8 de desembre del 2012

Celebrant un nou simposi


Sota l'atenta mirada i direcció de l'Eulàlia i l'Àngela, els tripulants de 1r van celebrar dimecres passat el seu primer simposi de cuina grega al Mercat de la Boqueria. És un bell (i vell) costum que per tercer any ha menat la nostra nau a l'aula gastronòmica d'aquest insigne laberint d'olors, colors i riuades de gent que ens recorden, una vegada més, que som l'herència viva d'una tradició grecoromana present a tothora: fugiu dels venedors de lotus, mariners d'aquest vaixell: som grecs i som romans!

Després d'una introducció didàctica sobre la cuina grega clàssica i les seves particularitats (de nou ens hem retrobat amb el mestre Homer i hem sabut de la passió dels antics grecs pel pa -produïen més de 70 varietats!-, heu començat el vostre simposi particular (sense el dolç regal de Dionís i altres singularitats de l'original, és clar) amb bon humor i riallades a dojo. Em penso que us ho heu passat molt bé i que heu après un munt de coses sobre cuina, dieta equilibrada (mens sana in corpore sano!) i pervivència clàssica. 

Què us ha semblat l'experiència?




27 comentaris:

Unknown ha dit...

Salvete!
Un experiència realment bonica de viure. Tal i com ens mostren les fotografies va ser un taller molt entretingut, divertit i sobretot educatiu.
Trobo que aquest tipus de sortides on realitzem tallers i activitats diferents a les que estem acostumats a treballar ens agraden molt a tots, ja que és una manera més didàctica d'ensenyar i alhora d'aprendre.
El taller de cuina grega hem va servir per adonar-me'n que molts dels aliments que nosaltres utilitzem avui en dia per cuinar ja els utilitzaven els grecs, així que deu ser certa la frase que ha escrit en Jordi: som grecs i son romans!
Espero repetir aquest taller l'any vinent, això si, de cuina romana, que sempre es bo anar canviant i variant.
Valete!

arnau ha dit...

La experiència va estar molt divertida i el menjar boníssim! Aquell qui no el va provar s'hauria d'arrepentir! Es nota que els grecs sabien el que era la bona cuina, fins i tot millor que alguns de nosaltres. La experiència de poder cuinar això i a més, el passeig que ens vam donar per la bellíssima boqueria... Tot va ser espectacular i molt divertit, ja tinc ganes de fer el taller de cuina romana!

Unknown ha dit...

La sortida ens va encantar a tots, sobretot el fet d'endinsar-nos una mica més en aquesta cultura. Cuinar menjar grec entre els companys va ser una experiència molt divertida i a la vegada molt enriquidora. Vam veure les similituds que encara conservem avui en dia, i que la nostra dieta mediterrània a la que estem acostumats prové dels grecs ens gran part. Crec que es important seguir una dieta equilibrada i que ens familiaritzem en menjar tota una varietat d'aliments , i no ens centrem en els concentrats que avui són vigents en la nostra societat.

Sense voler desviar-me del tema, he de dir que ami sí em van encantar els plats que varem cuinar, i qui sap si algun dia en tornem a menjar aquests per costum. És cert, que hi hagut una evolució culinària i l'estil dels plats grecs ara ens semblen que han perdut paper en els nostres àpats, és una pena, però gràcies a alguns llibres com la Iliada d'Homer podem esbrinar amb quina classe d'aliments s'alimentaven.
El que més em va cridar l'atenció va ser que no prenien llet dels animals, quelcom que actualment és importantíssim pel nostre creixement. A part de que cuinaven amb vinagre la majoria de plats, tots tenien un gust exquisit!!!!

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!

Penso que va ser molt divertit cuinar tots junts, vam riure molt i vam cuinar plats que no haviem cuinat mai. Va ser una bona experiència!

Valete!

Joana Bassó ha dit...

Salvete!

Quina sortida més maca, ens va encantar a tots plegats. Una experiència divertida de fer. Vam cuinar tots junts un plat i cadascú s’encarregava de fer una tasca diferent. El menú consistia, de primer, en un plat de llenties amb seva i olives , de segon carn amb espècies i per postres figues seques farcides de fruits secs i un formatge de cabra amb mel. En acabar ens el vam menjar. Era boníssim!

Aquell dia vam saber quines similituds hi ha entre la cuina grega i la nostra i realment compartim la immensa majoria de productes ja que tan uns com els altres som mediterranis.

El taller va ser una altre manera d’aprendre. L’any que ve em faria il•lusió anar a fer el de cuina Romana!

