1 de maig del 2013

Una Magna passada per aigua


Aquest passat cap de setmana, un any més, nous i vells tripulants del Vaixell vam marxar cap a Badalona disposats a gaudir el màxim de la IX Magna Celebratio. Aquesta vegada, però, semblava ser que Júpiter no ens ho posaria del tot fàcil, i és que tant dissabte com diumenge els carrers de Badalona van quedar ofegats sota una persistent cortina de pluja.

Tot i les adversitats, ni peus mullats ni cabells despentinats van poder aturar l’entusiasme que caracteritza els nostres tripulants. En unes condicions improvisades vam poder oferir als visitants els tallers d’escriptura llatina i grega (ludus litterarius et grammaticus) i, fins i tot, vam poder escenificar una breu representació de les diferents etapes de l’escola romana en la qual vam poder comptar amb la presència de fantàstics actors a més d’un públic del tot selecte (sempre hi ha excepcions, però!). 

A més, aquells que s’encarregaven dels ludi romani van poder gaudir enguany d’un escenari ben especial, i és que aquests, juntament amb molts altres tallers, van ubicar-se en el mateix jaciment del Museu de les termes i el decumanus. Tot un luxe! El cas és que vam tenir l’oportunitat de veure com els antics carrers de Baetulo tornaven a omplir-se d’olors i d’escalfor, de passes atrafegades i de crits enjogassats. Una experiència inoblidable! 

Sembla ser, doncs, que el fred i l’esforç van pagar la pena! 

Plurimas gratias uobis agimus ab imo pectore! 

Júlia Vallespir (i 30 tripulants més)

vaixelldodisseu's MAGNA CELEBRATIO 2013 album on Photobucket




25 comentaris:

Alex Molera ha dit...

Salvete tripulants!

Moltes gràcies, Jordi per deixar-me un any més participar i gaudir d'aquesta gran i bonica experiència com és la Magna Celebratio. Aquest any però ha sigut diferent que l'any passat ja que hem tingut pluja, però no per això ha estat més avorrit. Es veritat que el temps no ens ha acompanyat massa però la vaig poder gaudir igual i espero poder-ho fer l'any que bé.

Valete!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Les gràcies us les he de donar jo a vosaltres per voler participar, Àlex, encara que sí, em sembla que és un agraïment mutu. Enguany no ha estat una Magna de les més lluïdes però el fet d'haver pogut anar al Museu amb els Ludi romani ho fa oblidar. Llàstima que tu vinguessis al torn de dissabte al matí; a la tarda i diumenge la cosa es va animar força. L'any vinent ens retrobem a Baetulo!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Júlia, moltes gràcies un cop més per ser una de les ànimes de la nostra Magna Celebratio particular i per aquesta crònica que recull molt bé en poques paraules el que va ser la festa romana de Baetulo. L'any vinent esperem repetir, oi? Una abraçada.

Ruut ha dit...

Salvete! Gràcies Jordi i als demés tripulants també! Ha sigut una nova experiència, i sobretot, gratificant. Em vaig divertir molt, els somriures dels nens recompensava el cansament del moment... He conegut a vàries persones, i molt simpàtiques totes. L'any que ve es repeteix!

Unknown ha dit...

Salvete!
Gràcies per haver-nos brindat l'oportunitat de participar en un esdeveniment d'aquesta magnitud, i es que no hi ha res millor per entendre el món que intentar viure com ho feien els grecs i els romans.
Ha estat un plaer acompanyar als meus companys en aquesta experiència,a la que estic molt agraïda i no pel sol fet de servir-me per aprendre sinó per fer nous amics i conèixer gent!
Espero tornar-hi l'any vinent i que els temps ens acompanyi, sens dubte deu ser increïble celebrar una Magna com cal.
Valete!

Unknown ha dit...

Enhorabona per la gran Magna Celebratio Jordi!!!!! Amb raó ens vas voler animar tant a participar-hi. I et donem les gràcies per aquesta experiència. De ben segur que l'any vinent ens hi retrobarem a Baetulo i podrem gaudir-hi més i millor. Com bé ja ha dit l'Alex el temps no va acompanyar massa, però l'estada va ser innolvidable. La meva primera Magna Celebratio i no pas serà la última!!!!!

