29 de novembre del 2012

La classe dels titans!


“Després de passar-se 4.000 anys empresonat a l’inframón, Cronos, el que era el rei dels déus i dels mortals, ha aprofitat l’alineació dels planetes per fugir amb uns quants dels seus gegants i amb l’objectiu de tornar a governar el món amb tota la seva ira. Descendents directes de figures mitològiques, la Classe dels Titans, set adolescents amb uns poders extraordinaris, són els encarregats de protegir els déus de l'Olimp i el món tal com el coneixem. Els nostres herois tenen els mateixos problemes que qualsevol altre jove, però la seva herència ancestral els obliga a protegir el món del mal més diabòlic que ha conegut mai l'univers: el malèfic Cronos.”

És probable (o no) que molta gent, si li preguntéssim quins coneixements té de mitologia clàssica, ens respongués que alguna vegada ha sentit el nom d’un poderós déu de l’Olimp o el d’un heroi associat a grans gestes, o fins i tot el d’una guerra mítica localitzada en algun indret cinematogràfic. Si els preguntats fossin nens, segurament citarien l’Hèrcules de Disney, per posar un exemple prou conegut i fixat en l’imaginari col·lectiu d’ara.  Afegim, avui, un nom que a més d’un li resultarà familiar i que vaig descobrir fa uns dies al Super3 fent zapping: el de Cronos, vinculat a la sèrie d'animació la classe dels Titans (de dilluns a divendres a les 15.05). Aquesta producció canadenca parla de 7 joves herois del segle XXI, tots descendents de grans herois grecs, que lluiten per acabar amb el pèrfid Cronos, fugitiu del Tàrtar. Una profecia proclama que només ells el podran derrotar definitivament.

Sé que els de 1r ho teniu molt fresc i que els de 4t n’heu sentit a parlar...

Qui és Cronos en la mitologia grega? I el seu homònim romà? I els gegants? Per què va ser tancat a l’inframón? Què és una profecia? Quins planetes tenen nom de déus clàssics?

Jordi Rojas
2n Batxillerat

30 comentaris:

Alba Legide ha dit...

Cronos era el tità més petit, fill de Gea i Urà. Després de castrar al seu pare i per tant, destronar-lo, es va convertir en el déu de l'univers; i no precisament en un de bo. és el pare de Zeus que més tard el destronaria. El nom romà de Cronos és Saturn.
Els gegants van néixer de la sang d’Urà en el moment de la castració. Cronos va ser tancat a l’inframón després de ser vençut pel seu fill Zeus i els Olímpics, en una guerra que va durar milers d’anys i que va tenir diferents etapes.
Una profecia consisteix en enunciar de manera certa un esdeveniment que succeirà de manera irremeiable.

Els planetes que tenen nom de déus romans són: Júpiter, Mercuri, Venus, Mart, Neptú, Urà, Plutó, Saturn, Caronte i Ceres.

Unknown ha dit...

Salve!
Podrien dir que Cronos és el déu del temps i el pare de Zeus.
El seu homònim romà és Saturn.
Els gegants son monstres amorfs, molt mes forts que els éssers humans que apareixen a gairebé totes les cultures.
Una profecia és una afirmació clarivident sobre el futur.
Alguns planetes que tenen noms de deus clàssics són:
-MERCURI: déu protector dels viatgers
-VENUS: deessa de la bellesa, l'amor i la fecunditat
-MART: déu de la guerra
-JÚPITER: déu del cel, de la llum i del temps atmosfèric
-SATURN: conegut amb el nom grec de Cronos
-URÀ: déu que personifica el cel
-NEPTÚ: déu de les aigües
-PLUTÓ: déu dels inferns
Vale!

arnau ha dit...

Cronos en la mitologia grega era el més petit dels titans i el que va destronar Urà castrant-lo i, d'aquesta manera, va convertir-se en el sobirà de l'Univers.És pare de Zeus i els altres olímpics i amb el seu naixement va començar el temps. Cronos no només era sobirà, sinó també el primer polític (tal i com diu Vernant al seu llibre del qual hem parlat a classe), es va aferrar molt al poder i no volia que ningú se'l tragués, cosa que va acabar passant tal i com li va preveure Urà en el moment de la castració.
En la cultura romana Cronos era anomenat Saturn.
Els gegants són els encarregats de vigilar el tàrtar, són coneguts també com a hecatonquirs i són fills d'Urà i Gea i, en certa manera, germanastres dels titans.
Cronos va ser enviat a l'inframòn (més concretament al Tàrtar) després d'haver perdut la batalla de la Titanomàquia contra els Olímpics.
Una profecia és un final, normalment no molt bo, que se li destina a algú molt abans que el final en si es faci realitat.
Els planetes que tenen nom de déus clàssics són, en la seva majoria, romans, i són els següents: Mercuri (Hermes), Venus (Afrodita), Mart (Ares), Júpiter (Zeus), Saturn (Cronos), Urà (déu del cel, Urà en la cultura grega), Neptú (Posidó) i Plutó (Hades). En aquesta categoria podríem incloure la Terra (Gea), el Sol (Apol·lo) i la Lluna (Diana) com a cossos planetaris que són personificats per déus clàssics.

