14 de desembre del 2014

Ένα περπάτημα απ'την Κλασσική Ελλάδα



Per veure el mapa més gran, cliqueu AQUÍ

Treball cooperatiu dels alumnes de GREC I


15 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo penso que aquest mapa ens pot ajudar a conèixer Grècia amb més profunditat, els seus mites, la seva història, la geografia... Mentre hem anat fent recerca del nostre punt (ciutat, illa...) hem anat adquirint nous coneixements sobre aquell punt. Aquesta idea ha estat molt bé de fer-la tots junts ja què cadascú ha aportat informació i tothom pot accedir-hi per aprendre més sobre aquell lloc.
En conclusió crec que així es pot aprendre millor ja què és una forma diferent i no resulta pesada.

Isaac ha dit...

En la meva opinió, aquest treball ha sigut molt útil i una molt bona experiència, ja que ha sigut una forma de fer un treball conjunt amb tota la classe i d'apendre més sobre el món dels clàssics, tan per a nosaltres com per qui tingui interés i li volgui dedicar uns minuts.

Aldrin Jhay ha dit...

Salvete tripulants!

Estic molt orgullós i content d'haver col·laborat amb els meus companys en fer aquest projecte. Mai havia utilitzat el Google Maps i em va semblar interessant i innovador fer servir aquesta eina per fer-ne un ús didàctic. És cert que m'ho he passat molt bé buscant informació sobre els diferents topònims però gràcies a això he après noves coses, aquestes molt interessants. És una forma divertida d'aprendre la geografia d'aquesta terra, la Grècia Clàssica. Penso que és una manera més fàcil de conèixer els diferents indrets d'aquest territori i així gaudir de la seva vertadera riquesa, encara que només sigui amb imatges i vídeos. En resum, ha estat molt motivador i excitant!

Valete omnes :)

Júlia Roig ha dit...

Salvete omnes!

Sens dubte per a mi fer aquesta activitat ha estat un plaer. No només perquè la geografia grega em resulta interessant, sinó també per la manera en que ha estat treballada amb aquest mapa compartit. Crec que implicar als alumnes a l’hora d’aprendre d’aquesta manera és molt productiu; molt més que no pas un discurs des d'una pissarra prenent un munt d’apunts.
Investigant per un mateix, contrastant informacions, buscant les més adients... així s’aprèn d’una manera fàcil i entretinguda. Per a mi ha estat tot un entreteniment investigar sobre els quatre topònims que m’ha tocat cercar (Atenes, Èlide, Tessàlia i Efes). Tot buscant he descobert un munt de coses que desconeixia i, de fet, tinc ganes de seguir buscant. Aquests punts en el mapa et porten a parlar d’història, de civilització, de mitologia... Crec que el resultant del conjunt és un molt bon treball. Aplicar les noves tecnologies a l’ensenyament i a més fer-ho d’una manera conjunta entre els alumnes crec que és una bona idea per a seguir tenint en compte.

Així que a seguir navegant amb aquesta i altres activitats, tripulants! :)

lpp1998@gmail.com ha dit...

LUCAS PARRA
Personalmente encuentro esta actividad del Google Maps Colectivo una gran manera de indagar en la Antigua Grecia, su historia, su mitología, su cultura, sus líderes, sus sistemas políticos... (se podría estar uno hablando horas sobre cuantas cosas se pueden aprender a partir de este mapa.).
Lo encuentro excepcionalmente didáctico ya que nos exige investigar por nuestro propio interés (Si de verdad te interesa estarás horas entrando y saliendo de links que te llevarán a otros, de los que podrás sacar cosas nuevas, y que posteriormente te llevarán a otros enlaces, así siguiendo un circulo vicioso de información.)
Claro que también se ha de tener en consciencia que algunos de los sitios marcados en el mapa no tienen tanto jugo para exprimir como otros, aunque eso no significa que no sean curiosos e interesantes.
entre otras muchas cosas he aprendido sobre recónditos y minúsculos lugares de la Antigua Grecia, que nunca hubiera sospechado de su existencia de no ser por éste proyecto, el saber no ocupa lugar...
Así que nada más, eso es todo, y agradecimientos por la posibilidad que hemos tenido de aprender a base de investigar!!!
P.S. Y espero que este archivo le sea a todo el mundo tan ÚTIL como me ha sido a mí.

LUCAS PARRA

Mireia Boix ha dit...

Καλημέρα tripulants!

Que maco ha quedat el nostre mapa!

És una activitat que m’ha agradat moltíssim perquè mai havia treballat amb Google Maps i he pogut descobrir com funciona. Ha estat una manera molt original de compartir informació i, a la vegada, passar-s’ho bé mentre aprenies conceptes útils. La geografia és un ítem que a mi, personalment, m’agrada molt i ha estat una gran oportunitat per desenvolupar una gran activitat com aquesta.

Opino que és una molt bona eina perquè altres persones puguin entrar i aprendre de manera dinàmica i entretinguda coneixements bàsics sobre la geografia grega i també de la seva història. També crec que és molt bo poder compartir amb els nostres companys de viatge els coneixements que anem adquirint.

Αντίο!

Dafne Serra ha dit...

Καλημέρα companys!