Donar gràcies també a la Júlia Vallespi per enfocar el nord en aquest projecte i dirigir-nos cap a bon port. Moltes gràcies a tots els que vau fer possible aquest esdeveniment, discipulis et magistis.

Sofia ha dit...

Salvete ! Abans de res, no pot faltar felicitar i donar la enhorabona als participants, organitzadors, i a tots aquells que van fer possible la Magna Celebratio. És veritat que van haver molts contratemps, el primer de tot, el temporal de pluja que es va aixecar, però el que va ser encara més increïble, va ser la manera com ho van solucionar. Va suposar, tal i com afirma la Júlia, tot un luxe i un privilegi poder representar la vida romana tan a prop, a tocar d'allà on vivien ells mateixos. Una experiència per no oblidar i per repetir, fins l'any que ve!

Esther Soria ha dit...

Salve!!

Una crònica genial Júlia! Quina Magna més maca, malgrat la pluja i tot el demés, tan especial com cada any. Fins i tot diria que la pluja va permetre fer els ludi al museu i això és tot un privilegi!
Malgrat ja no estar a l'escola, seguir fent aquests petits records a la cultura grega i romana és un honor. Espero que el proxim any encara siguem més tripulants! Ens veiem l'any vinent!

Vale!

MarionaFerrer ha dit...

Salvete!
Enhorabona per la magna celebratio! Va ser una gran experiència i per això cal donar les gràcies a totes aquelles persones-organitzadors i companys- que van fer possible que tots nosaltres gaudíssim com mai d'aquell cap de setmana.
El cel gris, els núvols de tempesta i els carrers mullats per la pluja no van suposar cap obstacle per nosaltres que, per bona sort, vam tenir un lloc molt especial per fer els ludis; aquest dins del museu, on hi havia un exèrcit, fusters, perfumeries i gent que visitava el museu impressionats... Tot era màgic, espero formar part de l'equip l'any que ve, s'ha de repetir!

Ona Contreras ha dit...

Salve!

Per les fotos veig que us ho vau passar d'allò més bé! Llastima que jo no vaig poder anar-hi. Espero poder venir el pròxim any, té pinta de ser moltxulo i molt divertit.

Valete!!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!

Aquest any la pluja va fer que hi hagués menys gent i que s'hagués de modificar la localització original però alhora vam poder gaudir de les restes arqueològiques del museu més vives que mai!

Una gran entrada Júlia que resumeix molt bé tot el que vam viure un any més en aquesta Magna, que ja en portem unes cuantes i l'any que ve espero que ens tornem a trobar per viure un cap de setmana molt clàssic!


Anna Ruiz de la Fuente

Maria ha dit...

Quan una cosa val la pena disfrutar-la ni la pluja ho pot aturar, i així va ser a la Magna. Va ser un plaer participar-hi i és que, tot i la pluja, és una festa que cada any trobo més maca. Us assegura que la recreació "casual" dins del jaciment del museu va ser un plus fantàstic, va ajudar moltíssim a recrear la vida de la ciutat romana.
Aprofito per animar a tots els tripulants que enguany no hi han pogut venir i a tots aquells futurs tripulants a provar-ho l'any que ve. És una experiència preciosa que un cop es tasta no es vol deixar...

Jordi plurimas gratias per permetre'ns a tots els tripulants del vaixell participar-hi, et ben asseguro que l'any que ve ens hi tornarem a veure!

Una forta abraçada,

Maria Canales

Alfons Pardo Vilaplana ha dit...

Hola!

Avui mateix fa el mateix temps que el cap de setmana de la magna! Es del tot cert això de que pel maig cada dia un raig!

Tot i els problemes d'ubicacio que vam poder haber, aquest any va ser una molt bona experiencia, com cada any!
De fet, una de les coses que mes em van agradar (tot i que estaven amagats) va ser el fet de posar els diferents tallers i oficis allà al museu. Va ser com reviure la Baetulo romana, em va agradar moltisim!


Salve!

Laura Guillén ha dit...

