15 de maig del 2013

Uns liba per llepar-s'hi els dits!


Dilluns vam rebre la visita de la Maria, aquesta entusiasta extripulant del Vaixell encara en actiu que, un any més, va fer-nos la boca aigua mentre parlava de les delicioses viandes que ara fa 3 anys va descobrir i cuinar de la mà de la Cella vinaria de Teià i del grup KuanUm. Durant tres quarts d'hora vam poder imaginar-nos les aromes i fins i tot els gustos de les espècies, herbes i condiments més representatius de la gastronomia romana, inclosa la salsa més coneguda i cobdiciada de la geografia llatina: el gàrum, un producte molt popular que difícilment resistiria aquesta etiqueta si a hores d'ara ens el posessin a taula. I com a sorpresa final, ens va cuinar uns liba, aquests panets que se servien com a aperitiu en honor de la deessa Ceres, que van desaparèixer en un tres i no res (ni temps per fer fotografies!). I tot, en l'últim dia de les Lemúries. Prosit, plurimas gratias, Maria, et omnibus... cauete lemures!


14 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Maria, per la teva generositat. Ara demanaré als tripulants que desin els seus comentaris. Segur que voldríen repetir un àpat tan saborós! Una abraçada.

Unknown ha dit...

Salve!
Valoro molt positivament i a l'hora agraeixo la visita de la Maria. Trobo que és una manera didàctica i alternativa d'aprendre coses.
Trobo molt interessant i motivadora la xerrada, ja que ens va explicar la cuina romana a través del seu Treball de Recerca i ens va donar alguns consells per realitzar-lo amb més ganes.
Parlant sobre cuina romana vaig adonar-me'n que és cert que hem canviat, però no tant com ens pensem, les bases de la dieta romana i la dieta mediterrània segueixen sent les mateixes, i moltes de les espècies usades en la seva cuina són les mateixes que emprem nosaltres per cuinar diàriament.
Moltes gràcies per cuinar-nos uns liba, va ser tot un detall Maria!
Vale!

Unknown ha dit...

Salve!
Va ser una gran experiència que vingués la MAria, te'n donem les gràcies!, a explicar-nos els seu treball de recerca sobre cuina grega, realment interessant ja que fins i tot va portar liba fet per ella mateixa! Un detallàs per part teva que ens va fer moltíssima il·lusió, fins i tot alguns vam repetir i ham decidit provar noves cuines i noves maneres romanes, ara fins i tot sabem que utilitzaven el llorer per moltes coses, no simplement cuinar!

Va ser una grata experiència, moltíssimes gràcies Maria, un plaer.

Vale!

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

Per començar, moltes felicitats Maria! Em va agradar molt que vinguessis a classe a presentar-nos el teu treball de recerca. Va ser molt interessant tot el que ens vas explicar. Som uns autèntics romans, perquè la nostra dieta de cada dia es basa amb la romana. Pa, oli, vi, i moltes espècies són els aliments que no han canviat des de fa molt de temps. I per acabar haig de dir que em va agradar molt les liba que ens vas porat,estaven boníssimes!

Vale!

Maria Ros ha dit...

Salve!

Tot un detall per part de la Maria en haver vingut a explicar-nos el seu treball de Recerca i a sobre portant-nos liba fet per ella perquè el provessim!

Sens dubte, un plaer, ja que l'exposició va ser molt interessant.

Gràcies Maria!

Vale!

Alex Molera ha dit...

Salvete!

Maria, moltes gràcies per venir a classe a explicar-nos el teu treball de recerca sobre la cuina Grega. Va ser molt i molt interessant. Et felicito per la feina ben feta!

Pd: I gracies per portar-nos liba, estava molt bona!

Valete!

Eric ha dit...

Salvete!

En primer lloc, m'agradaria agrair a la Maria la seva visita i la seva gran explicació del seu treball de recerca sobre la cuina romana, ja que fins i tot va portar una liba per tothom. I també m'ha agradat conèixer una mica més la cuina romana, que no és tan diferent a la nostra, ja que també utilitzaven molt el pa, l'oli i el vi, entre altres coses. En definitiva, m'ha semblat una explicació molt interessant i entretinguda.

Valete!

Unknown ha dit...

Salve,
Molt agraïts Maria, som un curs que no rebutgem mai aquestes oportunitats culinàries. De fet, diria que cada vegada més ens encanta saber-ne com i de quina manera s'alimentaven els nostres avantpassats. I a més gràcies per haver presentat el teu treball de recerca, que en alguna ocasió en Jordi ja havia nomenat, ens ajuda per una banda a visualitzar treballs de recerca i per descobrir secrets gastronòmics dels que ja sabíem. Per això t'ho agraïm, i ja ho saps torna quan vulguis.
Vale.

arnau ha dit...

Salve!

S'agraeix molt que la Maria ens hagi pogut venir a explicar el seu TR i la seva experiència. A part d'haver estat interessant, a mi em va servir de guia per anar encaminant el meu TR, cosa que em costa una mica... A més a més, quin grandíssim detall que ens portés una mostra de la seva pràctica per a poder tastar el menjar de roma.

Moltes Gràcies!

Marc Gimeno ha dit...

Salve!!
Aquell dilluns per la tarda va ser un dia molt important, ja que va vindre la Maria, ex alumne de l'escola a explicar-nos el seu meravellós treball de recerca. Vaig aprendre molt sobre la gastronomia romana, i vaig poder tindre el plaer de provar la Liba, que per cert, era molt bona.
Moltíssimes gràcies Ma

Ona Contreras ha dit...

Salvete!

Ha sigut una experiència molt bona, m'ha agradat que vingues la Maria per compartir amb nosaltres el seu treball de recerca, un tema molt interessant percert. També he de dir que em va impressionar molt que en tans anys que han passat, i la nostra dieta es segueixi basant-se en el mateix. Extraordinàri. En aquets moments te'n adones que sempre seguirem sent romans. Una experiència molt possitiva!

Valete!

Alba Legide ha dit...

Salve!
Va ser una experiència exquisita, mai millor dit jejeje
Va ser molt interessant escoltar l'experiència de la Maria que va concloure amb la fantàstica Liba!
Un plaer tenir a exalumnes que puguin venir a donar els seus consells i les seves experiències en un tema tan important com és el Treball de Recerca.

Gràcies!

marina ha dit...

Salve Tripulants!
En primer lloc agrair a la Maria per haver accedit a fer la presentació la qual li va sortir esplèndidament i en segon lloc al haver portat libas que com be ens va explicar eren els panets que antigament es servien coma aperitiu.
Personalment vaig trobar interessantíssim el tema del menjar romà ja que hi ha molts plats romans que desconec i sempre va be saber-ne més.
Molta gent quan pensen en cuina romana pensen en un menjar molt diferent al del actualitat però no ho és tan ja que els principals aliments de la dieta romana segueixen sen els mateixos que els de la mediterrània: el vi, l’oli i el pa.
Moltíssimes Gràcies Maria per la presentació i les libas que te de dir que estaven boníssimes i també agrair al Jordi que fes possible la visita de la Maria!
Valete.

Itziar Cuervo ha dit...

Per començar, vull donar les gràcies a la Maria per haver fet possible que aquesta activitat es realitzes.
Va ser molt interesant poder veure el que menjaven els romans, com cuinaven els seus propis aliments i també poder veure un exemple de treball de recerca per poder-nos orientar. Tenir la oportunitat de provar la liba va ser fantàstic.