Crec que aquesta activitat del mapa, ha sigut una de les millors activitats (a meu parer) que em portat ha terme fins a la data. Aquest mapa ens ha donat l'oportunitat d'enfonsar-nos una miqueta més en la geografia que fins fa poc era per la majoría de gairebé desconeguda. Quina millor manera que amb aquest mapa? Probablement cap ja que penso que aquesta ha sigut una oportunitat de enriquir-nos nosaltres i a través d'aquest mapa intractiu, estem donant la oportunitat a altres que, com nosaltres; estàn desitjosos per conèixer una miqueta més d'aquesta interessant i magnífica geografia.

Salve!

Unknown ha dit...

Hola tripulants!
El mapa col·lectiu que hem fet em sembla una activitat educativa per a qualsevol persona de qualsevol edat.
En la meva opinió, les zones que m'ha tocat desenvolupar m'han semblat molt interessants i alhora desafiants ja que alguns noms d'algunes zones no hi existeixen avui dia, però al final vaig poder localitzar-les. També, em van semblar molt boniques les fotos d'alguns llocs de la nostra estimada Grècia. Molts dels llocs que havia de desenvolupar no els coneixia però gràcies a aquest projecte (i als companys que van desenvolupar altres llocs també) vaig poder situar-me en els llocs més interessants d'aquest meravellós país.

Sergio Prieto ha dit...

En la meva opinió el mapa ha quedat fantàstic, em sembla una eina molt útil tant pels estudiants com pels professors que expliquin la geografia i una mica de mitologia de la Grècia clàssica. També pot servir com suport visual per alguna exposició, ja que es un material molt didàctic i fàcil d’utilitzar.
Una altra avantatge d’aquest material didàctic és que està marcat d’una manera molt visual amb diferents colors i es pot editar quan vulguem per afegir informació. M‘agradat molt treballar la geografia d’aquesta manera, d’una manera més individual encara que a la vegada ens ajudàvem entre tots i totes, és una manera diferent de treballar que mai havia provat ni havia escoltat a parlar.
A mi personalment, m’agradaria fer més activitats d’aquest tipus, ja que així a la vegada aprenem a ser una mica més autosuficients i aprendre com funcionen programes informàtics i a la vegada compartir aquesta coneixença amb les persones que no la tenen i al revés. És una activitat molt enriquidora.

Anònim ha dit...

Crec que aquest mapa ens servirà no nomès a nosaltres, sinò a tothom que estigui interessat en el món clàssic com a referencia i possiblement ajudi a molta gent a saver una mica més sobre on es localitzaven algunes de les grans ciutats de l'antiga Grecia com Atenes o Creta.
A més, opino que el fet de que l’haguem fet entre tots demostra que d’una forma o un altre, tots ens interessem per aquest món que són les clàssiques que ha estat oblidat per molts.

Sergi ha dit...

Salvete tripulants,
Aquesta experiència ena ha ajudat a fer una bona recerca, a fer més unit el grup ja que quan algú tenia un problema, sempre hi havia algú per ajudar-lo i resoldre els problemes. Teniem una gran feina per devant i personalment crec que la hem fet bastant bé, hem aconseguit, mentre apreniem, ajudar a tots aquells que tinguin intenció d'aprendre més sobre la geografia grega. Ha sigut una feina molt divertida on hem hagut de buscar noms de ciutats que actualment no existeixen amb aquest nom, imatges antigues i sobretot videos llargs però interessants. Crec que hem après bastant sobre aquest tema i crec que tots hem fet aquesta feina amb moltes ganes. Gràcies per deixar-nos ser particeps d'aquesta aventura.
Salve

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Per mi ha sigut una experiència positiva duu a terme aquest treball, ja que mai havia fet un mapa digital. També m'ha ajudat a aprendre termes nous sobre la cultura i geografia grega que abans desconeixia.
Donar l'enhorabona a tots els companys per la seva aportació i haver aconseguit un mapa de Grècia complet! Espero gaudir de moltes més activitats com aquesta!

Unknown ha dit...

Salvete tripulants,
Aquesta experiència m'ha ajudat a conèixer millor Grècia. En el meu cas, he tractat mars, illes..Degut a haver buscat informació sobre aquests termes, he pogut relacionar-los amb mites i així aprendre per duplicat. Trobo que és una activitat molt didàctica, i ajuda als alumnes a involucrar-se més en saber i aprendre.

Unknown ha dit...

Salvete!
Ha sigut un plaer poder participar en aquesta activitat ja que gràcies a aquest mapa he pogut apendre més sobre Grècia, els seus territoris i els mites que s'amaguen a cada racó d'aquest maravellós país. Crec que és una activitat molt útil perquè a més d'haver aprés nosaltres d'una manera molt interactiva a la vegada hem ajudat a que altra gent interessada en Grècia pugui estudiar-la d'una manera diferent a com s'estudia als llibres, amb la possibilitat de gaudir de material multimedia com són diferents fotogràfies i vídeos. Opino que és una activitat realment interessant ja que es un mapa fet per alumnes que han après fent-lo perquè altres alumnes ho gaudeixin i aprenguin també.

Unknown ha dit...

salvete!
M’ha encantat duu a terme aquest treball col•lectiu amb vosaltres!

En la meva opinió, l’esforç ha valgut la pena ja que ha quedat una molt bona feina didàctica que, a partir de els colors, l’explicació, les imatges i algun que altre petit vídeo ens ha permès comprendre molt millor la geografia grega i tot el que l’envolta, i desitjo que aquest material també sigui útil per a tothom que ho necessiti.