Companys de la Magna, una vegada més ha estat un goig poder compartir amb vosaltres aquest breu temps que dura la Magna Celebratio. Ha estat genial poder ensenyar als nens una mica del què hauria pogut ser la seva vida i educació si haguessin nascut uns quats anys enrrere. Espero poder seguir ensenyant-los-ho moltes mes "Magnes" més!

Gràcies a tots per fer-ho possible una altra vegada!

Unknown ha dit...

Una gran crònica Júlia, i molt ben explicada!!
Bé, tot i que jo només hi vaig poder assistir una tarda, estic molt contenta de l'experiència i SEGURA de que l'any que ve ho repetim!
Molt gratificant, divertit i dogmàtic, va ser genial, plurimas gratias!!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Dogmàtic, Clara? Hauràs de buscar el significat d'aquest adjectiu al diccionari, em sembla que no el tens massa clar...

Joana Bassó ha dit...

Salve!

Quina llàstima aquest any no haver pogut participar a la Magna. L’any passat em va agradar molt i m’ho vaig passar molt bé! Veig que aquest any també ha sigut genial, malgrat del temps que no us va acompanyar gaire.
A veure si l’any vinent puc tornar a participar i gaudir d'aquesta gran Magna.

Vale!

arnau ha dit...

Salve!

Desgraciadament, aquest any la Magna no va anar ben sincronitzada amb el temps i no la vam poder gaudir tant com esperàvem (al menys quan hi vaig anar jo). Tot i així, vaig veure que la gent s'ho va passar molt bé i que tothom va fer molts esforços per a que sigués el millor possible. Sembla que quan el temps va millorar, la Magna va estar molt més animada que quan plovia i m'hagues agradat haver-hi estat aleshores.. Bé, tot i així, va estar una experiència inolvidable!

Maria Ros ha dit...

Tot hi haver tingut una Magna una mica plujosa, cal dir que l'experiència va ser molt enriquidora. Em va encantar poder participar en aquesta recreació històrica plena de gent participant i gaudint de aquesta trobada. Sens dubte, una experiència que repetiré!

marina ha dit...

Salve Tripulants!
En primer lloc donar les gràcies al Jordi per fer que poguéssim participar a la Magna Celebration.
Aquest any era el meu primer en participar-hi i he de dir que vaig quedar fascinada i molt contenta de haver accedit a participar.
Tot i que aquest any per problemes de la pluja va haver de fer-se a l’interior del museu de Badalona estic seguríssima que ho hauria gaudit igual a l’exterior.
Personalment animaria a la gent a que si apuntes el pròxim any i que visques l’experiència de la qual segur que no ens sortiran decepcionats.
Valete!

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!
He de dir que em va agradar molt participar a la Magna. No hi havia estat mai i per tant no vaig poder veure com la feien a l'aire lliure, però la idea de fer-la al museu em va semblar fantàstica i crec que va ser perfecte per una recreació històrica. Espero que els següents anys es continui fent així. Em va agradar molt fer les petites representacions, sobretot per als nens petits que es creien estar parlant amb romans de veritat!
Valete!

Eric ha dit...

Salvete!

La veritat és que sembla que us ho vau passar molt bé, però jo encara no estava ben segur de voler anar-hi i per això al final no hi vaig assistir. Espero que l'any que ve em vegi amb forces d'anar-hi i participar en aquest gran projecte didàctic i lúdic a la vegada.

Valete!

Marc Gimeno ha dit...

Salve!
Quina gran experiència que vaig passar aquell dia junt amb els meus companys! Va ser molt divertit ensenyar als nens els jocs romans, i ajudar a realitzar aquesta meravellosa celebració Romana. L'any que va hi torno de cap! perquè de veritat que va ser una gran experiència, ho recomano a tothom.
Valete !!

Alba Legide ha dit...

Salve!

Va ser una experiència sens dubte inressant! Llàstima del temps que no va estar del nostre favor, però tot i això és una bona manera d'apropar una mica més aquesta cultura a tothom!

Valete!

Itziar Cuervo ha dit...

Un altre any, vaig poder gaudir de la Magna Celebratio i de tot el que representa, a pesar de que el dia no acompanyava molt, en el meu cas, estar a dins del museu va ser magnífic ja que vam poder veure altres activitats i altres representacions romanes. Espero poder tornar-hi el pròxim any.