Unknown ha dit...

Com molt bé diu en Jordi els de 1r de Batx. aquest tema l'hem estat treballant a classe. En la mitologia grega Cronos va ser rei dels titans, va haver de patir una vida de desesperació i sofriment a causa de la seva possible destitució al tro de déu de l'Olimp. El seu nom en romà és Saturn.

Els gegants són els éssers místics que molt sovint apareixen en mites, llegendes, històries... Tenen l'orígen a partir de la sang d'Urà, conegut també com el cel. Aquests éssers posseeixen d'una força i d'unes dimensions extraordinàries.

Quan desterren a Cronos, el desterren al inframón, amb els seus germans Titans. Per aquesta raó tanquen la part més profunda de la Gea.

Se'n diu profecia a les prediccions de futur que es plantegen a partir d'uns indicis o per intuïció.

Els planetes que tenen nom de divinitats romanes provenen de la substitució dels deus grecs, aquí els que fan referencia a planetes: Venus Romana(Afrodita Grega), Sol/ Febo Romà (Apolo grec), Mart Romà (Ares grec), Saturn Romà (Cronos grec), Terra Romana (Gaya grec), Mercuri Romà (Hermes Grec), Plutó Romà (Hades Grec), Neptú Romà (Posseïdor Grec), Urà Romà (Urà grec) i Júpiter Romà (Zeus Grec)

Joana Bassó ha dit...

Salve!

-A la mitologia grega, Cronos era el tità més petit, fill d'Urà i Gea. Cronos va destronar el seu pare castrant-lo i així es va convertir en el sobirà de l’univers. Va ser el rei dels Titans i pare de Zeus.

-Segons la mitologia romana, Saturn fou una divinitat italiana de caràcter agrari ja que protegia els camps sembrats i els fruits de la terra.
Fou identificat amb el tità Cronos, cosa que el convertí en pare de Júpiter.

-A la mitologia grega els gegants són uns éssers nascuts de la sang d'Urà. Eren uns éssers de grans dimensions armats amb llustroses armadures i poderoses maces. Tenien llarga cabellera, una barba prominent, cos de serp i una força monstruosa. El seu poder era tal que van gosar enfrontar-se als deus en la batalla coneguda com a gegantomàquia.
La seva creació es remunta a la batalla pel poder entre Urà i Cronos.

-Alguns planetes que tenen nom de déus clàssics son els següents:

.Plutó: és el déu dels inferns.

.Júpiter: és el déu del cel, de la llum i del temps atmosfèric.

.Venus: és la deessa de l’amor de la fecunditat i de la ballesa.

.Urà: déu que personifica el cel.

.Mercuri: és el déu protector dels viatgers ( Hermes= déu missatger)

.Neptú: és el déu de les aigües.

.Mart: és el déu de la guerra.

.Saturn: conegut amb el nom grec de Cronos.

Vale!

Unknown ha dit...

Salvete!
Cronos és el fill petit de Gea i Urà, que va castrar al seu pare agafant així el poder.
El seu homònim romà és Saturn.
Els gegants són els seus germans.
Cronos va ser tancat a l'inframón al ser derrotat pels seus fills i els seus germans ciclops i hecatonquirs.
Una profecia és una predicció del futur.
Els planetes que tenen nom de déus romans són: Mercuri, Neptú,Júpiter, Urà, Ceres,Venus, Caronte, MPlutó,art i Saturn.

Valete!

Marc Gimeno ha dit...

Salve!!
Cronos va ser el tità mes petit dels titans, i podriem dir que cronos va ser el Déu del Temps. S'en diu que va ser el primer polític, ja que va destronar al seu pare Urà tot castrant-lo, i aquest li va fer una malició, que un dels seus fills el destronaria a éll, aleshores va actuar de manera ingénua i astuta, i s'els va menjar perquè no poguésin sortir, però la cosa no va sortir del tot com esperava. El seu homònim romà és saturn.
Els gegants, fóren també fills d'Urà que predominaven per la seva impresionant força. Cronos va ser tancat a l'inframon, quan el van desterrar.
Una profecia es una predicció del futur, que algú diu, i normalment es cumpleix.

