6 de maig del 2017

Un pont MAGNífic!

Fotografia: Jordi Rincón
Ja hi tornem a ser! I com ens agrada poder dir que, un any més, hem tingut el plaer de participar en un dels festivals més importants de Reconstrucció Històrica que tenim a Catalunya, la Magna Celebratio de Badalona. Una edició més, enguany, la tretzena; i, un any més, els discipuli et discipulae de llatí i grec de l’Escola Vedruna Gràcia i de l’IES Isaac Albéniz, ens hem aplegat per organitzar i oferir al públic assistent els tallers de l’Schola romana, juntament amb els Ludi i la Ludoteca, conduïda per la Roser, del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona.

Reunits tots els participants, vam enfilar cap a l’antiga Baetulo per descobrir on estàvem situats aquest any, ja que degut a la celebració del 25è aniversari del Jocs Olímpics de Bacelona, bimil·lenari de la mort del nostre estimat poeta Ovidi, les ubicacions havien canviat respecte al curs anterior. A continuació, i seguint l’antic ritual, vam dirigir les nostres passes cap a l’escola La Cultural per a abillar-nos a la romana i, fent un salt colossal en el temps, posar-nos en la pell de joves esclaus i esclaves romans, magistri magistraeque per unes hores.

Com ja és vella i bella tradició, els nostres quatre espais de treball van ser el LVDVS LITTERARIVS, el LVDVS GRAMMATICUS, el LVDVS RHETORICVS, que aquest any comptava amb una activitat final per commemorar el bimil·lenari de la mort del nostre estimat poeta Ovidi, i els LVDI ROMANI.

A les onze en punt, cadascú era al lloc que li pertocava, esperant amb les mans ben obertes tots aquells que tinguessin interès per escriure el seu nom en grec i llatí, i aprendre una mica més sobre l’escola del món romà. També s’oferia un joc de llatinismes que l’any passat va tenir molta volada i que, enguany, no ha quedat enrere. I, finalment, la nostra petita representació dramatitzada explicant les diferents etapes del sistema educatiu romà, amb la novetat abans esmentada: dos conta-contes explicant a la mainada (i no tan petits!) els mites de Narcís (amb il·lustracions de la nostra companya Paloma Moscatelli) i Aracne.

Nens, nenes, pares, mares, avis, àvies, famílies... qui més qui menys, marxava amb un somriure dibuixat als llavis. Uns, cofois de veure aquelles estranyes lletrotes però alhora tan properes i aprendre que, en grec, volien dir el seu nom; d’altres, contents per encara recordar com s’escrivia el seu nom en aquella llengua o satisfets de formar les parelles correctes en el nostre particular dominó de llatinismes després de tants anys... I nosaltres, feliços de poder aportar el nostre granet de sorra i saber per les mirades alegres que totes aquelles persones que anaven desfilant, de ben segur que havien après alguna cosa relacionada amb els nostres avantpassats. Perquè no només hi érem nosaltres, Badalona es va omplir d’una aroma diferent a la quotidiana, Badalona s’havia transformat en lluites de gladiadors, en un estadi olímpic, en legionaris caminant amb pas ferm, en narracions de mites, en construccions d’aqüeductes, en tallers de medicina, en un núvol de perfums...

Només resta, doncs, donar les gràcies a l’organització del Museu pels àpats i begudes que ens va proporcionar al llarg del cap de setmana i, per suposat, per tot el material amb què vam poder treballar en els tallers de l’Schola i els Ludi. També a tots els condiscipuli et condiscipulae que hi vam voler participar i compartir un any més aquesta experiència que ens enriqueix tant i tant no només com a estudiants sinó també, i principalment, com a persones. A la Júlia Roig i a la Judit Garcia, exalumnes del nostre centre, i a la Paula Eslava, de l’Albèniz, per voler-hi ser un any més i coordinar amb tanta precisió els aspectes logístics referents a la indumentària. I, òbviament, un plurimas gratias, que queda molt curt, als nostres magistri, Jordi i Alfonso, i a la magistra Teresa!

I si els déus ens són propicis, ens veiem a la catorzena edició. Llarga vida a la Magna!!!

