12 de març del 2015

Pervivència en l'art (II): el rapte d'Europa



Entrades anteriors vinculades,  El rapte de Persèfone


6 comentaris:

Anna Martínez Gessé ha dit...

Salvete tripulants!
Aquesta entrada trobo que està molt ben treballada. Heu fet una bona feina Eva Comeche i Bernat Folch.
Hi han moltes imatges de molts estils diferents i cadascun es mostra d'una manera.
Trobo que hem estudiat cinc mites d'una manera divertida. Primer de tot vam fer un treball individual, que consistia en un resum de cada mite i algunes imatges. Després ens hem ajuntat per parelles i hem buscat diferents pintures i escultures per veure com es representen de maneres diferents un mateix mite. Durant tot aquest treball, personalment m'ha agradat molt perquè es divertit de anar mirant imatges i comparant'les amb altres; i a la vegada estàs aprenent.
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete tripulants!

Aquestes entrades de la pervivència en l'art són molt xules! És curiós veure el mateix mite representat de diferents maneres i per diferents autors, ja sigui en pintura, en escultura o inclús en una moneda en aquest cas del rapte d'Europa. Felicito els alumnes de quart per la seva feina realitzada.

El mite d'Europa explica la història de la jove i bella Europa i Zeus metamorfodat en un brau blanc. Hi havia algunes d'aquestes pintures que no havia vist, com la de Pablo Picasso i també la moneda de dos euros de Grècia.

Hem de tenir present que tan la mitologia grega com la romana ens han influenciat molt, començant per l'art com podeu veure hic et nunc, o en la entrada del rapte de Persèfone. Espero veure aviat un altre entrada de la pervivència en l'art!

Valete!!

Sergio Prieto ha dit...

Salvete tripulants!
Realment és una entrada molt curiosa, ja que havia pintures com la del pintor Pablo Picasso que no tenia present la seva existència i encara menys la cara de la moneda grega de 2€. Això demostra que la cultura clàssica és una cultura molt viva entre la societat actual. Penso que cal destacar les ”fitxes” de cada representació artística, ja que et dóna la informació bàsica del quadre o escultura. Molt bon resum del mite, qualsevol persona que no tingués l’oportunitat de saber mitologia clàssica podria entendre-ho.
Molt bona feina Bernat Folch i Pàmies i Eva Comeche i Martínez
P.D: Molt bona recerca, amb una amplia webgrafia
Valete!

Anònim ha dit...

Salvete omnes!
Sincerament es tracta d'una treball del que n'estic orgullós, junt amb l'Eva Comeche hem assolit l'objectiu que teniem d'aprendre i conèixer les representacions més importants o destacades del rapte d'Europa. També he après que hi ha moltes maneres de representar-se, no només en pintura que és el que se sol veure sinó que també hem trobat vàries escultures i sobretot, la moneda grega. Això ens ha fet pensar que no només hi ha molts punts de vista de veure les coses, també hem après que ho tenim al nostre voltant, sobrevivint darrere d'una cultura de fa moltíssims segles, i a dia d'avui ho hem pogut conèixer nosaltres.

Anònim ha dit...

Saluete omnes!
Moltes gràcies tripulants! El Bernat i jo estem molt contents d'aquest treball, car ha resultat una mica difícil buscar obres d'aquest rapte amb diferents tipus d'estil, però finalment ens ha agradat molt poder fer aquest treball i veure com, realment, el rapte d'Europa és un dels més importants i destacats. Durant el treball, hem intentat cercar vàries tipologies d'estils amb la finalitat que es vegi com cada autor veu el rapte a la seva manera...
Bé, estem orgullosos d'aquesta feina i espero seguir fent treballs d'aquest tipus!
Valete!

Eva López ha dit...

Salvete tripulants!
Trobo que està molt ben treballada aquesta entrada, i que el Bernat i l'Eva han fet un molt bon treball!
Com ja he dit en les altres entrades de raptes en la mitología, trobo molt ineterssant treballar d'aquesta manera, ja que és una manera molt més entretinguda, i que penso que és una manera fàcil de que et quedi tot molt més graVat en el cap.
Penso que el rapte d'Europa és un dels més importants, i que també embarca molts hàmbits.
N'estic segura de que els meus companys han sapigut defendre'l molt bé!
Valete omnes!