Vale!!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
La sortida va ser molt divertida, ja que primer vem poder fer una volta per allà la boqueria i després anar al taller. Va ser una bona experiència ja que a partir d’aquí sabem com cuinaven els grecs, i sincerament és que en sabien bastant. Majoritàriament el nostre menjar prové d’allà, i ho vem poder comprovar. Jo m’ho vaig passar molt bé ja que cadascú havia de fer una feina com es pot veure a les imatges, i a més a més cuinar tots junts va ser molt divertit.
Valete.

Unknown ha dit...

Mol bon mati de cuina, una gran experiencia recomanaple per a tothom. Aquesta sortida ens ha anat be per fernos una mínima idèa de que mejaben els grecs. A part ens ha donat la oportunitat de treballar en equip per tirar endevan els plats, tothom a colavorat d'alguna manera o altra.

Marc Gimeno ha dit...

Salve!! Grandíssima experiència la del dimecres. M'ha semblat molt interesant fer aquest taller, ja que ha sigut lúdic, i he après moltíssim sobre la cuina grega. M'he sorprès ja que amí no m'agraden molt els ingredients que vàrem utilizar malgrat em va agradar el menjar.
M'agradaria tornar a repetir aquest esdeveniment el mes dora posible!
VALETE

Alex Molera ha dit...

Salteve!
Dons m'ha semblat una experiència molt xula, primer de tot hem va agradar molt la visita que vam fer a la Boqueria ja que jo mai havia estat i vaig poder contemplar que es molt bonic, amb molt colors i ple de vida. Hem va agradar molt el taller de cuina el menjar hem av semblar molt bo.
Valete!

Ona Contreras ha dit...

Hola!!!!

Per a mi va ser una experiència molt maca. No sempre podem anar a cuinar tots junts i s'ha de dir que m'ho vaig passar molt bé i vaig riure moltíssim!

Va ser una experiència molt enriquidora per que vaig poder aprendre alguns plats grecs. He de dir que alguns em van agradar més que altres.

Unknown ha dit...

Va ser una molt bona experiència aquesta sortida! A part d'aprendre a cuinar el menjar que feien en aquell temps també vam poder donar una volta per la boqueria i va ser tot molt maco. Tothom ens vam encarregar de fer algun cosa per cuinar i a més a més, almenys per mi, pensava que no m'agradaria però el menjar estava boníssim i vam veure que hi havia bastanta similitut amb el menjar d'avui en dia. Ara espero que poguem fer el taller de cuina romana.

Itziar Cuervo ha dit...

Salvete!
Va ser una experiència inolvidable ja que no vaig mai a la boqueria i feia molt de temps que no hi entrava, em va agradar molt veure el que hi havia. També em va agradar molt tenir la oportunitat de disfrutar del menjar grec i de cuinar-lo nosaltres! Ens va quedar tot molt bo!
Valete!

marina ha dit...

Salve Tripulants!
Personalment crec que va ser una experiències inoblidable, ho vaig trobar molt interessant ja que no hi ha cosa més bonica que saber coses d'altres llengües incloent el menjar que menjaven, ja que sinó ens ho agusessin ensenyat molts no ho hauríem arriat a fer mai.
Apart de fer el menjat crec que va ser una experiències de coordinació ja que havíem d'anar coordinats a l'hora de repartir-nos els plats i de preparar-los. Un de les coses també que em va agradar molt va ser abans de anar a fer el taller va ser anar a visitar la boqueria perquè sincerament trobo que es un mercat molt bonic amb tot els aliments i la seva grandària, trobo que és un lloc molt sociable.

Valete!

armand ha dit...

salvete!

Va ser increíble! El simple fet de cuinar tots junts i compartir bons moments val moltíssim.
Després de plorar amb les cebes, posar en perill els nostres dits amb aquells afilats ganivets, després de tot aquest esforç, vem obtenir un gran resultat : un menjar molt apetitós i replet d'ingredients com el companyerisme, l'esforç i l'alegria...

valete!

Eric ha dit...

Salvete!

La sortida a la boqueria va ser molt gratificant, ja que vam conèixer un dels mercats més importants de catalunya i a més alguns com jo vam aprendre a cuinar(només una mica). A part recònec va ser una experiència nova per mi que va tenir les seves parts divertides com quan vaig tindre que tallar una ceba i no podía parar de plorar, però va ser interesant conèixer aliments grecs que encara ara mengem. El que més em va agradar va ser poder tastar aquells plats.

Valete!

Charlene ha dit...

Salvete!