Kènia Sanz
2n batxillerat humanístic



El diumenge va ser el segon dia de la Magna en què vàrem participar els alumnes de 4t. Tot i que el dia es va aixecar amb pluja, per sort a les 11, tret de sortida per a les famílies, el cel va deixar de plorar i el sol es va anar imposant tímidament. El matí va començar tranquil, amb gent curiosa apropant-se a veure els LVDI i l’SCHOLA Romana. Durant tota la jornada matutina de diumenge va haver-hi un gran nombre d’assistents, de nens i nenes, sobretot, que venien acompanyats de les seves famílies. O gent gran que ens deia: “Quins records em porta veure tot això en llatí i en grec! Quan tenia la vostra edat jo també vaig estudiar aquestes dues llengües clàssiques...”

Les explicacions que fèiem al LVDVS LITTERARIVS sempre cridaven l’atenció del públic, que escoltava atentament les nostres paraules: com s’utilitzaven les tauletes de cera, per exemple, en aquells temps. Fins i tot ens demanaven que tornéssim a explicar alguns aspectes que ja havíem exposat. Va ser un dia en què vam poder conviure amb molta gent i en què també vam aprofitar per fer moltes amistats que mai hauríem pensat que podrien haver sorgit entre nosaltres durant aquell cap de setmana.

Per a nosaltres va ser, sens dubte, una gran celebració,sobretot perquè alguns anàvem per primera vegada, tant com a participants com a visitants. Per acabar, només dir que esperem poder tornar-hi l’any vinent, i disfrutar-ho tant com ho hem fet enguany!!

Ainhoa Buendía et Sofía Peris
Llatí 4t ESO


28 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvete!

Aquesta ha estat la meva primera Magna i m'ha agradat molt. He estat en el LVDVS LITTERARIVS i en el LVDVS GRAMMATICVS i m'ho he passat força bé. Ha sigut divertit veure gent de totes les edats i diferents nivells de coneixements clàssics participar en el joc de llatinismes i escriure el seu nom en grec, Espero tornar a participar el pròxim any!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Estimats tripulants del Vaixell, us vull agrair la vostra participació a la Magna d'enguany, per tot l'esforç, entusiasme, il·lusió, responsabilitat i companyonia que heu demostrat durant aquests dos dies. Estic molt orgullós de la vostra actitud que fa honor a aquest extraordinari projecte d'aprenentatge i servei. Feliciter omnibus!

Anònim ha dit...

Salve!
Aquest any ha sigut la meva primera vegada a la Magna Celebratio. He estat en el LVDVS LITTERARIVS i al LVDI ROMANI. M'ho he passat molt bé! Jo sabia que m'ho passaria bé, però no creia que tant!
He après moltes coses allà, com: com jugaven antigament els romans, amb quines eines escrivien, nous llatinismes que no sabia... Encara que les activitats siguin per les famílies, per a que aprenguin, tu també aprens molt allà ensenyant-los!
També m'ha agradat molt estar allà per la gent que hi havia, estava molt còmode amb la companyia que tenia. He conegut a nois. I molts van a la mateixa escola que jo i mai els havia vist! Fins i tot he pogut estar amb amics que ja no parlava tant, i això em sembla meravellós! Per tot això mai podré oblidar una experiència com aquesta!
Espero participar el pròxim any!

Anònim ha dit...


Salvete !
Poder participar en la magna ha sigut una experiència divertida i diferent. Era el meu primer cop i espero que no hagi sigut el últim. Mai havia fet una activitat com aquesta, i la veritat m'agradat moltíssim. Des del primer moment que ens van ensenyar la Magna Celebratio, em va semblar molt bé però a l'hora de participar-hi va ser millor encara. M'agradat canviar els papers, i ser jo la que ensenyava durant un dia. També una de les moltes coses que m'hi han agradat, entre altres, ha sigut poder portar un vestuari romà, a més a més amb pentinat. Estar tot el dia voltant per allà i a sobre vestida s'hi va fer molt familiar. També m'hauria agradat participar en la part de ludi i ludus rhetoricus, però espero l'any que ve a fer algun paperet. Per part del temps va fer bo, menys a la tarda que va venir aire fort que de tant en tant, ens treia els papers de la taula. Però en general molt bé. La gent estupenda i a més a més aprens més tu que ells.
En definitiva, una experiència per repetir i convidar a més gent a què s'apunti. !!

