19 de febrer del 2014

OMG: TD! (Oh My Gods: Tower Defense!)



Saluete omnibus!

Sóc la Judit, una alumna de llatí i grec que està cursant 1er de Batxillerat a l’escola Vedruna-Gràcia. Fa uns dies, buscant noves aplicacions per baixar-me al mòbil, vaig descobrir un joc relacionat amb la mitologia grega que em va cridar molt l’atenció. Es diu OMG:TD!

Aquesta aplicació consisteix en triar diferents déus del panteó olímpic per protegir el Partenó, el temple consagrat a la dea Atena, de l’atac dels titans i de diferents monstres malignes de l’imaginari mitològic. Hi ha diferents nivells i, a mesura que el joc avança, s’aconsegueix desbloquejar nous déus i herois per guardar el seu territori. També augmenta la seva eficiència per poder derrotar les bèsties i poder superar els diferents nivells que tè el joc.

Personalment, opino que està molt bé que hi hagi jocs com aquest a la xarxa, perquè em sembla interessant poder relacionar allò que aprenem a classe amb l’entorn en què ens movem i una manera interactiva i diferent d’aprendre i aplicar fora de l’aula els nostres coneixements vinculats, en aquest cas, a continguts de cultura clàssica. És gratificant poder identificar cada déu o heroi pels seus símbols més representatius, com ara Zeus pel llamp o Posidó pel trident. A més, l'atac per derrotar l'enemic està relacionat amb aquests atributs divins; per exemple, a Àrtemis, deessa de la caça i del regne animal, la podem identificar perquè porta un arc amb sagetes, i el seu atac per vèncer els enemics es disparar un feix d’aquestes.

Podeu dir-nos quins déus, herois o monstres de la mitologia grega reconeixeu en les imatges o en el vídeo? Què en penseu del fet que hi hagi jocs com aquest a la xarxa? Creieu que la presentació del joc és atractiva?

Χαῖρετε!

Judit Millan
1r batxillerat




11 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Enhorabona, Judit, per cercar la relació entre allò que aprenem i allò que forma part del nostre entorn i, per tant, de la nostra vida (i l'oci n'és part important, oi?). Aprenem per viure, certament, i aquesta és una gran veritat. Feliciter, dilecta discipula!

Pau Fdez De Labastida ha dit...

Salvete tripulants!

M'ha semblat un bon tema per fer una entrada, d'aquesta manera els conceptes que aprenem a classe els podem aplicar als jocs, així tenim una forma per entretenir-nos aprenent. Alguns dels déus que es mostren és el principal, Zeus, amb un llamp a la mà. Posidó es veu representat amb un trident, al costat trobem a Àrtemis amb l'arc i a Hèstia amb una torxa.

Salvete!

Sofia ha dit...

Salvete tripulants! Com a tots els sectors, en la cultura també trobem vessants que molta gent no acaba de trobar atractives. És per això que crear un joc, o qualsevol altre canal més aviat dinàmic, o de caire social, facilita que aquestes mateixes persones puguin entrar en contacte sense gairebé adonar-se’n i ser capaces de veure-ho d’una altra manera. Preocupar-nos per barrejar l’oci i la cultura és molt important per a poder canviar l’òptica a través de la qual es veuen algunes pràctiques culturals. Moltes d’elles, sense voler i enduts tots una mica per l’opinió poc concebuda, han acabat sent considerades avorrides o poc útils, i és necessari desmentir-ho.
Pel que fa al joc, crec haver trobat algunes divinitats com Zeus o Atena, i paisatges com l’Inframón també s’hi veuen representats. És graciós veure les divinitats que tractem amb tanta magnificència ridiculitzades en aquests ninotets, i sorprenent com ja som capaços de diferenciar-les pràcticament totes.
Feliciter Judit, per l’entrada i per ser capaç de viure sempre amb els ulls tan oberts!

LUCI ha dit...

Salvete tripulants

Donar les gràcies a la Judit per aquesta entrada.
Hem sembla una entrada molt bona i molt interessant , perque ens adonem de que la mitologia esta a tot arreu , i es possible que el nostre món esta ple de mitologia , encara que no ens adonem.
Penso que el fet de que hi hagin aplicacions relacionats amb la mitologia obre pas a la curiositat de la gent , per voler conèixer una mica més la mitologia grega.
Penso que l'entrada si es molt atractiva perque es colorida.
Salvete .

Àlex Fernàndez De Labastida ha dit...

