15 de desembre del 2012

Nosaltres ja coneixem la nostra herència, i vosaltres?

Ja sabeu que dimecres passat, 12/12/12 a les 12 hores, va celebrar-se arreu de l'Estat espanyol una lectura simultània de textos clàssics promoguda per l'Associació de Professors de Llatí i Grec de Múrcia. Per qüestions d'organització i d'horari, van ser els tripulants de 1r els encarregats d'organitzar-la i gravar el vídeo que compartim a partir d'avui amb tots els companys i professors a través de la xarxa. La nostra antologia recull textos tant de tradició clàssica com d'autors moderns i contemporanis que han escrit sobre la importància de la seva herència per comprendre millor d'on venim, qui som i cap a on anem. Vull agrair especialment a l'Àlex les hores de feina que ha dedicat per muntar i editar l'enregistrament i a tots els estudiants de Llatí i Grec de l'escola per formar part d'aquest projecte blocaire que, si els déus ens són favorables, seguirà navegant per molt temps. A tots vosaltres, feliciter, συγχαρητήρια !



29 comentaris:

Fernando Blaya ha dit...

Muchísimas gracias de corazón por vuestra participación¡

Podéis seguir el evento #yoconozcomiherencia en storify http://storify.com/fernandicoblaya/yoconozcomiherencia noticias, tweets, vídeos, imágenes...

#yoconozcomiherencia no ha terminado. Seguimos recibiendo vídeos http://bit.ly/Ru022r Envía el tuyo http://bit.ly/X9kgPX

Φιλάκια πολλά¡

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gracias, Fernando, a vosotros por hacerlo posible. Ojalá tengamos más oportunidades de compartir experiencias como esta. Un abrazo.

Alba Legide ha dit...

Salve !!

Mare meva !! Acabo de veure el video i nomes puc dir que es GENIAL ! Gracies a l'Alex que ha tingut el gran favor de poder dirigir i editar-lo !!

Ha estat una activitat com no, molt educativa i en la que jo penso, va permetre passar-nos-ho més que bé, a més, hem tingut la oportunitat de poder llegir grans textos dels quals en podem treure valors importantissims que ens han acompanyat i ens acompanyaran sempre. Perquè tenim la sort de conèixer la nostra herència !!


Alex Molera ha dit...

Salvete!
Gracies a tu Jordi per confiar en mi i deixar-me fer i editar aquest vídeo. La veritat es que m'ha costat molt però valia la pena. Crec que ha quedat molt bé! He gaudit molt d'aquesta activitat i espero que en fem moltes més!
Valete!

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!
Em va agradar molt participar en aquesta activitat, i no només pèrquè m'agrada llegir en veu alta sinó també per el significat que té. Crec que és fantàstic que joves de la nostra edat mantinguem vius els clàssics, que ja han perdurat mil·lenis, per transmetre'ls per les generacions futures i esperar que no es perdin mai. A més, amb l'activitat vàrem fer un treball creatiu buscant diferents escenografies i espais de l'escola, i, per què no dir-ho, vàrem repassar la nostra pràctica de lectura en veu alta. En definitiva, va ser una gran experiència.
Valete!

arnau ha dit...

El vídeo ha quedat molt bé! :)
Ha estat una activitat molt divertida i interessant de fer. A part de poder recitar poemes i escrits de famosos escriptors de l'època que estem treballant i de la actual, hem pogut gaudir de la saviesa que desprenen, estimar les nostres arrels (les gregues) i conéixer històries que potser ens poden ajudar a millorar o, si més no, a reflexionar. En resum, m'ha encantat fer aquest projecte i grabar-lo i que el podem gaudir sempre que volguem.

Marc Gimeno ha dit...

Salve!
El vídeo es impresionant! ens a quedat perfecte a tots. M'ha agradat molt fer aquesta activitat en un dia tant important com es el 12-12-12.
Els textos que vem llegir, van ser molt interessants, alguns mes que altres però tots merescuts de llegir!
VALETE

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

Quin gran vídeo! Felicitats àlex!M'ha agradat molt fer aquesta activitat. Aquesta és una altra manera d’aprendre. No només hem llegit els poemes i prou sinó que ens els hem fet nostres,els hem reflexionat, els hi hem donat un valor, hem buscat la història que s’hi amagada al darrera... conèixer la nostre herència no té preu.

Realment el món dels clàssics és un no parar, sempre aprens i descobreixes coses fascinants.

