premi per a tots nosaltres, els que col·laborem per a que aquest vaixell sigui capaç de navegar cada amb més força!
Moltes Felicitats a tots, i a seguir endevant!

Valete:)

victor almansa ha dit...

Moltes felicitats! a tots i a totes que han fet possible que el vaixell d’Odisseu rebi aquest premi gracies a l seu esforç i dedicació. Això es la recompensa del treball que fem dia a dia a l’aula.

Roger Amat ha dit...

Salve!

Moltes felicitats els tripulants del Vaixell d'Odisseu, des de el primer tripulant, fins el últim. Aquest premi reflecteix el que fem cada dia cada un de nosaltres, i segurament tots ens sentim responsables d'aquest honor,convençut que si seguim treballant tant i tant bé aconseguirem quasi tots els premis possibles. I repeteixo: Moltes felicitats.

Valete!

Ariadna Perez ha dit...

Salvete!!!

Moltes felicitats a tots els tripulants del vaixell d'odisseu, pero sobretot al capita! moltes felicitats Jordi!!!!

Valeteee:)

Eric ha dit...

Moltes felicitats a tots els tripulants i al capità del vaixell.
Em sembla molt just que aquesta pagina hagi guanyat el premi discalia 2011, ja que tots ens hem esforçat per coninuar aquest viatge interminable.

gerard ha dit...

Moltes felicitats!!

Aquest premi ha demostrat que entre tots ficant una part nostre de esforç, ho hem aconseguit.

Enhorabona tripulans

Èlia Moral ha dit...

Salve!!
Com es nota que el nostre blog es de qualitat! :)

Moles felicitats Jordi t'ho mereixes molt, per haver creat un blog en el que no només comentem sinó en el que estem aprenem molta cultura i coses bàsiques de la llengüa!

Anna M. ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats Jordi i també moltes felicitats a tots els tripulants per fer que el Vaixell d'Odisseu tiri endavant. Estic molt contenta de poder ser una tripulant més d'aquest gran projecte!

Valete!

Clara Pérez ha dit...

Salve!!

Primer de tot vull felicitar al nostre gran capità d'aquest vaixell, perquè s'ho mereix i també felicitats a tots els tripulants ja que amb esforç o podem aconseguir tot!
Estic orgullosa de participar en aquest vaixell.

Vale!!!

Martí ha dit...

Moltes felicitats a tots els que heu aconseguit que aquest blog hagi tingut aquest èxit gràcies a la molt notable activitat contínua per part dels alumnes del Jordi, (al qual també he de felicitar ja que com a editor, és el principal promotor del blog), i també gràcies a tots els ex-alumnes que ja sigui fa uns anys des de l'escola o actualment mantenint un fort interès ajudant a fer que el blog cada any sigui una mica més, per mitjà de les publicacions, o comentaris a les noves entrades.

Felicitacions merescudes!

Marc Navarro ha dit...

Salvete omnes!

Bé només dir que felicitats a tots i que els premis no els donen perque si, sino que cal treballar per a conseguir-los i que hem de seguir així felicitats a tothom!

Anònim ha dit...

Salve!
Primer felicitar al vaixell, ja que amb el esforç i la gran dedicació que te aquest bloc, em pogut aconseguir aquest premi , que crec que no es fàcil d'aconseguir.
Estic molt contenta de formar part del vaixell.


Valete

Mayte ha dit...

Felicitats a tots els tripulants d'aquest gran vaixell ! Aquí partim dels lemes "todos para uno y uno para todos" i "de mica en mica s'omple la pica".

Si un premi és la recompensa que es dona per un mérit / servei fruit de l'esforç , aquest és el treball en grup que més s'ho mereix. AURIGA!

Ignasi ha dit...

Salvete omnes!

M'agradaria felicitar a tots els tripulants del vaixell per aquest premi. La veritat és que podem estar molt orgullosos d'aquest fantàstic guardó. Felicitats Vaixell!!!

Valete Omnes!

Alison ha dit...

Felicitats a tots els tripulants del Vaixell d'Odisseu pel premi !!

És un honor tenir aquest premi. Haver dedicat molt de temps en entrades, publicacions, powerpoints, etc. per informar al públic sobre el món clàssic i que després et donin un premi per gratificar el teu esforç és esplèndid.

Marta Molgosa ha dit...

Felicitats tripulants! Un plaer poder formar part d’aquest vaixell i dia a dia poder veure com va creixent. Agrir als ex-alumnes que segueixen mostrant interès per aquest bloc, ja que ells també en són part, penso que és un premi totalment merescut, però hi hauran molts més!A seguir així, que amb l’esforç i dedicació venen les recompenses!

VALETE!

Laia Ruiz ha dit...

No he pogut fins avui felicitar a tots els tripulants del vaixell per aquest premi!

Es una manera de veure recompensat el treball que tots conjuntament dediquem al blog, tant comentant com les entrades que hem fet entre tots.

Enrique P ha dit...

Felicitar al vaixell per aquest premi a mi personalment que porto un any participant en aquest projecte, estic orgullós de participar perquè no solament he après a comentar en un bloc que si no , he après cultura, llengua , religió, de tot el que es pot aprendre del món clàssic, i no solament això sinò de les persones que per mi es el més important què pot haver, i aquest no serà l'únic premi que se'n porta el meu premi, es el del esforç i el de la humilitat.

estela ha dit...

hola!
Moltes felicitats per el premi i gràcies al Jordi per haver fet possible que aquest vaixell sigui tal i com és i a tots els seus tripulants per fer possible aquest viatge.

valete!

Yolanda ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats a tots! Com molt bé han dit els meus companys sense l'esforç de cada dia, el bloc no hauria arribat a rebre tants premis ni reconeixements i gràcies a això, tots sabem que podem seguir el viatge, sense cap pausa però amb molta calma i fent-lo crèixer amb les entrades i els nostres comentaris.

Felicitats.
Valete omnes!

Aina ha dit...

Salue!
Moltes felicitats a tots els tripulants del vaixell! Sempre és una satisfacció que et reconeguin la feina feta, i aquest vaixell ja porta molts dies navegant i treballant. I si hi ha un reconeixement és que la feina està ben feta!
Vale!

Joana Bassó ha dit...

Salve!!

Felicitats a tots els tripulants del vaixell!! I enhorabona Jordi per dur a terme aquest gran viatge que estem fent tots plegats i que encara falta molt per aterrar.

Tothom hi posa el seu gra de sorra, alguns seran més grans que d’altres però tots són importants i útils.

Aquest premi està ben merescut i estem molt agraïts, ja que la feina que realitzem la fem amb il•lusió, amb ganes i amb alegria.

Apa, seguim endavant que arribarem molt lluny!!

Vale!

Salina Jaime ha dit...

Bones!

Encara que porto poc temps tripulant amb aquest vaixell, veig, que hi ha una feina molt gran, però a la vagada molt divertida, moltíssimes felicitats nois i noies, encara ens queda un laaaaaaaarg cami

Valete!

marina ha dit...

Salve!
Moltíssimes Felicitats a tots els tripulants del vaixell!
Amb aquest homenatges és demostra la feina ben feta que fem cada un dels tripulants i el nostre capità el Jordi!
Estem molt agraïts de que ens recompensin tot l'esforç que fem.
No hi ha cap cosa millor que fer una cosa divertida i ben feta i que ens ho recompensin!
Gracies a tots per haver fet això possible.
Valete