Unknown ha dit...

Salvete omnes!

Estic molt feliç d’haver pogut participar a la Magna Celebratio, crec que és una bona oportunitat per aprendre didàcticament, cosa que actualment es fa poc.

Jo vaig estar tot el dissabte a Ludi ensenyant als nens com jugaven a l’antiguitat. Certament, feia molta il•lusió veure com es posaven en el lloc dels romans, vestits com ells i fent les seves costums. Quan vaig arribar pensava que seria d’una altra manera, potser més seriós i difícil, però va ser força divertit i a més vam poder conèixer gent amb la que mai havíem mantingut contacte. Sens dubte l’any que ve tornaré a repetir aquesta fantàstica experiència, me n’alegro molt d’haver participat en aquest magnífic treball.

Maria Zarzoso ha dit...

Salve!

Ha estat un plaer poder participar en aquests meravellós festival de reconstrucció històrica com és la Magna Celebratio.
Aquest ha estat el meu primer any com a col·laboradora i, per tant, al ser una nova experiència per a mi m'ha sorprès notablement. He trobat fascinant l'interès del públic pel nostre i tan important passat històric.
D'altra banda he après i assolit coneixements molt interessants que abans desconeixia i he pogut conèixer a gent nova d'altres instituts i ciutats.
Espero que aquest festival perduri molts més anys i convido a tots els que llegiu això a venir el pròxim any!

Anònim ha dit...

Salvete!
Aquest va ser el primer any que anava a la Magna, i la veritat es que va ser molt millor del que m’esperava. Es una experiència, que jo crec que mai hauria pogut viure de no haver sigut alumna de llatí. Jo que vaig anar-hi els dos dies, he de dir que va ser genial; dissabte que estava en el Rhetoricus, cada cop que teníem que actuar em posava molt nerviosa, però quan començava l’actuació em ficava dins del paper de Rhetor i les dues frases que deia se'm feien molt curtes. També vaig estar dissabte i diumenge en el Lvdvs Litterarivs, i va ser una gran experiència estar allà; ja que veure les cares de felicitat dels nens petits o dels adults quan els hi explicava com tenien que escriure el seu nom i ho aconseguien no tenia cap preu. També em va agradar molt estar en el Litterarivs perquè, molts cops quan ens venien nens petits ens demanaven escriure el seu nom en Grec, i jo que no en sabia res de Grec, vaig tenir que aprendre una mica per poder ajudar als nens a escriure el seu nom. I per acabar, una cosa que em va cridar molt l’atenció, va ser que quan explicava als nens petits en quina etapa escolar estarien, molts cops els pares del nen al que explicava i els pares dels nens que tenia al costat es posaven a escoltar la meva explicació; i això va ser una cosa que em va agradar molt que em va fer acabar la magna molt contenta.
Jo tinc més que clar que l’any que ve repetiré, ja que es una activitat única i que val la pena repetir i compartir amb tota la gent amb la que vaig estar allà.

Unknown ha dit...

La Magna ha estat el primer festival de reconstrucció històrica en el que he assistit i participat, per tant valoro molt positivament la meva assistència ja que m'ho vaig passar força bé. Al principi anava una mica despistat perquè jo em dedicava a ensenyar a escriure el nom en grec dels visitants i jo de grec, no en sé gaire, però a mesura que anaven passant els minuts, vaig anar agafant pràctica i tot va anar molt millor. Recomanaria a tothom a anar a la Magna, és una festa molt maca i familiar.

Kènia ha dit...