Els planetes que tenen nom de Déus clàssics són:
Mercuri,que és Hermes;
Venus, que és Afrodita;
Mart, que és Ares;
Júpiter, que és Zeus;
Saturn, que és Cronos;
Ura, que és l'Urà grec;
Neptú que és Posidó;
Plutó que és Hades.

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!

Cronos pertany a la generació dels titans, és el déu del temps i fill d'Urà. Va destronar el seu pare i va tallar-li els genitals perquè no pogués reproduïr-se més. És també el pare de la primera generació Olímpica, que inclou Zeus i els seus germans, com Hades i Posidó. Va engolir els seus fills perquè no li prenguessin el tron, però Rea i Zeus el van enganyar i van iniciar una guerra, la titanomàquia, en què Zeus i els seus germans, sortits ja de Cronos, es van enfrontar contra Cronos i els seus germans, els titans. Aquests van ser derrotats i desterrats.

Cronos, en la mitologia romana, és anomenat Saturn.

Els gegants són unes criatures d'immensa dimensió, com indica el seu nom, que van originar-se a partir de la sang que va sortir d'Urà en ser castrat per Cronos.

Més tard, aquest seria desterrat i tancat a l'inframón per haver intentat acaparar el poder menjant-se els seus fills, després de ser vençut en la guerra contra els seus fills.

Una profecia és la visió o previsió d'un destí que està decidit per una força superior, i que sempre es compleix, passi el que passi.

En la mitologia romana, els déus grecs passen a tenir noms de planetes del sistema solar. Són aquests, per ordre, de més proper a més llunyà al Sol:

Mercuri-Hermes;
Venus-Afrodita;
Mart-Ares;
Júpiter-Zeus;
Saturn-Cronos;
Urà-Urà grec;
Neptú-Posidó;
Plutó-Hades.

Valete!

Charlene ha dit...


Salvete!
Estava un dia amb els meus cosins petits i vaig veure que estaven veient aquesta sèrie. Al principi, però, no sabia de que anava però al aparèixer els noms de Cronos i Posidó, vaig mirar el títol. Hi ha alguns personatges que el seu nom és semblant els d'alguns déus i herois dels quals ells estan vinculats com per exemple l'Odi, descendent de l'heroi Odisseu.
La veritat és que és una sèrie bastant entretinguda pels nens i ells també poden aprendre mitologia.. Saber mitologia des de petits, això si que està bé! A més, veure com els guionistes relacionen les coses amb la mitologia és bastant graciós.
Cronos Cronos.. També conegut com Saturn en la mitologia romana és un tità fill de Gea i Urà. Aquest va ser qui va separar als seus pares fent així que Urà anés cap a dalt, és a dir, creant l'espai i el temps (temps que és Cronos). Al castrar el seu pare, va fluir molta sang i d'aquesta sang van néixer els gegants uns éssers molt grans. Cronos va ser tancat a l'inframón Cronos va ser llançat al Tàrtar per haver-se menjat els seus fills, ja que la profecia deia que el fill més petit el destronaria, cosa que ell no volia.
Els déus amb nom de planetes són: Mercuri - Hermes, Venus - Afrodita, Terra - Gea, Mart - Ares, Júpiter -Zeus, Saturn - Cronos, Urà - Urà i Neptú - Posidó.

Per cert, molt bona entrada Jordi! Esperem la següent!

Vale!

Ona Contreras ha dit...

Cronos és el primer polític de la història per que no vol perdre el poder que va adquirir quan va castrar al seu pare Urà. Cronos és el tità més petit de tots. El seu homònim romà es Saturn.
Els gegants són els éssers mitològics que molt sovint apareixen en mites, llegendes, històries... Tenen l'orígen a partir de la sang d'Urà. Aquests éssers posseeixen d'una força i d'unes dimensions extraordinàries.

Una profecia és la visió o previsió d'un destí que està decidit per una força superior, i que sempre es compleix, passi el que passi.



-NEPTÚ: déu de les aigües
-MERCURI: déu protector dels viatgers
-VENUS: deessa de la bellesa, l'amor i la fecunditat
-M ART: déu de la guerra
- PLUTÓ: déu dels inferns
-JÚPITER: déu del cel, de la llum i del temps atmosfèric
-SATURN: conegut amb el nom grec de Cronos
-URÀ: déu que personifica el cel.


