23 de març del 2017

Referències clàssiques a The Flash (II)




La sèrie basada en els còmics de DC, The Flash, ho ha tornat a fer!

El curs passat ja vaig encetar la sèrie amb una primera entrada dedicada a la relació del casc alat de Jay Garrick amb el del déu olímpic Hermes.

En aquesta tercera temporada, concretament en el capítol traduït com “Atac a Gorilla City”, Barry Allen (The Flash) viatja un altre cop a un univers paral·lel, concretament a una ciutat en el cor d’Àfrica on habiten goril·les altament intel·ligents, per salvar un amic seu juntament amb els seus companys.
A causa d’uns fets inesperats, el ràpid superheroi acaba lluitant amb el líder d’aquests primats.

Com si la història es repetís i no ens fos aliena, els guinistes i productors de la sèrie han fet d’aquesta lluita una batalla a l’estil dels gladiadors romans. Per començar, es mostra el que seria un amfiteatre al més pur estil clàssic, identificable gràcies a les diverses graderies disposades per acollir molts espectadors; a més a més, l’arena reprodueix l'espai central on es disputarà el ferotge combat. 


D’altra banda, en diverses escenes apareixen els goril·les amb equipacions militars romanes com un escut (scutum), una javelina (pilum), un elm (cassis o galea) i pectorals (lorica) –podeu llegir més sobre aquesta qüestió a l’entrada del Dani-.


Seguint el model de l'exèrcit romà, al final del capítol es veu una gran quantitat de soldats-legionaris formats per començar una guerra contra els habitants de la Terra de The Flash…


Així doncs, de nou queda demostrat que estem envoltats de referències clàssiques i que l'antiguitat no ha deixat mai de ser una font d'inspiració inesgotable per a sèries i pel·lícules de tots els temps.

Cristina Tamashiro Famiankova
1r de batxillerat humanístic



10 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ja veig, Cristina, que estàs molt atenta a tot el que té a veure amb referències clàssiques relacionades amb el món audiovisual. A veure si els companys s'animen i en descobreixen més en altres sèries i pel·lícules i ens les comenten. Feliciter!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!
Una entrada molt interessant, felicitats Cristina!
Un cop més ens trobem envoltats de referències clàssiques per tot arreu, en aquest cas les series.
Jo personalment no segueixo "The Flash" però segueixo d'altres on també he pogut apreciar algunes referències clàssiques. A la sèrie "The 100" apareix un lloc anomenat "Arkadia" on per a ells és un lloc idíl·lic (encara que més endavant veuran que no). De fet Arcàdia significa això mateix, lloc idíl·lic, un paradís. Espero haver aportat un granet de sorra en aquestes referències clàssiques de sèries!
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete!!!
Cristina plurimas gratias per aquesta entrada!
És un univers buscar totes les referències clàssiques que hi ha a la pantalla!!, és bonic veure que s'inspiren amb mites, vestimenta, llocs... i encara és més bonic que els que ho veuen siguin conscients.
Malauradament no conec cap serie amb cap referència clàssica. Però segur que si em fiques a filar prim en qualsevol capítol o qualsevol pel·lícula rascaria alguna cosa.
Valete.

Anònim ha dit...

Salve!
Una entrada molt curiosa la veritat, Mai hagués imaginat que en una sèrie haurien utilitzat l'armadura de gladiador en un goril·la. Es pot veure que les referències clàssiques es poden trobar a tot arreu, i de qualsevol tipus! Tampoc segueixo ''The Flash'', però sé que apareixen moltes referències clàssiques a Harry Potter. Per exemple, la Minerva McGonagall, la directora de Hogwarts, la té al seu propi nom. Fa referència a la deessa de la intel·ligència Atena, ja que ella es de les mes sabies d'aquell món.

Kènia ha dit...

Bones tripulants,

Primer de tot, felicitar la Cristina per aquesta nova troballa. Un cop més ens has demostrat que estem envoltats de referents clàssics sigui en l'àmbit que sigui.
Jo tampoc segueixo la sèrie, però per l'entrada anterior i aquesta, sembla ser que no és pura casualitat, que com a mínim algú dels guionistes té coneixement sobre el món grecollatí. M'ha agradat molt, també, que introduís una ciutat on habiten goril·les ja que dóna peu, juntament amb l'amfiteatre, a dur a terme un combat entre un animal i un home, a l'antiga Roma també denominat com a venationes.
Felicitats, Cristina!

Anònim ha dit...

Salvete!!
M'ha agradat molt aquesta entrada Cristina!! Jo, no segueixo la sèrie esmentada en l'entrada, però m'ha semblat molt interessant tot això de la batalla al més pur estil romà! M'agraden molt les sèries i les pel·lícules i cada vegada m'agrada i em sorprèn més trobar-me alguna que altra referència clàssica en elles, ja que ens deixen constància de què realment, encara que se'ns quedi molt llunyà i per algunes persones fins i tot desconegut, el món clàssic és, avui dia, molt viu encara!! Conec algunes pel·lícules que fan referència a mitologia com per exemple "Hércules en Nueva york", protagonitzada pel gran Arnold Schwarzenegger, i "Percy Jackson y el mar de los monstruos", on el protagonista és, ni més ni menys, el fill de Posidó. Si seguim buscant, trobarem milers i milers de referències mitològiques a les pel·lícules i sèries de la gran pantalla!! Una entrada molt interessant!
Valete!!

Unknown ha dit...

Salvete omnes!

Molt bona entrada Cristina! És impressionant veure la quantitat de referències clàssiques que ens envolten. Mai he vist "The Flash" però m'han entrat ganes de veure-la i poder experimentar per mi mateixa les referències.

El fet és que veiem sèries i pel·lícules constantment i mai ens adonem dels fets que hauríem de veure amb els ulls ben oberts, agraeixo que encara avui dia hi hagi gent que s'adoni dels mites i llocs de l'antiguitat reflectits a una sèrie.

Anònim ha dit...

Salvete!
Una molt bona feina i a més molt interessant, em sembla genial que encara hi hagin efectes romans i grecs en les nostres vides. A més a més és molt bonic que encara aquesta cultura estigui encara viva entre nosaltres.

Anònim ha dit...

Salvete!
En primer lloc, vull felicitar a la Cristina per sempre està a l'aguait de les referències clàssiques arreu. El fet que plataformes que ens influencien molt en el nostre dia a dia com televisions i ordinadors emetin sèries o programes que ens donen informació sobre el món clàssic és molt positiu, doncs ens apropen més a l'Antiguitat i ens expliquen, d'una forma no tant didàctica, aspectes d'aquestes cultures llunyanes. En definitiva, és una molt bona manera de conservar-les.
Personalment no segueixo la sèrie mencionada i tampoc recordo haver vist alguna en la que es trobin tantes referències clàssiques com en aquesta, però hi ha un ventall de produccions en les que sí que n'hi ha com Harry Potter!

Bernat Pareja Sabaté ha dit...

SALVETE

Es ben bé que ajuntant aficions/gustos i una mirada atenta es poden aconseguir coses com aquestes: molt interessant cristina !

És curiós veure com en tots els camps de la vida i ha coses relacionades amb l'antiga Grècia i l'antiga Roma. Ara mateix no recordo com pel·lícula amb referències clàssiques, tot i que segur que n'he vist alguna , ja que hi són per tot arreu. El que si que recordo és que a la sèrie "Els Simpsons" hi ha diverses referències clàssiques. Amb això podem veure un cop més com tenir coneixements de la cultura clàssica ens pot ajudar a crear, per exemple , pel·lícules de més qualitat

VALETE