Bones tripulants,

Si m'hagués de quedar amb una sola cosa de la Magna, no podria. No té preu veure com nens i no tan nens, s'acosten a que els hi expliquis cosetes i marxin amb un somriure als llavis adults que t'expliquen la seva experiència amb el llatí i el grec que, tot i haver passat una pila d'anys, en conserven un bon record i estan disposats a escoltar la teva versió de per què són tan importants. és molt gratificant poder donar i rebre alhora. Veure el bon ambient que som capaços de generar entre dues escoles i tres cursos diferents. Perquè quan hi predomina la il·lusió, la col·laboració, l'entusiasme, l'alegria, la implicació, la motivació, la companyonia, el respecte, la generositat... el resultat és un cap de setmana meravellós com el que vam gaudir tots plegats. No tinc prou paraules d'agraïment cap a l'organització i per descomptat ca aquells qui, formant part des de dins, no han dubtat en cap moment de donar un cop de mà quan el necessitaves.
La Magna, per mi almenys, no és un fet que només duri un cap de setmana, i es que veient tot el que et dóna, pot arribar a durar per sempre, perquè t'enduus amistats, experiències, amb la Magna creixes humanament.
Finalment, em fa molta il·lusió veure com de tantes escoles i instituts que hi ha a Catalunya, tinguem la sort de col·laborar i, si hi continuem col·laborant any rere any és perquè, de moment, estem fent la feina molt ben feta. Però és més il·lusionant veure com la gent s'entusiasma amb la feina que fem.
I és per tot això i segur que moltes altres coses que em deixo, que no podria triar només una cosa de la Magna.
Llarga vida a la Magna!!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!!!
Quina sort poder participar en projectes com aquest!! Ha estat la meva primera Magna però, sens dubte, no serà l'última! Quin goig veure els nens com marxaven del nostre taller amb un somriure als llavis. Jo vaig estar dissabte al matí a la part de Grammaticus, on els nens i nenes aprenien a escriure el seu nom en grec. M'ho vaig passar tan bé... i em va fer tanta il·lusió veure com la gent gaudia amb tot allò que els hi ensenyàvem... Sincerament, penso que és una cosa que si no la vius, no pots entendre el que se sent; de fet, abans de participar, no m'hagués imaginat mai que seria una experiència tan maca i enriquidora. Estic desitjant que arribi l'any que ve per poder participar de nou en la magna! I si pot ser, sense dubtar-ho, m'agradaria participar durant tot el cap de setmana, perquè de debò que val mooooooolt la pena! Estic molt contenta, feliç i orgullosa d'haver participat en la Magna Celebratio!

Anònim ha dit...

Salvete! Per a mi ha estat tot un privilegi poder participar a la Magna aquest any!
Ha estat el meu primer any, i us asseguro que repetiria aquesta experiència cada dia. No només m'he emportat l'orgull propi d'haver ajudat, sinó que a més he après moltíssimes coses, ja ho diuen ja, que sovint de la manera que s'aprèn més és ensenyant. A més a més he fet molt amics els quals no m'imaginava ni de broma que faria!
Totes les famílies que venien a preguntar-te o a participar en una activitat eren molt bona gent i se'ls veia que realment estaven disfrutant d'aquest festival.
Recomano a tothom que en tingui la oportunitat participa a la Magna, és una experiència única de la qual t'emportes molts bons records.

Bernat Pareja Sabaté ha dit...

Salvete

Aquest ha sigiut el meu primer any i sincerament ha estat molt millor del que em pensava. Suposu que és el moment d'asincerar-me i dir que els dies anteriors hem feia una mica de mandra, degut a que em coincidia amb les colònies del meu grup d'esplai: unes colònies espereades i especials , ja que són les últimes; però, a posteriori, hem vaig quedar amb ganes de més. No només vaig compartir una experiència més amb la gent de conèixer sinó que també vaig tenir la possibilitat de conèixer gent d'altres cursos amb qui, tot i estudiar com qui diu, porta amb porta, mai havia creuat unes paraules. Suposu que aquest ambient de familiaritat i amistat és el que fa que la Magna sigui MAGNífica, com molt bé diu el títol de l'entrada; i de fet la prova irrefutable d'aquesta ben entesa és que ja són 7 els anys que el vaixell d'Odisseu hi participa. Jo estava al Ludus Grammaticus i al Ludus Rethoricus i vaig pasar-m'ho genial, per tant l'any que vé em tindreu al peu del canó a punt pel que faci falta. Em sembla que només hem falta agraïr a tothom que hagi fet possible que alumnes com nosaltres poguem gaudir d'una experiència així

Post Scriptum : Que els déus et siguin propicis a tu també, Kènia, i que tinguis molta sort en la nova etapa que començaràs. Se't trobarà a faltar al vaixell

VALETE !