Valete!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
De veritat que el vídeo m’ha encantat! Ha sigut una activitat en què hem pogut divertir-nos i hem tingut l’oportunitat de llegir uns poemes extraordinaris sobre històries dels grecs que estem estudiant. Jo també penso com bé s’ha dit, que no s’hauria de perdre, i s’han de mantenir els clàssics. En aquesta activitat li hem d’agrair a l’Àlex, ja que s’ha pogut realitzar, i ha sigut gràcies a ell ja que ha sigut qui l’ha editat.
Valete.

Eric ha dit...

Salvete!

Després de veure el vídeo he quedat molt content, ja que, l'Àlex ha fet un gran muntatge i trobo que el resultat ha resultat satisfactori, felicitats Àlex. Referent a l'activitat m'ha agradat molt, ja que he tingut l'oportunitat de llegir un text del gran Homer i també penso que ens ha ajudat a practicar la lectura i que aquest vídeo ajudarà a fer reflexionar a algunes persones a conèixer millor les nostres arrels gregues. A més estic content de que aquest vídeo estigui a la pàgina perquè així és d'accés públic i quedarà per a la posteritat.

Valete!

Maria Ros ha dit...

Salve!

El video és genial i s'ha de donar les gràcies a l'Àlex!

M'ha agradat molt fer aquesta activitat, ja que a part de ser molt educativa, també és molt divertida i interessant.

Espero poder fer més activitats com aquestes, ja que és un gust poder recitar un dels poemes tan fantastics que ens va proporcionar el Jordi.

Vale!

Unknown ha dit...

Quin gran vídeo, estic encantada!
Només puc donar les gràcies a l'Alex per haver-lo fet i haver dedicat temps a editar-lo i a en Jordi per fer-nos partíceps d'aquests actes tant importants i preparar aquestes activitats que ens ajuden a entendre i, tembé cal dir-ho, a estimar les llengües i la cultura clàssica, i això és molt important.

Aquests textos que vam llegir són plens d'una riquesa, d'una filosofia, d'una inteligència tant gran que ja no sé ni com expresar-ho, simplement s'ha de viure, s'ha de llegir, s'ha de sentir.

M'ha agradat moltíssim aquest projecte, i el recoman-ho a tothom,
Jordi mai deixis d'ajudar-nos a estimar la cultura clàssica, la nostra herència!

Unknown ha dit...

-Hem de donar les gràcies a l'Àlex perquè li ha quedat molt be el muntatge. Els textos han ajudat a que tothom llegeixi els textos am interés i que el resultat sigui tan bo. Bona feina.

Unknown ha dit...

Salve!Podria dir mil coses sobre aquesta experiència però segurament per molts adjectius que li poses hem quedaria curta, així que ho podria descriure com INCREÏBLE!
No només per haver-hi col·laborat, sinó per l'esforç i la dedicació que hi hem posat tots a l'hora de gravar el vídeo.
Voldria agrair especialment al meu company i amic Àlex la paciència que ha tingut amb nosaltres i felicitar-lo pel resultat del vídeo, es preciós!
Espero poder repetir més activitats com aquestes!
Vale!

Ginesta ha dit...

Salvete omnis!

Feia temps que passava pel vaixell, i com sempre, em quedava llegint i mirant vídeos, sorpresa per la mà de coses que estava aprenent. Avui però, no m'heu deixat cap més opció que deixar un comentari! Aquest vídeo s'ho mereix, i molt!

Moltes felicitats a tots pel vídeo, m'ha encantat! Pell de gallina, al sentir els textos, pell de gallina, sobretot, al comprendre i sentir el missatge del projecte!

Llarga vida a les clàssiques!!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ginesta, quina il·lusió! No saps quina alegria ha estat veure i llegir el teu comentari d'una extripulant il·lustre del Vaixell. M'agrada molt saber que encara tens un raconet clàssic dins el cor i això t'honora perquè vas entendre perfectament el que significa conèixer la nostra herència. Doncs res, que tinguis molta sort i a veure si et prodigues més per aquest vaixell que és, també, el teu. Una abraçada.

Unknown ha dit...

Resplendíssim treball el que hem fet tots plegats, una manera molt maca d'involucrar-nos en aquest viatge. Felicitats al Alex que ha editat al peu de la lletra aquest vídeo, i felicitats també a tots els meus companys per fer-ho possible. Espero que al llarg del curs puguem anar obsequiant a tots els altres companys del vaixell amb moltes més activitats com aquestes!!!

Com deia la Mireia: Que cadascú sigui a la seva manera grec, però que ho sigui.

Unknown ha dit...

Salve!
aquesta activitat a sigut interessant i molt divertida a fer, sobretot buscant escenes per fer cadascun dels poemes i esccrits d'autors d'aquella temps. I a més a més li hem de donar les gràcies a l'Àlex ja que gràcies a ell hem pogut fer aquesta activitat i perquè li ha quedat molt bé el muntatge i ha tingut molta paciència amb tots nosaltres.
Valete!