Natàlia ha dit...

salvete! Cronos a la mitologia grega era fill d'Ura i Gea. Va ser el rei dels Titans i pare de Zeus. A la mitologia romana Cronos fou identificat com Saturn.
Els gegants eren ciclops, germans de Cronos.
va ser tancat a l'inframón per menjar-se els seus fills.
Una profecia és una afirmació clarivident sobre el futur.
Saturn-Cronos
Jupiter-Zeus
Neptú-Posidó
Plutó-Hades
Mercuri-Hermes
Venus- Afrodita
La terra- Hera
Mart- Ares
Jupiter-Zeus
Urà- Urà
Plutó- Hades

Eric ha dit...

Salvete!

Cronos és un dels titans més importants, fill de Gea i Urà. Cronos va castrar al seu pare i així va pujar al cel i es va separar de Gea. Més tard,Cronos tindria un fill amb Rea anomenat Zeus que més tard el destronaria a ell. El seu homònim romà és Saturn.
Els gegants són monstres que van néixer de la barreja d'esperma i sang d'Urà amb altres monstres com les Erínies i les Melíades.
Cronos va ser tancat a l'inframon com a càstig quan va perdre la guerra conta Zeus i els olímpics.
Una profecía és una predicció on es diu el que passarà en el futur i que no canviarà mai ja que és el destí.
Els deus que tenen nom de planetes en la mitologia romana són:

Mercuri, déu missatger,en la mitologia grega també és conegut com Hermes.

Venus, deesa de la sensualitat i la vellesa, també coneguda com Afrodita.

Mart, deu de la guerra,també anomenat com Ares

Júpiter,deu dels deus i del cel, sobirà absolut , En grec és anomenat Zeus.

Saturn, Tità que va destronar a Urà. En grec és conegut com Cronos.

Ura, És el primer sobirà de l'univers abans de ser destronat pel seu fill Cronos.

Neptú que és el deu del mar, en grec és conegut com Posidó

Plutó que és el deu de l'infern i dels morts, en grec s'anomena Hades.


Valete!

Jordi Barberà ha dit...

Saluete!

En mitologia grega podríem dir que Cronos és el tità més important. És fill d'Urà i de Gea. ÉS el pare de Zeus i rei dels Titans. També és pare de Hera, Posidó, Hades, Hestia, Dèmeter i Quiró. L'homònim romà de Cronos és Saturn.
El tanquen a l'inframón per haver-se menjat als seus fills.
Una profecia és una afirmació sobre alguna cosa clara que passarà en un futur. No s'ha de confondre amb predicció, són dues coses diferents.
Els planetes que tenen noms de Déus clàssics són:
- Mercuri(Déu missatger) conegut en mitologia grega per Hermes.
- Mart (Déu de la guerra) conegut per Ares en la mitologia grega.
- Venus (Deessa de l'amor i de la bellesa)coneguda pels grecs com Afrodita.
- La Terra (Hera).
- Júpiter (Déu dels Déus i Déu del cel)també conegut per Zeus.
- Saturn (tità que destronà a Urà) conegut pels grecs per Cronos
- Urà (personificació del cel abans de ser destronat per Cronos) conegut en la mitologia grega per Urà també.
- Neptú (Déu dels mars) també conegut per Posidó.
-Plutó (que avui en dia no és planeta, però fa pocs anys ho era) Déu de l'infern, conegut per Hades en mitologia graga.

Valete!

Laia Ruiz ha dit...

Cronos es el més petit dels titans, fill de Urà i Gea. En la mitologia romana es anomenat Saturn. Va ser qui va destronar al seu pare Urà, del poder, castrant-lo i així, Cronos va ocupar el seu poder com a sobirà de l'unvers.

Els gegants, son fills d'Urà, que van neixer de la seva sang. Eren uns essers molt gran i simbolitzen els joves guerrers. Van intervenir en la gegantomàquia.

Cronos va ser tancat a l'inframón desprès de ser vencut pel seu fill més petit; Zéus, amb ajuda dels seus germans, els ciclops i els hecatonquirs.

Una profecia es una predicció del futur i que normalment es compleix.

Els planetes amb noms de Déus clàssics són els següents:
Mart (Ares), Mercuri (Hermes), Jupiter (Zéus), Venus (Afrodita), Neptú (Posidó), Ura (Urà) i Plutó (Hades).

Ignasi ha dit...

Salvete!

Molt bona entrada Jordi!

Doncs, Cronos és el més petit dels Titans, fills de Gea i Urà, és qui allibera els seus germans tallant els genitals del seu pare perquè es separés de la seva mare i així nasquessin l'espai i el temps.
El seu nom Romà és Saturn.
Fou tancat a l'inframón pel seu fill més jove, Zéus, el qual el va tancar després de la Titanomaquia, junt amb els seus germans.

Alguns noms de Planetes que reben el nom de divinitats:

· Mercuri, déu missatger,en la mitologia grega també és conegut com Hermes.