Anònim ha dit...

Salvete omnes!

Ha estat la meva primera Magna (jo estava a LVDI ROMANI) i una experiència magnífica, sens dubte per repetir. A part d'apendre i ensenyar el que sabem, fins i tot s'arriba a conèixer gent del teu mateix voltant i acaben sent imprescindibles, per tant, extra illud!

Un cap de setmana per recordar i reviure, ara a per Tarraco Viva!

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!
Aquest és el primer any que anava a la Magna, i la veritat es que amb la tarda que vaig estar va ser GENIAL!!
Vaig estar el Rhetoricus hi ha la Luduteca Romana.
Que he après? Dons la veritat gràcies a la Magna he après moltes coses com per exemple saber com jugaven antigament els romans, amb que escrivien etc... La magna és un lloc per passar el dia amb la família per saber més coses sobre la reconstrucció històrica.

L'any que be per mala sort no podré participar però se'ns dubte ús aniré a visitar hi ha gaudir-ne.

Anònim ha dit...

Salvete!
Aquest any ha estat el primer cop que he participat i he anat a la Magna, i la veritat és que va ser una gran experiència. He de dir que al principi anava amb una mica de ganes, de provar aquesta experiència nova (ja que m'havien parlat bé d'ella) però per l'altra banda hi havia alguna cosa que no em feia molta gràcia anar-hi (no sé, si era perquè ens havíem de llevar ben d’hora, ben d’hora o d'anar un cap de setmana) però... no sé, hi havia alguna cosa que no m'acabava de fer tot el pes. PERÓ LA VERITAT, ÉS QUE M’HO VAIG PASSAR D'ALLÒ MÉS BÉ!!, fins i tot quan era l'hora de marxar, perquè només vaig estar al matí, no me'n volia anar de lo bé que estava allà.
Estava a l'apartat de Lvdvs Litterarivs, va ser molt divertit i quan veies el somriure que tenien els nens amb qui estaves jugant i a l'hora veure que t'ho estaves passant bé bfffff... una passada.
I PODER FER TOT AIXÒ MENTRE CONEIXES A GENT D'ALTRES COL·LEGIS, QUE FAN DE "VOLUNTARIS" COM TU, I ARRIBAR A FER UNA GRAN PINYA ENTRE TOTS.... SENSE PARAULES.
Per acabar, m'agradaria dir un plurimas gratias a tothom que hi va ser (tots els companys, la Teresa, al Jordi i l'Alfonso ) que sense ells no hagués estat el mateix. I si l’any que ve tinc l’ocasió de tornar a participar, sens dubte hi estaré.

Anònim ha dit...

Salvete omnes!
El passat cap de setmana vaig tenir la oportunitat de poder participar en la que és, per a mi, la meva segona Magna Celebratio. Aquest any he estat tant a l'escola grega (Ludus Grammaticus) com a la romana (Ludus Litterarius), a més de participar en la petita representació teatral (Ludus Rhetoricus) i en la novetat d'aquest any en honor a Ovidi: el contacontes. Aquesta nova activitat, sens dubte, va tenir l'èxit que es mereixia, i l'hauríem de repetir l'any que ve! La il·lusió que tenien els nens quan escoltaven el mite de Narcís i escrivien el seu nom en grec o cursiva latina era, definitivament, contagiable. Certament aquest festival et converteix en una persona totalment diferent durant aquell dia i et fa treure tot el millor que tens de tu mateix.
Pensava que l'experiència viscuda l'any passat seria insuperable, però, honestament, m'he sorprès de que enguany ha estat la millor edició en la que he participat fins ara. El que vaig aprendre l'any passat ho vaig aplicar a la més recent Magna i, tot el que m'ha enriquit aquest passat festival, ho portaré al següent.
Per últim, gràcies Jordi per dona-nos l'oportunitat de participar en projectes com aquest, dels que en podem treure moltíssimes coses positives i ens ajuden a esdevenir millors persones. Sens dubte, la Magna Celebratio mereix molt reconeixement i ser celebrada durant molts anys més.
Llarga vida a la Magna!