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Com no, un cop més intentant ensenyar a tothom la de coses que ens ha deixat el món clàssic i que per a molta gent és desconegut. Entre tots hem de fer el possible perquè aquesta cultura tant rica i que està tant viva entre nosaltres encara que no ho sapiguem, segueixi entre nosaltres per molts anys més.

Valete!

Marta Molgosa ha dit...

Salvete!

Primer de tot, felicitar als alumnes de primer per aquesta activitat, que nosaltres els de segon, vam veure-la a la classe i ens va agradar molt!

Crec que aquest tipus d’activitats s’haurien de fer amb més freqüència, sense tenir un dia en concret, si no quan la gent vulgues. Així podríem demostrar que el món clàssic està molt més present del que la gent creu, i que moltes coses i pensaments els tenim gràcies a aquest món.

Valete!

carlota ha dit...

Com diu la Marta, els de 2n ho vem veure a classe i ens va agradar moltissim. També vam llegir alguns poemes, però no sen's va ocorrer una idea tan genial. Per tant, gràcies per haver-ho fet i perquè aixi tothom que ho vegi, siguin estudiants de clàssiques o no, puguin disfrutar d'aquests poemes. També hem de donar gràcies al Jordi per ensenyar-nos aquest mon, i poder respondre a les preguntes següents: ''d'on venim, qui som i cap a on anem''

Bon Nadal i bones Festes a tothom!

Ignasi ha dit...

Salvete!

A classe vam poguer veure aquest video i vam poguer llegir uns pocs poemes, uns versos, que ens van dir tantes coses... Crec que coneixer, com diu el títol d'aquesta entrada, la nostra herència és imprescindible per saber cap a on anem, qui som i com hem d'avançar, a més del típic: d'on venim.
Gràcies per ensenyar-nos aquest fantàstic mon clàssic.

Valete!

Charlene ha dit...

Salvete!

Crec que ha estat una molt bona idea això de celebrar el 12/12/12 a les 12:12h amb aquests textos clàssics o que parlen sobre el món clàssic! Com alguns dels meus companys de classe han dit, vam poder veure aquest video a classe. És un video on els de primer han pogut intervenir i ajudar, però personalment, el que es mereix que el felicitin, és l'editor del video, molt bona feina tripulants!

Vale!

Ona Contreras ha dit...

A mi aquesta activitat em va semblar molt divertida i didàctica.
Crec que aquestes activitats s'haurien de fer més en l'ambit escolar, ja que ens fixem molt en fer deures i estudiar per exàmens.
Realment vam llegir uns poemes molt macos, almenys el meu, i vaig gaudir-ne moltíssim!

Laia Ruiz ha dit...

Salve!
Una pena que jo vaig faltar el dia que es va realitzar aquesta activitat a clase, pero com han comentat les meves companyes, vam veure el video que van fer els de primer a clase i es una idea molt original!

Vale!

marina ha dit...

Salve!
He de dir que a mi realment aquesta activitat em va agradar molt, la vaig trobar molt curiosa i interessant i amb l' ajuda del Àlex ha fet possible que haguí quedat realment bé!

Valet.

Jordi Rojas ha dit...

Salve,

Un gran vídeo, uns grans lectors, uns grans textos,... Podria seguir, però sobren les paraules. Ja les diuen tants i tans autors que poc podem afegir. Però, si que els podem dir a aquells que sempre fan aquella típica pregunta de: I de que et serveix això?

Donç els convido a que llegeixin aquests autors, que coneguin aquest món, que coneguin la seva herència per saber de que serveix això perquè per damunt de tot, això serveix per viure millor.

Vale!

Andrea López ha dit...

Encara recordo el dia que es va llegir a classe l'antologia de textos clàssics. Em va semblar molt interessant escoltar de la veu dels meus companys sàvies paraules de distingits autors. Però el que no oblidaré mai és com el meu professor escoltava, emocionat, el text de Javier Reverte (Corazón de Ulises). Clars signes d'evidència de la importància que tenen per ell els Clàssics.
En general em van agradar tots els textos, però els que més van ser el de Javier Reverte i el d’Homer (Odissea XVII, 290-328)
FA

Anònim ha dit...


Salvete!

Felicitar als alumnes de primer pel treball que han realitzat.

A classe vam poder veure aquest vídeo que van fer els nostres companys de primer i els de segon a classe vam treballar una sèrie de poemes.
gràcies Jordi per ensenyar-nos aquest mon, i poder respondre a les preguntes: ''d' on venim, qui som i on anem''

Valete!