26 d’abril del 2015

Pervivència en l'art (IV): el rapte de les sabines



Entrades anteriors vinculades, El rapte de Persèfone, El rapte d'Europa i El rapte de Ganimedes


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Salue!
M'agrada molt aquesta presentació, ja que és molt visual. Aquest rapte m'ha agradat molt, ja que jo he defensat sempre el paper de la dona, i que en aquest rapte siguin principalment les sabines les que ho volen solucionar dons m'ha agradat molt. Trobo que fer presentacions d'aquestes va molt bé per comprendre tots els raptes i per estar interessats en l'art!

Anònim ha dit...

Salve!
Personalment aquest és un dels meus mites preferits ja que l'acció que fan les Sabines és molt heroica i admirable, plena de valor i a més a més contant que són dones i no homes les protagonistes, vivint en una societat totalment mascliste, encara té més valor

Anònim ha dit...

Salve!
Aquest rapte no em crida gaire l'atenció, però una presentació feta d'aquesta manera ho trobes més interessant. El que m'agrada més d'aquest mite són les diferents maneres que cada autor o pot representar!
Trobo que és una manera d'aprendre divertida i així t'interesses més per la matèria.

Anònim ha dit...

Salve!
Aquest treball del Albert i la Eva trobo que esta molt ben fet. Es potser, el rapte més visual que hem treballat i crec que ells dos ho han enfocat d' una manera que es pot entendre el que va pasa nomès miran les imatges.
En les imatges de pervivència en l' art d' aquest rapte penso que es molt significatiu, ja que són quadres on hi ha molta gent i on sempre les dones estan al mig separan d' alguna manera els romans i els sabins i a més a més són les protagonistes.
Valete!

Anònim ha dit...

Saluete!
Primer de tot felicitar a l'Eva i l'Albert per aquesta magnífica feina. Estic d'acord amb els meus companys, ja que jo també penso que la presentació està feta de manera que vegis el rapte com els diferents autor el veuen (cadascú d'una manera variant) i crec que han sabut distribuir les imatges molt bé i de forma molt variada...
Aquest rapte és un rapte molt particular, ja que tots tenen la seva singularitat, però aquest és molt concret ja que en la mitologia sobretot, encara que malauradament també actualment vivim en una societat molt masclista i en aquest mite les protagonistes son les dones; és el seu coratge i la seva valentia el que els permet acabar amb la guerra entre romans i sabins...!
Així que felicitats als meus companys i gràcies per ensenyar-nos aquest rapte, encara que ja sabéssim algunes coses sobre ell vosaltres ens vau ajudar a entendre'l millor!
Valete!

Júlia Torra ha dit...

Salvete!
Com igual que l'Eva Comeche jo també vull felicitar a l'Eva i a l'Albert que es van treballar força la presentació i la vem poder gaudir tots els presents. Va ser una manera simple i entenedora de mostrar-nos aquest rapte ja que al principi personalment costava una mica d'entendre. I a més a més penso que van interpretar molt bé les imatges. Gràcies Eva i Albert!

Valete companys!