Anònim ha dit...

Salvete!
Si, com ha dit la Kènia, va ser un plaer poder participar a la Magna Celebratio amb l’escola. Jo no hi havia anat mai, i ja esperava que m’agradés, però m’ho vaig passar encara més bé del que creia.
Una de les millors coses va ser veure als nens, pares, avis, adolescents, etc. genuïnament interessats per escriure el nom en grec i en llatí. Venia gent molt diferent: nens petits que al principi tenien por, gent gran riallera i bromista, alguns estudiants de la nostra edat que també feien llatí i grec,... i tots s’ho passaven bé amb l’activitat. Crec que per això no se’ns va fer gens pesat tot i estar allà més d’un dia sencer: era una activitat molt interactiva, on podies anar coneixent a la gent, riure amb ells, parlar sobre els romans, etc. i era diferent amb cada persona.
A més a més, vam poder conèixer a un munt de gent amb la que ens ho vam passar super bé: alguns del Vedruna d’altres cursos, alguns de l’Isaac Albeniz. Nosaltres especialment vam crear lligams entre uns quants que vam anar després a dinar i ens ho vam passar molt bé, amb gent que si no fos de la Magna segurament no hauríem conegut.

Anònim ha dit...

Salvete!

Mai havia participat a la Magna Celebratio, però si que hi havia anat anys anteriors com a visitant.
Sabia que m'ho passaria bé, però és que m'ho vaig passar encara més bé del que em pensava!
Vaig conèixer a molta gent amb la que abans mai havia parlat.
Jo estava en el LVDI ROMANI i al Rethoricus.
En el LVDI és veien molts nens, que és veia que s'ho passaven bé. I molts per la tarda van tornar a venir.

En definitiva m'ho he passat genial i l'any que bé torno a repetir sí o sí!

Anònim ha dit...

Salvete!!
Per a mi anar a la Magna Celebratio ha sigut tota una nova experiència. M’ha agradat molt passar temps amb els meus companys de llengües clàssiques i a més conèixer a noves persones. Encara que no vaig tenir la ocasió de veure totes les paradetes de la Magna, va ser impressionant per a mi veure tanta gent interessada en les antigues cultures, que abans van existir i que ara avui en dia encara perduren. Em va fer molta il·lusió se una de les persones que va col·laborar en aquest acte per a que fos possible tota aquesta representació històrica de l’Antigua Roma i també veure com altres grups de persones hi estaven. Per a mi una experiència inoblidable i espero que el pròxim any pugui tornar a repetir...

Anònim ha dit...

Salvete!
Una experiència per recordar! La veritat és que participar en la Manga m'ha fet veure la dedicació per part del públic els organitzadors, les escoles... cap a aquesta reconstrucció històrica de l'antiga Roma, la qual mostrava com era tot abans. Crec que ha estat molt ben organitzada i, tot i que només vaig poder estar pel matí, vaig gaudir moltíssim de la companyia dels nens i nenes que venien a jugar amb nosaltres i ens treien més d'un somriure. No tan sols han après noves coses la gent que venia a visitar-nos, sinó que jo també he après un munt de coses!
Ha estat una experiència molt enriquidora i l'any que ve, sens cap dubte, estaria encantada de tornar a participar.

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!
Un any més puc dir que estic molt agraïda de tenir l'oportunitat de participar en una reconstrucció històrica tant important com és la Magna Celebratio!!
Sens dubte ha estat una experiència molts enriquidora ja que tan nosaltres, com la gent que venia apreníem tots plegats. Jo aquest any, a diferència de l'any passat, vaig ser-hi al LVDVS LITTERARIVS. Certament vaig encertar d'apuntar-me aquí ja que m'ho vaig passar d'allò més bé ensenyant als nens i nenes, adults i entre d'altres, el joc de llatinismes, el qual un any més va triomfar. Era sorprenent veure com la gent es familiaritzava amb aquests, tot i que hi havia alguna que altra persona no sabia ben bé d'on provenien, però per això hi erem els companys del LVDVS LITTERARIVS i els hi explicavem. També va ser divertit, com la gent amb un somriure als llavis i amb una cara plena d'ilusió, escrivia el seu nom en l'alfabet llatí antic.
En conclusió ha estat una cap de setmana fantàstic i únic. Llarga vida a la Magna!!