Salvete tripulants!
Primer de tot felicitar a la Judit per l'entrada. Pel que fa el joc, opino que és una manera més o una eina més per treballar la mitologia i seguir cap endavant amb aquestes assignatures. En el video podem observar divinitats com Zeus, Posidó i Hefest

charton ha dit...

Salve tripulants !
A més a més d'assistir a classe, escoltar als professors, fer deures, etc. També hi ha una altra manera d'aprendre, i aquesta manera es la d'aprendre a través d'un joc. Es pot aprendre mentre també es passa bé. I aquest joc és un clar exemple. És un joc on es tracta de protegir el Partenó a través dels diferents déus de l'Olimp. I en aquest bon joc pots escollir a Zeus, Ares,Àrtemis, Apolo, Poseidó entre molts d'altres
i alguns dels monstres que hi surten són Medusa,el Minotaure, etc.
I d'herois que he reconegut nomès ha sigut Hèrcules
El fet de que hi hagin jocs d'aquesta mena, fa que els nens que se'ls descarreguen puguin jugar i passar-ho bé mentre que aprenen conceptes de la mitologia o d'altre tipus de matèria.
Amb la presentació del joc em van donar ganes de jugar-hi i finalment m'ho vaig descarregar i nomès hi he estat jugant un moment i la veritat que és entretingut de jugar i és bastant bo!

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Enhorabona Judit per la teva entrada i de la teva aportació al bloc. Pel que fa el joc penso que és una aplicació molt interessant i divertit on pots entretenir-te i que alhora aprens coses i això t’ajuda a entendre més coses sobre els deus i herois mitològics. En el vídeo podem trobar alguns déus com: Zeus el pare dels deus, el Posidó que es el deu dels oceans, l’Ares déu de la guerra. La presentació del joc és molt atractiva i que et dona ganes de provar el joc.

Unknown ha dit...

Salvete tripulants!

Gràcies a aquesta entrada de la judit,que ens fa conéixer un joc que indirectament té molt a veure amb el món clàssic i la mitologia,ja que amb els coneixements previàment adquirits a classe podem disntingir algunes de les divinitats que hi aparèixen en el joc.Com ara Zeus amb el llamp,Posidó amb el seu trident,també crec que Ares com a figura de la mort.Un joc també és una manera molt útil de aprenentatge a part de la funció d'entretenir o divertir-se i aquesta aplicació és una prova!

Valete!

MarionaFerrer ha dit...

Salvete!

Et felicito Judit per aquesta entrada i el descobriment d'aquest joc!
Moltes vegades, per no dir la majoria, aprenem lliçons estudiant, llegint mil i una vegades una definició o escrivint i copiant apunts, però n'hi ha tantes maneres d'aprendre! N'hi ha de més didàctiques, com els jocs o els vídeos, i d'altres menys visuals i divertides; però això no vol dir res, perqùè amb les dues es pot aprendre moltíssim!
Pel que fa a trailer del joc, m'ha semblat veure la deessa Atena, amb el seu casc daurat i un arc amb fletxes; Possidó també hi era entre les imatges, amb el seu trident; un altre personatge era Ares que portava una llança, un escut i un casc; i el gran i poderós Zeus, amb una gran barba blanca i un raig.

Un joc amb el qual poden aprendre des dels més petits fins als més grans!

txellbtm ha dit...

Salvete Tripulants!!!
primer de tot vull felicitar a la Judit per aquesta recerca tant interessant, la veritat és que jo ja havia provat aquest joc i el recomano molt.
Trobo interessant que hi hagi jocs d'aquest tipus ja que és una manera d'aprendre més cosa sobre aquest món, com és la mitologia, sense necessitat de ser conscient, i és una manera que tant els petits com els grans disfrutin i aprenguin alhora de manera divertida i diferent.
Pel que fa als Déus, jo reconec a Zeus, amb la barba blanca i el llamp a la mà, Atena, caracteritzada amb un casc i una arma, en aquest cas un arc, Hades, representat en una figura obscura, com una mena de monstre, Poseidó, amb el trident,i per últim la figura d'un centaure que protegeix el final del camí.
Valete!

Mireia Boix ha dit...

Salvete tripulants!

Feliciter Judit! Quina entrada més interessant! És increïble poder veure com la mitologia sorgida molt molts anys encara estigui al nostre voltant durant el dia a dia.. Està molt bé que puguem aprendre mentre juguem, penso que és una manera molt didàctica i divertida de poder adquirir i ampliar coneixements. També crec que és una molt bona idea que les noves tecnologies ajudin a promoure aquest món que molta gent desconeix o el coneix molt per sobre.

Valete tripulants!