1 d’abril del 2015

Pervivència en l'art (III): el rapte de Ganimedes




Entrades anteriors vinculades, El rapte de Perséfone i El rapte d'Europa


9 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Acaben de dir pel TN de TV3 que una de les pintures trobades a la Domus del carrer Avinyó sigui probablement una representació del rapte de Ganimedes. Quina casualitat més afortunada, tripulants!

Sergio Prieto ha dit...

Salvete omnes !
Aquest tipus d’entrades m’agraden molt, perquè t’ensenyen un mite que potser no coneixies (com és el meu cas amb aquest mite) i a la vegada t’ensenyen cultura artística, es nota que darrere de cada entrada hi ha un treball de recerca d’informació. Molt bona entrada i bona feina
Valete !

Anònim ha dit...

Saluete omnes!
Sí!! És veritat, aquesta Setmana Santa també vaig veure per les notícies de TV3 això de la representació del rapte de Ganimedes a la gran Domus del carrer Avinyó i la veritat és que em va fer molta gràcia pensar que feia quatre dies estàvem treballant sobre aquest rapte, entre d'altres...
Bé, sobre aquesta presentació, jo ja vaig tenir la sort de veure-la abans així que crec que L'Eva, l'Èlia i la Mireia ja saben que ens va agradar molt a tots. El rapte de Ganimedes no deixa de ser un rapte diferent als altres, que se'n surt del que seria més aviat normal en comparació amb raptes com el d'Europa, de Persèfone, etc.
Així que res més, tot dit!

Valete tripulants!

Anna Martínez Gessé ha dit...

Salvete tripulants!
Aquesta entrada està molt ben treballada. Moltes felicitats Eva Martínez, Èlia Buchaca i Mireia Torres, és un treball molt ben fet. La presentació també queda molt bé, com de l'estil dels quadres.
Trobo que és una manera més divertida de fer les classes, però alhora acabes aprenent i és agradable conèixer les coses d'una altre manera que t'interessin més!

Eva López ha dit...

Salvete omnes!
A mi m'ha agradat molt aquest tema sobre els diversos raptes més importants d'aquella època, ja que penso que tota la història que hi ha darrere és molt interessant. En concret, el rapte de Ganimedes em porta molta curiositat, i penso que les meves companyes han sabut defensar-lo molt bé amb tota la informació que han trobat.
També s'ha de dir que com diu la meva companya Anna, aquesta és una manera molt més entretinguda que només explicar els raptes a classe, ja que entre que busques informació, i escoltes als teus companys, et queda molt més.
En definitiva m'ha agradat molt aquest tema!
Valete tripulants!

Anònim ha dit...

Saluete!
Jo aquest rapte el vaig trobar molt interessant i diferent dels altres.
A mi em va agradar molt buscar pintures, escultures, mosaics, etc que tenien relació amb aquet quadre ja que em va fer fixar-me ens els detalls que quan mires ràpid no els veus però si et pares i mires bé es veuen clarament.
Valete!

Anònim ha dit...

Increible! Sincerament no coneixia el mite de Ganimedes i mai hauria oensat que hi podien haver tantes representacions artistiques d'un mite. Crec que, actualment, la cultura clàssica perduara entre nosaltres sobretot a través de l'art. És important veure la forma en que veuren o interpreten un mite diferents persones.

Anònim ha dit...


Salvete Tripulants!

M’agrada molt aquest treball que han fet els alumnes de 4rt, trobo que el mite està ben explicat i la presentació està ben estructurada.

Personalment, m’encanta l’art i trobo que aprendre la cultura clàssica a traves d’ell és fantàstic i tot un mèrit.
He trobat molt interessant el mite del rapte de Ganimedes ja que no el coneixia.
Valete!

Ainhoa Cayero ha dit...

Salvete!!

M'ha agradat molt la presentació, és un bon treball i he après coses que no sabia...
En el que respecta a l'art, m'encanta que a través d'aquest es donin a conèixer coses així, gràcies a l'art, aquest mite ens porta des del barri de gràcia fins a Nova York... Curiós, i fantàstic!!

Valete tripulants!