Anònim ha dit...

Kalispera!
El meu segon any a la Magna ha estat genial, estic encantada i molt agraïda de que ens deixin participar a aquesta magnífica celebració de reconstrucció històrica! M'ho vaig passar d'allò més bé, i el que més m'agrada d'aquest festival és poder veure els somriure dels nens que venen a aprendre i divertir-se. És una cosa que no es veu molt sovint i és molt satisfactori. També m'alegro molt d'haver participat a la Magna amb tots els meus companys, per aquells que no hi havien participat i que tant els hi ha agradat. Finalment, donar les gràcies a que un festival com aquest pugui obrir els ulls de la gent i oferir-los un viatge en el temps. Per molts anys més!
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

Formar part d'aquesta celebració tant important ha estat tot un privilegi. Ho he gaudit molt! Em va encantar ensenyar als petits i als grans a escriure els seus noms en grec i poder explicar-los el mite de Narcís. Ha estat una experiència inoblidable.
Allà també hi vaig conèixer gent del meu dia a dia que potser no havia conegut tant abans. És a dir, que a més a més de gaudir de la celebració vaig fer grans amistats.
M'encantaria tornar a repetir, per tant, ja tinc ganes de que arribi la pròxima Magna!
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

Primer de tot, sento haver trigat tant a publicar el meu comentari però aquí està
A estat el meu primer any oficial a la magna, ja que l'any passat no vaig poder anar-hi en el últim moment i després d'aquest dissabte tornaria a repetir any rere any.
Jo estava a Ludus Grammaticus i vaig estar molt agust, vaig tenir l'oportunitat de conèixer a alumnes de l'escola molt agradables i vaig poder congeniar més amb companys de classe amb els quals no tenia tanta relació, malgrat que només vaig estar dissabte i no vaig poder conèixer a cap alumne de l'Albéniz.
L'ambient de la magna crec que és el que més em va agradar, ja que em va fer transportar a l'època romana totalment i a més d'això tots vam treballar en equip perquè tot sortís bé i això va ser el que més em va satisfer.

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!

Aquest primer any a la Magna ha sigut magnífic. La curiositat que tenien els nens per aprendre i conèixer com jugaven els seus avantpassats romans em va captivar. M’ho vaig passar genial jugant als Ludis...
Sens dubte vull repetir l’any que bé.

Anònim ha dit...

Salvete!
Ha sigut una pena que aquest any no pogués participar... veig que ha sigut un altre magnífic any! M'alegra veure que les persones que han anat per primer cop els hagin agradat tant. També dir que les fotografies són genials i són un estupend record de la Magna d'aquesta edició. Llarga vida a la Magna Celebratio i espero que tothom repetixi l'any que ve (m'incloc).

Anònim ha dit...

Salvete!
Aquest any a la Magna Celebratio m'ho h passat molt bé, com no podia ser d'una altra forma.Ha sigut el meu segon any i, un cop més, una experiència inoblidable.
Tot i que no és el meu primer any, he après molt, com per exemple, alguns llatinismes que se m'havien oblidat.
Per mi ha sigut un plaer haver anat a la Magna Celebratio, ja que aquest any no faig llatí, per això vull agrair al Jordi que hagi comptat amb mi un any més. Realment gaudeixo molt amb els llatinismes del LVDVS LITERARIVS.
MAXIMAS GRATIAS MAGISTER!

Anònim ha dit...

Salvete!
Un any més, puc dir que ha estat tot un plaer poder participar a la Magna. Aquesta vegada, vaig formar part dels tallers de LVDI i LVDVS GRAMMATICVS i, com cada any, va ser un honor poder veure com els més petits disfrutaven d'allò més envoltats de les llengües clàssiques.
Realment, la Magna Celebratio és una expreriència diferent; resulta curiós vestir-te de romà i alhora representar-ne els seus hàbits i costums.
Espero poder tornar a participar-hi l'any que ve, el món clàssic és realment fascinant. LLARGA VIDA A LA MAGNA!