21 de març del 2014

Visitem Empúries!


El passat cap de setmana vam fer una escapadeta a l’Alt Empordà per visitar in situ les restes d’Empúries, l'ànima de Catalunya. Aquest tercer trimestre estem estudiant els continguts de patrimoni arqueològic grecoromà al nostre país i nosaltres ens hem interessat per l’Emporiae romana.
Dissabte a les vuit del matí ja érem dalt del cotxe per enfilar el viatge. Feia un dia molt assolellat, però el vent de tramuntana ens va fer companyia durant tota la jornada. Vam arribar més aviat de l’hora prevista i una esplanada davant del mar ens convidava a fer un petit esmorzar abans de posar fil a l’agulla. Ja estàvem llestos i la càmera preparada. El fet d’arribar d’hora ens va anar molt bé per començar a disparar les primeres fotografies i filmar curts que ens servirien per realitzar el vídeo de la sortida.
Al cap d’una estona s’iniciava la visita guiada; una noia vestida de romana ens va ensenyar la seva ciutat per després endinsar-nos en la ciutat grega. Malgrat el sol que queia de valent (sort de l’airet!) les gairebé dues hores de recorregut pel recinte arqueològic van ser molt interessants i dinàmiques i ens van ajudar molt a acabar de perfilar el treball.
Acabada la visita, vàrem anar el Museu, on hi havia exposats utensilis usats pels habitants grecs i romans de l’indret, juntament amb mosaics i maquetes que representaven alguns temples.
Ens van impressionar molt els emplaçaments del fòrum i de l’amfiteatre per les seves grans dimensions. Realment un es troba molt petit en aquests espais tan enormes.
Començava a fer-se tard i la panxa ens rondinava. Era hora de dinar. Una volta per la platja de l’Escala va donar per acabada l’intensa jornada.

A continuació us presentem el vídeo que hem muntat sobre la sortida i l'àlbum fotogràfic on hi podreu veure alguns dels espais que vàrem visitar i moments (alguns de molt divertits) de la visita guiada. Hem gaudit molt realitzant aquest treball plegats. Esperem que us agradi i que us en faci servei.

Valete!

Joana Bassó, Mireia Mateo i Àlex Molera.
2n batxillerat






12 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats per aquest apunt sobre la vostra visita a Empórion-Emporiae, discipulae et discipule! De nou els vostres reportatges fotogràfic i audiovisual ens aporten imatges que ens apropen al jaciment arqueològic per excel·lència, el bressol de la nostra història com a grecs i com a romans. Recordeu que tenim tres peus, quin és el tercer?

Unknown ha dit...

Salve!

Reconec que al principi la idea d'anar a Empúries a fer un treball se'ns feia una mica pesada pero un cop allà varem veure que seria una experiència interessant.
Va ser un dia molt profitós i diverit i penso que això queda reflectit en el vídeo!
Agraeixo als pares de la Joana que tinguessin l'immens detall de portar-nos fins a Empúries!
Ha estat una experiència única i hem gaudit molt tots junts realitzant aquest treball!

Vale!

Joana Bassó ha dit...

Salve!

Quin gran treball que hem fet nois! Ens ha quedat molt bé. Dóna goig veure’l desprès d’estar-hi hores treballant al darrere. M’ha agradat molt fer-lo i també haver pogut gaudir la visita que vam anar a fer Empúries. Fent aquest tipus de treball també s’aprèn molt. Us convido que un dia feu uns escapadeta a les ruïnes d’emporion que és molt bonic i molt interessant.

Vale!

Judit Millàn ha dit...

Salvete tripulants!

Primer de tot felicitar a l'Àlex, a la Mireia i a la Joana per la seva feina. Veient aquesta entrada i totes les fotografies m'han agafat ganes d'anar cap a Empúries!!

Personalment el vídeo m'ha agradat molt, hi ha imatges molt maques, i acompanyat amb música està molt ben fet. M'ha cridat l'atenció la part del vídeo en que està representada una lluita de gladiadors entre la Mireia i la Joana.

N'estic convençuda que la visita va ser molt interessant, i crec que la idea de que la visita estigui guiada per una noi vestida de romana és ideal per la situació!

Felicitats pel treball nois!

Valete

txellbtm ha dit...