· Venus, deessa de la sensualitat i la bellesa, també coneguda com Afrodita.

· Mart, déu de la guerra,també anomenat com Ares

· Júpiter, déu dels déus i del cel, sobirà absolut. En grec és anomenat Zeus.

· Saturn, Tità que va destronar a Urà. En grec és conegut com Cronos.

· Ura, És el primer sobirà de l'univers abans de ser destronat pel seu fill Cronos.

· Neptú que és el déu del mar, en grec és conegut com Posidó

· Plutó que és el déu de l'infern i dels morts, en grec s'anomena Hades.

Valete!

MarionaFerrer ha dit...

SALVETE!

Bé, Cronos en la mitologia grega és el rei dels Titans i pare de Zeus, que va destronar al seu pare.
Era el fill d'Urà (el cel) i Gea (la terra)
El seu homònim romà és Saturn.

Els gegants van ser uns monstres nascuts de la sang d'Urà. Tenien una gran força i un gran poder, van gosar enfrontar-se als deus en una batalla.
Els gegants es van crear quan Cronos va tallar el membre viril a Urà; d'aquest van néixer les nimfes, les fúries i els gegants.

Una profecia (una predicció del futur que es fa realitat sempre)
deia que un dels fills de Cronos el destronaria per sempre, i és per això que sempre que tenia un fill amb Rea se'l menjava; però quan Rea va tenir a Zeus, el va amagar perquè Cronos no pogués acabar amb ell també. Quan Zeus va créixer, va tenir una lluita amb el seu pare, va obligar-lo a deixar anar als seus germans i el va tancar a l'Inframón.

Déus que tenen nom de planetes:

-Mercuri: Hermes, déu dels missatgers, comerciants, lladres i viatgers.
-Venus: Afrodita, deessa de l'amor i la bellesa.
-La Terra: Hera, mare de tots els déus, deessa del matrimoni.
-Mart: Ares, déu de la guerra.
-Jupiter: Zeus, déu del cel.
-Saturn: Cronos, controlador del temps.
-Urà: déu del cel, fill de l'aire i de la terra.
-Neptú: Posidó, déu del mar.
-Plutó: Hades, déu dels inferns.

VALETE!

Berta J. Tarragó ha dit...

Salvete!

Penso que està molt bé que posin una sèrie com aquesta en un canal de televisió catalana per petits i per no tan petits.
La mitologia enriqueix i penso que tots hauríem de tenir uns certs coneixements bàsics en vers aquesta. Contestant a algunes de les preguntes d'en Jordi i com molt bé han dit el meus companys, Cronos fou el rei dels Titans i pare de Zeus. Fou fill d'Urà i Gea.
Alguns dels planetes (com també molt bé han dit els meus companys) són: Mercuri, Venus, La Terra, Mart, Júpiter, Urà, Plutó i Neptú.

Valete!

daniela georgieva ha dit...

Salvete!

Quan Zeus va créixer es va rebel•lar contra el seu pare i el va destronar. Cronos, derrotat, es va veure obligat a tornar la vida als fills que havia devorat. A continuació va ser llançat al Tàrtar.
Als antics mites grecs, Cronos envejava el poder del seu pare Urà governant de l'univers. Aquest s'havia guanyat l'enemistat de Gea, mare de Cronos i els altres Titans, quan va amagar els seus fills menors, els Ciclops, gegants d'un sol ull, i els Hecatónquirs, gegants de cent braços i cinquanta caps, al Tàrtar, perquè no veiessin la llum. Gea va crear una gran falç de pedrenyal i va reunir Cronos i els seus germans per convèncer-los que matessin Urà. Només Cronos va estar disposat a complir els desigs de la seva mare, de manera que Gea li va donar la falç i el va fer ordir una emboscada. Quan Urà es va trobar amb Gea, Cronos el va atacar amb la falç i el va castrar. De la sang (o segons altres fonts del semen) que va esquitxar la Terra, van sorgir els Gegants, les Erinias i les Melias (nimfes dels freixes). Cronos va llençar al mar la falç (que va formar l'illa de Corfú) i el membre amputat d'Urà, el qual va produir una escuma de la qual naixeria Afrodita. Per això, Urà va jurar revenja i va nomenar els seus fills Titans ('els que abusen', segons Hesíode la font del nom «Tità», si bé aquesta etimologia és discutible) per excedir els seus límits i gosar cometre acte semblant.
Jupiter-Zeus
Saturn-Cronos
Jupiter-Zeus
La terra- Hera
Plutó-Hades
Mercuri-Hermes
Plutó- Hades
Venus- Afrodita
Neptú-Posidó
Mart- Ares
Urà- Urà

txellbtm ha dit...