Aquesta sortida que es fa a primer és una experiència deliciosa! Espero que els alumnes de primer ho hagueu passat tan bé com nosaltres ens ho vam passar de genial l'any passat. Però el que sí espero és que ningú hagués plorat tant pelant i tallant cebes com li va passar a una servidora.. A mi m'agradaria repetir-ho per que va ser una gran sortida la que vam fer els tripulants de segon d'aquest any del vaixell.
És genial això de tastar nous plats d'altres cultures i països, oi?

Vale.

Alba Legide ha dit...

Salvete !

L'experiència com ja han dit tots els companys va ser genial i molt enriquidora en tots els sentits jaja!
El menjar que vam preparar va estar molt bo així que crec que en això ens mereixem un 10, tot i haver plorat una mica amb les cebes.
Vam passar una molt bona estona i i aprendre noves receptes que jo, personalment, demanaré me la facin a casa... o potser m'animo i ho faig jo i tot !

Res més, només dir que ha estat una experiència on no només hem après cuina sinó que ens hem apropat una mica més a les nostres arrels i hem pogut gaudir d'un simposi digne dels déus.

carlota ha dit...

Salve!

Oh quins records...! Jo hi he anat dos anys seguits i em va encantar. Primer vaig fer el de cuina romana i desprès de grega, les dues impresionants. L'Eulàlia i l'Àngela fan un molt bon taller i també lis hem de donar les gràcies. Com ha dit la Charlene espero que hos hagueu passat tan bé, com nosaltres l'any passat. Tan de bo aquest any ho poguèssim repetir els tripulants de 2n.
Espero que hus ho hagueu passat genial.

Maria Ros ha dit...

Salve!

La sortida va ser genial i molt interessant!

A més de fer un taller de cuina grega excel·lent, vam poder aprendre a manipular tots els aliments típics de Grècia i això va fer que ens apropessim més als nostres orígens.
Va ser una experiència innolvidable i sorprenent, ja que el menjar estava boníssim!
Vale!

Unknown ha dit...

Salvete!

Oh! Quina grandíssima experiència!
No ho canviaria per res del món, tots junts, cuinant, compartint vivències, sempre somrient,convivint, contents... Va ser realment impressionant.
Aquestes activitats són les que et fan recordar tot el que t'han ensenyat a l'aula, i, en un futur, et faran recordar les companys, els professors, les lliçons, l'escola, tot el que has après, i val realment la pena.

Moltíssimes gràcies Jordi, per haver fet això possible, amb aquestes petites coses ens motives i és genial.
Ho recomano a tothom.

Valete!

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Quan vec aquestes fotos dels alumnes de 1r al taller de cuina recordo la nostre pròpia experiència durant els anys anteriors, una experiència molt divertida i interessant de conèixer altres tipus de menjar i de cuinar.
Els alumnes de 2n estem esperant aquest curs per anar-hi i de ben segur que si hi podem tornar ens ho tornarem a passar d'allò més bé!

Valete!

Marta Molgosa ha dit...

Mirant les fotos dels alumnes de primer, recordo quan nosaltres vam anar-hi, ens ho vam passar tan bé, i estava tot tan bo... Jo encara tinc el llibre que ens va donar, i de tant en tant quan vull cuinar algun plat especial em va perfecta!

Esperem aquest any poder tornar-hi ja que als de segon ens encantaria!

Laia Ruiz ha dit...

Salve!
Veient aquestes fotos i l'experiencia que han tingut els de primer, recordo aquests dos ultims anys quan a quart d'ESO i primer de batxillerat nosaltres també vam tenir l'oportunitat de gaudir d'aquesta activitat!

Aviam si podem tornar els de segon aquest any també, tot i que espero que aquesta vegada no em toqui pelar cebes...

Anònim ha dit...

Veient les fotos ami també em recorda quan vam anar-hi nosaltres l'any passat , va ser una sortida molt interessant i molt divertida.
Com diu la Marta als de segon ens encantaria torna-hi!

Valete

meritxell ha dit...

Hola!!!

Com ha dit la Carlota, jo també hi he anat dos anys seguits i és una experiència deliciosa! Trobo que és una bona manera d'apendre les costums culinaries tant dels grecs com dels romans, els ingredients que utilitzaven, quin eren els seus gustos... i ja posats poder-ho menjar, és tot un plaer!
Espero que ho hagueu passat molt be amb aquesta experiència!

Vale!!

Jordi Rojas ha dit...

Salve,

S'ha de dir que sembla que tenim xefs de primera. Se'ls veu a les cares que era un gust estar a la cuina i preparar plats antics però ben nostres.

Andrea López ha dit...

Com bé han dit els companys del meu curs, ens va agradar molt la sortida i no estaria de menys tornar-la a repetir. No per tot tinc bona memòria, i poder recordar el deliciós sabor dels plats estaria mooolt bé.
FA