15 d’abril de 2015

I Olimpíada Clàssica de la UABAvui, 15 d'abril de 2015, de 16:00 a 19:00 (hora i mitja per a cada examen), s'ha celebrat la I Olimpíada Clàssica organitzada pel grau d'Estudis Clàssics de la Universitat Autònoma de Barcelona destinada als estudiants de segon de batxillerat de Catalunya. Els objectius, fomentar l'estudi de les llengües i la cultura clàssiques entre els estudiants, premiar l'esforç i l'excel·lència acadèmica i proporcionar un punt de trobada entre l'ensenyament secundari i la universitat, són molt d'agrair en els temps que corren. Cal felicitar efusivament la comissió organitzadora formada per Cándida Ferrero, professora agregada de filologia llatina, UAB, Sebastià Giralt, professor agregat de filologia llatina, UAB, Jordi Pàmias, professor agregat de filologia grega, UAB i Marta Oller, professora lectora de filologia grega, UAB, per aquesta brillant iniciativa.

Tres han estat les participants olímpiques que han representat la nostra escola: la Judit, la Mariona i la Sofía en la prova de Llatí, que ha estat la primera en celebrar-se. Després d'hora i mitja de nervis, baralles amb el diccionari, paciència i molta, molta il·lusió, n'han sortit prou satisfetes i, sobretot, contentes d'haver pogut viure l'experiència en primera persona, més enllà dels resultats que hagin pogut obtenir. Sempre podran dir allò de "jo hi vaig ser". Les felicitem ex imo corde i esperem poder comptar amb més intrepidi nautae -tan entusiastes com elles- en futures convocatòries.

Alea iacta est... audentis fortuna iuuat!3 comentaris:

Júlia Roig ha dit...

Salvete omnes!

Quina bona notícia que tres de les nostres companyes s’hagin presentat a l’Olimpíada! Ahir mateix em vaig trobar a la Judit a la biblioteca, que estava estudiant amb força per a preparar-se l’examen d’avui. La vaig veure força cansada però tot i això duia un somriure a la cara: estic ben segura que tant ella com la Mariona com la Sofía estan ben orgulloses del seu esforç (com per a no estar-ho!).
Independentment del seu resultat, les vull felicitar per haver estat les intrèpides tripulants que s’hi han presentat. Espero que siguin les “inspiradores” a que més endavant altres tripulants s’aventurin en experiències com aquestes, ja que poden ser profundament enriquidores.

Espero que tinguéssiu una meravellosa experiència, noies! Felicitats!

Judit Millan ha dit...

Salvete!!

Per a mi va ser tot un honor poder participar en aquest prova que va organitzar el grau d'Estudis Clàssics de la UAB. De facto, ja havia estat en aquesta aula, ja que vaig anar a les portes obertes d'aquest mateix grau quan vam anar a visitar l'Universitat uns mesos abans amb l'escola.

Va ser una experiència molt bona, tot i els nervis que vam passar. Com ha dit la Júlia, ens vam trobar el dia abans a la biblioteca mentre preparava l'examen... però tot esforç té la seva recompensa. Totes tres estem satisfetes del resultat i, sobretot, tenim ganes de seguir treballant i aprenent coses!

Gratias magister!!

Ruut ha dit...

Visca! Quines companyes més valentes que tinc!