Salvete!!!
Cronos era fill de Gea i Urà. Es va convertir en el déu de l'univers després de castrar el seu pare. Cronos és el pare de Zeus. poc després del neixament de Zeus, quan ja sigui fort el destronarà i salvarà els seus germans, que havien estat menjats per cronos. El romà de Cronos és Saturn.
Els gegants van néixer de la sang d’Urà en el moment de la castració. Cronos va ser tancat pel seu fill Zeus i els Olímpics a l’inframón.
Una profecia consisteix en enunciar de manera certa un esdeveniment que succeirà sense poder evirat-ho.
Els planetes que tenen nom de déus romans són:
-Saturn
-Júpiter
-Venus
-Mercuri
-Mart
-Neptú
-Urà
-Plutó
Valete!!

Judy97 ha dit...

Cronos en la mitologia grega era el rei del Titans i el pare de Zeus que va destronar-lo.
A la mitologia romana Cronos va ser identificat com Saturn.
Els gegants són uns éssers nascuts de la sang d'Urà. Tenien llarga cabellera, una barba prominent, cos de serp i una força monstruosa. El seu poder era tal que van gosar enfrontar-se als deus en la batalla coneguda com a gegantomàquia.
La seva creació es remunta a la batalla pel poder entre Urà i Cronos. Quan aquest darrer tallà el membre viril del seu oponent, de la sang que brotà en nasqueren les fúries, les nimfes Melisees i els gegants.

Quan Zeus va créixer, va tenir una lluita amb el seu pare, va obligar-lo a deixar anar als seus germans i el va tancar a l'Inframón.

Una profecia és una visió del futur que sempre es fa realitat.

Déus que tenen nom de planetes:

-Mercuri: Hermes, déu dels missatgers, comerciants, lladres i viatgers.
-Venus: Afrodita, deessa de l'amor i la bellesa.
-La Terra: Hera, mare de tots els déus, deessa del matrimoni.
-Mart: Ares, déu de la guerra.
-Jupiter: Zeus, déu del cel.
-Saturn: Cronos, controlador del temps.
-Urà: déu del cel, fill de l'aire i de la terra.
-Neptú: Posidó, déu del mar.
-Plutó: Hades, déu dels inferns.

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Cronos és el déu del temps i el pare de Zeus i el seu homònim romà és Saturn.
Per la seva part, els gegants són uns éssers nascuts de la sang d'Urà. Tenien llarga cabellera, una barba prominent, cos de serp i una força monstruosa. El seu poder era tal que van gosar enfrontar-se als deus en la batalla coneguda com a gegantomàquia.
Cronos va ser tancat a l'inframón pel seu fill (ocult) Zeus, aquest el va destronar i el va tancar.
Una profecia és una predicció del futur que sempre es farà realitat.

Algun dels planetes que porten noms de déus clàssics són els seguents:
MERCURI: déu protector dels viatgers.
VENUS: deessa de la bellesa, l'amor i la fecunditat.
MART: déu de la guerra.
JÚPITER: déu del cel, de la llum i del temps atmosfèric.
SATURN: conegut amb el nom grec de Cronos.
URÀ: déu que personifica el cel.
NEPTÚ: déu de les aigües.
PLUTÓ: déu dels inferns.

Valete!

Sofia ha dit...

Cronos era fill d’Urà i Gea, a la mitologia grega. A la romana era conegut com Saturn. Va castrar al seu pare, i va esdevenir en sobirà de l’Univers. De la sang d’Urà van néixer els gegants, coneguts per la seva extraordinària força. Va ser pare de Zeus, el que més tard tancaria a l’ inframón, després de destronar-lo.
Una profecia és una afirmació sobre el futur, un do sobrenatural d’origen diví, que permet conèixer alguns dels successos del futur.
Els planetes que tenen nom de déus clàssics són Júpiter, Mart Neptú, Plutó, Mercuri, Venus, Saturn i Urà.
Valete!

Marta Molgosa ha dit...

Salvete!

M’ha agradat molt aquesta entrada Jordi! La veritat és que nosaltres els de segon, de Cronos fa ven poc que en varem parlar. Cronos és el tità més petit fill de Gea i Urà, protagonista de la castració d’Urà, i pare de Zeus.

Un profecia és un predicció del futur que sempre és compleix, com per exemple quan a Cronos li diuen que també serà destronat pel seu fill, igual que ell va fer amb el seu pare.

Els gegants són creats, amb la sang de Urà, durant la seva castració. Són molt forts i tenien poder.