Salvete tripulants!!
Vull felicitar-vos per aquesta feina, es nota que us ho vareu passar realment bé. EL vídeo està molt bé i crec que és important fer aquests tipus de treballs per veure que si volem veure elements clàssiques no cal que anem gaire lluny, casa nostre n'està plena.
Quan vaig visitar Empúries em va agradar molt i ho recomano moltíssim a tothom, és una gran experiència!!
Valete!!!

marina ha dit...

Salva Tripulants

En primer lloc m’agradaria felicitar a la Mireia, a la Joana i l’Alex per la meravellosa feina que han fet.
Trobo que heu fet un treball excel•lent i una presentació molt ben explicada i he de reconèixer que el vídeo està molt ben fet, m’ha agradat molt! Amb el vídeo que heu fet he pogut conèixer una mica més Empúries ja que no la conec gaire.

Penso que la experiència d’anar allà i que una jove t’ho expliqui tot en primera persona com si ella fos una ciutadana deu ser espectacular així que no dubto anar-hi algun dia.

I per últim m’agradaria agrair-los el et que ens portessin un follet amb informació del museu.

Valete Tripulants!

Unknown ha dit...

Salve!

Primer de tot moltes felicitats a la Joana, la Mireia i l'Àlex per la gran feina feta i l'esforç que ha comportat.

És un treball molt bo que heu sabut explicar de forma entenedora i amena.
Conèixer una ciutat romana d'aquesta manera deu haver estat una gran experiència, i és, sens dubte, la millor manera de dur a terme un treball.
Gràcies a les imatges, la presentació que vau fer i el vídeo puc concloure dient que em sento com si jo també hi hagués anat.

Molt bona feina i moltes felicitats!

Vale tripulants!

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats, Mireia, Joana i Àlex! Us he de dir que després de veure la presentació que vau fer també a la classe el vostre treball em sembla encara millor. Us felicito per tot l'esforç que heu dedicat, que segur que ha valgut molt la pena! El video és molt divertit, continueu així!

Valete!

Maria Ros ha dit...

Salve tripulants!

Felicito a l'Àlex, la Joana i a la Mireia per tot el treball realitzat. Aquests treballs , al cap i a la fi, són els que et queden gravats a la ment, no només per la feina sinó per l'experiència d'haver fet el treball amb amics i a més haver-lo disfrutat tant com ells ho han fet.

El video i les fotos són un reflex de tot el que han fet i de com s'han divertit.

Trobo que va ser molt bona idea, anar guiats amb una guia, ja que així ho pots viure i imaginar-t'ho molt més.

Felicitats als tres!
Vale!

Alba Legide ha dit...

Salve!

Felicitats per l'entrada pel video tan entretingut!
Sens dubte ha de ser una visita molt enriquidora i que permet veure in situ les restes d'unes ciutats (tan la grega com la romana) tan importants i representatives per l'època.

Trobo que encara que estigui lluny, és una bona experiència que millora quan es va en companyia!

Trobo molt original la caracterització de la guia que us va fer la visita, ja que és una manera molt original d'amenitzar tot el recorregut i de fer-ho més pròxim a l'espectador/visitant.

M'alegra que hagi estat una bona experiència i una manera divertida d'aprendre i veure una petita part dels nostres orígens.

Valete!

Eric ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats per aquesta feina excepcional amb la que ens heu delectat.

També m'agaradaria agrair-vos tot l'esforç i treball que li heu dedicat a aquesta activitat que és una forma d'aprendre que es fa més amena al estar dotat d'un gran material audiovisual (que per cert està molt ben fet).

Valete!

arnau ha dit...

Per començar vull felicitar a la Joana, la Mireia i l'Àlex per la seva feina. L'exposició em va agradar moltíssim i es nota que us hi heu implicat molt! Totes les fotos ajuden a comprendre aquesta experiència que vau viure a Empúries i el vídeo (que està molt ben fet, per cert) va ser un gran afegit que li va donar un punt més interessant i divertit a tot.
Moltes felicitats per la vostra gran feina i moltes gràcies per l'esforç que heu posat, perquè al cap i a la fi això ens ajuda a tots a entendre-ho millor de cara a l'estudi i de cara al propi coneixement de la nostra història. Una gran entrada!