31 de març del 2016

Etimologia clàssica arreu!



Després de visionar aquesta presentació i consultar els diferents enllaços que s'hi proposen, creieu que és important estudiar etimologia? Per què?



6 comentaris:

Unknown ha dit...

Bonum seram!

I tant que és important estudiar les etimologies! Aprendre això ens ajuda entendre les paraules i saber quines paraules ha acabat derivant fins l'actual; ens ajuda a veure més enllà; pots endevinar el significat d'una paraula més fàcilment i fins hi tot ens pot ajudar a aprendre altres idiomes que comparteixin el mateix origen etimològic.

Anònim ha dit...

Bona tarda!
L'etimologia mai m'havia interessat tant com en aquest curs, quan hem començat a introduïr-nos en aquest món. Realment posar-se a buscar l'origen de les paraules et fa tenir més coneixements i molta curiositat per saber-ne més. És, a més, molt curiós com podem acabar parlant de coses completament diferents simplement parlant de, per exemple, l'etimologia de la paraula "psicologia"! Penso que la millor part és aquesta connexió que tenen totes les paraules entre elles, aquest aspecte et fa reflexionar molt i entendre altres coses.
Vale!

Anònim ha dit...

Bonam noctem! Crec que l'etimologia és com un pou sense fons, comences a buscar els significats de les paraules i t'anadones que et deriva a unes altres. També conéixer etimologia fa que tinguis més coneixaments a l'hora de parlar per saber del cert el que estàs dient. En conclusió, és una part molt interessant dins l'assiganatura de llatí. Vale!

Aldrin Jhay ha dit...

I tant! L’any passat ja vaig poder tastar alguns ètims grecs, i he de dir que l’experiència ha estat més que bona. Saber d’on provenen les diferents paraules que utilitzes quotidianament i descobrir, naturalment, de noves, és una feina molt entretinguda, interessant i divertida. Així que animo a tothom, i sobretot als alumnes de primer de batxillerat de l’escola, a aprofitar les classes d’etimologia, ja que com molt bé va dir Píndar, un poeta líric grec, <>, i és que en elles es poden aprendre moltes coses, que encara que no ho semblin, t’ajudaran a entendre moltes coses de l’entorn.

Valete!

Anna Martínez Gessé ha dit...

Personalment crec que estudiar etimologia s'hauria de començar des de més petits perquè hi ha moltes paraules que no entenem i que amb la etimologia ens ajuda a entendre aquella paraula. A mi la etimologia, a part de que és un tema que m'agrada molt, m'ajuda a tenir més vocabulari i a entendre certes paraules que quan me les diuen no m'atreveixo a preguntar que volen dir, i al mirar l'etimologia ja sem queden al cap!

Anònim ha dit...

Bonum diem!

Crec que el coneixement de l’etimologia, és útil, ja què:

- Millora la nostra capacitat per expressar-nos, ja que donem el coneixement dels autèntics significats de les paraules.

- Amplia el nostre vocabulari donant-nos a conèixer noves paraules.

- Ens introdueix a l’estudi d’una cultura rica i variada.

- Ens ajuda a escriure correctament.. ens facilita tant en l’ortografia com en el coneixement de l’origen.

- Ens ajuda a comprendre els continguts de moltes ciències i activitats... d’entre altres coses.

Vale!