-Mercuri: Correspon a Hermes, déu dels missatgers també dels lladres i viatgers.
-Venus: La bella Afrodita, deessa de l'amor i la bellesa
-La Terra: Hera,,la deessa del matrimoni.
--Mart: Ares, déu de la guerra bruta
-Jupiter: Zeus, déu del cel i del temps
-Saturn: Cronos, el temps
-Urà: déu del cel
- Neptú: Posidó, déu del mar i l’element liquid
- Plutó: Hades, déu dels inferns món subterrani

Cristina C ha dit...

Salvete!

Felicitats al Jordi per l’entrada,

En la mitologia grega, Cronos és el déu del temps. És fill de Gea i Urà. És el tità més petit i ajuda la seva mare Gea a alliberar-se de la contínua fecundació que manté amb Urà. Quan aquest està despistat, amb l’ajuda d’una dalla, Cronos talla els genitals del seu pare. A causa del dolor que això li provoca, Urà es separa immediatament de Gea i poden nèixer els seus fills. Cronos va passar a ser el nou sobirà de l’univers i també es crea el temps i l’espai.

El seu homònim romà és Saturn.

Els gegants són uns personatges nascuts a partir de la sang d’Urà. Tenen unes grans dimensions i una força absolutamente brutal.

Cronos va ser tancat a l’inframón per voluntat de Zeus, el seu fill petit. Aquest va guanyar la Titanomàquia i va ser el nou i definitiu governador de l’univers.

Una profecia és una predicció d’un fet que succeïra en el futur i que és totalment inmodificable. És una mena de destí.

Els planetes que tenen noms de déus són:

Mercuri, Venus, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó, tot i que el darrer actualment ja no és considerat com un planeta.

Valete!

Gerard Llobera ha dit...

Salve!
Cronos és un dels titans més importants, fill de Gea i Urà. Cronos va castrar al seu pare i així va pujar al cel i es va separar de Gea. Més tard,Cronos tindria un fill amb Rea anomenat Zeus que més tard el destronaria a ell. El seu homònim romà és Saturn.
Els gegants són monstres que van néixer de la barreja d'esperma i sang d'Urà amb altres monstres com les Erínies i les Melíades.
Cronos va ser tancat a l'inframon com a càstig quan va perdre la guerra conta Zeus i els olímpics.
Una profecía és una predicció on es diu el que passarà en el futur i que no canviarà mai ja que és el destí.
Els deus que tenen nom de planetes en la mitologia romana són:
-Mercuri: déu protector dels viatgers
-Mart: déu de la guerra
-Júpiter: déu del cel, de la llum i del temps atmosfèric
-Plutó: déu dels inferns
-Saturn: conegut amb el nom grec de Cronos
-Urà: déu que personifica el cel
-Neptú: déu de les aigües
-Venus: deessa de la bellesa, l'amor i la fecunditat

meritxell ha dit...

Hola!!

Moltes felicitats Jordi per aquesta entrada! Sembla mentida com en coses tant simples com poden ser uns dibuixos animats per nens hi han referencies o temes mitològics.

Cronos era el tità mes petit fill de Gea i Urà. Déu del temps. El seu hipònim romà és Saturn.
els planetes amb noms de déus clàssics són:
Mercuri: Que correspon a Hermes
Venus: Afrodita
Mart: Ares
Jupiter: Zeus
Saturn: Cronos
Urà: déu del cel
Neptú: Posidó
Plutó: Hades

vale!!

laura Calvo ha dit...

Felicitats per l'entrada Jordi, sembla mentida que fins i tot en els dibuixos hi faci referència la mitologia grega, és imporesionant!
- Cronos era fill de gea i Urà és un dels titans més impotant i era el ms petit dels seus germans. A Cronos sel coneix perque va castrar al seu pare Urà influenciat per Gea i així va aconseguir separar-los i a partir d'aquell moment es va formar l'espai i el temps a l'Univers. El seu homònim romà és Saturn.
- Cronos va atacar al seu pare amb la falç i el va castrar. De la sang van sorgir els Gegants(tenen unes grans dimension i una força enorme), les Erinias i les Melias (nimfes dels freixes).
-La profecia és un do sobrenatural d'origen diví que permet el coneixement de fets futurs.
- Els deus que tenen nom de planetes en la mitologia romana són: Mercuri(Hermes), Venus(Afrodita), Mart(Ares), Jupiter(Zeus), Saturn(Cronos), Urà(Urà, deu del cel), Neptú(Posidó), Plutó(Hades).

Valete!!

Unknown ha dit...

Cronos, representa la imatge del temps i líder de la primera generació de Titans.
En la mitologia grega, considerat com algú cruel, que portava el caos i el desordre, i Saturn en la mitologia romana. Van adoptar una imatge molt més positiva de Cronos, tot així donant-li una festa especial en el seu honor, dita Saturnalia, i en la mitologia romana, també se li va dedicar més d' un temple.

Cronos, es fill de Urà ( representa el estrellat cel nocturn) i Gea (representa la creació de la Terra). Era germà dels Titans, i es va casar amb la Titana Rea, d' on van sortir sis fills, Deméter, Hera, Hades, Hestia, Poseïdo i Zeus, els quals es va menjar en néixer, per evitar que el destronéssin com ell va destronar son pare.
Cronos, és el primer ''polític'' per dir-ho així, de la mitologia grega, ja que és el primer que té el poder (ja que destrona el seu pare i esdevingué sobirà del món, com després el destronarà el seu fill Zeus a ell) i té aquella por, aquella avarícia per que ningú li arrebati el poder, segons diu la profecia. Com a castic, Cronos, va ser tancat a l’ inframón en perdre la guerra contra els seus fills (empassats) i Zeus, Déu dels deus.

Els gegants, a la mitologia grega són uns éssers nascuts de la sang d'Urà. Eren uns éssers de grans dimensions armats i amb poderoses maces, tenien llarga cabellera, una barba prominent, cos de serp i una força monstruosa. El seu poder era tal que van gosar enfrontar-se als deus en la batalla coneguda com a gegantomàquia.
Encara que eren d'origen diví, als gegants se'ls podia matar a condició que ho fessin alhora un déu i un mortal. Així, en la batalla entre déus i gegants, Heracles fou el mortal que col•laborà amb els déus per eliminar-los. A les seves mans moriren, entre d'altres, Alcioneu, cap dels gegant.
(A l'Odissea apareix el cíclop, gegant d'un sol ull que fou vençut per Ulisses.)


Una profecia, procedeix del llatí prophetīa.
Es tracta del do sobrenatural que permet conèixer fets propers a un futur, inspirat per Déu.
Es diferència de les prediccions ja que les prediccions, segueixen un procés lògic, mentrestant les profecies no estan vinculades a un raonament sino a una inspiració divina.


Els planetes ue coincideixen amb nom de Déus clàssics, eren Mercuri (Hermes), Venus (Afroditra), Mart (Ares), Júpiter (Zeus), Saturn (Cronos), Urà (Urà), Neptú (PoseÏdó), Plutó (Hades).

PD: Comentari publicat massa tard, i amb ganes de tornar-me a posar al dia amb http://vaixelldodisseu.blogspot.com.es/

Andrea López ha dit...

Cronos, en la mitologia romana conegut com a Saturn, era un tità fill d’Urà i Gea. Va ajudar a la seva mare a treure’s de sobre al seu pare (literalment) i per aconseguir-ho, va tallar els genitals a Urà i així, permetre que naixessin els seus germans titans a la vegada que aparegués l’espai i el temps. Com a conseqüència d’aquest acte es va convertir en sobirà de l’univers, però més tard seria el seu fill Zeus el que el destronaria i el tancaria a l’inframón, després d’haver-se menjat els seus fills un per un. Un quadre que mostra a la perfecció l’escena i és conegut mundialment és el de Francisco de Goya.

Els gegants són també fills d’Urà, els quals van néixer de la sang que va despendre el seu pare a la castració. Són éssers de dimensions considerables i disposen d’una força descomunal.
Una profecia és un do sobrenatural que consisteix a donar a conèixer per inspiració divina coses que tindran lloc en un futur, és a dir una predicció.

Alguns planetes que tenen noms clàssics són: Mercuri (Hermes), Venus (Afrodita), Júpiter (Zeus), Saturn (Cronos), Mart (Ares), entre d’altres.
FA

Anònim ha dit...

Salvete!
Felicitats Jordi ,es una entrada molt interessant.
Es alucinant com fins i tot en els dibuixos hi facin referència a la mitologia grega.

Cronos era fill de gea i Urà, és un dels titans més important i era el mes petit dels seus germans.
Cronos ajuda la seva mare Gea a alliberar-se de la contínua fecundació que manté amb Urà. Quan Urà està despistat, Cronos talla els genitals del seu pare.
Després de la castració d'Urà apareixen els Gegants, que els gegants són creats amb la sang d' Urà, són molt forts i tenien poder.
alguns planetes que hem treballat a classe tenen noms clàssics com:
- Mercuri que fa referencia a Hermes
-Venus que és Afrodita
-Saturn és Cronos
-Júpiter és Zeus, el temps
-Urà: déu del cel
-Neptú: Posidó, déu del mar
-Plutó: Hades, déu dels inferns.


Valete!